Arti i fotografisë
4 posters
EXPLORER UNIVERS :: MEDIATEKË ::
FOTOTEKË :: Mistere
Faqja 1 e 1
Arti i fotografisë
Arti i fotografisë së improvizuar
Kur një fotografi vlen sa një mijë fjalë…
Kafshë të vogla duke pozuar përpara kameras
Shumë njerëz thonë se një fotograf nuk duhet të merret me fëmijë dhe me kafshë, pasi e kanë të vështirë që të pozojnë përpara kameras. Por ja që ndonjëherë puna e një fotografi përballë kafshëve të vogla jep një rezultat të mrekullueshëm.
Kafshë të vogla duke pozuar përpara kameras
Shumë njerëz thonë se një fotograf nuk duhet të merret me fëmijë dhe me kafshë, pasi e kanë të vështirë që të pozojnë përpara kameras. Por ja që ndonjëherë puna e një fotografi përballë kafshëve të vogla jep një rezultat të mrekullueshëm.
Gon!- 294
Re: Arti i fotografisë
Fotografi gazmore me fytyrë nga poshtë
Një përmbledhje fotosh kreative dhe nga më qesharaket pozicion fytyre nga poshtë.
Një përmbledhje fotosh kreative dhe nga më qesharaket pozicion fytyre nga poshtë.
Gon!- 294
Arti i makiatos
Që në vitin 1980 është shpikur arti i makiatos, duke shfrytëzuar shkumën e krijuar nga përzierja e qumështit me kafen e nxehtë. Që prej atëherë, arti i makiatos vazhdohet të praktikohet nga baristat që u pëlqen puna kreative. Disa krijime të sjella prej tyre nga vende të ndryshme në botë.
Që në vitin 1980 është shpikur arti i makiatos, duke shfrytëzuar shkumën e krijuar nga përzierja e qumështit me kafen e nxehtë. Që prej atëherë, arti i makiatos vazhdohet të praktikohet nga baristat që u pëlqen puna kreative. Disa krijime të sjella prej tyre nga vende të ndryshme në botë.
Gon!- 294
Arti i fishekzjarrëve (I)
Momentet më të rëndësishme gjatë festivaleve apo festave të rëndësishme, popujt nëpër botë i presin me një spektakël fishekzjarrësh.
Kombinimi i ngjyrave të tyre flakëruese është mahnitës, një art i vërtetë fishekzjarrësh.
Po ju paraqesim disa nga momentet e fishekzjarrëve më të bukura nëpër botë.
Foto 1: Mbrëmje e magjishme në Sydney të Australisë.
Foto 2: Momente nga Disneyland të Kalifornisë.
Foto 3: Festivali Pyroteknik në 2007-ën në Francë.
Foto 4: Celebrimi i dritave në Suedi, viti 2005.
Foto 5: Festimi i Vitit të Ri në Mutiara Damansara, viti 2009.
Foto 6, 7, 8: Foto anonime!
Foto 9, 10, 11: Festimi i Pavarësisë në Amerikë.
Foto 12: Fishekzjarrët e Dimrit në Japoni, viti 2007.
Foto 13: New York City me pamje nga lumi East, ura Williamsburg, Brooklyn dhe Manhatani i poshtëm.
Foto 14: Fishekzjarrë mbi lumin Union.
Foto 15: Festivali i fishekzjarrëve në Singapur, viti 2006.
Momentet më të rëndësishme gjatë festivaleve apo festave të rëndësishme, popujt nëpër botë i presin me një spektakël fishekzjarrësh.
Kombinimi i ngjyrave të tyre flakëruese është mahnitës, një art i vërtetë fishekzjarrësh.
Po ju paraqesim disa nga momentet e fishekzjarrëve më të bukura nëpër botë.
Foto 1: Mbrëmje e magjishme në Sydney të Australisë.
Foto 2: Momente nga Disneyland të Kalifornisë.
Foto 3: Festivali Pyroteknik në 2007-ën në Francë.
Foto 4: Celebrimi i dritave në Suedi, viti 2005.
Foto 5: Festimi i Vitit të Ri në Mutiara Damansara, viti 2009.
Foto 6, 7, 8: Foto anonime!
Foto 9, 10, 11: Festimi i Pavarësisë në Amerikë.
Foto 12: Fishekzjarrët e Dimrit në Japoni, viti 2007.
Foto 13: New York City me pamje nga lumi East, ura Williamsburg, Brooklyn dhe Manhatani i poshtëm.
Foto 14: Fishekzjarrë mbi lumin Union.
Foto 15: Festivali i fishekzjarrëve në Singapur, viti 2006.
Gon!- 294
Arti i fishekzjarrëve (II)
Foto 16: Festimi i Vitit të Ri në Gjirin San Diego, viti 2008.
Foto 17: Fishekzjarrë e shpërthyer në brendësi të një reje.
Foto 18: Fishekzjarrë në Malajzi.
Foto 19: Fishekzjarrë me pamje nga Porti i Kanës.
Foto 20: Fishekzjarrë nga muzeu Maritime.
Foto 21, 22: Fishekzjarrë në Navesink nga Riverview Tower.
Foto 23, 24, 25: Foto anonime!
Foto 26: Fishekzjarrë në Chicago.
Foto 27: Fishekzjarrë në Toskana të Italisë.
Foto 28, 29: Fishekzjarrë në Vankuver të Kanadasë.
Foto 30: Fishekzjarrë për Ditën Kombëtare në Taiva, në vitin 2006.
Foto 16: Festimi i Vitit të Ri në Gjirin San Diego, viti 2008.
Foto 17: Fishekzjarrë e shpërthyer në brendësi të një reje.
Foto 18: Fishekzjarrë në Malajzi.
Foto 19: Fishekzjarrë me pamje nga Porti i Kanës.
Foto 20: Fishekzjarrë nga muzeu Maritime.
Foto 21, 22: Fishekzjarrë në Navesink nga Riverview Tower.
Foto 23, 24, 25: Foto anonime!
Foto 26: Fishekzjarrë në Chicago.
Foto 27: Fishekzjarrë në Toskana të Italisë.
Foto 28, 29: Fishekzjarrë në Vankuver të Kanadasë.
Foto 30: Fishekzjarrë për Ditën Kombëtare në Taiva, në vitin 2006.
Gon!- 294
Arti i fishekzjarrëve (III)
Foto 31: Fishekzjarrë në Kinë, viti 2007.
Foto 32: Fishekzjarrë në Hong Kong.
Foto 33: Fishekzjarrë në Disneyland, Florida.
Foto 34: Stadiumi kombëtar i Bejingut gjatë ceremonisë të hapjes së Lojrave Olimpike të 2008-ës.
Foto 35: Fishekzjarrë për Vitin e Ri në Sidnej të Australisë, viti 2006.
Foto 36: Fishekzjarrë në Taipei City në Taivan, lëshuar nga qiellgërvishtësja më e lartë në botë, Taipei 101, në vitin 2007.
Foto 31: Fishekzjarrë në Kinë, viti 2007.
Foto 32: Fishekzjarrë në Hong Kong.
Foto 33: Fishekzjarrë në Disneyland, Florida.
Foto 34: Stadiumi kombëtar i Bejingut gjatë ceremonisë të hapjes së Lojrave Olimpike të 2008-ës.
Foto 35: Fishekzjarrë për Vitin e Ri në Sidnej të Australisë, viti 2006.
Foto 36: Fishekzjarrë në Taipei City në Taivan, lëshuar nga qiellgërvishtësja më e lartë në botë, Taipei 101, në vitin 2007.
Gon!- 294
Gon!- 294
Gon!- 294
Gon!- 294
Gon!- 294
Mausët më të çuditshëm në botë
Mausi është aksesori më i rëndësishëm në përdorimin e kompjuterit. Dhe pikërisht tani ju jeni duke mbajtur mausin në dorë, për të klikuar me të nëpër web.
105717
Megjithëse zhvillimi i teknologjisë ka bërë që mausi të zëvëndësohet me ‘touch-pad’ (tapeti sensitiv ndaj prekjes me gisht), dizenjues të ndryshëm vazhdojnë të prodhojnë mause me forma të ndryshme, të cilët bëhen shoqëruesit më thelbësor gjatë punës suaj në kompjuter, si dhe ndonjëherë edhe shoqëruesit më të veçantë.
Mausi është aksesori më i rëndësishëm në përdorimin e kompjuterit. Dhe pikërisht tani ju jeni duke mbajtur mausin në dorë, për të klikuar me të nëpër web.
105717
Megjithëse zhvillimi i teknologjisë ka bërë që mausi të zëvëndësohet me ‘touch-pad’ (tapeti sensitiv ndaj prekjes me gisht), dizenjues të ndryshëm vazhdojnë të prodhojnë mause me forma të ndryshme, të cilët bëhen shoqëruesit më thelbësor gjatë punës suaj në kompjuter, si dhe ndonjëherë edhe shoqëruesit më të veçantë.
Gon!- 294
Fotografi sureale
Fotografitë sureale në thelb tregojnë imagjinatën e pasur të piktorit, i cili shpreh mendimet e tij duke e materializuar imagjinatën e tij në fotografi reale.
104235
Shumica e këtyre fotografive janë mjaft joshëse pasi tregojnë momente të ditëve tona të zakonshme, por të konceptuara jashtë normales.
Fotografi të tilla, të cilat janë të pamundshme për t’u përjetuar realisht, lënë një hapësirë të madhe për vëzhguesit që ta interpretojnë në mënyra të ndryshme. Pikërisht kjo është ajo që i bën këto foto sureale një sfidë për piktorët e tyre.
Shikim të këndshëm!
Fotografitë sureale në thelb tregojnë imagjinatën e pasur të piktorit, i cili shpreh mendimet e tij duke e materializuar imagjinatën e tij në fotografi reale.
104235
Shumica e këtyre fotografive janë mjaft joshëse pasi tregojnë momente të ditëve tona të zakonshme, por të konceptuara jashtë normales.
Fotografi të tilla, të cilat janë të pamundshme për t’u përjetuar realisht, lënë një hapësirë të madhe për vëzhguesit që ta interpretojnë në mënyra të ndryshme. Pikërisht kjo është ajo që i bën këto foto sureale një sfidë për piktorët e tyre.
Shikim të këndshëm!
Gon!- 294
Fotot me interesante 2011!
Agjensia Reuters ka zgjedhur 100 foto si “më të mirat e vitit” nga mijëra imazhet e marra nga fotografët e saj gjatë 2011-ës.
Shumë nga këto foto paraqesin zonat me konflikte, por ka nga të gjitha zhanret: dramatike, të rralla etj.
Ja disa nga fotot e Reuters:
Avion në New York në përkujtim të viktimave të 11 shtatorit
Shkatërrimi që shkaktoi tsunami në Japoni
Barack Obama ndjek operacionin që përfundoi me vrasjen e Bin Laden
Tërmeti në Haiti
Rebelët në Libi kërcënojnë një besnik të Gedafit
Manifestues në Egjipt
Grua libiane qëllon me AK-47
Ushtarë amerikanë në Afganistan
Viktimat e Anders Breivik
Shumë nga këto foto paraqesin zonat me konflikte, por ka nga të gjitha zhanret: dramatike, të rralla etj.
Ja disa nga fotot e Reuters:
Avion në New York në përkujtim të viktimave të 11 shtatorit
Shkatërrimi që shkaktoi tsunami në Japoni
Barack Obama ndjek operacionin që përfundoi me vrasjen e Bin Laden
Tërmeti në Haiti
Rebelët në Libi kërcënojnë një besnik të Gedafit
Manifestues në Egjipt
Grua libiane qëllon me AK-47
Ushtarë amerikanë në Afganistan
Viktimat e Anders Breivik
Meridiani 0 (zero)- 209
Magjia e natyrës së tërbuar
Sa rrënqethëse, aq të mrekullueshme janë këto fotografi të shkrepura në momentet më të frikshme të zemërimit të natyrës. Shi, borë, zjarr, pluhur e furtunë në një përmbledhje fantastike
Sa rrënqethëse, aq të mrekullueshme janë këto fotografi të shkrepura në momentet më të frikshme të zemërimit të natyrës. Shi, borë, zjarr, pluhur e furtunë në një përmbledhje fantastike
Androo- 250
bravo shum interesante
bukur na pastrohet syri kur shikojme imazhe kac te rralla
Ushtari i krishtit- 152
Cader mbi re !
Kjo çadër alpine duket sikur është vendosur mbi re. Në fakt është vetëm një iluzion optik i secilit prej nesh që e shikon këtë fotografi me sy të parë. Studenti Bjarke Bitsch e ka realizuar këtë foto në malin Mont Blanc, më i larti në alpet e Francës dhe duket se dëbora mbi alpe bashkohet në horizont me retë e bardha duke e krijuar efektin e një çadre mbi re. Studenti 24 vjeçar nga Danimarka e realizoi foton gjatë një vizite tre ditore që realizoi në këtë zonë të Francës.
Meridiani 0 (zero)- 209
Gon!- 294
Gon!- 294
Fotografi kafshësh gjatë 2011-ës
Po ju sjellim një përmbledhje të fotografive më interesante nëpër botë, gjatë vitit 2011.
Foto 1: Majmuni Macaque në Indonezi që i rrëmbeu aparatin fotografik njërit prej vizitorëve dhe filloi t’i shkrepte vetes së tij foto të ndryshme
Foto 2: Qeni që u shpëtua pasi kishte ndenjur tre javë mbi det pas tërmetit të Japonisë.
Foto 3: Transportimi i një lope me helikopter.
Foto 4: Breshka e zbuluar në Sllovaki me dy koka dhe pesë këmbë.
Foto 5: Macja e ulur mbi kapelën e një serbi të Kosovës përballë forcave paqeruajtëse të Gjermanisë në fshatin Jagnjenica.
Foto 6: Ciuchia është qeni që shpëtoi për mrekulli pasi mbi trupin e tij kaluan një sërë vagonash treni. I paralizuar plotësisht në pjesën e mbrapme, atij i është mundësuar ecja me patericë. Banor i shtëpisë së kafshëve të braktisura, ai luan më së miri, madje duke ndjekur edhe macet!
Foto 7: Frank dhe Louie është macje ‘janus’ që ka arritur të mbijetojë më gjatë. Ai është 12-vjeç dhe ka dy gojë, dy hundë dhe tre sy. Frank dhe Louie ndajnë një tru të përbashkët, prandaj fytyrat e tyre reagojnë njësoj njëkohësisht.
Foto 8: Luani Tyson duke ju nënshtruar trajtimit stomatologjik në një klinikë veterinare në Kolumbi.
Foto 9: Shimpanzeja 2-vjeçare Do Do që përkujdeset duke ushqyer me qumësht tigrin 2-muajsh në kafaz.
Foto 10: Orangotangu 9-muajsh Boo duke përqafuar lodrën e tij, i frikësuar nga vizitorët e shumtë në park.
Foto 11: Zukro, kujdestarja në kopështin zoologjik të Rusisë, duke ecur përkrah luanit të uritur, Vadik 18-muajsh.
Foto 12: Në një fshat të Sllovenisë, Podvrh, arushi Medo është parë duke luajtur dhe përqafuar qenin e shtëpisë Logar.
Foto 13: Në Indi nëna elefante 7-vjeçare Laxmi zgjat noçkën për të prekur vajzën e saj 13-muajshe.
Foto 14: Jessi është një mace 7-vjeçare që i shikon vazhdmisht minjtë tek i kalojnë para syve pa i bërë aspak përshtypje.
Po ju sjellim një përmbledhje të fotografive më interesante nëpër botë, gjatë vitit 2011.
Foto 1: Majmuni Macaque në Indonezi që i rrëmbeu aparatin fotografik njërit prej vizitorëve dhe filloi t’i shkrepte vetes së tij foto të ndryshme
Foto 2: Qeni që u shpëtua pasi kishte ndenjur tre javë mbi det pas tërmetit të Japonisë.
Foto 3: Transportimi i një lope me helikopter.
Foto 4: Breshka e zbuluar në Sllovaki me dy koka dhe pesë këmbë.
Foto 5: Macja e ulur mbi kapelën e një serbi të Kosovës përballë forcave paqeruajtëse të Gjermanisë në fshatin Jagnjenica.
Foto 6: Ciuchia është qeni që shpëtoi për mrekulli pasi mbi trupin e tij kaluan një sërë vagonash treni. I paralizuar plotësisht në pjesën e mbrapme, atij i është mundësuar ecja me patericë. Banor i shtëpisë së kafshëve të braktisura, ai luan më së miri, madje duke ndjekur edhe macet!
Foto 7: Frank dhe Louie është macje ‘janus’ që ka arritur të mbijetojë më gjatë. Ai është 12-vjeç dhe ka dy gojë, dy hundë dhe tre sy. Frank dhe Louie ndajnë një tru të përbashkët, prandaj fytyrat e tyre reagojnë njësoj njëkohësisht.
Foto 8: Luani Tyson duke ju nënshtruar trajtimit stomatologjik në një klinikë veterinare në Kolumbi.
Foto 9: Shimpanzeja 2-vjeçare Do Do që përkujdeset duke ushqyer me qumësht tigrin 2-muajsh në kafaz.
Foto 10: Orangotangu 9-muajsh Boo duke përqafuar lodrën e tij, i frikësuar nga vizitorët e shumtë në park.
Foto 11: Zukro, kujdestarja në kopështin zoologjik të Rusisë, duke ecur përkrah luanit të uritur, Vadik 18-muajsh.
Foto 12: Në një fshat të Sllovenisë, Podvrh, arushi Medo është parë duke luajtur dhe përqafuar qenin e shtëpisë Logar.
Foto 13: Në Indi nëna elefante 7-vjeçare Laxmi zgjat noçkën për të prekur vajzën e saj 13-muajshe.
Foto 14: Jessi është një mace 7-vjeçare që i shikon vazhdmisht minjtë tek i kalojnë para syve pa i bërë aspak përshtypje.
Gon!- 294
Fustani fosforeshent prej persevativësh
Studentja për stilim në universitetin Van Lang të Vietnamit, Nguyen Minh krijoi këtë fustan të dekoruar me preservativë fosforeshentë, si simbol për sensibilizimin në luftën kundër sidës, prezantuar në Ditën Botërore të HIV/AIDS.
Studentja për stilim në universitetin Van Lang të Vietnamit, Nguyen Minh krijoi këtë fustan të dekoruar me preservativë fosforeshentë, si simbol për sensibilizimin në luftën kundër sidës, prezantuar në Ditën Botërore të HIV/AIDS.
Gon!- 294
Fotot irrealiste qe po mahnitin boten
Eric Johansson eshte nje fotograf profesionist suedez persa i perket modifikimit te fotove. Ja disa nga me mahniteset.
Eric Johansson eshte nje fotograf profesionist suedez persa i perket modifikimit te fotove. Ja disa nga me mahniteset.
Gon!- 294
Fotot e nje dimri Nuklear ne Hiroshima!
Këto janë foto te marra nga një ushtar anglez gjate një dimri pas shpërthimit te bombës atomike.
Ne to shfaqet shkatërrimi i bere nga bomba atomike.
Këto janë foto te marra nga një ushtar anglez gjate një dimri pas shpërthimit te bombës atomike.
Ne to shfaqet shkatërrimi i bere nga bomba atomike.
Gon!- 294
Fotografitë sureale pa fotoshop
Philippe Ramette është fotografi francez që ka realizuar disa fotografi surreale pa nevojën e përpunimit më fotoshop. Pyesni veten se si e ka realizuar. Për të gjetur përgjigjen vazhdoni të shikoni fotografitë më poshtë…
Të nderuar anëtarë të forumit, iu kërkoj falje nëse nuk mund t'i shihni fotot e plota, sepse formati i fotografive është më i madh se sa standardi që mund të postojmë në këtë forum...
Philippe Ramette është fotografi francez që ka realizuar disa fotografi surreale pa nevojën e përpunimit më fotoshop. Pyesni veten se si e ka realizuar. Për të gjetur përgjigjen vazhdoni të shikoni fotografitë më poshtë…
Të nderuar anëtarë të forumit, iu kërkoj falje nëse nuk mund t'i shihni fotot e plota, sepse formati i fotografive është më i madh se sa standardi që mund të postojmë në këtë forum...
Gon!- 294
Similar topics
» Arti i Mosplanifikimit
» Arti i çuditshem
» Spiritualiteti: Arti i Jetesës
» Sekretet e kriptografisë: Arti i të moskuptuarit nga të tjerët
» Arti i çuditshem
» Spiritualiteti: Arti i Jetesës
» Sekretet e kriptografisë: Arti i të moskuptuarit nga të tjerët
EXPLORER UNIVERS :: MEDIATEKË ::
FOTOTEKË :: Mistere
Faqja 1 e 1