Ëndrrat, shkaku i konflikteve personale
Faqja 1 e 1
Ëndrrat, shkaku i konflikteve personale
Frika, sipas studiuesve, nuk është shkaktari i ankthit. Në vend të kësaj, ata thonë se ëndrrat më të këqija na lënë të pikëlluar, hutuar dhe në ndjenjë faji.
Ata gjithashtu zbuluan se ishte kërcënimi i agresionit fizik për një ankth, dhe ëndrrat e këqija shpesh paraqiten nga konfliktet ndërpersonale.
Studiuesit në Universitetin e Montrealit, treguan se ankthi jep një ndikim të madh emocional, në krahasim me gjërat e këqija, dhe frika nuk është gjithmonë një faktor.
Ajo që është e ndjerë, në vend të kësaj, është trishtim, konfuzion, faj dhe neveri.
Në analizën e tyre të 253 anktheve, dhe 431 ëndrrave të këqija, hulumtuesit kanë siguruar rrëfimet e 10 mijë ëndrrave.
Agresioni fizik është më i frekuentuari që është raportuar më shpesh në ëndrra të këqija, kanë thënë Genevieve Robert dhe Antonio Zadra, hulumtues psikologjie në Universitetin e Montrealit, në numrin e fundit të revistës ‘Sleep’.
“Ankthet bëhen shumë intensive saqë ju mbajnë juve zgjuar. Ëndrrat e këqija, nga ana tjetër, janë shkak i konflikteve personale.
Studiuesit thonë se arsyet më të zakonshme në ankthe janë vdekja, shqetësimet shëndetësore dhe kërcënimet.
Ankthi tek burrat ishte gjithashtu më i madh se sa tek ankthet e grave, të cilët përmbajnë tema të katastrofave dhe fatkeqësive të tilla si përmbytjet, tërmetet dhe lufta ndërsa tema që përfshijnë konfliktet ndërpersonale janë dy herë më të shpeshta dhe më të këqija tek gratë.
Sipas studiuesve të gjithë ata që vuajnë nga ankthet, mund të fitojnë pagjumësinë.
Luli- "Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"
861
Similar topics
» Endrrat Lucide - ëndrrat e vetëdijshme
» Ëndrrat e këqija
» Mbrojtja personale energjike
» Realiteti dhe Ëndrrat
» Gjumi Dhe Endrrat
» Ëndrrat e këqija
» Mbrojtja personale energjike
» Realiteti dhe Ëndrrat
» Gjumi Dhe Endrrat