Thënie nga Paramhansa Yogananda

Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 24.07.11 19:25

Thënie nga Paramhansa Yogananda


Thënie nga Paramhansa Yogananda Yogana10

Paramhansa Yogananda

Janë ëndrrat tuaja ato që ju friksojnë

Në të gjitha përvojat e shqisave ju duhet t'ia kujtoni vetes se: "Eshtë një ëndërr."
Zoti i ka bërë veçanërisht intensive tri lloje të ëndrrave:
- Kënaqësinë seksuale,
- Paratë dhe
- Verën.

A nuk iu jep shumë rëndësi. Mësoni të jetoni në modernim dhe ju do të jeni të lirë. Sa më shumë që të forconi njërën nga këto ëndrra, aq më shumë do t'ju kthehet në një demon që do t'ju mbaj larg Zotit. Por, në qoftë se ju doni të jeni të lirë, asgjë nuk mund t'ju mbaj larg Tij, madje as dobësia juaj më e madhe.

Mos harroni se zakonet janë vetëm ëndrra për vetën që ju i keni ushqyer ato për t'ju skllavëruar juve.

A mendoni se nuk mund t'ia dilni pa pijen, janë mendimet ato që ju bëjnë robër të pijes, përzini ato dhe ëndrra do të përfundojë e do të jeni të lirë. Askush nuk ju mban në iluzione, përveç ju veten dhe askush nuk mund t'ju bëj të lirë përveç juve. Ju jeni armiku juaj më i keq ose shoku juaj më i mirë. Zoti iu ka dhënë lirinë për të qëndruar të zhytur në iluzion ose për tu larguar.

Janë ëndrrat tuaja që ju trembin.
Një burrë i frikësuar e viziton Lahiri Mahasaya-n:
"Unë e shoh dorën e një fantazmë vazhdimisht duke u përpjekur të më mbyt."
Lahiri Mahasaya tha: "Jeni i frikësuar nga ëndrrat tuaja."
"Por kjo nuk është një ëndërr," u përgjigj burri. "Unë e shoh atë."
Lahiri Mahasaya tha:
"Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë, të gjitha gjërat janë vetëm një ëndërr."
Ai i besoi fjalët e gurus dhe u shërua.

Në mënyrë të ngjashme ju duhet t'i shërbeni mendjes për ta ndryshuar veten, për ta shëruar veten. Ju thoni gjithmonë:

"Asgjë nuk mund të më lëndojë. Asgjë nuk mund të më shqetësojë mua."
Bindeni veten që të jeni aq i mirë sa njerëzit e mirë dhe aq i fuqishëm sa njerëzit më të fuqishëm. Ju duhet të keni më shumë besim në vete.

Paramhansa Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 24.07.11 19:29

"Dashuria është kënga e shpirtit, kënduar Zotit. Eshtë balancim ritmik i valles së planeteve, diellit dhe hënës"

"Unë do të përpiqem t'i bëjë të tjerët vërtetë të lumtur, siç përpiqem për ta bërë veten time hyjnisht të lumtur."

"Nuk ka dituri që do të mbetet e mbuluar përgjithmonë, ose e fshehur nga vetëdija e zgjuar dhe uria shpirtërore e ithtarit."

"Zoti është jeta ime. Zoti është dashuria ime. Zoti është tempulli që kërkon zemrën time për ta adhuruar pandërprerë. Zoti është qëllimi im. Asnjë detyrë nuk mund të kryhet pa pushtetin e huazuar nga Zoti, kështu që detyra ime më e lartë është ta gjejë atë."

"Përmes meditimit do të ndalojë stuhinë e frymës, shqetësimet mendore, dhe trazirat ndijore që tërbojnë liqenin e mendjes sime."

"Injoranca është mungesa e ndërgjegjësimit të realitetit të shpirtit, dhe zëvendësimi i kësaj ëndrre te iluzionit me atë të realitetit. Gabim është çdo veprim që është i bazuar mbi këtë keqkuptim."

Paramhansa Yogananda


Edituar për herë të fundit nga Elizza në 26.12.11 17:11, edituar 1 herë gjithsej
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 30.08.11 16:21

Periudha e dështimit është koha më e mirë për mbjelljen e farës së suksesit.

Brenda nesh gjithmonë janë dy forcave ndërluftuese kundër njëra-tjetrës.

E vërteta është korrespondenca e saktë me realitetin.

Në zemrën tuaj gjendet një magnet që tërheq miqtë e vërtetë, ky magnet është joegoizmi, të menduarit e të tjerëve më parë; kur ju të mësoni të jetoni për të tjerët, ata do të jetojnë për ju.

Forma e njeriut është më e lartë se sa e engjujve, në të gjitha format është më e lartë. Njeriu është qenia më e lartë e krijuar sepse ai aspiron për liri.

Lumturia e zemrës sonë e vetme nuk mund të kënaq shpirtin, duhet të përpiqemi të përfshijmë sa të jetë e nevojshme edhe lumturinë e të tjerëve.

Le të qesh shpirti im përmes zemrës sime dhe zemra ime le të qesh përmes syve të mi, kështu që të mund unë të shpërndaj buzëqeshje të begatshme në zemrat e pikëlluara.

Paramahansa Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 26.09.11 2:20

Mirësia është drita që shkrin të gjitha muret mes shpirtrave, familjeve dhe kombeve.

Mendimtarët nuk e pranojnë të pashmangshmen, ata iu kthehen përpjekjeve të tyre në drejtim të ndryshimit të saj.

Mësohuni të jeni të qetë dhe ju gjithmonë do të jeni të lumtur.

Besnikëria në kryerjen e detyrave të vogla na jep forcë që të zbatojmë vendimet e vështira që jeta një ditë do të na detyrojë t'i bëjmë.

Kurrë mos bëni ndonjë gjë që e njollos mendjen tuaj. Veprimet e gabuara shkaktojnë vibrime negative apo të këqija të cilat pasqyrohen në pamjen tuaj të tërësishme dhe personalitet. Angazhohuni në ato veprime dhe mendime që të ushqejnë cilësitë e mira që ju dëshironi t'i keni.

Shumë njerëz i justifikojnë gabimet e tyre, por i gjykojnë të tjerët ashpër. Ne duhet të kemi qëndrim të kundërt duke justifikuar të metat e të tjerëve e duke shqyrtuar ashpër tonat.

Paramhansa Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 25.10.11 15:13

► Çfarë është meditimi?... Të qenit një me Shpirtin... Kur njeriu bëhet një me shpirtin e tij brenda, kohët e harruara dhe fuqitë e pavdekshme. Vetja kthehet në ndërgjegjen e vet. Meditim do të thotë të mos harroni që njeriu nuk është një trup i vdekshëm, por një shpirt i pavdekshëm, një me Zotin.

► Kur ju shikoni në bukuritë dhe mrekullitë e natyrës, si mund të dyshoni në Zotin?

► Të duash është gjëja më e madhe në jetë, por është shumë e rëndësishme që të flasim për dashuri, të mendojnë, ta ushqyejmë atë, për ta ruajmë si thesar, përndryshe shpejt do të shpërndahet, e për botën është shumë brutale. Nëse gjatë kohës sa jeni të rinj ju nuk e ndjeni dashurinë, në qoftë se ju nuk shikoni me dashuri në njerëz, në kafshë, në lule, kur të rriteni mendoni se jeta juaj është bosh, ju do të jeni shumë i vetmuar, dhe hijet e errta të frikës do t'ju ndjekin gjithmonë. Por në momentin që ju keni në zemrën tuaj këtë gjë të jashtëzakonshme të quajtur Dashuri dhe ta ndjeni thellë kënaqësinë, ekstazinë e saj, do të zbuloni se për ju, bota është transformuar.

Paramhansa Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 26.12.11 17:41

► Është bekim për veten dhe të tjerët, nëse ju jeni të lumtur.

► Nëse posedoni lumturinë, ju posedoni çdo gjë: të qenit të lumtur është të qenit në harmoni me Zotin.

► Ndërtoni ambientin tuaj të brendshëm. Praktikoni heshtjen! Më kujtohet disiplina e mrekullueshme e të mëdhenjve. Nëse flisnim dhe pëshpërisnim, ata do të thoshin: "Kthehuni në kështjellën tuaj të brendshme." Kjo ishte shumë e vështirë për ta kuptuar atëherë, por tani e kuptoj udhën e paqes.

► Pa marrë parasysh atë që ju po bëni, mbajeni në vazhdimësi lumturinë. Mësohuni të jeni fshehtas të lumtur në zemër, përkundër të gjitha rrethanave.

► E vërteta është një: Unë ju kam thënë shpesh se Jezusi, Krishna, Buda, dhe të tjerë të dërguar të Zotit erdhën së bashku, ata nuk do të grinden, por do të pin nga e njëjta kupë e bashkimit me Zotin.

► Izolimi është çmimi i madhështisë.

► Njerëzit janë shumë të aftë në injorancën e tyre!


Paramhansa Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Neo prej 07.01.12 0:35

"Nëse ju mësoni të jetoni për të tjerët, ata do të jetojnë për ju. "

"Mundohuni të bëni gjëra të vogla në mënyrë të jashtëzakonshme."

Paramhansa Yogananda
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Admin prej 18.01.12 21:48

"Vetë universi, në analizë të fundit, është krijuar jo nga materja, por vetëdija.
Aspekti fizik, i nënshtrohet fuqisë se mendimit, shumë më tepër se ç'kujton shumica e njerëzve. Vullneti drejton energjinë, dhe energjia në kthim, vepron mbi materjen.
Materja në të vertetë, është energji."

Yogananda
avatar
Admin

1132


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Elizza prej 01.06.12 13:56

Gjithçka tjetër mund të pres, por kërkimi juaj për Zotin nuk mundet.

P. Yogananda
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Neo prej 02.09.12 19:05

Ti e sheh veten si te vogel dhe te kufizuar.
Por nese mbyll syte gjate meditimit,
do te shohesh gjeresine e ndergjegjes sate -
dhe po sheh se gjendesh ne qendren e amshurise.
Aty perqendrohu.

Paramhansa Yogananda
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Zattoo prej 20.05.14 0:25

Zoti i lejon njerëzit t`i afrohen

Thënie nga Paramhansa Yogananda 12310

Paramahansa Yogananda. Letër e Yoganandës drejtuar një dishepulles së tij, Motrës Ananda Mata Washington, Qershor 1949

Nuk duhet ta lëshosh veten.

Nëna Hyjnore më ka dërguar për të të udhëhequr jashtë reve të mendjes tënde. Vështirësitë e gjithësecilit janë të ndryshme e, qoftë një ai apo një ajo, të gjithë duhet të fitojnë provën e karmës e të Nënës Hyjnore. Duhet ta kapërcesh tërë këtë duke përmendur Zotin së brendshmi në mënyrë të përsëritur dhe të pandërprerë, me maksimumin e përkushtueshmërisë në fjalët, mendimet, veprimet dhe bindjen ndaj Gurusë. Problemet dhe turbullimet tua nuk më shqetësojnë.

Unë nuk do ta ndërpres kurrë veprën time në lidhje me ty që kam filluar. Është më mirë të mposhtim të keqen sesa të bashkëjetojmë me të përgjithmonë. Mos e identifiko kurrë vetveten, as dhe për një çast, me rastet e rrëzimit që mund të kesh. Mos ki frikë as nëse unë zhdukem nga jeta jote. Ti nuk do të jesh kurrë vetëm. Atëherë unë nuk do mund të të qortoj, por do të jem gjithnjë me ty e nëpërmjet Nënës Hyjnore kam për të të mbrojtur nga të gjitha mashtrimet, do të të pëshpëris vazhdimisht për të të udhëhequr drejt Unit tënd të devotshëm.

Prandaj mos e lësho veten, e mos u lodh, por ji gjithnjë plot dëshirë dhe interes për të punuar me Nënën Hyjnore. Mos u shqetëso nëse luftëra dhe sëmundje vallëzojnë rreth teje. Ky është sekreti i vërtetë për të fituar mbi zhgënjimet e mbi të gjitha problemet. Bëhu si Liqeni Hyjnor, gjerb në Burimin e Urtësisë, edhe nëse ndjehesh e dërrmuar; një jetë e thjeshtë dhe pa pengesa, nuk është një jetë fitimtarësh, e unë do të të jap lumenj të karmës sime të mirë, ashtuqë të të ndihmojnë të shkosh përpara nëpërmjet gjithçkaje e pavarësisht gjithçkaje. Nuk do të harroj kurrë, e do të të rimëkëmb gjithmonë, nuk ka rëndësi se sa herë do të rrëzohesh.

Përpiqu pareshtur të fitosh, e unë do të të ndihmoj jo vetëm në mënyrë të padukshme, por shumë herë do jem pranë teje edhe në mënyrë të dukshme. Unë nuk jam duke ndërtuar për ty një kala, e as do të të jap pasuri të vdekshme, por po ndërtoj për ty një strehë të pashkatërrueshme, me të gjitha pasuritë në shtëpinë e Nënës Hyjnore.

Zoti na lejon t’i afrohemi

“Zoti na lejon t’i afrohemi. Duke folur për Të e duke dëgjuar fjalët e Tij nëpër shkrimet, duke menduar për Të, duke ndjerë praninë e tij gjatë meditacionit, do vini re që gradualisht irrealja bëhet reale, dhe kjo botë që ju mendoni se është reale, do ta shihni si irreale”

“Nuk më do?”

“Në një nga pamjet e Tij, një pamje shumë e përunjur, mund të thuhet se Zoti sillet si një lypës. Ai e dëshiron me zjarr vëmendjen tonë. Mjeshtri i universit, nën vështrimin e të cilit të gjithë yjet, diejtë, hënat dhe planetet vezullojnë me drithërimë, e ndjek njeriun duke i thënë: “Nuk do të ma japësh dashurinë tënde? Buk më do? Mua, dhuruesit, që shumicën e gjërave i kam bërë për ty? Nuk do të më kërkosh? Por njeriu thotë: “Unë jam tepër i zënë me punë tashti; jam tepër i zënë. Nuk kam kohë për të të kërkuar.” Dhe Zoti thotë: “Do të pres.”

Në të vërtetë, ne jemi duke kërkuar Zotin

“Nëse jeton në një mënyrë të tillë që shmang Zotin, ti shmang prej vetes sate dashurinë. Cilado qoftë gjëja që po kërkojmë – parà e kënaqësi shqisash – në të vërtetë në to jemi duke kërkuar Zotin. Jemi kërkues diamantesh që në të vërtetë mbledhin copëza të vogla xhami që vezullojnë nën dritën e diellit. Të verbuar për një çast nga hijeshia e tyre, ne harrojmë të vihemi në kërkim të diamanteve të vërtetë, që janë shumë më të vështirë për t’u gjetur.

Edhe pse janë më të vështirë për t’u gjetur, përkushtimi yt i mirë janë diamantet të cilat do të të japin kënaqësi të vërteta dhe që rrojnë gjatë. Kurse përkushtimi i keq janë copat e xhamit që duket sikur të japin kënaqësi përsa është e lehtë të gjenden; e gjithsesi, duke qenë iluzore, në fund do të të sjellin zhgënjim. Do ngopesh në një mënyrë të tillë, sa asgjë më nuk do të të japë kënaqësi. Unë nuk duhet të kaloj nëpër këto përvoja; mund ta shoh fundin e kënaqësive njerëzore, dhe kam gjetur tek Zoti të vetmin gëzim të vërtetë dhe jetëgjatë.”

Natyra universale e dashurisë

“Të gjitha shprehjet e dashurisë rrjedhin nga e vetmja Dashuri kozmike që, kur manifestohet në pamje të ndryshme të dashurisë njerëzore, përmban gjithnjë njëfarë papërsosmërie. Nëna nuk e di se pse e do të birin dhe biri nuk e di se pse e do të ëmën. Nuk dijnë se prej nga rrjedh dashunia që ndjejnë njeri për tjetrin.

Është dashuria e Zotit që manifestohet në ta, dhe kur dashuria është e pastër dhe e painteres pasqyron cilësi hyjnore. Kështu, duke studiuar me kujdes dashurinë njerëzore, mund të kuptojmë diçka për dashurinë hyjnore, sepse në dashurinë njerëzore shquajmë një vezullimë të dashurisë hyjnore.

Nga: Paramahansa Yogananda, “Hulumtimi i përjetshëm i njeriut”
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  gjilanasi prej 30.09.14 10:16

"Ju nuk duhet të lejoni jetën tuaj të rrjedhe në mënyrë të zakonshme; bëni diçka që askush tjetër nuk e ka bërë, diçka që do të verboj botën. Tregoni se parimi krijues i hyjit punon në ju. "

Paramahansa Yogananda
gjilanasi
gjilanasi

362


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Thënie nga Paramhansa Yogananda Empty Re: Thënie nga Paramhansa Yogananda

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi