Endrrat e verteta (Reale)
+16
ROMINA_BALLIU
sokol gjergji
Berti69
tafa
Pink
erlisja
Albi4all
blini89
kristo
cObRa
Elizza
besa84
gentjan kaloshi
laureta
adhurim1
Fikrro
20 posters
Faqja 1 e 1
Shume here na ndodh qe te shohim endrra por sa jane te verteta?
-A mund te tregojn endrrat te ardhmen?
-A mund nje enderr ta parandaloj nje fatkeqesi?
-A mund ne enderr njeriu te vdes?
-A jane endrrat vendi ku edhe mund te komunikojm me te vdekurit tanë?
-A mund dish permes endrres te te beje magji te zeze (sehir)?
-A jane endrrat perjetim gjate dites?
-A mund te enderroj njeriu me sy hapur?
-CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJME APO BOTES AMSHORE?
Per te gjthe ata qe enderrojn dhe qe i duan endrrat.Kam bere keto pyetje sepse ne secilen prej tyre e kam pergjegjen time dhe mund tju them qe kam degjuar qe u kane ndodh njerezve.
Sa jane te verteta dhe a mund nje enderr te luaj rol kyq ne jeten e njeriut?
Pres pergjegje nga ju dhe ndodhit tuaja, jam kurioz dhe kam deshire ta njoh dicka qe mbresa ne trurin tim qe ne kete rast jane endrrat.
Shume here na ndodh qe te shohim endrra por sa jane te verteta?
-A mund dish permes endrres te te beje magji te zeze (sehir)?
-CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJME APO BOTES AMSHORE?
Per te gjthe ata qe enderrojn dhe qe i duan endrrat.Kam bere keto pyetje sepse ne secilen prej tyre e kam pergjegjen time dhe mund tju them qe kam degjuar qe u kane ndodh njerezve.
Sa jane te verteta dhe a mund nje enderr te luaj rol kyq ne jeten e njeriut?
Pres pergjegje nga ju dhe ndodhit tuaja, jam kurioz dhe kam deshire ta njoh dicka qe mbresa ne trurin tim qe ne kete rast jane endrrat.
Fikrro- 484
Re: Endrrat e verteta (Reale)
Prsh. une nuk e di se ciles bote i perktet endra por a mund te ngjeoj nga ti, psh te me shkruash sms sepse nga te gjitha pytjet qe e ke bere aty asnjenj nuk e di, nese ka mundesi te me tregosh nje enderr ti nga cila e din .
adhurim1- 3
Une mendoj qe enderrat jane si nje lloj parapergadtje per ndodhit ose diçka tjeter, qe mundet te na ndodh dmth na paralajmeron nese mund te te ndodh diçka e mire ose e keqe mirepo jo shpesh ne raste te rralla.
Po flas personalisht pasi qe me ka ndodh qe enderrat me kane dalur reale ne shume raste dhe shume here kur beja diçka diten me shtirrej ne enderr ajo dite ose ngjarje por mendoj qe nuk kane shum efekt.
Po flas personalisht pasi qe me ka ndodh qe enderrat me kane dalur reale ne shume raste dhe shume here kur beja diçka diten me shtirrej ne enderr ajo dite ose ngjarje por mendoj qe nuk kane shum efekt.
laureta- Asgje nuk eshte me madheshtore se mendja asgje nuk eshte me e pasur se mendja por asgje nuk eshte me idiote se mendja ajo mund te ndertoje madheshtoren por ajo mund te shkatrroje vet veten!!?
29
enderrat e verteta dhe te mira jane 1 e 46 pjese e profecise pergegezime per ata qe i shohin.te dish te interpretosh enderrat eshte nje dhunti hyjnore qe ZOTI ta jep e kaq ata qe pretendojne intarpretimin pa pasur kete dhunti jane ne deshtim te hapur.enderrat jane 3 lloje:1enderrat e verteta,2 enderrat kur ndodhin nga problemet e perditshme,stresi,deshirat etj,3enderrat nga djajte llojit te trete nuk duhet ti veme aspak rendesi por te besojme dhe te shpresojme per me te miren
gentjan kaloshi- 13
pyetje interesante por nese di dikush kete pyetjen e fundit te pergjigjet e cila eshte -CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJM APO BOTES AMSHORE?
besa84- 2
fikrro shkruajti:Endrrat e verteta (Reale)
Shum here na ndodh qe te shohim endrra por sa jane te verteta?
-A mund diush permes endrres te te beje magji te zeze (sehir)?
-CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJM APO BOTES AMSHORE?
Per te gjthe ata qe enderrojn dhe qe i duan endrrat.Kam bere keto pyetje sepse ne secilen prej tyre e kam pergjegjen time dhe mund tju them qe kam degjuar qe u kane ndodh njerezve.Sa jane te verteta dhe a mund nje enderr te luaj rol kyq ne jeten e njeriut?Pres pergjegje nga ju dhe ndodhit tuaja,jam kurioz dhe kam deshir ta njof diqka qe mbresa ne trurin tim qe ne kete rast jane endrrat.
* - A mund të tregojnë ëndrrat të ardhmen?
...
Po! Ëndrra mund të jetë zbulim i të kaluarës, të tashmes dhe të ardhmes. Endrra mund të jetë këshillë, qortim, paralajmrim, përgzim...
Në hadithin e vërtetë të transmetuar nga Buhariu se Profeti (s.a.v.s.) ka thënë:
“Ka shkuar pejgamberllëku, por kanë mbetur përgëzimet.”
Është pyetur se cilat janë përgëzimet? Ka thënë: “Ëndrrat e mira.”
Ky hadith tregon se ëndërra është një pjesë e shpalljes. Ekziston edhe një hadith tjetër ku Profeti (s.a.v.s.) thotë:
“Ëndrra e mirë është një pjesë nga 46 pjesë të shpalljes.”
* - A mund nje enderr ta parandaloj nje fatkeqesi?
Po! Nëse shihet një ëndërr paralajmëruese e fatkeqësisë, sigurisht që kemi mundësi ta parandalojmë atë, duke ndërmarrë hapa të nevojshëm.
* - A mund ne enderr njeriu te vdes?
Nëse e ke fjalën kur shihet në ëndërr se vdes vetë apo dikush tjetër, këto janë ëndrra të zakonshme, mund të vdes qdo njeri në ëndrra.
E nëse mendon për vdekje reale, ky është një caktim i Zotit që ndodhë në momentin e caktuar edhe personi mund të jetë duke ëndërruar.
* - A jane endrrat vendi ku edhe mund te komunikojm me te vdekurit tanë?
Po! Të vdekurit mund t'i takojmë në ëndrra. Mund t'i shohim dhe të flasim me ta. Zakonisht me ata që kemi pasur një lidhje më të fortë (si prindërit, fëmijët, të dashurit...) i shohim më shpesh dhe ëndrrat me ta janë një 'kompensim' i mungesës së tyre në jetën reale. Po ashtu edhe kur veprojnë dhe na flasin ,na japin apo marrin diqka sigurisht ka domethënie dhe duhet t'iu kushtojmë shumë rëndësi.
* - A mund dikush permes endrres te te beje magji te zeze (sehir)?
Magjia është e vërtetë, pavarsisht a e besojmë apo jo. Nëse shihet në ëndërr se të bën dikush magji, s'do të thotë se përmes ëndrrës të ka bërë magji. Por ëndrra mund të jetë një paralajmërim se të është bërë apo do të të bëhet magji.
* - A jane endrrat perjetim gjate dites?
Ka edhe ëndrra të tilla që janë përjetim gjatë ditës.
* - A mund te enderroj njeriu me sy hapur?
Gjatë ëndrrimit nuk hynë në funksion shqisat.
* - CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJME APO BOTES AMSHORE?
Gjatë gjumit individi s'iu nënshtrohet ligjeve të kësaj bote, edhepse trupi vazhdon t'i kryejë funksionet e veta.
.....
"Mjafton që çdo njëri prej jush të këshillohet me ëndrrën e vet" - Muhamedi a.s.
Elizza- 195
Sipas mendimit tim te gjitha endrat...tregojne dicka se cka do te ndodh, m'varet ai i cili i kupton e di se cdo te thojne....mund edhe te parashikojne te ardhmen se paku ky eshte mendimi im.
cObRa- 9
Une shof shume enderra qe nuk mund qe ti shpjegoj ka shume por por une kam dhe nje si te them telepati qe mund qe te parashikoj dicka qe para se te ndodhi dhe shume raste nga keto me qellojne ne enderra por c'eshte me e cuditshme eshte qe une mund qe te zgjohem dhe naten dhe te dal kot pa lidhje ka edhe shume pikepyetje qe nuk jua shpjegoj dot tani .. a mund qe te me thote njeri se cfare po me ndodh ...
kristo- 1
une mendoj se enderrat nuk i perkasin as ksaj bote e as botes amshore,,thjesht jane iluzine,,enderra osht diqka qe enderron njeriu,,po osht e vertet se enderat jane shum te verteta,,dikush ju beson e dikush jo,,saher kur bie njeri ne gjum mendon diqka pastaj qat send e sheh ne onderr ose anasjelltas,,enderrat per mu jane shum te besushme,,mu shum mdalin te sakta! e sa per me parashiku te ardhmen enderrat nuk besoj qe parashikojn te ardhmen po tregojn se qka ka me ndodh tani ne te tashmen!
blini89- 4
Nese mund dikush nga ju tu pergjigjet ketyre pyetjeve:
-Cila eshte lidhje ne mes endrres dhe imagjinates?
-A eshte endrra per ne shprese apo zhgenjim?
-Si mund te shijohet nje enderr?
-Sa zgjat nje enderr?
-Nese ne enderr sheh ngjyre dhe qe po e prekim me dore:A mund te zgjohemi nga ajo enderr me duart e lyera me po ate ngjyre?
-Cka d.m.th fjala enderr?
-A mund te degjojm muzik ne enderr?
-Endrra ta therret apo ta largon realitetin?
-Pse nuk mund te bertasim ne enderr?
-Cila eshte lidhje ne mes endrres dhe imagjinates?
-A eshte endrra per ne shprese apo zhgenjim?
-Si mund te shijohet nje enderr?
-Sa zgjat nje enderr?
-Nese ne enderr sheh ngjyre dhe qe po e prekim me dore:A mund te zgjohemi nga ajo enderr me duart e lyera me po ate ngjyre?
-Cka d.m.th fjala enderr?
-A mund te degjojm muzik ne enderr?
-Endrra ta therret apo ta largon realitetin?
-Pse nuk mund te bertasim ne enderr?
Fikrro- 484
endrra zgjat disa sekonda
Albi4all- “Kur të shohësh një njeri të mirë, mundohu të tejkalosh
shembullin e tij, kur të shohësh ndonjë njeri të keq, kthehu e
hulumtoje veten mos i ke edhe ti të njëjtat të meta.”
36
era
pershendtje sipas mendimit tim:
1 imagjinata e imagjinon ndonje gje
kurse enderra e enderron ndonje deshir.
2 enderra per mua osht shpre ne disa raste edhe zhgenjim
shum pak.
3 shum pak disa sekonda (3)
4 sipas mendimit tim jo.
5 fjala enderr don me than te flesh ne gjum dhe te enderrosh mir nese do zoti.
6 po shum her.
7 ne disa raste po ne disa raste jo.
8 une shpesh her zgjohem duke bertitur qe shof enderr.
1 imagjinata e imagjinon ndonje gje
kurse enderra e enderron ndonje deshir.
2 enderra per mua osht shpre ne disa raste edhe zhgenjim
shum pak.
3 shum pak disa sekonda (3)
4 sipas mendimit tim jo.
5 fjala enderr don me than te flesh ne gjum dhe te enderrosh mir nese do zoti.
6 po shum her.
7 ne disa raste po ne disa raste jo.
8 une shpesh her zgjohem duke bertitur qe shof enderr.
erlisja- 1
Per mendimim tim personal enderrat jane lajmetare te asaj qe do ndodh vetem se ne nuk dime ti shpjegojme ato.
E di qe mund te duket e pabesueshme por do tregoj dy raste personale qe me kane ndodhur mua.
Nje nate ne enderr pashe shoqen time te universitetit sikur kishte vdekur,dhe po e fusnim ne varr dhe po mbytesha ne te qara.
Me doli gjumi duke qare,dhe gjeja e pare qe bera e mora ne telefon dhe e pyeta si eshte,mire mu pergjigje e habitur i shpjegova arsyen e telefonates time dhe qeshi duke me thene ou ti me keto enderrat e tua, te nesermen ngeli e bllokuar ne ashensor per 25 min bashke me dy vajza te tjera.
Enderra ime doli ne nje fare menyre,pasi ajo ndenji e mbyllur e terrorizuar dhe pothuaj e asfiksuar per 25 minuta ne ashensor.Enderra tjeter.
Nje nate pashe ne enderr po nje tjeter shoqe timen e sapo fejuar qe ajo bashke me te fejuarin me kerkojne qe ti ve emrin femijes se tyre,dhe une e habitur po perpiqesha te gjeja nje emer te bukur.
Kur u zgjova e mora ne tel dhe i shpjegova per enderren dhe me tha perfundimisht ti je e cuditshme sepse vetem mbreme dhe une vete e kam marre vesh qe jam shtatezane.
Ka patur plot raste te tjera qe enderrat e mia me kane lajmeruar per gjera qe do ndodhnin.Prandaj dhe mendoj qe enderrat vertet luajne nje rol te rendesishem ne jeten tone.
E di qe mund te duket e pabesueshme por do tregoj dy raste personale qe me kane ndodhur mua.
Nje nate ne enderr pashe shoqen time te universitetit sikur kishte vdekur,dhe po e fusnim ne varr dhe po mbytesha ne te qara.
Me doli gjumi duke qare,dhe gjeja e pare qe bera e mora ne telefon dhe e pyeta si eshte,mire mu pergjigje e habitur i shpjegova arsyen e telefonates time dhe qeshi duke me thene ou ti me keto enderrat e tua, te nesermen ngeli e bllokuar ne ashensor per 25 min bashke me dy vajza te tjera.
Enderra ime doli ne nje fare menyre,pasi ajo ndenji e mbyllur e terrorizuar dhe pothuaj e asfiksuar per 25 minuta ne ashensor.Enderra tjeter.
Nje nate pashe ne enderr po nje tjeter shoqe timen e sapo fejuar qe ajo bashke me te fejuarin me kerkojne qe ti ve emrin femijes se tyre,dhe une e habitur po perpiqesha te gjeja nje emer te bukur.
Kur u zgjova e mora ne tel dhe i shpjegova per enderren dhe me tha perfundimisht ti je e cuditshme sepse vetem mbreme dhe une vete e kam marre vesh qe jam shtatezane.
Ka patur plot raste te tjera qe enderrat e mia me kane lajmeruar per gjera qe do ndodhnin.Prandaj dhe mendoj qe enderrat vertet luajne nje rol te rendesishem ne jeten tone.
Pink- 2
Egzistojne endrra qe paraqesin gjendjen shpirtrore tonen, perjetimet ditore qe kane lene pershtypje te veqanta, por kryesisht endrrat me te randsishme jane ato te cilat na paralajmrojne here ne menyr te drejtperdrejt te ngjarjeve qe do te ndodhin ne te ardhmen e here ne menyre te terthoret qe ne ndoshta ne mungese te dijes nuk munde te i deshifrojme dhe pasi te takojme realitetin na kujtohen endrrat qe na kane paralajmru.
Une nisem nga vetvetja dhe kame vezhgu per kohe te gjate endrrat qe une i mbaje mende dhe me mbeten ne kujtese jane endrra qe me paralajmrojne per te ardhmen ne menyre shume te sakte, por fatkeqsisht nuk kame potencialin e dijes qe ti deshifroj paraprakisht e ndoshta edhe te deshifruara nuk do te munde ti ndryshoj ngjarjet pasi me duket se qdo gje eshte e programuar si nje software i kompjuterit qe nuk ka mundesi me e ndryshu vetem nese je programer......
Une nisem nga vetvetja dhe kame vezhgu per kohe te gjate endrrat qe une i mbaje mende dhe me mbeten ne kujtese jane endrra qe me paralajmrojne per te ardhmen ne menyre shume te sakte, por fatkeqsisht nuk kame potencialin e dijes qe ti deshifroj paraprakisht e ndoshta edhe te deshifruara nuk do te munde ti ndryshoj ngjarjet pasi me duket se qdo gje eshte e programuar si nje software i kompjuterit qe nuk ka mundesi me e ndryshu vetem nese je programer......
tafa- 4
cObRa shkruajti:Sipas mendimit tim te gjitha endrat...tregojne dicka se cka do te ndodh, m'varet ai i cili i kupton e di se cdo te thojne....mund edhe te parashikojne te ardhmen se paku ky eshte mendimi im.
Keshtu mendoj edhe une, problemi eshte se nuk i kushtojme rendesi ayre dhe me e keqja ne shumten e rasteve nuk dime ti deshifrojme.
Berti69- "Si është lartë, ashtu është edhe poshtë, e si është poshtë, ashtu është edhe lart"
411
Masi jemi te endrrat nuk dua ti pergjigjem pytjeve se nuk po i mbaj mend, po desha vetem nje koment te shkurter mos te harrojme se permes endrrave shume shkencetar kan arritur qe te bejne zbulimet te cilat e kane quar shkencen perpara, njeri prej tyre eshte mendeljevi i cili edhe pse kishte punuar shume nuk kishte munde te bente radhitjen e elementeve kimike ku rastesisht kishte pa ne enderr nje radhitje te tille dhe ishte zgjuar dhe kishte pershkruar te gjithen dhe ne funde kur kishte fillu ti studionte ishte mahnitur me menyren e radhitjes ne kolona dhe rreshta. Histori te tilla ka te mjaftushme prandaj endrrat jane te lidhura ngusht edhe me realitein ditor pore njekohsisht edhe me boten e amshuar apo boten misterioze qe ne shume pake e njohim............
tafa- 4
doja te shtoja se pervec Mendelejevit ka pasur te tjere shkencetare qe kane bere zbulime te rendesishme ne kohen kur kane qene ne gjume.Nje nga keta ka qene edhe Mari Kyri e cila ishte perpjekur rreth dy vjet per te zgjidhur nje problem dhe nje nate e lodhur ra ne gjume.dhe ne gjume iu shfaq pergjigjja e pyetjes , u ngrit dhe shkoi tek tavolina e punes dhe e shkroi pergjigjen,pastaj u kthye te flinte serish.Ne mengjes kur u ngrit nuk i kujtohej fare ajo qe kishte bere gjate nates,por kur gjeti ne tavoline pergjigjen per te cilen ishte munduar per dy vjet me radhe , u kujtua qe e kishte pare kur ishte ne gjume
sokol gjergji- 3
mua me kan ndodhur dy te parat njehre bera nje henderr e cila per heren e par duke e kujtuar bera qe mos te ndodhte por heren e dyt doli cdo levizie cdo fjal njesj si enderra identike....kurse e dita per fatkeqesin enderrova nje hije te zeze qe doli nga nje der dhe nga ajo sikur u be si mace e zez e cila kaloj para meje dhe disa dit me vone doli enderra ndodhi fatkqejsi
ROMINA_BALLIU- SI DIHET CA NDODH NE JETE
1
Endrrat pasqyrojne ate cka syte tane nuk mund te shohi apo ate cka ne do te deshironim.Eshte njesoj sikur te ekzistonte nje sy tjeter i padukshem i cili arrin te shohe ate cka ne nuk mundemi.
Mia reason- Never is enough...everything it's strange and has a lot of mistery!I think we know nothing! Things are different and we'll never be able to understand cuz it goes deeper and too far away of what we know.We can only dream but never imagine and understand,cuz what we r and where we come from,is a question that never will get an answer...
1
po pe endrra ne mengjes behen realitet
bohan123- Parahistori,evolucion dhe mistere
2
Pershendetje!
Endrrat. Ende sot mbetet nje nga dukurite me te pashpjegueshme. Me pelqen vertete si teme dhe kam lexuar dhe jam kurioz te lexoj e te mesoj interpretime apo shpjegime qe u jepen endrrave. Nje nga autoret qe me ka lene te kuptoj dicka per endrrat eshte Frojdi. Ai thote se endrrat jane nje dritare drejt subkoshiences dhe shkencetaret e studiuesit e ndryshem mendojne se ai ka qene brenda dickaje.
Nje here me ndodhi te rrija ne shtepi me nje kusheririn tim . E dashura e tij amerikane, e kishte zakon te vishte corape siper pizhamave te gjata deri ne gjunje.
Kur e pyeta perse po e bente nje gje te tille, e cila dukej me shume kulture ballkanase me tha qe gjyshja e kishte mesuar se nese vishte corape te gjate dhe mbulonte kembet gjate nates, nuk shikonte endrra te keqija.
I cuditur nga ky shpjegim, u binda kur lexova tek interpretimi endrrave te Frojdit, qe endrrat me te tmerrshme i shikojme kur na zbulohen kembet nga batanija ose jorgani gjate nates, me tipikja eshte ajo renies nga nje hapesire, pallat, ne rastin tim nga Kati i 5...gjithmone gjumi te del pa rene:)
Ajo u ndodh njerezve qe gjate nates kane veçanerisht ftohte ose veçanerisht vape. Ne te dyja rastet nuk behet gjume i qete dhe i thelle. Por nese njeriu ben nje gjume te thelle, jo se nuk sheh enderra, por thjeshte nuk i mban mend. Shpesh here na kujtohen vetem enderrat e mengjesit, sepse atehere gjumi eshte i lehte.
Me e cuditshmja eshte se mbreme kam pare nje enderr te ciles sot doja ti jepja shpjegim dhe ja ku gjendem ketu duke folur rreth te pashpjegueshmes !
Nje here me ndodhi te rrija ne shtepi me nje kusheririn tim . E dashura e tij amerikane, e kishte zakon te vishte corape siper pizhamave te gjata deri ne gjunje.
Kur e pyeta perse po e bente nje gje te tille, e cila dukej me shume kulture ballkanase me tha qe gjyshja e kishte mesuar se nese vishte corape te gjate dhe mbulonte kembet gjate nates, nuk shikonte endrra te keqija.
I cuditur nga ky shpjegim, u binda kur lexova tek interpretimi endrrave te Frojdit, qe endrrat me te tmerrshme i shikojme kur na zbulohen kembet nga batanija ose jorgani gjate nates, me tipikja eshte ajo renies nga nje hapesire, pallat, ne rastin tim nga Kati i 5...gjithmone gjumi te del pa rene:)
Ajo u ndodh njerezve qe gjate nates kane veçanerisht ftohte ose veçanerisht vape. Ne te dyja rastet nuk behet gjume i qete dhe i thelle. Por nese njeriu ben nje gjume te thelle, jo se nuk sheh enderra, por thjeshte nuk i mban mend. Shpesh here na kujtohen vetem enderrat e mengjesit, sepse atehere gjumi eshte i lehte.
Me e cuditshmja eshte se mbreme kam pare nje enderr te ciles sot doja ti jepja shpjegim dhe ja ku gjendem ketu duke folur rreth te pashpjegueshmes !
Juljan Kasapi- Me ndryshuan gjera qe nuk i zgjodha une !
2
Pyettjen e fundit nuk besoj se ka njeri ta japi pergjigjen 100% te sakte,por une me veten time mendoj 100% se enderrat i perkasin kesaj bote dhe jo universit,lind pyetja pse'sepse nese do i perkisnin nje bote tjeter apo universit njerezimi do kishte me shume te dhena per botet e tjera dhe universit por fatkeqesisht ne te gjitha enderrat flitet pak à shume dhe lidhet cdo gje me kete bote ku jetojme apo me leximet qe ne bejme neper libra te shejnte,ky eshte mendimmi im dhe askush nuk me mbush mendjen,por di dhe dicka tjeter fantazia te con shume larg dhe nese i gjithe njerezimi me mendjet e tyre do punonte per dicka te pa zgjidhur ne do e kishim zgjidhur,dhe perseri per mendimin tim e vetmja pengese eshte feja e krijuar nga njerezimi,kjo eshte e gjitha.besoj qe dikush te me kuptoj.besa84 shkruajti:pyetje interesante por nese di dikush kete pyetjen e fundit te pergjigjet e cila eshte -CILES BOTE I PERKASIN ENDRRAT, BOTES KU JETOJM APO BOTES AMSHORE?
+- Është me mire te jesh optimist dhe ta kesh gabim sesa te jesh pesimist dhe te kesh te drejte.
23
Pikerisht eshte fantazia dhe besimi ajo qe eshte pa limit truri ka qene pergjat dy viteve i miksuar midis pergjigjes qe ajo fonte,fantazis,dhe besimit,dhe ne fund u realizua pavaresisht se ajo epa ne enderr,eshte e thjeshte per ta kuptuar Alberti e kaloi gjithe jeten e tij me pune fantazi dhe besim per te zgjidhur ekuacionin dhe ne fund e zgjidhi,kjo eshte pak à shume e thjeshte per tu kuptuar,gjithashtu i bej pyetje vetes pse nuk zgjohet dikush qe ka gjithe jeten e tij duke vjelur molle dhe te behet shkencar ,por jane shkencetaret ato te pakte qe ija kan arritur dhe ija kane arritur fal besimit dhe fantazis.:-)sokol gjergji shkruajti:doja te shtoja se pervec Mendelejevit ka pasur te tjere shkencetare qe kane bere zbulime te rendesishme ne kohen kur kane qene ne gjume.Nje nga keta ka qene edhe Mari Kyri e cila ishte perpjekur rreth dy vjet per te zgjidhur nje problem dhe nje nate e lodhur ra ne gjume.dhe ne gjume iu shfaq pergjigjja e pyetjes , u ngrit dhe shkoi tek tavolina e punes dhe e shkroi pergjigjen,pastaj u kthye te flinte serish.Ne mengjes kur u ngrit nuk i kujtohej fare ajo qe kishte bere gjate nates,por kur gjeti ne tavoline pergjigjen per te cilen ishte munduar per dy vjet me radhe , u kujtua qe e kishte pare kur ishte ne gjume
+- Është me mire te jesh optimist dhe ta kesh gabim sesa te jesh pesimist dhe te kesh te drejte.
23
Koicidenca ndodh gjithashtu jo shpesh por ne raste te rralla 🎰laureta shkruajti:Une mendoj qe enderrat jane si nje lloj parapergadtje per ndodhit ose diçka tjeter, qe mundet te na ndodh dmth na paralajmeron nese mund te te ndodh diçka e mire ose e keqe mirepo jo shpesh ne raste te rralla.
23
Similar topics
» Endrrat Lucide - ëndrrat e vetëdijshme
» Telepatia është reale
» Çdo ngjarje reale është e lidhur me numrat
» Rrjetet sociale kunder botes reale
» Gjumi Dhe Endrrat
» Telepatia është reale
» Çdo ngjarje reale është e lidhur me numrat
» Rrjetet sociale kunder botes reale
» Gjumi Dhe Endrrat
Faqja 1 e 1