Njohja e drejtpërdrejtë e Zotit
+3
Xhemajl
Flavius
Siroco
7 posters
EXPLORER UNIVERS :: PRAKTIKË :: Meditim
Faqja 1 e 1
Njohja e drejtpërdrejtë e Zotit
Si mund ta njohim Zotin?
A ka një metodë praktike me të cilën mund të bashkojmë shpirtrat tona me të?
Mistikët tregojnë se, meqë Zoti është plotësisht shpirtëror dhe zë fill nga rajoni më i lartë shpirtëror, mund të njihet vetëm nga shpirti ynë, që është nga esenca e njëjtë e shenjtë.
Mendja nuk mund ta njoh ose kuptojë Zotin sepse origjina e mendjes është niveli shkakor, që është më i ulët se sferat krejtësisht shpirtërore.
Mendja mund të njohë vetëm atë që gjendet në sferën e saj dhe më poshtë….
Shpirti ka frymën e vet të njohjes, përtej aftësive intelektuale të mendjes. Kur heq mbështjelljet e saj të mendjes dhe trupit, është i lirë ta njohë Zotin menjëherë, me anë të perceptimit të drejtpërdrejtë.
Por vetëm nëpërmjet meditimit, shpirti mund të arrijë këtë nivel perceptimi të drejtpërdrejtë dhe të fitojë njohuri spirituale.
Meditimi është teknika e ofruar nga mistikët për ta çliruar shpirtin nga mendja dhe materia, kështu që mund ta njohë Zotin lirisht dhe të shkrihet me të. I çliruar nga pesha e karmës (pasojat e veprimeve të mëparshme në këtë jetë apo një të mëparshme), ngritet pa pengesë natyrisht drejt burimit të tij.
Kështu përjeton bashkim me Zotin.
A ka një metodë praktike me të cilën mund të bashkojmë shpirtrat tona me të?
Mistikët tregojnë se, meqë Zoti është plotësisht shpirtëror dhe zë fill nga rajoni më i lartë shpirtëror, mund të njihet vetëm nga shpirti ynë, që është nga esenca e njëjtë e shenjtë.
Mendja nuk mund ta njoh ose kuptojë Zotin sepse origjina e mendjes është niveli shkakor, që është më i ulët se sferat krejtësisht shpirtërore.
Mendja mund të njohë vetëm atë që gjendet në sferën e saj dhe më poshtë….
Shpirti ka frymën e vet të njohjes, përtej aftësive intelektuale të mendjes. Kur heq mbështjelljet e saj të mendjes dhe trupit, është i lirë ta njohë Zotin menjëherë, me anë të perceptimit të drejtpërdrejtë.
Por vetëm nëpërmjet meditimit, shpirti mund të arrijë këtë nivel perceptimi të drejtpërdrejtë dhe të fitojë njohuri spirituale.
Meditimi është teknika e ofruar nga mistikët për ta çliruar shpirtin nga mendja dhe materia, kështu që mund ta njohë Zotin lirisht dhe të shkrihet me të. I çliruar nga pesha e karmës (pasojat e veprimeve të mëparshme në këtë jetë apo një të mëparshme), ngritet pa pengesë natyrisht drejt burimit të tij.
Kështu përjeton bashkim me Zotin.
Siroco- Unë e dëgjoj këngën e zogut jo për zërin e tij, por per heshtjen që vjen pas.
201
Re: Njohja e drejtpërdrejtë e Zotit
Meditimi eshte nje nga guret baze te zhvillimit shpirteror, por nese kjo nuk behet si duhet, mund te shkaktoje deme te personi madje edhe ta rrezikoje jeten e tij.
Flavius- 79
Qfare njohuri transmetojn entitetet e niveleve te larta .. ? Ti thua se me entitete mund te marresh me shpejt njohuri se sa me meditim, une te them qe meditimi nuk behet per te marrur njohuri , eshte e kunderta te hidhet Ego, te largohemi nga Mendja te shkojm pertej mendjes, dhe ne kete ne nuk marrim njohuri , po marrim qetesi, pervoje, dhe vime ne kontakt me zotin mbrenda nesh.. Persosja e shpirtit arrihet me meditim..Meditimi eshte pike nisja per cdo aktivitet spirtual qe dojm ta nderrmarim.Lyraandro shkruajti:Nuk e shoh meditimin si formen me superiore te ''njohjes'' se Zotit. Di te them se ka forma te ndryshme, psh kontakti me entitetet e niveleve te larta qe mund te te transmetojne njohuri sh me shpejt sesa ajo qe ti mund te marresh me meditim, ose duke hyre ne akashic records ose ne varesi te nivelit spiritual te personit, nje dite te bukur ai mund te zgjohet nje mengjes e te zbuloje sesa sh njohuri mund te kete marre gjate nje nate gjumi.
Gjths as nuk duhet menduar qe Zotin mund ta ''njohesh'' ne nje jete duke medituar. Gjthcka behet gradualisht per qindra mijera vite,, thelbi eshte te persoset ne vazhdimesi shpirti. Vetem ne rrugen e persosjes se vazhdueshme mund te kthehesh tek Burimi.
Dhe dicka tjeter, perderisa titulli na thote ''njohje e dpd'' dmth duhet te kete dhe nje njohje te terthorte, qe mund te jete???
Xhemajl- 187
DaniEL- Yahushua HaMashiach është : `` Udha, e Vërteta dhe Jeta; do ta njihni të Vërtetën dhe e Vërteta do t`ju bëjë të Lirë``. Gjoni 14:6 dhe 8:32
29
Nuk besoj se meditimi, mund tet rrezikoj jeten... Mos fut frik ne njerez
Toniramun- Knowledge is powerful
8
Toniramun shkruajti:Nuk besoj se meditimi, mund tet rrezikoj jeten... Mos fut frik ne njerez
Njerëzit në përgjithësi mendojnë se meditimi është zbrazje e brendëshme, sigurisht që duhet t’i qetësojmë të gjitha mendimet dhe emocionet që zakonisht e ndotin kokën dhe trupin, por vetëdija duhet të mbetet e zgjuar, vigjilente, e vëmendshme, pasi meditimi është puna energjike që drejtohet nga vetëdija.
Kur njerëzit bien në gjendje letargjike, ata mendojnë se janë duke medituar në të vertetë, por në fakt ata e shkaktojnë vetë një ekstazë, ulin mbrojtjen e tyre dhe rrezikojnë të jenë manipuluar nga entitetet e ulëta astrale.
Prandaj është mirë që në fillim kur të filloni të meditoni të jeni i shoqëruar nga dikush që ka përvojë...ndryshe mund të përfundoni në ndonjë klinikë psikiatrike.
Flavius- 79
Kjo seshte fare e vertete pse do thuash ti nese dikush do kishte ikur ne spital psikiatrik gje qe nuk ndodh do merresh vesh dhe do hynte meditimi si dicka jo e mir nga ana psikologjike per njeriun dhe shumica e kritikeve kete duan thjesht nje shkak pastaj hudhen ne sulm,te meditosh ti ke udhezime por dhe mos kesh udhezime nese dikush kupton thelbin e meditimit dhe nese ka besim ska nevoje per asnje rregull dhe dike qe ka eksperience ta kesh afer,nuk edi ky eshte mendimi im dhe pse juve keni qe ne vitin 2017 jo aktiv ne kete forum dhe nuk besoj qe te kundershtoni cfare une them.Flavius shkruajti:Toniramun shkruajti:Nuk besoj se meditimi, mund tet rrezikoj jeten... Mos fut frik ne njerez
Njerëzit në përgjithësi mendojnë se meditimi është zbrazje e brendëshme, sigurisht që duhet t’i qetësojmë të gjitha mendimet dhe emocionet që zakonisht e ndotin kokën dhe trupin, por vetëdija duhet të mbetet e zgjuar, vigjilente, e vëmendshme, pasi meditimi është puna energjike që drejtohet nga vetëdija.
Kur njerëzit bien në gjendje letargjike, ata mendojnë se janë duke medituar në të vertetë, por në fakt ata e shkaktojnë vetë një ekstazë, ulin mbrojtjen e tyre dhe rrezikojnë të jenë manipuluar nga entitetet e ulëta astrale.
Prandaj është mirë që në fillim kur të filloni të meditoni të jeni i shoqëruar nga dikush që ka përvojë...ndryshe mund të përfundoni në ndonjë klinikë psikiatrike.
+- Është me mire te jesh optimist dhe ta kesh gabim sesa te jesh pesimist dhe te kesh te drejte.
23
Unë Zotin tim e shof përdit. Që kur lind Dielli e perëndon. Perëndia im është Dielli dhe pa ekzistencën e tij sdo kish as gjallesa në tok...
Cimi Elezi- 108
Similar topics
» Njohja e Njeriut
» Njohja e vetës përmes shkronjës së emrit
» Ti vlen!
» Fëmijët e Zotit
» Primati i Zotit
» Njohja e vetës përmes shkronjës së emrit
» Ti vlen!
» Fëmijët e Zotit
» Primati i Zotit
EXPLORER UNIVERS :: PRAKTIKË :: Meditim