EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sinteza Teorike dhe Praktike e SPIRITUALIZMIT

Shko poshtë

Sinteza Teorike dhe Praktike e SPIRITUALIZMIT Empty Sinteza Teorike dhe Praktike e SPIRITUALIZMIT

Mesazh  Jon prej 13.06.08 12:56

Sinteza Teorike dhe Praktike e SPIRITUALIZMIT

Për Njeriun

1. Kush jemi ne, ju, une, dhe te ngjashemit tane ?
P. – Ne jemi qenje njerezore.

2. Çfare eshte nje qenje njerezore ?
P. – Nje qenje e perbere nga nje fryme dhe nje trup,dmth nga shpirti dhe mishi.

3. Çfarë është pra fryma ?
P. – Eshte principi i jetës në ne.Fryma e njeriut : është nje shpirt i misheruar ; është principi i inteligjencës , vullnetit , dashurisë, vendbanim i vetdijes dhe personalitetit.

4. Çfarë është trupi ?
P. – Trupi eshte nje mbeshtjelles nga mishi,i perbere nga elemente materiali, i nenshtrohet ndryshimeve, dekompozimit, ne vdekje.

5. Trupi eshte inferior me frymen?
P. - Po, sepse ai eshte vetem veshja (petku) e tij .

6. Duhet pra, perbuzur trupi, meqe eshte inferior me frymen ?
P. - Aspak : asgje nuk duhet perbuzur. Trupi eshte instrument ne te cilen fryma ka nevoje per
krijuar destinimin e saj ; punetori nuk duhet perbuzur instrumentin me te cilin e fiton dhe e bene jeten.

7. Si eshte bashkuar fryma në trup,shpirti në mish ?
P. – Me anen e nje elementi ndermjetesues i quajtur trupi fluidik (i lengshem,i ujshëm) apo perisprit qe mban ne te njejten frymen edhe trupin, shpirtin dhe mishin dhe i saldon ne nje fare menyre njeri me tjetrin.

8. Çfare dmth fjala : perisprit ?
P. – Kjo fjale dmth : ajo qe eshte rreth shpirtit.Ashtu sikur fryti qe eshte rreth nje mbeshtjellesi shume te holle te quajtur perisperme, Shpirti eshte mbeshtjelles i nje trup shume të imët i quajtur perispirt.

9. Si mundet perisprit te bashkoj mishin me Shpirtin ?
P. – Duke u futur ne ta dhe duke i lejuar qe futen njeri ne tjerin.Perisprit komunikon me frymen me rryme (rrjedhë) magnetike, dhe me trup me anen e nje fluidi vital dhe me sistemin nervor qe sherben ne nje fare menyre si transmetues

10. Njeriu eshte pra ne realitet i perbere nga tri elemente themelore ?
P. – Po ,keto tri elemente jane : trupi , shpirti, perispriti

11. Kur dhe si fillon ky bashkim i frymes me trupin ?
P. – Ne momentin e lindjes, dhe vjen definitiv dhe komplet nga momenti i lindjes.

12. A eshte fryma e mbyllur ne trup, apo trupi eshte permbajtja (brendia) e frymes ?
R. – As njera as tjetra.Fryma, qe eshte shpirti,nuk mundet te mbyllet ne nje trup; ajo rrezon nga jashte ,sikur drita nepermjet kristalit te llampes, ajo mundet te shprehet (shfaqet).

13. A ka nje pike precize ne trup ku fryma eshte veçenarisht e lidhur ?
P. – Disa dijetar kane besuar,sepse kane ngaterruar frymen me fluidin vital.Fryma eshte e padukshme,ajo eshte teresisht ne trupin tone ,por aksioni i saj ndjehet sidomos ne tru kur ne mendojme, ne zemer kur vuajme apo duam.

14. Fryma a ndahet nga perisprit kur ajo ndahet nga trupi ?
R. - Kurrë. Perisprit eshte petku fluidik i domosdoshem.Perisprit eshte para jetes se tashme dhe mbijeton pas vdekjes. Eshte kjo qe i lejon Shpirterave te larguar te materializohen,dmth te ju shfaqet te gjalleve,te ju flas,sikur qe ndodh ne seanca spirit.

15. Perisprit eshte pra nje trup fluidik i ngjashem me trupin tone material ?
P. – Po, eshte nje organizem fluidik komplet , eshte trupi i vertete ,forma e vertetet njerezore,qe nuk ndryshon ne thelbin e saj.Trupi yne material perterihet ne çdo moment ; atomet e e saj reformohen, fytyra jone transformohet me vite ; trupi fluidike nuk ndryshohet materialisht, ai eshte fizionomia e vertete shpirterore, princip permanent i indentitetit tone dhe stabilitetit tone personal.

16. Ku ishte fryma para se te misherohej ne trup ?
P. – Ne hapesire ; hapesira eshte vendi i shpirterave, sikur bota (toka) eshte vend i trupave.

17. Perisprit ku e ka marre fluidin e saj ?
P. – Ne fluidin univerzal, dmth ne forcen fillestare, eter ,çdo bote e ka fluidin e saj te veçante
huazuar nga fluidi univerzal, çdo shpirt e ka fluidin e vet personal ne harmoni me ate bote ku jeton dhe gjendjes se saj.

18. Çfare eshte hapesira ?
P. – Pafundesia, dmth pafundesia ku levizin boterat, sfera pa kufi qe mendja jone e kufizuar nuk mund ta definoj dhe ta kuptoj.
Jon
Jon

1159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi