EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Numri 666

Shko poshtë

Numri 666 Empty Numri 666

Mesazh  Admin prej 07.01.09 17:41

Numri 666 66610

"Ketu eshte urtia. Ai qe ka mend, le te beje llogari numrin e bishes, sepse eshte numer njeriu; dhe numri i tij eshte gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte." (Zbulesa 13:18 )

Bibla na meson se Antikrishti nje dite do te kete kontroll te plote ekonomik e fetar te te gjithe botes. Te gjithe njerezit do ta adhurojne ate dhe, me qellim qe ata te kene mundesi te blejne ose te shesin, atyre do t'u vihet nje shenje (damke) mbi doren ose mbi ballin e tyre. Ata qe nuk pranojne ta kene damken, do te ndiqen ose eliminohen (vriten).

Per shkak te te vizatuarit te tij mbi trupat e ca muzikantesh rroku, si dhe te shfaqjes se tij ne filma kulti, numri 666 konsiderohet, pa dyshim, si nje numer prej djalli. Ai gati arrin te fuse tmerr ne zemrat dhe mendjet e disa besimtareve.

Duke menjanuar spekullimet, ne kete artikull ne do te diskutojme faktet qe kane lidhje me "shenjen ose damken e bishes". Eshte e rendesishme te heqim nga mendja ato mithe qe rrethojne kete ceshtje dhe te perqendrohemi konkretisht tek ajo qe thote Bibla. Ky shkrim nuk paraqet ketu nje zbulese te re, por thjesht nje pranim vetem te asaj qe thote Bibla.

Kur mundohemi te kuptojme ose interpretojme profecite e Bibles (duke perfshire edhe kete ne fjale), duhet te tregojme shume kujdes e vemendje.

Celesi i te shpjeguarit te te gjitha profecive biblike eshte ky: kur nje profeci duket pa pike dyshimi qe ka kuptim simbolik ose figurativ, mos e interpreto ate ashtu sic eshte shkruar, fjale per fjale, por mbaj mend qe, edhe pas simbolizmit mund te jete fshehur nje kuptim konkret, qe mund te interpretohet ashtu sic eshte shkruar.

Nese nuk tregojme kujdes te tille, atehere do te biem ne te njejtin kurth sic kane rene shume kulte, madje edhe grupe kristiane.

Per shembull, disa besojne se shenja e bishes do te thote ta adhurosh Perendine diten e diele. Ky interpretim eshte budallallek dhe i pabazuar ne Bibel (shiko Zbulesen 16:2). Nese disa pikepamje nuk bazohen ne Bibel, atehere ato jane te gabuara, edhe pse mund te duken te arsyeshme. Kjo ceshtje e shenjes se bishes duhet studiuar me mencurine qe na jep Shpirti i Shenjte i Perendise. Po nuk vepruam keshtu, atehere do arrijme vetem ne spekullime te kota.

Shume njerez do thone kur te lexojne kete shkrim: "Une s'i kuptoj keto gjera". Por, ju lutem lexoni me kujdes vargun e meposhtem:

"...dhe qe askush te mos mund te blinte ose te shiste, po te mos kishte damken ose emrin e bishes ose numrin e emrit te saj." (Zbulesa 13:17)

A i vute re tre gjerat qe permenden ne kete varg?

1.) Nje damke 2.) Nje emer 3.) Nje numer

Keto te treja nuk jane e njejta gje. Kete fakt e verteton perdorimi i lidhezes "ose" ne fjaline e mesiperme. Prandaj numri 666 nuk eshte "damka e bishes". Bibla na tregon se vlera numerike e emrit te bishes do te jete gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

Shenja qe do te kete Antikrishti do te jete nje damke konkrete, per shembull, nje embleme ose mbishkrim. Ai nuk do te ece lart e poshte me numrin 666 mbi ball. Po e permbledh ate qe dua te them: "Damka" nuk eshte "emri" ose "numri". Keto tre gjera jane te ndara nga njera-tjetra. Prandaj "damka e bishes" nuk eshte 666.

"Numri" eshte dhene ne kete varg, sepse "Emri" i Antikrishtit nuk eshte shkruar ne asnje vend ne Bibel. Askush nuk do ta dije kush do te jete Antikrishti para se ai te shfaqet.

Per kete arsye, mund te themi me bindje se askush nuk do ta kete "damken e bishes" para se bisha te hyje ne skenen boterore. Ne nuk e dime "emrin" e tij, sepse akoma s'e dime si ta llogaritim "numrin" e tij.

Eshte pikerisht ky "numer", i cili i ka intriguar besimtaret prej shekujsh. Fatkeqesisht, perpjekjet e tyre kane dhene rezultate te cuditshme dhe te habitshme.

Shume kode numerike jane krijuar per te llogaritur "emrin" e Antikrishtit. Njerez te tille si: Perandori romak, Nero, shume papa katolike, Luteri, Kalvini, Napoleoni, Hitleri, madje edhe Henri Kisinxher, jane identifikuar si "bisha" e kesaj profecie, por te gjitha keto supozime kane dale te gabuara.

Besimtare te tjere kane thene se, po te perdoret nje kod special, fjala "kompjuter" llogaritet si 666. E verteta qendron keshtu: shume emra jane manipuluar ne te kaluaren, me qellim qe te gjendej nje person si Antikrishti.

Njerezit kane perdorur anglishten, si gjuhe me te cilen te llogarisin numrin 666. Por, kur kjo gjuhe s'ka dhene rezultat, atehere ata kane perdorur gjuhe te tjera.

Madje, ata kane arritur deri aty sa te shtojne edhe germa te tjera per te llogaritur numrin. Perpjekte te tilla jane qesharake dhe te pabazuara ne Bibel.

Pershkrimi qe i ben profeti Daniel mbretit Nebukadnetsar eshte perdorur gjithashtu per te ilustruar numrin 666 ne kete menyre: Statuja e mbretit ish e larte 60 kubite, e gjere 6 kubite, dhe numri i veglave muzikore te perdorura per te adhuruar mbretin ne ceremoni ish po aq, 6 (Lexo Danieli 3, vargjet 1 dhe 7). Pra, 600+60+6=666.

Por ketu qendron gabimi. C'lloj aritmetike eshte kjo? Edhe une qe s'jam shume i mire me numrat, e llogaris kete shume si 72, jo 666!

Si nje ish-katolik, une besoj se feja e Romes eshte anti-kristiane dhe se papet e saj jane antikrishta. Gjithashtu besoj se ka shume mundesi qe Antikrishti ose profeti i tij i rreme do te jete nje pape, por nuk jam i mendimit qe perdorimi i gjuhes Latine (dhe vleres numerike te saj) te con ne zbulimin e papeve si antikrishta. Kjo mund t'ju habise juve, por lexoni me poshte.

T'ju bej nje pyetje (dhe kush e gjen, merr noten 10): Ne cilen gjuhe eshte shkruar Testamenti i Ri? Po, e sakte, Testamenti i Ri (duke perfshire edhe Zbulesen 13:18) eshte shkruar ne gjuhen greke.

Atehere, pse duhet te perdorim gjuhen angleze ose latine per te llogaritur "emrin" e Antikrishtit? Greqishtja ka vleren e saj numerike dhe meqenese Testamenti i Ri u shkrua ne greqisht, atehere numri 666 duhet te deshifrohet ne greqisht.

Mencuria per te llogaritur kete numer duhet te gjendet ne gjuhen greke dhe jo ne gjuhe te tjera. Nese perdorim anglishten ose latinishten per te gjetur kuptimin e "numrit", kjo do te thote qe mund te perdorim cdo lloj gjuhe tjeter per te arritur te njejtin rezultat.

Por kjo gje eshte e pamundur; cdo gjuhe ka vleren e saj numerike. Ndaj, a s'eshte me mire t'i bejme llogarite sipas menyres se Perendise?

T'i biem shkurt: Para se "numri" te deshifrohet, "emri" i Antikrishtit duhet te perkthehet ne fillim ne greqisht, po qe se ai eshte nga Roma. Atehere fjala qe del pas perkthimit ne greqisht duhet te kete vleren gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

C'ndodhet brenda nje numri?


A eshte numri i bishes gjashte gjashte gjashte apo gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte? Ndonese pergjigja e kesaj pyetjeje eshte mese e qarte, shume e interpretojne 6-6-6 si numrin e antikrishtit. Ata thone se, meqenese "6"-a eshte numri i njeriut, atehere 6-6-6 duhet te perfaqesoje nje trinitet i rreme.

Por numri i Antikrishtit nuk eshte tre gjashta, por nje numer i vetem, 666. Po te mos e zberthejme kete numer ne njesi me te vogla (si psh. ne qindeshe e ne dhjeteshe), atehere nuk do arrijme ta kuptojme profecine ashtu sic duhet. Ne

qofte se, psh. neser ti shkon ne banke dhe terheq nga libreza jote 111 leke, ne xhep do kesh 111 leke dhe jo 3 leke, sepse ti e di shume mire se 1 leke+1 leke+1 leke nuk bejme 111 leke.

Ja pra, keshtu duhet ta llogarisim edhe ne numrin 666. Bejme gabim biblik, po te veprojme ndryshe.

Ndonese numri 6 mund te jete numri i njeriut, kjo nuk do te thote se 666 eshte numri i nje triniteti te rreme, edhe po qe se perdorim metoden e gabuar te permendur me siper.

Gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte nuk eshte numri i ndonje "njeriu" apo qofte edhe te "tre njerezve", perkundrazi, "eshte numri i bishes".

Kjo do te thote se ky numer i perket vetem nje personi te vecante. Vetem emri i Antikrishtit do ta kete shumen numerike 666.

Damka e bishes, damke e cila do t'u vendoset te gjithe atyre qe do adhurojne Antikrishtin, ka shume te ngjare te jete nje pershtatje e ADN-se tone.

Cdo mashkull, femer, femije e i rritur (ne fakt, te gjitha qeniet e gjalla) kane ADN e tyre personale, e cila nuk mund te ndahet me askend tjeter.

ADN-ja mund te modifikohet ne menyre te atille qe t'i ngjaje vijave kod te vizatuara ne kutite e ushqimeve qe blejme ne ne dyqan.

Nuk eshte e paimagjinueshme idea qe thote se ADN-ja mund te perfaqesohet nga nje seri numrash, qe i perkasin ketyre vijave. Atehere, nje numer i tille serial do te jete krejt individual, d.m.th. cdo individ do kete numrin e tij serial.

Kjo nuk do te thote se ADN-ja e Antikrishtit do ta kete vleren 666; eshte emri i tij qe, po te llogaritet, do te kete vleren 666.

Atehere, kush eshte Bisha?

Po te mos e keni vene re deri tani, kjo pyetje eshte pikerisht thelbi i Zbuleses 13:18. Ne kete artikull, une nuk ju kam dhene juve asnje formule, qe ju ta zgjidhni vete kete ceshtje, sepse une besoj se ne do ta kemi urtesine dhe diturine per t'i kuptuar keto gjera kur te vije koha e duhur.

Po, vazhdoni te shikoni me kujdes se c'po ndodh ne bote sot. Nese do perpiqeni ta gjeni se ke perfaqeson numri 666, kini parasysh te perdorni gjuhen greke per kete qellim.

Askush nuk mund te jete plotesisht i sigurte sot qe te thote se kush eshte Bisha. Spekullimet te cojne ne budallallek. Nese besoni se papa Gjon Pavli II eshte Antikrishti, atehere pergatituni te merrni vesh se jeni 100% gabim. "Urtesia" per te llogaritur numrin do t'u jepet atyre (duke perfshire ndoshta edhe ne), qe do jetojne ne kohen e shfaqjes se bishes.

Atehere, si papritur, gjithcka qe kemi lexuar me pare per bishen, do kete kuptim dhe misterit do i vije fundi. Kur apostulli Gjon shkruan se "Ketu eshte urtia. Ai qe ka mend, le te beje llogari numrin e bishes...", kjo do te thote se jo cdo njeri e ka nje mencuri te tille.

Ne besojme ne ate qe teologet e quajne "zbulese progresive". Kjo do te thote se disa te verteta biblike qe kane lidhje me ngjarjet e diteve te fundit te botes, zbulohen me qarte kur ketyre ngjarjeve iu afron data e ndodhjes.

Per shembull, para vitit 1800, shume pak njerez flitnin per "rrembimin e kishes ne qiell". Edhe pse kjo teme ka qene gjithnje e pranishme ne Bibel, shume pak njerez ne ate kohe e kuptonin ose mendonin rreth saj.

Me shume drite mbi kete ceshtje eshte hedhur vetem ne fillim te shekullit XX-te. Tani ne e kuptojme ate qe Luteri, Tindeil, Uesli dhe te tjere nuk e kane kuptuar me pare. I njejti arsyetim mund te behet edhe per numrin gjashteqind e gjashtedhjete e gjashte.

Si perfundim

Bibla thote se kushdo qe e pranon damken, emrin e bishes, apo e adhuron ate, do te jete perjete i mallkuar. Ajo "damke" ndoshta do te jete mbishkrimi i Antikrishtit, por nje gje eshte mese e sigurte: "damka" nuk eshte "emri", vlera e te cilit, po te llogaritet, arrin ne 666. Prandaj, "damka" e bishes nuk eshte 666. Ky numer eshte shuma e "emrit" te tij.

Une nuk besoj se ne duhet te fillojme te kerkojme nje person qe ka 666 te vulosur mbi ballin e tij. Nuk jam i mendimit, gjithashtu, se nje numer i tille do te shkruhet mbi trupat e njerezve.

A do ta besonit ju se nje formular i zyres se taksave me numrin 666 te shkruar mbi te, ju eshte derguar juve nga Antikrishti? A do ta hidhnit tej, pa u menduar, nje kartmonedhe 5 mije lekeshe, vetem se diku mbi te eshte shkruar 666.

Sic e thashe edhe me lart, nje interpretim i sakte i Bibles eshte nje pike themelore ne te kuptuarit e saj, e sidomos te profecive ne te. S'eshte nevoja t'i perdredhim fjalet ne Bibel per t'i dhene atyre kuptimin qe duam ne. Perendia na ka folur ne Fjalen e Tij, le ta leme Ate te na flase.

Nga Gary J. Hall
Perktheu Magdalena Maylam


Edituar për herë të fundit nga Explorer në 11.02.14 16:22, edituar 2 herë gjithsej
avatar
Admin

1132


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Numri i kafshes edhe tek nje parti

Mesazh  kristigothic prej 03.10.09 13:09

Numri i kafshes edhe tek nje parti

Te gjithe e dime domethenien e numrit 666. Sipas shpjegimeve biblike shifra 3 i perket njeriut, ndersa 6 i perket Zotit. 666-njeriu i pafuqishem qe sillet si Zot, kerkon vemendje dhe respekt.

Gjithashtu po te shkosh ne rrugen e tij mund te kesh cfare te duash: fame, pushtet, pasuri, etj. Pra behet fjal per Djallin. Numri 666 eshte shenje trupore e kafshes sipas Apokalipsit te Bibles.

Ky simbol gjendet shpesh edhe ne Masoneri. Gjithashtu duhet permendur se numri 666 qendron i fsheher neper shume simbole te tjera. Por te pakte duhet te jene ata qe kete simbol e kane vene re tek nje parti shqiptare.

Behet fjale pikerisht per parine G99. Shihni me kujdes udhezimet: G99 mund te shkruhet ndryshe g99. Sikur te rrotullojme 180 grade shkrimin g99, a nuk do te vinim re dicka te ngjashme me 666?
Besimi esht ne doren tuaj, une thjesht jap fakte dhe argumenta.
kristigothic
kristigothic

3


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 18:39

Numri 666
(Pikepamje Krishtere)

Numri 666 66611

Kur do të vijë sundimi i bishës?

Ishte një ditë e zakonshme. Bënte shumë vapë dhe isha i lodhur. Pas punës ashtu sic isha, nisem për në supermarket për të blerë disa nga gjërat që më duheshin më shumë për në mbrëmje. Afrohem drejt sportelit të pagesës, dhe një uaa.. e zgjatur e arkëtares më zgjoi disi nga ëndërrimet.

Shikoj me cudi arkëtaren që ia kishte mbërthyer sytë kompjuterit dhe shikoj se llogaria ime ishte 6,66 marka. “Ah, - tha arkëtarja, - numri i telefonit të djallit”!!! Në fillim u hutova pak, por më pas fillova të mendoja edhe më thellë për gjithcka dija për këtë numër.

Numri 666 në kohët tona nuk ka mbetur më i panjohur për asnjë. Shumë patjetër do ta kenë takuar në ndonjë rast ose të tjerët të paktën do ta kenë dëgjuar. Dhe gjëja më e cuditshme e këtij numri është se kush e ka parë njëherë, nuk mund ta harrojë më kurrë… E megjithatë dhe në si lexues të Biblës e dimë se ky numër ka të bëjë me diktatorin e botës, me Antikrishtin.

Në Zbulesën 13:17 lexojmë për atë që përshkruhet si “numri i bishës” dhe një varg më poshtë na thuhët: “Këtu është urtia. Ai që ka mend, le të bëjë llogari numrin e bishës, sepse është numër njeriu; dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë”.

Në këtë varg numri 666 na prezantohet si numri i bishës. Kjo do të thotë para së gjithash se po ky numër është i lidhur me personin e Antikrishtit. Në të vëretetë, vetëm Antikrishti nënvizohet “bisha” në Zbulesë. Ndër të tjera numri 666 është një numër njeriu. Kjo është një gjë shumë e rëndësishme të kuptohet drejt, sepse me këtë dalim në përfundimin se personi i Antikrishtit është një njeri që një ditë do të dominojë gjithë botën.

Pra Antikrishti është një person real dhe jo një “sistem qeverisje antikristiane” sic besojnë disa. Si cdo njeri tjetër, edhe Antikrishti pra, do të ketë një emër mëse normal. Por kur një ditë “bisha” do të dalë në publik, atëherë edhe emri i tij do të bëhet i njohur. E megjitatë emri i bishës do të ketë një karakteristikë të vecantë, sipas Shkrimeve, sepse në të përfshihet një numër dhe ky numër është 666. (Zbulesa 13:17).

Për të kuptuar qartësisht kuptimin e këtij vargu, duhet të njohim edhe dicka tjetër. Si në alfabetin grek ashtu edhe në atë hebraik dhe latin një emër mund të shprehet edhe me numra. Kjo është e mundur kur gërmat e këtyre gjuhëve kanë vlera numerike, si p.sh..:

A - alpha/aleph një
B - beta/beth dy
G - gama/gimei tre
D - delta/dalet katër etj…

Nga përshtatja e vlerave numerike me vetë gërmat mund të dali pra numri i një emri. Në rastin e Antikrishtit janë teorikisht një seri e tërë kombinacionesh të gërmave që mund të kenë si rezultat numrin 666. Për këtë na duket e pamundur që të njihet emri tij më përpara, vetëm duke u udhëhequr nga numri, por kur një ditë Atikrishti do të shfaqet, atëherë edhe emri i tij do të bëhet i njohur.

Dhe po sipas Zbulesës 13:18 do të ketë persona “që kanë dituri” dhe që do ta bëjnë të njohur emrin e tij në varësi nga kombinimi i numrave.
Në lidhje me gjithcka që folëm deri tani, e natyrshme do të dilte edhe një pyetje. Po përse Zoti i fton njerëzit në mënyrë kaq të qartë e të hapur, për të gjetur emrin e diktatorit të ardhshëm botëror mbi bazën e një numri?
- Përgjigjja e kësaj pyetje i përkon një funksioni të rëndësishëm që numri 666 do të ketë në mbretërinë antikrishtere:

Numri 666 - kod identifikimi

Do të jetë në fakt e mundur që Antikrishti të njihet më parë me një ndërmjetsim të përshtatshëm. Në fakt, sipas Shkrimeve gjatë mbretërimit të Antikrishtit gënjeshtrat dhe imoraliteti do të arrijnë në një nivel të tillë saqë edhe vetë të zgjedhurit e Zotit, nuk do të kishin as më të voglën shpresë shpëtimi, nëse Zoti nuk do të ndërhynte në një moment të caktuar (Mat 24:24).

Kjo gjë vlen në mënyrë të vecantë në lidhje me zbulimin e Antikrishtit: në fakt kur ky diktator do të ngjitet në fronet e botës, sigurisht nuk do të ketë ngjashmëri me një bishë të hekurt, gjë që në fakt është një realitet. Natyra e diktaturës konsiston në faktin që diktatori do të mbesë për një kohë të gjatë i panjohur si i tillë, derisa të plotësohet edhe qëllimi i mashtrimeve të tij.

Në këtë rast bëhet fjalë për një korruptim total të njerëzimit. Identiteti i vërtetë i Antikrishtit pra do të bëhet i njohur plotësisht vetëm atëherë kur do të jetë tepër vonë, për viktimat e tij, d.m.th për njerëzimin.

E megjithë këto ai do të prezantohet në publik në një mënyrë të tillë fitimtari dhe entuziasti që do të përkrahet nga të gjithë. Në Shkrimet e Shenjta ka një seri përshkrimesh, që na bëjnë të kuptojmë se Antikrishti me veprat e tij do t’ia dalë të mrekullojë gjithë botën deri sa të arrijë në një adhurim total (Zbulesa 13:3).

Shfaqja e Antikrishtit pra do të jetë një ngjarje historike e mrekullueshme. Do të manifestohet me entuziazëm nga masat. (2 Thesalonikasve 2:9; Zbulesa 13:2). Dhe pas gjithë këtyre ai do të lejojë të nderohet si Zot (Zbu. 13:4, 8, 12; 14:11). Dhe vetë hebrejntë, të zgjedhurit e Perëndisë mbi tokë, do të jenë viktima të këtij mashtrimi satanik, dhe do ta marrin Antikrishtin për Mesinë..(Gjoni 5:43).

Numri 666 - vula e bishës

Për pjesën më të madhe të personave që ndjekin bishën numri 666 do të përfaqsojë një destin të tmerrshëm. Nëse lexojmë me kujdes tek Zbulesa 13:16-17, konstatojmë se vula e bishës do të egzistojë në dy forma kryesore. Si emër ose si numër i emrit të tij.

Kjo do të thotë se mbi dorën e djathtë ose mbi ballë do të jetë shprehur emri i vetë Antikrishtit ose vetë numri i tij. Dhe ashtu sic vetë Shkrimi na e thotë askush nuk do të mund të blejë ose të shesë, pa qenë i vulosur.

Është mjaft e rëndësishme që në kushte të tilla të bëhet plotësisht i njohur antikrishti në kohë, me gjitha natyren e tij “bishë”, ashtu sic profetizohet në Zbulesën 13. E megjithatë po nga Shkrimet del se do të egzistojnë persona që nuk do të bien nën këmbët e “bishës”. Këta persona nuk janë pjestarë të Antikrishtit dhe janë të emëruar si shëlbyesit e qiellit.

“Dhe pashë një qiell të ri dhe një dhé të ri; sepse qielli i parë dhe dhéu i parë kishin shkuar, dhe deti nuk ishte më. Kush fiton do t’i trashëgojë të gjitha gjërat; dhe do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë për mua bir. Kurse për frikacakët dhe të pabesët, të neveritshmit dhe vrasësit, kurvëruesit dhe magjistarët, idhujtarët dhe gjithë ginjeshtarët… pjesa e tyre do të jetë do të jetë në liqenin që digjet në zjarr dhe squfur, që është vdekja e dytë”.

I dashur mik, gjej rastin edhe një herë të të kujtoj për ato “gjërat e vogla” që ndoshta i ke harruar, për ato “të parëndësishmet” që ndoshta i ke neglizhuar… Kthehu… Tani sa nuk është vonë.

“Dhe Perëndia do të thajë cdo lot nga sytë e tyre; dhe vdekja nuk do të jetë më; as brenga, as klithma, as mundim, sepse gjërat e mëparshme…shkuan”

Detlef Grebe
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 18:43

666 - Numri i shtazës

Numri 666 Logo-610

Numri i shtazës është një koncept nga Zbulesa e Gjonit të Besëlidhjen së Re të Biblës së krishterë. Në tekstet biblike moderne numri i shtazës është 666, megjithëse shfaqet në vend të tij edhe të paktën në një burim të lashtë.

Kjo çështje është burim kundërshtimesh për shumë grupe kishash dhe teologësh. Disa shkollarë debatojnë që numri është një kod (çelës) për Perandorin romak Neronin.

Ndryshe nga ç´besohet zakonisht, nuk është numri që tregon Satanin, por shenja e ndonjë personaliteti njerëzor që do të vijë apo ka ardhur tashmë (sipas shpjegimeve të disa kishave), dhe zotërimi i tij mbi botë do të tregohet nga një numër i tillë.

Hamendësime
Shpjegimi kabala

Sorat - demoni diellor i kundërvihet shpirtit diellor "Krishtit" - Antikrishti. Sipas një studimi të bazuar mbi kabalën numri 666 është shprehje e një emri apo fjale.
400 + 200 + 6 + 60 = 666
ם ו ך ת
tav resh vav sameh
T Ra O S = SORAT

Shpjegimi alegorik

Shpjegime historike

Mendohet që Gjoni, kur shkroi zbulesën e tij, donte të mbronte bashkësinë e krishtere.

Sepse personi që përfaqësonte shtazën, nuk ishte askush tjeter veçse perandori romak Neron, shkaktar i shtypjes së dhunshme kundër të krishterëve, në të cilën vdiqën Pjetri dhe Pali.

Në të vërtetë, si në greqishten e lashtë, ashtu edhe në hebraisht numrat shkruheshin duke përdorur shkronjat e alfabetit. Nëse përdoren bashkëtingëlloret hebraike të emrit QeSaR NeRON (קסר נרון) del se:

* Q (qof) = 100
* S (samekh) = 60
* R (resh) = 200
* N (nun) = 50
* R (resh) = 200
* O (waw) = 6
* N (nun) = 50

shuma e tyre është pikërisht 666. Duhet të shënohet që zanorja O që lidhet në të vërtetë me bashkëtingëlloren W e cila është një çështje mësimi, çka do të thotë një bashkëtingëllore shërbente për të shmangur keqkuptime (keqshqiptime) në lexim. Sidoqoftë "Zbulesa e Gjonit" është shkruar pas vdejes së Neronit, pra pas vitit 68 e.r.

Është për tu përmendur edhe një fakt tjetër që emri i Jezusit, Krishtit, jep si përfundim numrin 888.

* I = 10 (iota)
* e = 8 (eta)
* s = 200 (sigma)
* o = 70 (omikron)
* u = 400 (upsilon)
* s = 200 (sigma)

Kjo nuk është e rastësishme, siç dihet, numrat 7 dhe 3 janë të parapëlqyer në Bibël, bota u krijua në 7 ditë, shtatë lopët e majme dhe të dobëta në historinë e Moisiut; gjithë kjo nuk është pra rastësore.

Numri 666 paraqet atë që njeriu do të bëhet, por nuk do të bëhet pa ndihmën e Perëndisë, pra i përsosur. Numri 6 i afrohet shumë numrit të përsosur 7; numri 8 tregon botën pas krijimit, fillimin e një jete të re, kur Jezusi, Krishti, do të qeverisë njerëzimin.

Shpjegime eskatologjike
Kodi vizor

Kodi vizor që gjendet praktikisht në çdo produkt ka tre shenja ndarëse, vizat më të gjata, që janë pikërisht tre gjashta.

Edhe pse ato nuk shihen, këto kode janë të pranishëm në shiritët magnetikë të çdo "karte", përfshirë kartat e kreditit dhe bankomatët.

Kjo shikohet nga disa njerëz si përmbushja e profecisë sipas së cilës "askush nuk do të mund të shesë apo blejë" nëse nuk do të kishte Numrin e Shtazës

Vetëm fakti, që një profeci e lashtë 2000 vjeçare të ketë parathënë këtë shënim të mallrave, është i habitshëm.

Hamendësia e shkrimeve
Hamendësia e shpjegimit tekstual

Nga ana filologjike, është e gabuar, që numri i zbulesës 666 të barazohet me gjashtën e trefishtë. Në gjuhët burimore numri gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë nuk shkruhet si numri 666.

Kjo mënyrë përdoret vetëm në sistemin arab të numrave nëpërmjet gjashtës së trefishtë 666. Në gjuhën greke ky numër shkruhet me shkronjën hi (600), ksi (60) dhe stigma (6), ndërsa në gjuhën hebraike me shkronjat tav (400), resh (200), sameh (60) dhe vav (6) dhe me numrat romakë DCLXVI.

Pra, sipas pikëpamjes filologjike dhe kabalistike, greqishtja dhe hebraishtja nuk kanë asgjë të përbashkët me numrin gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë.

Ka mundësi që apostulli Gjon gjatë vizionit të tij të mos ketë parë numrin hi-ksi-stigma apo tav-resh-sameh-vav, por shenjen 6-6-6, ku atij iu tha, se është numri gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë. Dhe kështu ai e përktheu këtë informacion në gjuhët moderne të asaj kohe, në hebraisht dhe greqisht.

Hamendësitë moderne

Së bashku me kodin vizor çdo tregëti dhe transaksion monetar po bëhet gjithnjë e më shumë i mvarur nga rrjeti kompjuterik.

Edhe këtu mund të gjendet numri 666. Për ta parë këtë numër duhet të dihet se në cilat gjuhë numrat paraqiten me shkronja.

Këtu bëjnë pjesë gjuhët e lashta, si latinishtja e cila i paraqet numrat me shkronjat I, V, X, L, C, D, dhe M. Edhe në gjuhën greke dhe atë hebraike, gjuhë të cilat u përdorën nga apostulli Gjon, shkronjat përfaqsojnë numra.

Në këto gjuhë çdo shkronjë ka vlerën e saj numerike. Në gjuhën hebraike p.sh. numri 6 paraqitet (përfaqësohet) nga shkronja W (v në shqip).

Pra kodi 666 shkruhet si www. Tre shkronja që njihen sot si rrjeti kompjuterik global, apo më mirë interneti. A është kjo e rastit? Le ta shqyrtojmë këtë rast.

Kodi www është shkurtimi për world wide web, pra fjalë për fjalë "cerga mbarë botërore". Në gjuhën angleze fjala "web" para së gjithash nënkupton një rrjetë merimange, pra cergën e saj. Për fjalën rrjet në anglisht përdoret fjala "net", si p.sh. tek fjala "internet" dhe jo "interweb".

Po ashtu flitet për "network" (rrjet pune), dhe jo webwork (cergë pune), si p.sh. network marketing. Pse nuk përdoret atëherë fjala "net" për të treguar një rrjet, por përdoret fjala "web"? Përse u vendos emërtimi world wide web dhe jo "world wide net"?

Formulimi me web (cergë) shkakton, që të gjithë përdoruesit e rrjetit janë të detyruar (apo shtrënguar) të veprojnë me anë të një mënyre të koduar (shifruar) me gjashtën e trefishtë (merimangën?).

Skenari që paraqet në zbulesën e tij Gjoni, shkruhet se kur të shfaqet në mbarë botën numri 666, askush nuk mund të blejë apo shesë pa "numrin e Shtazës". Kjo thënie mund të duket e moçme, e vjetëruar dhe jomoderne, ndoshta si histori fantastiko-shkencore.

Vetëm sot, me teknikën e zhvilluar që nga gjysma e qindvjeçarit të 20, mund të kuptohet se çfarë parashikoi apostulli Gjon që në qindvjeçarin e I. Njerëzit që mbajnë në duart dhe ballërat e tyre një shenjë (të padukshme), që do të përdoret për t´i njohur (identifikuar) kudo ata dhe transaksionet e tyre me anë të një rrjeti pune kompjuterik qëndror.

Kodi vizor dhe rrjeti kompjuterik mbarëbotëror përmbajnë të dyja shifrimin 666. Për të treguar se sa shumë janë të ndërthurura në një rrjet me njëra-tjetrën paraja, kompjuteri dhe interneti mjafton të përmendet shitblerja pa-para, apo kartat e kreditit etj.

Sidoqoftë, me gjithë këto fakte nuk duhet të mendohet medoemos, që kompjuteri, interneti dhe kodi vizor janë "vepra djallëzore" që njeriu duhet tu largohet.

Prapë se prapë është e mençur dhe e këshillueshme të kujtohet, për çfarë na paralajmëron profecia apokaliptike e apostullit Gjon.
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Neo prej 29.03.10 19:01

Numri i mallkuar 666

Numri 666 Hailsa11

Numri 666, që nga fillet e krishterimit, së pari te përkatësit e kësaj feje, e më vonë edhe më gjerë, ka shkaktuar dhe ende shkakton një frikë, përbuzje dhe në përgjithësi një besim të fortë të ndjellakeqes.

Një drojë e madhe besëtyte, së cilës iu dhe edhe një pompozitet i madh publicistik në botë, u shfaq këtë vit, më 06 qershor (06.06.2006), sepse treguesit kalendarik të datës (dita, muaji dhe numri i fundit i vitit) ishin në përputhje të tri gjashtësheve që formojnë numrin treshifror 666, për të cilin besohej të jetë i mallkuar.

▪ Numri 666, te shumë popuj, përgjithësisht, konsiderohet si kodi i djallit dhe simbolizon të keqen, mallkimin, ferrin, antikrishtin, gjegjësisht, çdo gjë që ndërlidhet me anën e kundërt të së mirës.

Jo vetëm te popullata e zakonshme, por në botë ekzistojnë shumë vëllazëri magji-zeze që këtë numër e kanë si kod të kontaktit ritual të nënshtrimit ndaj forcave të errëta, e që konsiderohen si ndikime polare antagoniste kundrejt së mirës.

Edhe pse, që nga kohët e lagëta, e deri te ditët e sotme, me këtë numër manipulohet mjaft, shumica prej nesh nuk e dinë burimin e saj të vërtetë.

Në fakt, numri i mallkuar 666 për herë të parë përmendet në Dhjatën e Re, ku në lidhje me të thuhet se: "...nëse doni të kuptoni, duhet ta përllogaritni numrin e bishës, sepse ai numër është numri i njeriut dhe numër është 666".

Sipas intepretimeve të vjetra, "Egërsira e madhe 666", apo ndryshe "ANTIKRISHTI", një kohë të gjatë duhet të sundojë me njerëzimin dhe ky sundim do të zgjasë në paraqitjen e sërishëm të JEZUSIT, i cili, pasi të shfaqet në tokë, do ta mposhtë atë duke e shpëtuar njerëzimin nga ky kataklizëm që e priste.

Pas kësaj periudhe, do të mbretërojë një etapë e re e artë e pakohësisë. (ku nuk do të ekzistojë koha).

Identiteti i personalitetit të mallkuar bishë, me shekuj ka qenë objekt i spekulimeve sensacionale.

Duke shfrytëzuar sistemin antik të numerologjisë, çdo gjeneratë ka tentuar ta gjejë numrin 666 në emrat apo në detajet tjera biografike të personaliteteve të shquara historike që janë dalluar me veprat e tyre mizore.

Ky fokus, më së shumti ishte i përqendruar tek pushtuesit dhe sundimtarët tiranë, diktatorët e ndryshëm, si dhe prijësit e mëdhenj ushtarakë të historisë njerëzore.

Një kohë të gjatë, si prioritet në "top listën" e personaliteteve më të egra të historisë njerëzore ka qenë imperatori i çmendur romak NERONI.

Ai, përpos faktit se, sipas rregullave të numerologjisë, për të përmbushur kriterin e vlerës së 666, emrit të tij i mungonte dhe një germë "N", ai, sot e kësaj dite, ende e mban këtë prioritet.

Me një keqardhje ndaj kundërshtarëve të shumtë të tyre, Napoleoni, Hitleri dhe Stalini kanë rënë nga kriteret e këtij klasifikimi numerologjik.

Në vitet e fundit, mbreti i pakurorëzuar i prapësisë, egërsisë dhe të keqes, okulisti Alister Krol, themeluesi i vëllazërisë magji-zeze, e quajtur "Agimi i artë", i cili ka vdekur më 1947, sinqerisht ka besuar se pikërisht ai është "egërsira Antikrisht" që fshihet prapa numrit 666.

Vetë, me plot krenari, publikisht nënshkruhej si "Egërsira e madhe 666", ose si "TOMEGA THERION", që nga gjuha greke do të thotë egërsirë apo bishë, e që sipas sistemit hebraik të përllogaritjes numerologjike, përfitohet numri 666.

Numri 666 mund të haset edhe në simbolikën e vëllazërive të ndryshme masonerike, të cilën ata e kanë shprehur si identitet edhe në nivele publike me karakter shtetëror.

Ta zëmë, konstruksioni artistik i piramidës së madhe e ndërtuar nga qelqi dhe profilet e hekurit në hyrje të muzeut të LUVRIT në Paris, përbëhet nga 666 dritaret qelqore dhe e njëjta është ndërtuar me urdhër të vetë presidentit francez Zhak Shirak.

Në anën tjetër, okulistët dhe përkatësit e vëllazërisë shpirtërore tejet të përhapur në botë e quajtur "Newage" (Gjenerata e re), në kërkim të instuticioneve zyrtare që përputhen me numrin e mallkuar, kanë regjistruar se shërbimi postar i Britanisë së Madhe në ishujt e Foklandës, më vitin 1982, ka pasur numrin 666, ndërsa një komentim më autentik të mundësisë së lidhjes shtetërore britanike me këtë numër e ka dhënë burrështetasi dhe politikani anglez Tomas Mekolli.

Ai konstatonte se "bisha numerike biblike" është e fshehur prapa institucionit të njohur shtetëror britanik me 666 anëtarë. Këtu Mekolli e kishte fjalën për Parlamentin e Britanisë së Madhe, i cili, me deputetët dhe gjithë personelin tjetër teknik të punësuar në të, numëron gjithsej 666 njerëz të angazhuar.

Ndoshta kjo hamendje na duhet paksa e tepruar, por shumica sot, mendojnë se Mekolli s'ka gabuar edhe aq.

Në fund, droja e këtij viti për përputhshmërinë e datës 06.06.2006, me simbolikën e numrit 666, edhe përpos publicistikës së madhe, nuk u tregua i saktë, por, ende mbetet e paqartë se, pse mediat e posaçërisht ato me renome të madhe botërore kësaj besëtytnie, i dhanë një rëndësi të madhe?

Mos ky fakt e dëshmon edhe më bindshëm realitetin kaherë të njohur se mediat e mëdha botërore vërtet janë të kontrolluara nga masoneria elite globale???!

A. Abrashi
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 13.07.10 12:06

Një teori për 666 ...

Duke qene që bisha e parë është Vatikani në vetvete, është e natyrshme që çdo gjë që është në krye të saj është një përfaqësues i denjë i markës "666":

Më lejoni të shpjegoj.

Titulli zyrtar i Papës është: Vicarius Filii Dei (përfaqësuesi i birit të Zotit).

Merrni emrin një nga një dhe duke vënë në numërat romak për çdo letër ...

Vicarius : V=5 , I=1 , C=100 , A = 0 , R = 0 , I = 1 , u = 5 ( u e vogël dhe V për të madhe...), S = 0. Pra kemi 5+1+100+1+5 = 112

Filii: F=0 , I = 1, L = 50 , I = 1 , I = 1 kështu që ne kemi: 1+50+1+1 = 53

Dei : D=500 , E=0 , I = 1 pra 501

501+112+53 = 666 ...
Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Zattoo prej 01.09.10 13:54

666 është numri i NJERIUT në tre dimensionet e tij : fizike, mendore dhe shpirtërore.
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  gjilanasi prej 09.10.10 14:43

Desha te di nese religjionet tjera e konsiderojne 666 si simbol te djallit apo vetem katoliket...
gjilanasi
gjilanasi

361


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Fikrro prej 09.10.10 14:48

gjilanasi shkruajti:Desha te di nese religjionet tjera e konsiderojne 666 si simbol te djallit apo vetem katoliket...

Katoliket e konsiderojne bishen me numrin 666 ose antikrishti, kurse muslimanet sikur dexhalli me syrin e trete ne balle.

Te pershendes
Fikrro
Fikrro

484


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Marinus_Scodra prej 09.10.10 21:30

Profecite kane qene gjithmone nje pjese e rendesishme e fese monoteiste, sepse jane paralajmerime prej vete Zotit. Por kujdes! Vetem Kisha Katolike dhe Ortodokse ka te drejte dhe mundesi ta beje interpretimin e sakte te profecive te Bibles! Interpretimet e bera nga njerez te pamesuar gjithmone kane cuar ne perfundime te gabuara. Sa here, p.sh. kane thene se bota do shkaterrohej filan dite dhe filan ore?
Marinus_Scodra
Marinus_Scodra

8


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Zattoo prej 28.09.11 23:17

Interpretim Krishtere rreth 666

Interpretime te ndryshme te numrit simbolik 666 i konsideruar si numer satanik, qe tregon Djallin:

Ne kuptimin biblik, numri gjashte eshte shenje e papersosmerise, sepse eshte poshte numrit shtate, i cili tregon ate qe eshte e plote ose e persosur. Marka 666 e ve ne dukje kete mangesi ne nivelin me te larte, duke e perseritur tri here numrin 6.

Nje tjeter shpjegim i mundshem: numri tre eshte numer i persosur, keshtu qe treshi i marrur tre here 333 jep ate qe eshte Persosmeria; 333 shumezuar per tre jep 999 (333x3 = 999) qe eshte Persosmeria absolute dmth e Shenjterueshmja Trini. Por nese e kthejme 999 per se prapi jep 666, qe eshte e kunderta e Persosmerise, pra Djalli.

Sipas librit te Zbuleses (13,18) numri 666 eshte numri i Egersires: ne kapitullin 13 te Zbuleses duket se çdo 6-te paraqet nje Egersire te keqe; Dragoi (13,2); Egersira qe del nga deti (13,1); Egersira qe del nga toka (13,11). Kur te vije antikrishti mbi toke do te mbaje nje emer qe eshte 6-te e perseritur tri here.

Djalli ne Zbulese duket ne goten e Gjashte (16,13), ku flitet per tre shpirtera te ndyte te cilet mund te interpretohen si numer i treshes se ferrit 666; satani, antikrishti dhe pseudoprofeti.

Nje tjeter interpretim pohon se numri 666 eshte numri i atij qe i ka te gjitha, por nuk ka fene, rrjedhimisht nuk ka dashurine per te tjeret: duke mos pasur dashurine i mungon nje virtyt themelor qe i shkakton papersosmeri dhe per kete arsye eshte i denuar.

Nje tjeter variant: duke u mbeshtetur ne idene se te shtaten dite Hyji e kreu punen e vet qe kishte bere (Zan 2,2) dhe kete dite e shenjteroi. Satanistat nuk e duan kete dite dmth diten e shtate, sepse eshte dita e Zotit, perkundrazi e urrejne ate. Ata zgjedhen 6-ten per te afirmuar me ngulm tre here radhazi se deshirojne nje bote pa Zot.

Numri 666 në kohët tona nuk ka mbetur më i panjohur për asnjë. Shumë patjetër do ta kenë takuar në ndonjë rast ose të tjerët të paktën do ta kenë dëgjuar. Dhe gjëja më e cuditshme e këtij numri është se kush e ka parë njëherë, nuk mund ta harrojë më kurrë… E megjithatë dhe në si lexues të Biblës e dimë se ky numër ka të bëjë me diktatorin e botës, me Antikrishtin.

Në Zbulesën 13,17 lexojmë për atë që përshkruhet si “numri i Egërsirës” dhe një varg më poshtë na thuhet: “Këtu duhet dije! Kush ka mend, le ta llogarisë numrin e Egërsirës! Ai numër është i një njeriu e numri është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë!”.

Në këtë varg numri 666 na prezantohet si numri i Egërsirës. Kjo do të thotë para së gjithash se po ky numër është i lidhur me personin e Antikrishtit. Në të vëretetë, vetëm Antikrishti nënvizohet “Egërsira” në Zbulesë. Ndër të tjera numri 666 është një numër njeriu. Kjo është një gjë shumë e rëndësishme të kuptohet drejt, sepse me këtë dalim në përfundimin se personi i Antikrishtit është një njeri që një ditë do të dominojë gjithë botën.

Pra Antikrishti është një person real dhe jo një “sistem qeverisje antikristiane” sic besojnë disa. Si cdo njeri tjetër, edhe Antikrishti pra, do të ketë një emër mëse normal. Por kur një ditë “Egërsira” do të dalë në publik, atëherë edhe emri i tij do të bëhet i njohur. E megjithatë emri i egërsirës do të ketë një karakteristikë të vecantë, sipas Shkrimeve, sepse në të përfshihet një numër dhe ky numër është 666. (Zbulesa 13,17).
Për të kuptuar qartësisht kuptimin e këtij vargu, duhet të njohim edhe dicka tjetër. Si në alfabetin grek ashtu edhe në atë hebraik dhe latin një emër mund të shprehet edhe me numra.

Kjo është e mundur kur gërmat e këtyre gjuhëve kanë vlera numerike, si p.sh..:
A - alpha/aleph një
B - beta/beth dy
G - gama/gimei tre
D - delta/dalet katër etj…

Nga përshtatja e vlerave numerike me vetë gërmat mund të dali pra numri i një emri. Në rastin e Antikrishtit janë teorikisht një seri e tërë kombinacionesh të gërmave që mund të kenë si rezultat numrin 666. Për këtë na duket e pamundur që të njihet emri tij më përpara, vetëm duke u udhëhequr nga numri, por kur një ditë Atikrishti do të shfaqet, atëherë edhe emri i tij do të bëhet i njohur.

Dhe po sipas Zbulesës 13,18 do të ketë persona “që kanë dituri” dhe që do ta bëjnë të njohur emrin e tij në varësi nga kombinimi i numrave.

Në lidhje me gjithcka që folëm deri tani, e natyrshme do të dilte edhe një pyetje. Po përse Zoti i fton njerëzit në mënyrë kaq të qartë e të hapur, për të gjetur emrin e diktatorit të ardhshëm botëror mbi bazën e një numri?

- Përgjigjja e kësaj pyetje i përkon një funksioni të rëndësishëm që numri 666 do të ketë në mbretërinë antikrishtere: Numri 666 - kod identifikimi.

Do të jetë në fakt i mundur që Antikrishti të njihet më parë me një ndërmjetsim të përshtatshëm. Në fakt, sipas Shkrimeve gjatë mbretërimit të Antikrishtit gënjeshtrat dhe imoraliteti do të arrijnë në një nivel të tillë saqë edhe vetë të zgjedhurit e Zotit, nuk do të kishin as më të voglën shpresë shpëtimi, nëse Zoti nuk do të ndërhynte në një moment të caktuar (Mt 24,24).

Kjo gjë vlen në mënyrë të vecantë në lidhje me zbulimin e Antikrishtit: në fakt kur ky diktator do të ngjitet në fronet e botës, sigurisht nuk do të ketë ngjashmëri me një bishë të hekurt, gjë që në fakt është një realitet. Natyra e diktaturës konsiston në faktin që diktatori do të mbesë për një kohë të gjatë i panjohur si i tillë, derisa të plotësohet edhe qëllimi i mashtrimeve të tij.

Në këtë rast bëhet fjalë për një korruptim total të njerëzimit. Identiteti i vërtetë i Antikrishtit pra do të bëhet i njohur plotësisht vetëm atëherë kur do të jetë tepër vonë, për viktimat e tij, d.m.th për njerëzimin.

E megjithatë ai do të prezantohet në publik në një mënyrë të tillë: fitimtari dhe entuziasti që do të përkrahen nga të gjithë. Në Shkrimet e Shenjta ka një seri përshkrimesh, që na bëjnë të kuptojmë se Antikrishti me veprat e tij do t’ia dalë të mrekullojë gjithë botën deri sa të arrijë në një adhurim total (Zbulesa 13,3).

Shfaqja e Antikrishtit pra do të jetë një ngjarje historike e mrekullueshme. Do të manifestohet me entuziazëm nga masat. (2 Selanikasve 2,9; Zbulesa 13,2). Dhe pas gjithë këtyre ai do të lejojë të nderohet si Zot (Zb 13,4, 8, 12; 14,11). Dhe vetë hebrejntë, të zgjedhurit e Zotit mbi tokë, do të jenë viktima të këtij mashtrimi satanik, dhe do ta marrin Antikrishtin për Mesinë..(Gjoni 5,43).

Numri 666 - vula e Egërsirës

Për pjesën më të madhe të personave që ndjekin Egërsirën numri 666 do të përfaqësojë një destin të tmerrshëm. Nëse lexojmë me kujdes tek Zbulesa 13,16-17, konstatojmë se vula e Egërsirës do të egzistojë në dy forma kryesore. Si emër ose si numër i emrit të tij.

Kjo do të thotë se mbi dorën e djathtë ose mbi ballë do të jetë shprehur emri i vetë Antikrishtit ose vetë numri i tij. Dhe ashtu sic vetë Shkrimi na e thotë askush nuk do të mund të blejë ose të shesë, pa qenë i vulosur.

Është mjaft e rëndësishme që në kushte të tilla të bëhet plotësisht i njohur Antikrishti në kohë, me gjitha natyrën e tij “Egërsirë”, ashtu siç profetizohet në Zbulesën 13.

«Këtu duhet të dijë! Kush ka mënd, le të llogaris numrin e Egërsires! Ai numër është i një njeriu e numri është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë (666)! Zb 13, 18 .
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Cimi Elezi prej 02.10.11 19:08

Kam lexuar diku,apo e kam degjuar ne T.V.nuk e mbaj mend.Per nje statuj ne Amerik {ka gjasa per Statujen e Lirise} thuhet se eshte e lart mbi tok 555 kemb dhe nen toke 111 kembe.555+111=666.Sa e vertet eshte kjo?Nga anetaret ka ndonje informacion me te detajuar?
Cimi Elezi
Cimi Elezi

108


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Hidra prej 30.10.11 1:31

666 nuk eshte shifer e djallit, por eshte nje shifer e njeriut qe do te thote gjendje ekstreme kaotike e njeriut, e quajtur bishe.
Arsyeja e saj eshte e caktuar sepse eshte nje elite e cila nuk i perket asnje kombi dhe qe e ka marre fuqine e pafund nga djalli dhe qe i mundeson per te kontrolluar boten e tere.
Hidra
Hidra

33


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  maqomaqo3 prej 30.10.11 2:07

me sa di une virgjeresha Mari ne nje mesazh te sajin ne medugorje ka thene se ky shek (21) eshte shekulli i satanait ,ai eshte i lire ne toke .
maqomaqo3
maqomaqo3

96


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Luli prej 21.11.11 13:00

Numri 666 8a294310

Ne nje nate, ne Korrik te vitit 64 mbas Krishtit, ne Romen e vjeter, fillon nje shtepi te digjet. Zjarri del jashte kontrollit dhe fillon te djeg shume pjese te qytetit. Ne nje periudhe prej 9-te ditesh digjen gati te gjitha pjeset e qytetit.
Pyetja qe lindi ishte: E ka vendosur zjarrin Mbreti Nero per te perfituar toke per ngritjen-ndertimin e Pallateve te tij??!!!
Ky dyshim, u perhap aq shpejt sa dhe zjarri qe dogji qytetin. Fuqia e Neros po lekundej.

Per kete arsye, Mbreti duhej te gjente nje shkatar qe te kthente reputacionin. Fajtore u bene shume te Krishtere te cilen u denuan dhe me vdekje.

Ne kete Epoke u krijua-lindi dhe Miti Kunder te krishtereve: Mberritja e satanit - Djalli (Jezu Krishti), me paraqitje te Njeriu per te shkaterruar besimin qe ekzistonte.

Dhe numri 666 ishte nje nga keto shenjat, pra ishte numri i Jezu Krishtit.
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 08.12.11 22:18

Imazhe të nënvetëdijshme - 666

Me ane te keasj video do te shihni se asgje nuk eshte rastesi ne imazhet qe na dalin para nesh.


Langage subliminal-666 par ZOR22
Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Flavius prej 10.09.12 0:45

Flavius
Flavius

79


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Equinox prej 04.10.13 11:40

Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Jetmira prej 21.12.13 17:19

Për vitin 666 pas Krishtit, shih 666.
← 665 666 667 →
Lista e numrave - integers
← 0 100 200 300 400 500 600 700 800 900 →
Kardinali 666
rendor 666
(gjashtë e gjashtëdhjetë e gjashtë)
Faktorizimi 2 · 32 · 37
Roman numëror DCLXVI
Binary 10100110102
tresh 2202003
kuaternare 221.224
përbën nga pesë pjesë 101.315
30306 leshi
oktal 12.328
Duodecimal 47.612
Hexadecimal 29A16
vigesimal 1D620
Base 36 II36
Χξς numëror greke [1]
Numëror Kineze 六百 六 十六
Arabisht numëror 666

666 (666) është numër natyror më poshtë 665 dhe duke i paraprirë 667.

666 është shuma e parë 36 numrave natyrore ( dmth 1 + 2 + 3 + ... + 34 + 35 + 36 = 666 ) , dhe në këtë mënyrë ajo është një numër trekëndësh . Vini re se 36 = 15 +21 , 15 dhe 21 janë edhe numrat trekëndësh , dhe 15 ^ 2 ^ 2 +21 = 225 441 = 666 .

36 që kur është si katror dhe trekëndore , 666 ështënumri i gjashtë i formës n ^ 2 ( n ^ 2 +1 ) / 2 ( sekuenca A037270 në Œis ) dhenumri tetë i formës n ( n +1 ) ( n ^ 2 + n +2 ) / 8 ( numra dyfish trekëndësh ) ( rend A002817 në Œis ).

Numri i numrave të kryeministrit deri në 666 është 121 , e cila është katror i 11 , i cili është numri i numrave të kryeministrit deri në 36 .

666 është një numër i bollshëm .
Thotë harmonik e shifra dhjetore e 666 është ( trivially - të gjitha numrat repdigit natyrore kanë këtë pronë ) një numër i plotë : 3 / ( 1/6 + 1/6 + 1/6 ) = 6 , duke e bërë 666 numri i 54 me këtë pronë .

Në bazë 10 , 666 është një repdigit ( pra një numër palindromike ) dhe një numër Smith . Një shesh kryesor reciproke magjike në bazë të 1/149 në bazë të 10 ka një total magjike të 666 .

Numëror romak për 666 , DCLXVI , ka pikërisht një dukuri të të gjitha simboleve vlera e të cilave është më pak se 1000 në rend zbritës ( D = 500 , C = 100 , L = 50 , X = 10 , V = 5 , I = 1 ) .

( 60 dhe 360 u përdorur si bazë në matematikë babilonase , si në shkallët e një rrethi ; 360 = 10x36 dhe 666 ështëshuma e numrave 1-36 . )

666 është 1010011010 në sistemin binar numerike cila ështënjëjtë si plotësues një të saj , në mënyrë të kundërt shifror.

666 është anëtar i indekseve të numrave të kryeministrit Padovan : 3 , 4 , 5 , 7 , 8 , 14 , 19 , 30 , 37 , 84 , 128 , 469 , 666 , 1262 , 1573 , 2003, 2210 , ... ( rend A112882 në Œis ) .


Artikulli kryesor : Numri i bishës

Në dorëshkrimet Textus Receptus të Dhiatës së Re , Libri i Zbulesës ( 13:17-18 ) cryptically pohon 666 të jetë " numri i një njeriu , " lidhur me bishën , një krijesë antagoniste që duket për pak kohë dy të tretat në vizion apokaliptik . Disa dorëshkrime të përdorimit origjinal grek Simbolet χξς chi xi stigma ( ose digamma ϝ ) , përderisa dorëshkrime të tjera Ajo në numrin në fjalë .

Në kulturës moderne popullore , 666 është bërë një nga më të njohur gjerësisht simbole për Antikrishtit ose, në alternativë ,Devil . Numri 666 thuhet se është përdorur për të thirrur Satanin . Referencat sinqertë në numrin ndodhë si në mesin apocalypticist grupeve të krishterë dhe në mënyrë precize subkulturave anti - kristiane . Referencat në artin bashkëkohor Perëndimore apo letërsisë janë , më shumë gjasa se jo , referencat qëllimshme ndaj simbolizmit Beast . Referenca të tilla të njohura për këtë arsye janë tepër të shumta në listë .Nuk është e pazakontë për të parë rolin simbolik të numër i plotë 666 transferuar në rend shifror 6-6-6 . Disa njerëz marrin shoqatat satanike e 666 në mënyrë seriozisht që ata në mënyrë aktive të shmangur gjëra që lidhen me 666 ose shifra 6-6-6 . Kjo është e njohur si hexakosioihexekontahexaphobia .

Në disa dorëshkrime të hershme biblike , numri është cituar si 616 .


Artikulli kryesor : Numri i bishës

Në dorëshkrimet Textus Receptus të Dhiatës së Re , Libri i Zbulesës ( 13:17-18 ) cryptically pohon 666 të jetë " numri i një njeriu , " lidhur me bishën , një krijesë antagoniste që duket për pak kohë dy të tretat në vizion apokaliptik . Disa dorëshkrime të përdorimit origjinal grek Simbolet χξς chi xi stigma ( ose digamma ϝ ) , përderisa dorëshkrime të tjera Ajo në numrin në fjalë .Në kulturës moderne popullore , 666 është bërë një nga më të njohur gjerësisht simbole për Antikrishtit ose, në alternativë ,Devil . Numri 666 thuhet se është përdorur për të thirrur Satanin . Referencat sinqertë në numrin ndodhë si në mesin apocalypticist grupeve të krishterë dhe në mënyrë precize subkulturave anti - kristiane . Referencat në artin bashkëkohor Perëndimore apo letërsisë janë , më shumë gjasa se jo , referencat qëllimshme ndaj simbolizmit Beast . Referenca të tilla të njohura për këtë arsye janë tepër të shumta në listë .

Nuk është e pazakontë për të parë rolin simbolik të numër i plotë 666 transferuar në rend shifror 6-6-6 . Disa njerëz marrin shoqatat satanike e 666 në mënyrë seriozisht që ata në mënyrë aktive të shmangur gjëra që lidhen me 666 ose shifra 6-6-6 . Kjo është e njohur si hexakosioihexekontahexaphobia .

Në disa dorëshkrime të hershme biblike , numri është cituar si 616 .
Numri 666 222px-666parade
Jetmira
Jetmira

409


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Hagel prej 09.04.14 9:10

Të romaket 6 ishte VI, të egjiptianet 6 ishte S, dhe në gjuhën sanskrite 6 ishte A, pra VISA=666.
Numri i Bishes edhe ne karten visa.
Hagel
Hagel

61


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  gjilanasi prej 18.05.14 10:17

VIRUSI 666 (Simboli i Djallit)

Gjithçka ndodhii ne Francë kur një operator u gjet i vdekur përpara ekranit te komjuterit të tij personal nga një hemoragji e pa zakonte në tru.Në fillim gjithçka u mendua si një mbingarkesë, ose një mbi lodhje e mundshme mendore, por ekspertiza mjekoligjore vërtetoi të kundërtën, i riu ishte në kushte optimale fizike dhe nuk kishte asnjë patologji të mundshme kardiovaskulare, nuk gjetën as shenja helmimi apo goditjesh me mjete të forta, ata aritën në përfundimin "Hemoragjia ka një shkak të jashtëm".

Ekspertë nga i gjithë vendi erdhën për të egzaminuar vendin e krimit dhe arritën në përfundimin se shkaktar për vdekjen e të riut 22 vjeçar ishte një virus informatik, me emrin apokaliptik "666".

Gjithçka u izolua dhe çështja i kaloi në dorë agjentëve të sigurimit kombëtar. U thirën ekspertët meë të mëdhenj të fushave informatike, elektrike, inxhenieri elektronike dhe specialistë të teknologjive të avancuara.

Ekspertët këtë rast e shpjeguan në këtë mënyrë:
Në ekranin kompjuterik njësoj si në ekranin e kinemasë apo atë televiziv, kuadrot ndryshojnë me frekuencë fikse 24 Herc (24 kuadro për sekondë). Sipas specialistëve 666-ta jep në ekran 25 Herc, domethënë një kuadër më shumë nëpërmjet të cilit përfitohet një kombinim i veçantë ngjyrash. Kombinimi i ngjyrave ndryshon treguesit kryesorë të veprimtarisë jetësore të njeriut. Perceptimi i pavetedijshëm i pamjeve të ndryshueshme shkakton çrregullim të punës së zemrës dhe tensioni arterial i gjakut brenda një segmenti të vogël kohe herë rritet dhe herë ulet ndjeshëm. Ngarkesa mbi enët e gjakut ndryshon vazhdimisht e cila çon dhe në një çrregullim hormonal deri në atë pikë sa krijohet një rezonancë hemostatike midis enëve dhe presionit të gjakut e cila brenda pak minutash shkakton plasjen e enëve të gjakut në tru duke shkaktuar një hemoragji endokraniale vdekjeprurëse.

Virusi 666 u vlerësua nga ekspertët si virusi më i arritur deri më sot. Askush nuk e di se si arrihet ky kombinim djallëzor ngjurash, mendohet që 666-ta të jetë trashëguar që nga kohët e lashta pasi përveç kombinimit te frekuencës së ngjyrave janë gjetur dhe simbole antike të cilat sipas studjuesve bëjnë pjesë në disa rite antike të hipnozës, gjë e cila nuk dihet nga asnjë nga Hackerat e sotëm. Por ajo që shqetësonte më shumë ekspertët ishte që 666 përdorte sistemin Binar (2 shifror) të sotëm të rrjetit informatik por kombinimet i bënte në një gjuhë ende të panjohur Hekza (10 shifror).

Virusi nuk u arit te izolohej pasi ai arrinte të ndryshonte formë duke u shumuar sipas një rregulli të caktuar dhe sa herë që izolohej në një harduer pa dalje ai vetshkatërrohej. Masa e vetme që u mor kundër tij qe marrëveshja midis sigurimit ndërkombëtar dhe kompanive më të mëdhaja të ndërtimit të harduerve për të shmangur ndryshimin e frekuences në monitorët LCD dhe PLAZMA e cila do të sigurojë mosshfaqjen e 666-tës në masen 25%.

Askush nuk e di se ku ndollet 666-ta dhe se kur do të dalë përsëri në skenë, por mendohet se ai vepron ende dhe merr pjesë në një sërë vrasjesh të cilat sigurimi informativ i mban tepër sekret, ose është thjeshtë një arme lufte ende në fazat fillestare të testimit.
gjilanasi
gjilanasi

361


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Pansophia prej 21.11.15 22:16

666

6+6+6=18

1+8=9
__________

999 (666 kthyer permbys)

9+9+9=27

2+7=9
__________

18+27=45

4+5=9
__________

27-18=9
__________

666+1=667 

6+6+7=19

1+9=10=1
_________

999+1=1000=1
_________

666-1=665

6+6+5=17

1+7=8
_________

999-1=998

9+9+8=26

2+6=8
_________

1+8=9

Si lart ashtu eshte poshte.
avatar
Pansophia

93


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  elektronika prej 06.12.15 21:18

666 = Muhameti.

Te gjitha parashikimet ne bibel te cojne tek ai. Vetem koha eshte e llogaritur gabim nga deshifruesit.
elektronika
elektronika

Pervoja me e bukur qe na eshte dhene per te jetuar eshte vete misteri i jetes.....
Kur linde, po qaje, dhe gjithe te tjeret rreth teje po qeshnin.....
Jetoje jeten, ne menyre te tille, qe kur te vije momenti i fundit,
ti te jesh duke qeshur dhe gjithe te tjeret rreth teje te jene duke qare..........58


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Numri 666 Empty Re: Numri 666

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi