EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kush i konstruktoi Piramidat ?

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ?

Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_lcap40%Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_rcap 40% 
[ 457 ]
Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_lcap12%Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_rcap 12% 
[ 139 ]
Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_lcap47%Kush i konstruktoi Piramidat ? Vote_rcap 47% 
[ 535 ]
 
Totali i votave : 1131
 

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Neo prej 30.03.10 14:14

Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?

Kush i konstruktoi Piramidat ? Viewfo10
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Estilen prej 30.03.10 14:48

Mendimi i pare jepet gjithmone nga perpiluesi i sondazhit,me ane te nje komenti te shkurter.
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  aleksi prej 31.03.10 20:11

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?
Mbase bota e atehersheme mund te kete pasur nje zhvillim me te madh se sa ne kemi arritur te zbulojme.
Mund te kene pasur edhe ateher makineri me nivel zhvillimi qe i pershtatej asaj kohe qe te mund te arrinin te ndertonin piramidat.
avatar
aleksi

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Elizza prej 31.03.10 23:42

Kush i ndërtoi piramidat egjiptiane?
Keith Mayes


Unë mund të kujtoj qëndrimin në shkretëtirën afër Kairos dhe vështroja Sfinksin e Piramidës së Madhe të Gizës, një nga strukturat më mbresëlënëse në Tokë, dhe duke numëruar veten jashtëzakonisht me fat që të jem atje. Piramida mbart disa statistika mbresëlënëse. Ajo është 137 metra e gjatë dhe përbëhet nga 2 milionë blloqe prej guri, me peshë 2,5 ton deri në 50 ton. Pesha e piramidës është 6 milion ton. Këndet në katër qoshet janë pothuajse perfekte dhe të lidhura pothuajse saktësisht të katër pikat e busullës. Palët e pjerrta janë 52 gradë. Kjo është një nga të Shtatë mrekullitë origjinale të Botës.

Piramidat janë shumë impresionuese sa që shpesh pyesim veten se kush mund t’i ketë ndërtuar ato rreth 4500 vjet më parë. Disa madje shkojnë aq larg sa për të sugjeruar se nuk është e mundur që këto struktura të jenë bërë nga veprat e njerëzve, por u bën nga Alienët.

Kush i ndërtoi piramidat, Alienët apo Njerëzit?

Shembulli i Alienëve:

Piramidat janë kaq të sakta në një linjë me pikat e busullës sa që vetëm Alienët mund të kenë arritur këtë mijëra vjet më parë. Këndi i pjerrët i palëve është kaq i saktë sa vetëm Alienët mund ta kenë bërë këtë. Blloqet janë të rënda dhe piramida është e gjatë. Në periudhën 2500 p.e.s. njeriu nuk i kishte mjetet ose njohuritë e nevojshme për të ndërtuar piramidat. Si Alienët i ndërtuan piramidat nuk është e njohur, por ata do të punonin me përdorimin e pajisjeve të ndërtimit të përparuara.

Shembulli i Njerëzve:

Kurrë s’duhet nënvlerësuar zgjuarsinë e njeriut. Ne sot përdorim makineri për të kryer pothuajse të gjitha punët tona të ndërtimit, e ndonjëherë harrojmë se makineria, në aspektin e ngjarjeve historike, është një zhvillim shumë i ri, vetëm rreth disa qindra vjet apo më shumë. Njerëzimi menaxhoi shumë mirë edhe pa to për mijëra vjet. Ne kemi harruar teknikat që janë përdorur në ndërtimin e piramidave, por kjo nuk do të thotë se ne jemi në gjendje të punojmë si janë kryer.

Në mënyrë që të përpiqemi dhe të vendosim kush i ndërtoi piramidat ne duhet t’i shqyrtojmë provat që kemi. Ne kemi vetëm piramidat vetë, vendet e gërmimeve dhe llogaritë historike.

Dëshmitë:

Le te fillojme me vendin e gërmimit. Në qoftë se keni qenë atje, ju do të dini se kjo duket si çdo gurore që ju mund të shihni sot, me përjashtim se nuk duket asnjë makineri. Në faqet gurore janë të prerë blloqet e shkëmbit kjo tregon shenjat e dukshme të zhvillimit sistematik të prerjes së blloqeve nga ana e parme dhe transportimin e tyre. Blloqet janë të latuara me daltë, këtë e tregojnë shenjat e përsëritura. Nuk ka asgjë tjetër në punën e këtyre blloqeve, përveç punës së modës së vjetër gurore duke përdorur një çekiç druri dhe daltë. Askund s’ka ndonjë shenjë të teknologjisë së përparuar, vetëm e kundërta. Blloqet ishin latuar në shkëmb me punë fizike, shenjat janë të pagabueshme. Daltat që janë përdorur janë bërë prej bakrit, metal i fortë për atëherë, por edhe ato ishin të mira vetem për rreth 100 rrahje, edhe pse guri gëlqeror është relativisht i butë dhe i lehtë për tu punuar në krahasim me të tjerët, si graniti. Daltat bëheshin të pamrehura mirë, dhe procesi përsëritej me një ekip të farkatarëve të cilët vazhdimisht mprehnin dhe kalitnin ato.

Si u transportuan blloqet në piramidat? Me fuqi njerëzore. Shumica e blloqeve në rajonin e 2,5 ton u transportuan në rreshqitëse druri. Ata sigurisht mund të kenë zgjedhur çdo madhësi për blloqe, por kjo duhet të ketë qenë e madhësisë optimale, të mëdhat ndoshta do të kenë ngadalësuar ato. Një ekip i burrave me litar mund ta tërhiqte, dhe mund t’i kenë vënë pak ujë për të ndihmuar rrëshqitësen për rrëshqitje të lehtë. Është vlerësuar se ajo mund të ketë marrë 10 vjet vetëm për të ndërtuar platformën nga miniera për piramidat. Në këtë mënyrë të gjitha blloqet mund të transportohen në faqen e piramidës, pa paraqitur ndonjë sfidë te pakapërcyeshme. Deri tani nuk ka teknologji aliene të nevojshme, kjo mund të bëhet nga të gjithë të organizuar mirë me ekipet e meshkujve dhe një përdorim të madh të punës fizike.

Forca e punës nuk ishin robërit, Egjiptasit nuk kishin nevojë për skllevër. Nili furnizonte një tokë shumë pjellore ku bujqësia ishte relativisht e lehtë dhe kishte ushqime të bollshme. Ky qytetërim kishte kohë në duart e tyre, nuk është çudi që ata ishin matematicienë të mëdhenj, astronomë dhe arkitektë. Forca e punës është bërë kryesisht prej fermerëve, prej të rekrutuarve mbarëkombëtar për një periudhë duke filluar nga disa muaj deri në disa vjet, dhe atë kohë ata i shërbenin mbretit të tyre. Një total prej 20.000 në 30.000 punëtorë do të kishte qenë e nevojshme për këtë detyrë, duke filluar nga transportues të pakualifikuar, njerëz të aftë për punë gurore, mason të cilët përfundonin blloqet, burra që vendosin blloqet, nënpunës dhe furnizues ushqimesh. Një fshat kishte qëllim ndërtimin e shtëpive për të gjithë dhe ata ishin të ushqyer mirë dhe të kujdesur në këmbim të punës së tyre. Mbetjet e fshatit ende mund të shihen edhe sot.

Tani për të bërë piramidat rreth 2550 p.e.s., Mbreti Khufu, faraoni i dytë i dinastisë së katërt, porositi ndërtimin e varrit të tij në Giza. Disa shkencëtarë besojnë se kjo mori rreth 80 vjet për tu ndërtuar. Ka një numër mënyrash të kësaj se si mund të kenë arritur, si metodë e vetme në dispozicion për egjiptianët e lashtë ishte-njeriu me pushtet, dhe ata ishin me bollëk.

Blloqet janë të përcaktuara në shtresa, çdo shtresë e njëpasnjëshme vie më e vogël se ajo poshtë saj, për t'i dhënë formë piramidale. Nuk kërkohet teknologji aliene. Shumë njerëz të zgjuar Egjiptasit.

Pas çdo shtrese të njëpasnjëshme lartësia duhet të jetë më e madhe. Përfundimisht me këtë metodë do të arrinte deri në fund.

Së fundi, e gjitha që kishte mbetur ishte vendosja e bllokut përfundimtar, u vendosën gurët në mënyrë që të ndihmonin tërheqjen e blloqeve në rrugën e tyre. Piramidat kërkuan shumë punë edhe për dizajnin e brendshëm dhe ndërtimin e dhomave të varrimit, dhe kjo nuk ishte detyrë e lehtë. Blloqet që të mbrohen dhomat e varrimit janë 50 ton granit. Edhe me ekipet e madhe të njerëzve në dispozicion të tyre dhe një sistem mbikëqyrësish, ajo do të kishte qenë një detyrë e vështirë dhe e rrezikshme. Janë ende shenjat e dukshme në blloqet dhe në brendësi të piramidës që janë përdorur për të udhëhequr blloqet nëpër pozitat e veta. Vështirë, por jo e pamundur.

Ata ishin Njerëz që ndërtuan piramidat dhe nuk bënë gabime. A nuk po i vlerësojmë zbulimet e egjiptianëve të lashtë apo të personelit të trajnuar që ishte në dispozicion të tyre. Ajo ishte një përpjekje kolosale e punës ekipore duke marrë 80 vjet për të përfunduar piramidat.

Si i kanë lidhur qoshet e piramidës në mënyrë të saktë me katër pikët e busullës? Kjo ishte pjesa më e lehtë. Ata moren vetëm një mur të lakuar përball Veriut si dhe zgjodhen një yll në anën Lindore dhe e shënuan me një vijë në krye të murit duke treguar atë. Shenjuan vijën tjetër në mur kur ylli ishte në horizontin Perëndimor. Bën një vijë të drejtë poshtë murit, duke përdorur një plumbçe, dhe pastaj zgjatën ato së bashku në terren deri sa të mblidhet edhe vija tjetër. Ndan me dysh këtë kënd dhe tani kanë një linjë të treguar pikërisht përmes Veriut.
Pas kësaj vetëm bëhet vendosja e shënuesve në terren për të katër qoshet e piramidës. Siç thamë, kjo është pjesë e lehtë, ajo nuk kërkon teknologji aliene, vetëm pak tru.

Si e kanë arritur një kënd të tillë të përsosur 52 shkallë pjerrtësi? Për arsye se ata ishin të zgjuar! Ata ishin mjeshtrit e këndeve, një aftësi që kishin fituar me anë të astronomisë, dhe gjithashtu nëpërmjet një njohurie të mirë të matematikës. Çdo murator që ka punuar në blloqet e jashtme kishte një shabllon me një kënd prej 52 gradë.

Misteri zgjidhet, se si përfunduan. Ndoshta nuk u përdor metodë e saktë. Nuk ka absolutisht asnjë nevojë për të sugjeruar se ato nuk mund të bëhen me fuqinë e njeriut, dhe sigurisht nuk ka nevojë për të sugjeruar se janë bërë me ndihmën e Alienve. Kjo ide është absurditet i pastër.

Pse janë ndërtuar piramidat? Ato ishin varret e mbretit. Egjiptianët e kishin vërejtur gjatë një pikë në qiell rreth të ciles të gjitha yjet u shfaqnin në formë të rrotës dhe besohet se zona të jetë një vend i pavdekshëm. Drejtimi i piramidave me pikat e busullës ishte i lidhur me atë "vendin e pavdekshëm" në qiell, dhe besohet të paraqesin rrezet e Diellit. Piramidat ishin në fakt një mjet i projektuar për të transportuar mbretin në vendin e pavdekshëm në mënyrë që ai të mund të jetojë përgjithmonë, si do të donin të gjithë punëtorët që ndihmuan në ndërtimin e tyre.

Kjo teori e ndërtimit të piramidave konsiderohet nga ekspertët më e mundshmja. Është një fakt i njohur se gurët ishin gdhendur në minierë. Mbishkrimet në brendësi të piramidës tregojnë se ekipet janë përdorur në konkurrencë me njëri-tjetrin, me interpretuesit më të mirë duke marrë "shpërblime" e pije shtesë ose ditë të lira. Kjo fuqi e madhe puntoresh të rekrutuar është një fakt i njohur historik. Fuqia punëtore e nevojshme dhe koha që do të marrë ka qenë shumë mirë e llogaritur. Lloji i shablloneve të përdorura është e hapur për pyetje, por të gjithë janë dakord se shabllonet janë përdorur, nuk ka asnjë mënyrë tjetër që mund të ishte bërë. Dhe kjo ishte bërë - nga njerëzit!
Elizza
Elizza

195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  juba prej 01.04.10 21:02

Te besh percaktimin e kendeve aq precize me ate naltesi , ne vartesi te nje vendosje te nje ylli ne varesi te lindjes dhe te perendimit duhet te kesh te percakuar ne menyre te sakte oren qe do te behet ky percaktim se nje levizje ne ore do te sillte ndryshimin e kendit , per ne qofte se keta nderues kishin mje njohuri aq te sakta per astronomine duhet te kishin njohuri shume te mira dhe ne shkencat e tjera gje qe do te thote se dhe insrumentat e matjes , pra duhet qe te kishin ne nivel dhe ne pregatitjen e tyre .

Sipas kesaj llogjike po te shkonim me poshte do kishim nje zhvillim dhe ne fushat e tjera ,sepse jane te lidhura me njera tjetren dhe do te shoqerohet me mjetet e prodhimit se ne fund te fundit jane ato qe percaktojne nivelin e zhvillimit shoqeror. Te nje perjudhe te caktuar .

Sa per trasportin mendoj se nuk eshte ndonje gje per te menduar ,se krahe te lire pune kishte , dhe menyra transporti mund te gjenden nga format me te ndryshme .
Megjithate fjalen e fundit e kane shkencetaret .
juba
juba

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  soni prej 05.04.10 15:31

juba shkruajti:Te besh percaktimin e kendeve aq precize me ate naltesi , ne vartesi te nje vendosje te nje ylli ne varesi te lindjes dhe te perendimit duhet te kesh te percakuar ne menyre te sakte oren qe do te behet ky percaktim se nje levizje ne ore do te sillte ndryshimin e kendit , per ne qofte se keta nderues kishin mje njohuri aq te sakta per astronomine duhet te kishin njohuri shume te mira dhe ne shkencat e tjera gje qe do te thote se dhe insrumentat e matjes , pra duhet qe te kishin ne nivel dhe ne pregatitjen e tyre .

Sipas kesaj llogjike po te shkonim me poshte do kishim nje zhvillim dhe ne fushat e tjera ,sepse jane te lidhura me njera tjetren dhe do te shoqerohet me mjetet e prodhimit se ne fund te fundit jane ato qe percaktojne nivelin e zhvillimit shoqeror. Te nje perjudhe te caktuar .

Sa per trasportin mendoj se nuk eshte ndonje gje per te menduar ,se krahe te lire pune kishte , dhe menyra transporti mund te gjenden nga format me te ndryshme .
Megjithate fjalen e fundit e kane shkencetaret .
.

Normalisht qe e kane shkenctaret por me te vertet po te mendosh pak nuk mune te jete e cuditshme te mendijme qe e kane ndertuar njerezit sepse po te bejme nje krahasim me sotmen dhe e di qe ndoshta duket abstrakte por gjithmone nese do te kete breza te ardhshem mund te them ndoshta pas njemije vjetesh ata mund te mendojne ndoshta keshtu sic po mendojne ne tani per njerezit atehere mund te mendojne se ska pasur mundesi qe njerezit atehere te ndertonin nje tekno kaq te perparuar.

Pra po te zgjatemi dhe po te flasim me shume mendoj se mund te arijme ne piken qe njeriut i eshte dhene mundesia per cdo gje dhe sic thote nji shprehje qe asgje nuk eshte e pamundur
soni
soni

2


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  juba prej 08.04.10 15:21

Mendoj se arsyetimi jot eshte i drejte po te shifet ne ate kend veshtrim, por arsuetimi eshte i tille --- per deri sa mjetet matese , te pakten , te evidentuari deri tani nuk jane te asaj shkalle precizjoni qe te arihet ne keto lloj permasa kaq precize te le per te dyshuar ne nderimin analitik te tyre, dhe jo
Ne ndertimin fizik.

Panvarsisht nga dijet shume te zhvilluara ( mundet dhe me te medhaja se dijet qe kemi ne tani ) duhet mjetet ( veglat, instrumentat mates, etj ) qe te vesh ne zbatim ato.

Edhe shkencetare te ndryshem kane patur imazhin e dickaje me te perparur se koha ne te cilen jetonin por nuk mund ta vinin ne zbatim, ashtu si dhe ne ditet tona ne te cilen mund te kete ide te ndryeshme por duhet qe teknologjia te ece ne nivel qe te zbatohet ajo.

Si per shembell rasi i da vicit per helikopterin, polombarin etj, pra le tu a leme shkencetareve te ketyre fushave qe ta zgjidhin kete enigme.
juba
juba

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty pershendetje

Mesazh  shum dije prej 10.04.10 18:22

sipas meje piramidar u rikonstruktuan nga faraonet.
avatar
shum dije

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  jorevikavaja prej 11.04.10 13:42

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?
alienet
jorevikavaja
jorevikavaja

6


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Gentriti prej 11.04.10 15:21

Un votova per Faraonet. Mendoj se ata i ndertuan dhe ka shum gjasa qe te jet keshtu. Ka edhe fakte qe mund te shihen me sy. Vertet piramidat jan mrekullia vet, e per ket smund te pajtohemi se jan ndertuar nga njerzit, mirpo as nuk kemi pse ket pun kaq te mrekullueshme tia mohojm races njerzore dhe tua lem alienve meriten e ndertimit te tyre.
Gentriti
Gentriti

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  jimmy milo prej 13.04.10 20:33

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?
Per mua jane faraonet.Ata kane patur pushtet absolut mbi sklleverit e Afrikes.Faraonet kane trasheguar jo vetem pushtetin mbi sklleverit por edhe teknologjine e ndertimit te ketyre piramidave.

Sipas gjasave,i vetmi detyrim i tyre ishte ngritja e ketyre objekteve kult per te lene trashegim pavdekesine e tyre.Por mua me mbetet peng te di ne se eshte e vertete per cka thuhet se "THOTI-TATI fliste shqip"personazh i cili u ka mesuar faraoneve jo pak njohuri.

Per sa thuhet dhe kemi lexuar THOTI u ka lene trashegim hieroglifet dhe sipas literatures ato mund te spjegohen vetem nga shqipja e vjeter.

Nisur nga zbulimet qe vazhdojne te behen ne Visoko te Bosnjes atehere edhe dyshimet me te vogla do te bien mbi prejardhjen e FARAONEVE(FARA JONE-shqip), si dhe kush ka qene kultura sunduese ne rajon e me gjere.Dihet boterisht se aty ku po zbulohet piramida e Bosnjes ka qene toke e populluar nga iliret e pare.
jimmy milo
jimmy milo

6


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Huit prej 13.04.10 20:40

Une mendoj se piramidat jane ndertuar nga qenie jashtetokesore, per kete i referohem shkrimeve te Swich, formave te kafkave te faraoneve qe kane nje strukture te zgjatur apo dhe.......................????????????????
Huit
Huit

5


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Estilen prej 16.04.10 8:44

Pasarrdhesi iAtlantidasve Thoti i madh....

Lexoni librin Thoti i pavdekshem na zbulon Antlantiden,.... ne mesin e faqes se trete dhe atje do zbuloni nje deshmi per konstruksionin e Piramides.se Gizes e disa te tjerave...
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  imaginanti prej 17.04.10 2:17

estilen shkruajti:Pasarrdhesi iAtlantidasve Thoti i madh....

Lexoni librin Thoti i pavdekshem na zbulon Antlantiden,.... ne mesin e faqes se trete dhe atje do zbuloni nje deshmi per konstruksionin e Piramides.se Gizes e disa te tjerave...


Thoti ishte arkitekti i piramidave !
imaginanti
imaginanti

12


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  juba prej 18.04.10 15:24

Po te ishte se me nje te shrojtur te nje liuberi dhe me nje sere argumentash te nje aneshme te zbulohet nje kontinet i humur , nje popull, nje qytetrim, nje zhillim intelektual ishte gjeja me e kollajte dhe ne tani i kishim te qarta gjithecka duke filluar nga gjerat me te thjeshta dhe deri ne me misterjozet.

Ne morine e libra qe jane botuar per nje problem te caktuar .cdo liber qe lexohet nuk mund te meret direkt si eshte por duhet te prepunohet te vesh ne balance po dhe jo , si dhe kendveshtimin qe e shef autori , por te bazohemi ne faktet dhe ne arsytimin e ketyre fakteve , ne nuk jemi specialiste te ketyre fushave dhe na takon qe me teper te degjojme dhe jo te percaktojme .

Mund te japim mendim por te bazuar ne arsyetim te ftohte dhe jo se ofendojme racen njerezore ne te cilen bejme pjese por te jepet ate qe i takon per perjudha te caktuara te zhvillimit njerezor se vetem ne kete menyre mund te nxjeresh perfundime te drejta dhe te ecesh perpara .

Pra ne pothuaj se nuk dime asgje per antlatiden dhe themi se bingo e gjetem dhe i dime te gjitha per te , dime se nga vime dhe cfare jemi . Ok
juba
juba

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  juba prej 24.04.10 13:56

Eshte nje gje interesante qe ne ndertimin e nje objekti ne e shofim si volum punimi dhe jo si nje objekt se cfare saktesie perban dhe se instrumentat qe jane perdorur per ndertimin e tyre cfare precizjoni jane , se nuk mund te themi qe prodhimi i nje karoce kerkon te njejta insrumente mates ,per prodhimin e nje e nje makine ose prodhimi i nje motori per autovetura me nje motor per avjone instrumentat qe perdoren per kete te fundit jane dhjete here me precize se ato te autoveturave se dhe kerkesat teknike per te jane me te medhaja.

Keshtu dhe per ndertimin e piramidave nuk mund te shofim thjesht anen e transportit dhe te ndertimit ( nje institut politeknik kishte realizuar ne maket ndertimin e nje piramide , kohet e fundit , dhe jepte mundesine e ndertimit tre saj meate metode qe ishte shume e thjeshte dhe nuk deshte shume fotce per te ngritur nje bllok por ketu flasim per precijonin e e tyre ne brinje , pjeresi ( kende ) si dhe ne nje drejtim te caktuar ( te treja ) e per keto duhen njohuri si dhe insrumenta qe ti sjellesh ne ate plan qe desheron , apo jane percaktuar me sy te lire , me duket e habiteshme se dhe sot nuk ma ha mendja se do te dale ndonje dhe ta realizoje qe tre pika ne ate naltesi te vine ne ato plane dhe te drejtohen ne ate pike qe desherojme .

MEGJITHATE STUDIME VAZHDOJNE DHE TE REJA DALIN CDO DITE .
juba
juba

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  ervin xhakolli prej 30.05.10 16:23

Po piramidat jane nje mister shume i madh dhe kjo besoj qe jane gjera qe ne dime shume pak.
ervin xhakolli
ervin xhakolli

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  ushtaridardan prej 02.06.10 16:16

Une mendoj se piramidat jane punuar nga njerezit, te afte, te menqur, me te menqur se ne tani, sepse ate bote, cdo minute eshte harxhuar duke menduar te shpiket dicka.

Fuqija njerezore edhe sot e ben punen e vet, po edhe pasardhesite tane, po te filloj kjo bote nga e para do te cuditeshin se si jane bere ndertime me nga 100 kate? kush i ka punuar? te thone se i ndertuan Alienet? JO!

Njeriu eshte ai qe qendron mbi natyren.Ai posedon force dhe energji te jashtezakonshme, sa qe te bej edhe mrekullira dhe smund ta perkrahim tezen, se alienet ndertuan sepse dikur ishte fuqia njerezore-sklleverti!
E tani ata jane zevendesuar me makina e mjete qe mund ta bejne te njejten pune!

E perkrahi mendimin se fjala FARAON te rrjedh nga shqipja e vjeter FARA E JON!

Sepse le ta dine te gjithe se ne ishim populli me i vjeter ne bote, me kulture e me te gjitha dhe ne i dhame botes shumecka, Perandor, qe benin pjese ne perandorite me te medha te botes.

Ti permendi me radhe : Mbreti Pirro i Epirit, luftetar i madh, ua mesoi Italianeve artin luftarak, Aleksandri i Madh, me origjin ilire, pasi nena e tij Olimpia vinte nga Dodona e Epirit, ai pushtoi boten, por ai nuk ishte as grek as maqedonas.

Pastaj dhame perandore me origjine ilire qe ngriten Romen si : Konstandini i madh, qe edhe zyrtarizoj fene krishtere me 313!

Diokleciani qe beri reforma ne perandori, Aureli e te tjere, pastaj Justiniani ne perandorin Bizantine qe poashtu me origjine ilire qe vinte nga Nishi i sotem ate bote toke ilire.Justini e shume shume djem qe ia falem botes, shume Pape,P ONTIFEX MAXIMUS.Si Papa Klementi XI Albani,etj.

E deri te Skenderbeu qe per 25 vite i theu Osmanet dhe ua ndali hovin.

Paramendoni po te mos ishte Skenderbeu, cfare do te ndodhte?

Sot do te thirrej ezani neper kryeqytetet Evropiane!Por Skenderbeu luftoj si per atdheun, ashtu edhe per fene krishtere.Dhe po ta dini o te nderuar se Napolon Bonaparta i madh kishte origjine shqiptare?

Po se ai vinte nga krahina te banuara me Arbereshe te Italise, ku ai erdhi ne fronin Francez, ai kishte gjak shqiptari!

Jane vertetuar fakte se kur ai nervozohej me usharet e tij, i shante ne gjuhen shqipe dhe krejt ne fund prape per fene krishtere ne fund te mileniumit te 2te, ishte Nene Tereza qe ndihmoj njerezit e botes dhe shperndau mesazhin e paqes!
ushtaridardan
ushtaridardan

14


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  shqiponja nela prej 21.06.10 13:34

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?
Nuk jam e sigurt, se eshte e veshtire te zgjedhesh. mund te kene qene alienet.

Po ku e dime ne me siguri qe ata ekzistojne? mund ti kene ndertuar njerezit. Po a kane qene ata te afte per te bere nje pune aq te madhe?

Ndonjehere ne i nenvlersojme njerezit e asaj kohe. Por te mos harrojme se ne vijme prej tyre dhe se edhe pa makinerite dhe teknologjine tone ata kane mundur te mbijetojne mjaft mire. Vertet nuk e dime. shpresojme qe dikush ta zbuloje...
shqiponja nela
shqiponja nela

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  ismen prej 10.07.10 11:57

Une mendoj qe piramidat jane te ndertuara nga jashtetokesoret.
avatar
ismen

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Fikrro prej 10.07.10 21:58

Sipas disa informacioneve qe i kam egjiptianet e vjeter kane qene aq te menqur sa kane mundur qe me nje gisht te shtyjn me ton kilogram trupa e gjith kjo per shkak se kane qene fizikanta te medhenj kete pra nuk e kane bere se kane qene te forte por kane pasur formula ta caktuar fizike qe kane pasur mundesi ta bejne kete.
Fikrro
Fikrro

484


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Uliks prej 12.07.10 22:42

Per ndertimin e piramidave eshte veshtire te jepet nje definicion i perpikte sepse deri me sot shkenca nuk ka arritur ta shpjegoi ne menyren me te mire se nga kush u ndertuan dhe si erdhi deri tek ajo persosmeri teper misterioze.

Sic na thote shkenca e deri tanishme dihet.

Por ende ka hapesira, mistere dhe boshlleqe deri tek nje definicion i pranushem edhe nga shume kritke te cilet merren me ket problem.

Por mendimi im per kete ceshtje eshte ne medyshje:
- Nga populli i Adit dhe nga Alienet.

1 - Nga populli i Adit sepse atehere kishte njerze shume te medhenj deri ne 15 m dhe te gjitha gjallesat tjera qe kishin madhesi marramendese per kohen e tashme duke filluar nga Dinosauret...

Eshte e pranuar edhe nga kritiket me te medhenj qe ata dikur kane ekzistuar.

2 - Dhe nga Alienet besohet qe edhe aty esht gjetur trup me pamje fizike jo njerzore.Pasi qe eshte edhe naive te mendohet se i gjithe ky univers nuk u krijua vetem per faktorin e quajtur njeri.


Edituar për herë të fundit nga uliks në 21.10.10 1:34, edituar 3 herë gjithsej
Uliks
Uliks

36


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  maskiii prej 13.07.10 19:12

Faraonet, sepse nuk ka te dhene qe ato jane punuar ose prere me dicka moderne sic kemi ne sot por te gjitha jane punuar me mjete primitive te asaj kohe.
maskiii
maskiii

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  muli@live.be prej 16.07.10 18:52

Kur nje gje eshte aq e cuditur edhe e tere bota sorollatet me plot mendime te tilla ata atehere le ta kapin pak ne dore kuranin edhe te shfletojne se aty e kan pergjigjen, se kush ishin faraonet dhe cfare kane bere faraonet ne sundimin e tyre.

Dua te them se ate kohe ka pas edhe krijesa tjera qe kane bashkpunuar me njerzit, bile kane qene me te shkathet edhe me te fort sikur exhuxhet edhe maxhuxhet , ata jane te mbyllur dikund thelle ne toke dhe ata vrapojne te dalin ne kete siperfaqe te tokes por smundin se nuk i urdheron Zoti.
Shkenca edhe gjithe shkencetaret edhe dijetaret muslimane e vertotojne per faraonet se kur dhe kush ishin ata qe sunduan dhe cka ndertuan ...?
muli@live.be
muli@live.be

4


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  jimmy milo prej 25.07.10 15:05

Ne mbeshtetje te shkrimit te bere nga "ushtaridardan" per napoleon bonapartin po shtoj:
ekzistojne hipoteza per prejardhjen e N.Bonapartit te cilat duhet te faktohen me shkrime e studime nga ana e historianeve kredibel.

Keto shkrime thone se rreth viteve 1200-1300 te eres sone, kohe kur nisen dyndjet e para turke ne Ballkan dhe ne trojet shqiptare, princi shqiptar i viseve te bregdetit i quajtur Pjeter Bua braktisi trojet e veta se bashku me popullaten qe komandonte apo udhehiqte dhe u ngul ne more (peloponezin e sotem).

Edhe sot e kesaj dite popullata e ketij ishulli eshte Arvanitase.(Zaten kjo levizje nuk duhet konsideruar si shperngulja e pare dhe e vetme.mund te kete pasur te tjera me pare).

Kjo popullate u thirr me nje toponim te vecante ngaqe vinte prej viseve te bukura dhe ky toponim ishte "kalimera" qe ne gjuhen tone do te thote ane te bukura.
Si kaluan rreth 100 vjet thote shkrimi qe kam lexuar, nje pjese e kesaj popullate u shperngul per ne korsike, ne ate kohe ne varesi te italise dhe me pas te frances sipas ndryshimeve historike qe kane ndodhur.

Duke u shperngulur ne korsike ata moren me vete edhe toponimin e tyre i cili u transkriptua nga "kalimera" ne "buonaparte" qe nuk eshte as me shume e as me pak vecse e njejta gje e shprehur ne dy gjuhe te ndryshme.

Ketu ze fill me pas jeta e pavarur e fisit Bonaparte te cilet nga Korsika u ngulen ne France nga ku dihet me pas historia e tyre.

Eshte fakt i pakundershtueshem se i vellai i Napoleonit qe u shpall mbret ne pritjen e bere ka deklaruar prejardhjen e vet te hershme shqiptare (arvanitase).

Historianet tane duhet te faktojne se keto gjera nuk jane pak te rendesishme por shume bile percaktojne ate shpirt karizmatik dhe gen te gjithpushtetshem qe ekziston vetem ne gjakun e paster shqiptar.

Eshte per tu zbuluar e verteta e vizites se Napoleonit ne dhomen e fshehte ne piramiden e Keopsit ne Egjypt dhe pershkrimi i hollsishem i saj.................
jimmy milo
jimmy milo

6


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty PIRAMIDAT I NDERTUAN ROBET E FARAONEVE

Mesazh  patrolla prej 31.08.10 1:31

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?
Ne qoft se do ti kishin ndertua alienet piramidat atehere pse nuk i perdonin piramidat alienet deri sot?
Te nderuar njerez, shkurtimisht do fjale te buta por reale, ekzistojne alienet por skane nevoje per neve, mendimi im ashte se alient jane krijesat qe permenden ne Kuranin fame larte (xhinet).

"O ju njerz dhe xhin, une juve u krijova te me adhuroni vetem mua ..."
patrolla
patrolla

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  politologu prej 02.09.10 16:43

miramidat jan ndertu nga freemasonet ....dhe sa i perket alienev ato nuk egzistoj fare....une do psotoj nje video rrret h tyre
politologu
politologu

8


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  majlind's prej 02.09.10 16:47

Sa e quditëshme!!!!!,Në atë kohë universi njerëzor ka mundur te konstruktojë një mrekulli të tillë,në kohë kur nuk ka qenë e zhvilluar as teknologjia as asgjëja-vetëm truri dhe duart njerëzore...!

Se di...ndoshta ndonjë njeri i menqur me aftësi të mëdha psikike,në kulmin e frymëzimit ka menduar për ndërtimin e një piramide të tillë,ka dhënë mendimin e tij-është pëlqyer nga të tjerët dhe piramida është realizuar.Por ndoshta ky njeri ka qenë vetë faraoni...!

Kurse mendimet se qeniet jashtëtokësore kanë konstruktuar ose ndërtuar piramiden e keopsit,edhe pajtohem edhe nuk pajtohem.

Arsyeja e parë-Universi është i pakufishëm,edhe po ta zbulojmë dhe studiojmë një pjesë të tij,të tërin nuk mundemi kurrë,dhe gjithqka është mister.

Arsyeja e dytë-Një njeri i menqur thotë''brenda qdo njeriu fshihet një gjeni i madh nëse vet njeriu i njeh ligjet e mendjes dhe zemrës së tij dhe i zbaton ato''pra njeri është qenie e jashtzakonshme dhe mundë të bëj qdo gjë.
majlind's
majlind's

15


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty piramidat jan ndertuar nga njerezit, rob te faraonve.

Mesazh  patrolla prej 02.09.10 22:54

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?

nese dikush mendon se alien kan ndertuar piramidat ne egjipt le te tregoj pse dhe per cfar kan pas nevoj alient per piramidat e egjiptit,
nese ishin alien? ato ndertuesit e piramidave d.m.th,ata do i kishin mbrojt me do nje menire
alien egzistoj por e kan emrin origjinal XHIN e jo alien,egzistojn 100%.

patrolla
patrolla

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  armandbrecani prej 09.09.10 22:14

Vecse alienet eshte aq e thjeshte per tu kuptuar.E gjithe historia boterore ka qene dhe vazhdon te deformohet.
Qellimi eshte vetem nje:skllaverim i rraces njerezore.
armandbrecani
armandbrecani

3


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty ke par donje ender me siguri?

Mesazh  patrolla prej 09.09.10 23:28

hhehe
bota edhe me par ka qen e deformuar bile bile me keq kanibalizmi ka qen ne mod njerzit nuk kan pas dije
te vetmit qe kan pas dije ne ato kohra kan qen njerzit qe kan udhheq egjiptin,dalim ka ketu se ne egjipt kan qen shum te zhvilluar magjistaret edhe u kan mesuar njerzive gjera extra
patrolla
patrolla

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty piramidat i ndertuan njerzit

Mesazh  Albi4all prej 10.09.10 10:40

sigurisht qe piramidat i njerzit
sigurisht ne at koh faraonet e quanin vetin zot
te gjith egjiptjanet i besonin fjalet e tij ishin urdher per njezit
prandaj milona egjiptjan te robruar punonin per te ndertuar varrin e zotit te tyre pra faraonit
Albi4all
Albi4all

“Kur të shohësh një njeri të mirë, mundohu të tejkalosh
shembullin e tij, kur të shohësh ndonjë njeri të keq, kthehu e
hulumtoje veten mos i ke edhe ti të njëjtat të meta.”

36


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Equinox prej 10.09.10 13:11

armandbrecani shkruajti:Vecse alienet eshte aq e thjeshte per tu kuptuar.E gjithe historia boterore ka qene dhe vazhdon te deformohet.
Qellimi eshte vetem nje:skllaverim i rraces njerezore.

Kjo eshte me se e vertete, jam plotesisht dakord me mendimin tuaj.
Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  gezimbakiasi prej 13.09.10 21:33

Kam pasur rastin ti vizitoj piramidat ne korrik te ketij viti dhe them me bindje te plote se jane se jane madheshtore.
jane 100 piramida me emrat e faraoneve perkates, por tre jane me te njohurat:
1.KEOPSI (khafa)
2.KHAFARA
3.MANKARAH

Piramidat jane vendosur mbi nje koder 50m mbi nivelin e detit dhe mendohet se e para eshte ndertuar ne vitin2680 p.e.s.
KEOPSI:laresia 137m,baza 55 mije m.katror,nr gureve 2.5 milion,pesha mesatare e gurit 2.5 ton,guri ku eshte vendosur faraoni dhe gruaja e tij peshon 6 ton.

HIPOTEZAT E NDERTIMIT

a) teoria amerikane.Ndertuar nga alienet para permbytjes se madhe
b) teoria greke.Ndertuar me magji
c) teoria e hebrejve.Ndertuar nga vete ata.( kjo teori bie poshte sepse kane ardhur ne Egjypt ne vitin 1650p.e.s.dhe jane larguar ne vitin 1280 p.e.s).
avatar
gezimbakiasi

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty piramida

Mesazh  majlind's prej 13.09.10 22:10

kurse une do te shtoja hipotezen tjeter se njeriu eshte ndertues i piramidave....
majlind's
majlind's

15


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  gjilanasi prej 13.09.10 22:19

majlind's shkruajti:kurse une do te shtoja hipotezen tjeter se njeriu eshte ndertues i piramidave....

Atehere pse ekzistokan gjithe keto hipoteza nese njeriu eshte ndertuesi i tyre.
gjilanasi
gjilanasi

361


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  majlind's prej 14.09.10 14:15

Ekzistojne keto hipoteza sepse nuk mendojne te gjithe njerzit njejte dhe secili ka konceptet dhe mendimet e veta.Kurse mendimi im eshte -njeriu eshte ndertues i piramidave-
majlind's
majlind's

15


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  besimtari ch prej 16.09.10 0:50

Ndertues te piramidave jane njerzit por jo keta njerez qe jemi ne po ato qe kane qene me gjatesi me te madhe.
Paramendo nje tull 1000 ton.
besimtari ch
besimtari ch

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  majlind's prej 16.09.10 18:27

Po e vertet dimensionet e gureve, masa e tyre, renditja kaq precize, jane shume interesante...por vertet perseri e mbroj konceptin tim; njeriu eshte ndertues i piramidave, sepse''njeriu eshte qenie e jashtezakonshme''
Ama se kuptova aty kur the njerezit ''e medhenje'' me trego dicka rreth tyre...!!
majlind's
majlind's

15


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  ajzberg prej 19.09.10 21:01

Per mua eshte enigme e madhe se kush i ndertoi keto objekte madheshtore.

Kam lexuar shume teori per ndertimin e tyre madje kam pare dhe dokumentare,por te them te drejten nuk me mbushet mendja.

Per mua cudia e madhe fillon me qellimin e ndertimit te tyre,me duket e pa besueshme qe nje njeri i vetem sic ishte faraoni te angazhonte nje numer aq te madh njerezish per ndertimin e varrit te tij.

Koka e faraonit mund te jete ne formen e nje veze te tej zgjatur ,por ka mundesi qe ata imitonin nje civilizim tjeter duke menduar se pjesa e zgjatur do ti bente me te mencur,ketu kam parasysh klounet e futur neper qypa balte qe te mos riteshin normalisht.

Pra nuk besoj se piramidat te jene ndertuar me kerkesen e faraoneve.Kam pershtypjen qe ato jane ndertuar nga njerez apo civilizim teper inteligjent dhe me nje teknologji mjaft te perparuar.

Kam pare dhe skelete 20metrosh ,por te gjetura jo ne Egjypt te cilet persa i perket fuqise mundet ta perballonin ndertimin e piramidave sikur nje femije qe luan me kube........
ajzberg
ajzberg

3


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  paulin prej 06.10.10 19:12

Alienet jane ndertuesit e piramidave sipas mendimit tim.
paulin
paulin

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  maqomaqo3 prej 23.10.10 2:54

Atlantidasit mendoj se jane ndertuesit e piramidave ne te gjithe boten, shume amendesime ka ne pershkrime se kush i ka ndertuar ato dhe po ti perpilosh te gjitha, me e mundshmja eshte ndertimi nga atlantidasit.

Besoj se kane qene shume me te zhvilluar se ne dhe fale fuqise se mendjes se tyre i kane ndertuar ato me teknika qe sot nuk i njohim.
maqomaqo3
maqomaqo3

96


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  inkubacioni prej 12.11.10 14:34

shikone kete dokumentar kush e kupton anglishten dhe do te kuptoj se kush i ndertoj piramidat
ja linkat

http://www.megaupload.com/?d=Z6XINMIN
http://www.megaupload.com/?d=W39Y2DLR
inkubacioni
inkubacioni

10


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  patrolla prej 13.11.10 1:41

Me sigurij kane qene mjeshtere te mire dhe preciz.
patrolla
patrolla

20


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Odin prej 27.12.10 17:07

Kur i shohim keto ndetime mitike qe ngrejne pyetje para njerezimit eshte e arsyeshme te thuhet se ne qofte se ky qyteterim donte te na linte nje gjurme apo te na vente ne prove, por ajo qe eshte me trishtuese eshte se edhe edhe sot njeriu lufton kunder njeriut per te fshehur te verteten.
E verteta eshte para syve tane, por eshte aq e madhe sa nuk e shohim dot.
Odin
Odin

513


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  megggg prej 28.12.10 1:08

Hm...mendoj se eshte veper e alieneve....po t'i shohesh piramidat nga lart ato kan nje vendosjee diagonale me njera tjetren...po te shohesh dhee gdhendjet ne mur te egjiptianeve...aty gjendenn te gdhendura mjete fluturuese....si lloj raketashh...qe leshojn flake...sic eshte e ditur ,ateher raketat nuk egzistonin...si mundet qe egjiptianet te parashikonin dicka te tille?...konstruksioni i piramidave ngele ende i paqart....porr veshtire te besohet qe eshte veper e njeriutt te atyre koherave.
megggg
megggg

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  blertar prej 08.01.11 23:06

Neo shkruajti:Sipas jush, kush jane ndertuesit e Piramidave Egjiptiane?

Qe piramidat nuk i kane ndertuar egjyptjanet kjo sdo shume mend.
Skemi perpara tyre ndonje te dhene per nje civilizim ne zhvillim.Nga lindi ky zhvillim qe dhe sot e kane zili?. Por po tu referohesh librave te feve te gjithe ne menyra te ndryeshme pranojne qe ndertimet e medha i bene ELIMET populli gjigand i ardhur nga qielli.
avatar
blertar

1


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  seana prej 09.01.11 2:35

Une mendoj se piramidat jane konstruktuar nga faraonet edhe pse ka shum mendime qe jane konstruktuar nga alienet mirpo kjo nuk mund te vertetohet:)e
seana
seana

2


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Elson Precaj prej 09.01.11 14:30

Une mendoj se eshte nje veper e banoreve te egjiptit :pasi ka disa teori ku thuhet se, njerzimi ne periudhen e ndertimit te ketyre veprave madheshtore ka qene me i perparuar se sot nga teknologjia, por nje shkatrrim i botes solli kthimin mbrapsht te teknologjise .
Dhe njeriu u detyrua te fillonte gjithcka nga e para dhe duke arritur ne zhvillimet e sotme!
Elson Precaj
Elson Precaj

31


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Niko_ prej 05.02.11 18:26

Unë nuk mundem të jap një përgjigje, sepse nuk e di se si u ndërtuan. Nuk di as se pse të gjithë merren me piramidat e Egjyptit, kur në botë ka edhe piramida të tjera, që janë edhe më të mëdha se ato, por ndoshta edhe më të hershme. Si përshembull piramidat që ndodhen në XIAN të KINËS. Kam lexuar disa artikuj që thonë se këto piramida janë piramida pellazgjike. Këto piramida kanë një dallim nga piramidat e Egjyptit, sepse ato janë pa majë, apo dikush i ka shkatërruar majat e tyre.

më poshtë po ju shkruaj përmasat e disave prej tyre dhe kordinatat e vendndodhjes së tyre për ti parë me GOOGLE EARTH

Maoling Mausoleum 1: size 222 x 217 m,
34°20'17"N 108°34'11"E

Pyramid 6: size 153 x 158 m,
34°21'47.16"N 108°37'49.80"E

Pyramid 7: size 149 x 155 m,
34°21'42.48"N 108°38'24.36"E

Pyramid 11: size 155 x 154 m,
34°22'29.64"N 108°41'51.36"E

Pyramid 15: size 219 x 230 m,
34°23'52"N 108°42'43"E

Pyramid 31: size 126 x 149 m,
34°14'09.00"N 109°07'05.00"E

Pyramids 33,34,35: bigest 160 x 167 m,
34°10'45.00"N 109°01'41.00"E

Huang-ti Mausoleum 37: size 354 x 357 m,
34°22'52"N 109°15'12"E

Në linkun e mëposhtëm do të gjeni një faqe që bën fjalë për këto piramida...

http://web.utanet.at/mahain/Pyramids_in_China.htm
avatar
Niko_

57


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kush i konstruktoi Piramidat ? Empty Re: Kush i konstruktoi Piramidat ?

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi