Aforizma - Thënie filozofike
+26
Gjinkalla
monita
Elson Precaj
Androo
Mumie
Dimitrov Xhunga
.#HeTr!c.K#.
Meridiani 0 (zero)
nitty
Cimi Elezi
TIRAMISU99
Gon!
Juristja
Ufo
Gerta Gerta
xxl
Nikolaos
LaNi
Fakiri
Elizza
Xhemajl
babushi
laureta
Fikrro
Odin
Kinich-Ahau
30 posters
Faqja 3 e 4
Faqja 3 e 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Aforizma - Thënie filozofike
“Ne,raca njerëzore,përfytyrojmë atë që s’e kemi dhe nuk e falënderojmë Zotin për çfarë kemi.Ne gjithmonë thellohemi në anën tragjike e të errët të jetëve tona dhe nuk e vështrojmë anën e ndritur të ekzistencës sonë.Ne i qajmë ato gjëra që na mungojnë dhe s’jemi të lumtur me atë që zotërojmë”
Ëilliam James
Ëilliam James
Fakiri- 486
Dituria arrihet duke vuajtur ,
dhe behet ligji i jetes si i vetmi mjet i shpetimit!
(Eskili)
dhe behet ligji i jetes si i vetmi mjet i shpetimit!
(Eskili)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per pasurine !
Semundja e te pasurve eshte kotesia e tyre!
(G.B.Shaw)
Pasuria dhe varferia kane mallkimin e perbashket:
njeriun e bejne skllav
(Arturo Graf)
(G.B.Shaw)
Pasuria dhe varferia kane mallkimin e perbashket:
njeriun e bejne skllav
(Arturo Graf)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per pasurine !
Admirojme thjeshtesine , guximin, miresine, detyrat e larta, provat e medha, por respektojme vetem parane.
(Herry Becque)
(Herry Becque)
Meridiani 0 (zero)- 209
“Mendja jote në vendin e vet dhe në vetvete mund ta bëjë parajsën ferr,e ferrin parajsë!”
Xhon Milton
Xhon Milton
Fakiri- 486
Thenie per pasurine !
Parate jan si uji i detit:
Sa me shume pi aq me shume ke etje!
(Schopenhauer)
Njerezit falsifikojne parate,
parate falsifikojne njerezit.
(Karl Farkas)
Sa me shume pi aq me shume ke etje!
(Schopenhauer)
Njerezit falsifikojne parate,
parate falsifikojne njerezit.
(Karl Farkas)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per politiken!
Politikanet jane njelloj gjithandej:
ndertojne ura edhe ku nuk ka lume.
(Hrushov)
Njeriu eshte nga natyra nje kafshe politike
(Aristotele)
ndertojne ura edhe ku nuk ka lume.
(Hrushov)
Njeriu eshte nga natyra nje kafshe politike
(Aristotele)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per politiken!
Ska politikan qe thote te verteten;
perndryshe nuk do te ishte bere politikan.
(M. Twein)
I adhuroj partite politike:
jan te vetmet vende ku njerezit nuk flasin per politike.
(O. Wilde)
perndryshe nuk do te ishte bere politikan.
(M. Twein)
I adhuroj partite politike:
jan te vetmet vende ku njerezit nuk flasin per politike.
(O. Wilde)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per librin!
Leximi i nje poezie eshte te degjosh me sy dhe te shikosh me veshe.
(O.Paz)
Zgjidh autorin ashtu sic zgjedh nje mik.
(Roscommon)
(O.Paz)
Zgjidh autorin ashtu sic zgjedh nje mik.
(Roscommon)
Meridiani 0 (zero)- 209
Do te jesh i lumtur?
Me pare meso te vuash.
(Turgeniev)
Mjafton pak per te ngushelluar sepse mjafton pak per te na brengosur.
(Pascal)
Me pare meso te vuash.
(Turgeniev)
Mjafton pak per te ngushelluar sepse mjafton pak per te na brengosur.
(Pascal)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per ekzistencen !
Sa e lehte eshte te mbytesh ne emer te lirise se jashtme
lirine e brendshme te njeriut.
(R.Tagore)
lirine e brendshme te njeriut.
(R.Tagore)
Meridiani 0 (zero)- 209
Thenie per librin!
Gjeja e fundit qe te shfaqet duke shkruar nje liber eshte se si ta nisesh ate.
(B. Pascal)
Mos lexoni sic bejne femijet per tu argetuar, ose si ambiciozet per tju mesuar.
Jo mesoni per te jetuar!
(G. Flauber)
(B. Pascal)
Mos lexoni sic bejne femijet per tu argetuar, ose si ambiciozet per tju mesuar.
Jo mesoni per te jetuar!
(G. Flauber)
Meridiani 0 (zero)- 209
“Me të vërtetë Zoti është falës dhe i fal mëkatet dhe gabimet tona,por nuk e bën këtë edhe sistemi ynë nervor.”
William James
William James
Fakiri- 486
”Miqët përpiqen të të thonë të vërtetën,edhe në qoftë e idhët.Një mik nuk zmbrapset nga të shprehurit e së vërtetës,sepse për të,një thyerje e përkohshme shpirtërore,është më e mire se një dëm i përhershëm.”
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
"Fjalët metaforike kur kalojnë nga dija në dorën e mosdijes,shndërrohen sikur të ishin të vërteta.Ajo hap rrugën e padobishme."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
"Fytyra e dashur,fjalët e këndshme,dhe sjellja e mire janë mënyrat më të fuqishme për t’i hyrë në zemër njerëzve.Ndërsa më e fuqishme nga këta është butësia”
Urëtsi Sufiste
Urëtsi Sufiste
Fakiri- 486
"Mendja, dashuria dhe shpirti.Të trija janë trekëndësh ata së bashku janë zgjidhje për çdo brengë dhe melhem për çdo plagë."
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
"Njeriu së pari e do vehten,pastaj afërmit e tij,popullin,gjallesat e vazhdon e do botën dhe universin.Ai në gjithë këto rrathë ka lidhje.Me shijet e tyre shijohet edhe me dhimbjet e tyre mund të shqetësohet.Ndërsa në këtë botë të stuhishme,ngaqë asnjë send nuk qëndron në vend,zemra e njeriut pafat shqetësohet vazhdimisht. "
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
“Në qoftë se njeriu, durimin që i ka dhënë Zoti nuk e shpenzon në shërbim të fantazisë, ai i mjafton për të përballuar fatkeqësinë e tij në të ardhmen, apo në të kaluarën. Kur sundon imagjinata dhe pakujdesia, jeta e përkohshme nga pikëpamja iluzive duket si e përjetshme. Durimi, po u nda në të kaluarën dhe në të ardhmen, nuk mjafton për të përballuar të gjitha shqetësimet e jetës dhe ti fillon të ankohesh.“
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
"Por,po qe se nuk zotëroni besimin në këtë botë, dhe po qe se kundërshtimi i juaj ndaj fesë e pengon ndikimin e besimit,atëherë në dukje jeta e juaj gjoja merr nje shije të pakët,por mijëra herë më tepër ajo ju ndëshkon me shqetësime shpirtërore.Sepse mendja e meditimi, përkundrejt kafshëve,e lidh njeriun edhe me të kaluarën edhe me të ardhmen;jo vetëm me këtë kohë por edhe njëkohësisht;mendja të pushton me shijet edhe me hidhërimet e atyre kohëve.Por për arsye se kafsha nuk mbanë meditim, përkundrejt njeriut,asaj,as hidhërimet e kohës së kaluar as frika e së ardhmes nuk ia prishin shijen e jetës."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
“ Dituria shkencore dhe filozofike që ke në tru,duhet t’iu lërë vendin bindjeve,që duke iu lutur Zotit,të gjitha sa dini,dijet e tua të kthehen dhe të bëhen të dobishme dhe të ndritshme për gjithë njerëzimin”
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
Fajin nuk mund ta percaktojme si nje top,
qe i ngelet ne dore atij qe ia ngecim,
por perkundrazi duhet te jete nje gur qe peshon ne vend te caktuar.
E kjo eshte nje ligj natyror, dhe
nje detyre e drejtesise ligjore!
qe i ngelet ne dore atij qe ia ngecim,
por perkundrazi duhet te jete nje gur qe peshon ne vend te caktuar.
E kjo eshte nje ligj natyror, dhe
nje detyre e drejtesise ligjore!
Meridiani 0 (zero)- 209
Nese dikush do me pyeste se si arrihet lumturia;
do ti pergjigjesha:
-Nje jete e tere me moral!
do ti pergjigjesha:
-Nje jete e tere me moral!
Meridiani 0 (zero)- 209
Kur isha femije enderrerroja te behesha e famshme,
tani qe jam rritur enderroj te zhduk deshiren e meparshme!
tani qe jam rritur enderroj te zhduk deshiren e meparshme!
Meridiani 0 (zero)- 209
Nje dashamires pasi te ka hyre ne shtepi te falenderon,
sido qe ta kesh pritur.
Nje hipokrit pasi te eshte ulur ne sofer, te thote:
Kjo shtepi eshte e imja!
sido qe ta kesh pritur.
Nje hipokrit pasi te eshte ulur ne sofer, te thote:
Kjo shtepi eshte e imja!
Meridiani 0 (zero)- 209
Nje mesues i mire eshte nje mik mbi dije,
Nje mesues i keq eshte shkaterrim i cdo dije!
Nje mesues i keq eshte shkaterrim i cdo dije!
Meridiani 0 (zero)- 209
“Mendja (arsyeja) është guri më i çmuar i njeriut.Pra,njeriun e bën njeri mendja dhe mençuria e tij.”
Urtësi Sufiste
Urtësi Sufiste
Fakiri- 486
“Është mendjepakësi t’i thuhet çdo gjëje e drejtë por t’i thuhet çdo gjëje e shtrembër është tirani.“
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
Sëmundja jeton së bashku me merakun dhe vazhdon sa vazhdon meraku yt.Kur ta heqësh merakun,atëhere sëmundjes i priten rrënjët ashtu si asaj pemës,që kur ia pret rrënjët.Duke ia prerë rrënjët sëmundjes, pra merakun,ajo shërohet."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
"Do të ishte në kundërshtim me drejtësinë hyjnore dhe gjithashtu një padrejtësi ndaj saj t’i propozohej një fëmije mbajtja e peshës së një mundësi.Marrja në konsideratë e kapacitetit të tjetrit përbën një mirësi."
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
”Mos i rri largë atij që të mahnit me karaktrin e mirë dhe gjykimin e shëndosh,për shkak të ndonjë gabimi të vogël që i rrethohet nha një oqean virtytesh.Për sa të jesh gjallë,nuk do të gjesh asnjë person që të jetë ai i kultivuar sa të jetë i lirë nga të metat.Shihe veten se si gabon dhe devijon shpesh.Ky lloj vetëkontrolli e bën kërkesën tënde ndaj tjetrit më të matur ndërsa sjelljen tënde ndaj mëkatarit më të dhembshur.”
Urtësi Sufiste
Urtësi Sufiste
Fakiri- 486
“Njeriu që hidhet në rrugën e cila lidh botën e shpirtrave me përjetësinë, qëndron në këtë rrugë me gëzime e rrënqethje. Ai përpiqet në mes të aventurave të të kundërtave. Me i vështiri dhe më i rrezikshmi i këtij rrugëtimi është padyshim shtegu i kësaj bote. Aventurat që jetohen në shtegun saj, janë pjesë e një rrugëtimi plot vuajtje në koridorin e ngushtë mes djepit dhe varrit. Fundi i saj: lumturi pa kufi, ose... humbje dhe mërzi.”
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
“Bota e brendshme e njeriut nuk është gjë tjetër veçse një fushëbetejë në të cilën
përleshen dhe ndeshen ashpër me njëra-tjetrën prirja për të mirë dhe ajo për të keqe. Prirja negative më e mbrapshtë, asgjësimi i së cilës paraqet vështirësi më të madhe në fushëbetejën e botës së brendshme të njeriut, është zilia.”
Rumi
përleshen dhe ndeshen ashpër me njëra-tjetrën prirja për të mirë dhe ajo për të keqe. Prirja negative më e mbrapshtë, asgjësimi i së cilës paraqet vështirësi më të madhe në fushëbetejën e botës së brendshme të njeriut, është zilia.”
Rumi
Fakiri- 486
"Çdo fajtor vuan dënimin e fajit që ka bërë, në qoftë se mendja dhe vetëdija e tij është e rregullt. Kjo tregon gjithashtu se mendja nuk e zotëron atë shkallë përsosmërie sa ta ndalojë njeriun nga rënia në gabime, qofshin ato edhe fatale."
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
"Forca mund ta shtypë lirinë e mendimit,por nuk mund ta zhdukë.Gjatë gjithë historisë së njerëzve ka ekzistuar edhe forca edhe mendimi.Këto dy gjëra të kundërta do të vazhdojnë të ekzistojnë edhe më tej.Kur mendja e ka gjykuar forcën,fytyra e njerëzve ka qeshur.Kur ka ndodhur e kundërta,pra kur forca i ka gjykuar mendimet,atëherë njerëzit janë zvarritur për toke."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
"Kush nuk mundet të bëhet ngadhënjimtar i vetvetes ai kurrë nuk mund t’i ngadhënjejë zemrat e tjerëve. Së pari, duhet të mos bëhemi problem i vetvetes, pastaj mund t’i zgjidhemi problemet e të tjerëve. Sepse problemi kurrë nuk mund të zgjidhë ndonjë problem."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
“Nëse përsosmërinë nuk e kërkojmë në vendet e jashtme, por e kërkojmë në brendësinë tonë personale, atëherë do të korrigjojmë shumë çrregullime.”
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
"Kur njeriu përpiqet të përmirësojë vetëm të tjerët,atëherë ai nuk mund të gjejë kohë që ta përmirësojë veten e tij.Në këtë rast,ai mbetet si një gjë e papërpunuar dhe e papërsosur."
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
“Kush nuk e përjeton diturinë e tij,ai ngjan qiririt.Qiriri duke u bërë dritë të tjerëve,vetë shkrihet dhe mbetet në errësirë.”
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
“Mësuesi dhe edukatori i parë i çdo fëmije është nëna e tij.Nëse secila nënë e edukon fëmijën e saj si duhet,ajo ka edukuar njerëzimin.”
Said Nursi
Said Nursi
Fakiri- 486
JETA KUPTOHET DUKE PARE TE SHKUAREN
DHE JETOHET DUKE MENDUAR PER TE ADHMEN
DHE JETOHET DUKE MENDUAR PER TE ADHMEN
monita- 6
"Ka shumë drunj!Porse,nuk janë të gjithë frutëdhanësa!Dhe ka shumë frute!Porse,nuk janë të gjitha të shijshme!Pokështu njejtë,ka edhe shumë dituri!Porse nuk është secila e dobishme!"
Gazali
Gazali
Fakiri- 486
"Dhimbjet e kohës së kaluar, nganjëherë e hedhin njeriun nëpër hijet e së kaluarës. Por vdekja i fshin edhe ato. Njeriu kalon prej një bote në botën tjetër.Në stinën e pranverës së bashku me trëndafilat shfaqen edhe ferrat.Por,për hir të trëndafilave,ne nuk duhet të na shqetësojnë ferrat."
Rumi
Rumi
Fakiri- 486
“O ju të prirur me urtësi!Shpërndani këshillat porsi mjeku i cili barin e dobishëm e
shkruan(si terapi),kurse të dëmshmin e privon!Urtësinë mos e shpërndani mes të
paudhëzuarve,sepse,vetëm do t’i bani të marrë edhe ma të mëdhenj!Dhe mos e privoni mungoni atyre që janë të denjë për të,sepse do t’u bënit padrejtësi.Fshehtësitë tuaja
mos ia zbuloni të parit në të cilin hasni,sepse me të do ta turpëroni vetvehten!“
Shirazi
shkruan(si terapi),kurse të dëmshmin e privon!Urtësinë mos e shpërndani mes të
paudhëzuarve,sepse,vetëm do t’i bani të marrë edhe ma të mëdhenj!Dhe mos e privoni mungoni atyre që janë të denjë për të,sepse do t’u bënit padrejtësi.Fshehtësitë tuaja
mos ia zbuloni të parit në të cilin hasni,sepse me të do ta turpëroni vetvehten!“
Shirazi
Fakiri- 486
Gon! shkruajti:Në jetë mos i beso askujt, sepse dhe trëndafili i bardhë, hijen e ka te zezë.
Ne jete mos i beso askujt sepse dhe trendafili i bardhe ka gjemba
monita- 6
Kur lindim nuk njohim asgje, kur rritemi njohim vehten, kur burrerohemi njohim gjithke, kur plakemi s'njohim as vehten.
Jetojme duke jetuar gabimet dhe vdesim duke i shlyer ato.
Jetojme duke jetuar gabimet dhe vdesim duke i shlyer ato.
Gjinkalla- 111
Vendosin foto të shpifura në paketat e cigareve..??
Përse jo foto të personave obezë në qeset e patatinave..??
Përse jo foto të kafshëve të torturuara na produktet kozmetike..??
Përse jo foto të aksidenteve rrugore në shishet e pijeve alkolike ,imazhe të njerëzve pa shtëpi , pa para për të blerë gjërat më jetike në letrat e asistencës , dhe politikanë hajdutë në pullat fiskale..??!!
Përse jo foto të personave obezë në qeset e patatinave..??
Përse jo foto të kafshëve të torturuara na produktet kozmetike..??
Përse jo foto të aksidenteve rrugore në shishet e pijeve alkolike ,imazhe të njerëzve pa shtëpi , pa para për të blerë gjërat më jetike në letrat e asistencës , dhe politikanë hajdutë në pullat fiskale..??!!
Gjinkalla- 111
Do të doja që LUMTURIA të dilte nga shtrati dhe të përmbyste tërë planetin .
Gjinkalla- 111
Do doja që të mos merrja frymë, dhe t'ia jepja atij që po mbytet...
Do doja që të mos më rrihte më zemra dhe të mund t'ia jepja rrahjet e mia dikujt të cilit zemra i është ndalur...
Do doja t'i jepja monedhat e mia, dikujt që i nevojiten për të mbijetuar...
Do doja t'ia jepja një ditë të jetës sime dikujt që vdes pa thënë lamtumirë, kështu do të mundej...
Do doja t'ia jepja zërin tim, një memeci, në mënyrë që të paktën një herë të mund të bërtiste me zë të lartë...
Do doja t'ia jepja veshët e mi,dikujt që është i shurdhër, kështu të paktën për një herë do të ndjenjte qoftë vetë një tingull...
Do doja t'i jepja miqësinë time dikujt që nuk ka miq, që të mund të ndjente madhështin e një shpirti...
Do doja t'i jepja dashurinë time dikujt që më dashuron,sepse vetë ai e di vlerën e gjërave dhe jo vetëm të çmimeve...
Do doja t'i jepja gjithçka , atij që nuk ka asgjë...
Do doja t'i bëja të gjitha këto dhe të bëhesha Unë , Uni që kam dashur të isha gjithmonë në jetë!!!
Ps. Kërkoni brenda vetes tuaj, ju asnjëherë nuk keni për ta ditur se sa të fortë jeni, derisa të kuptoni që të jesh i/e fortë është e vetmja zgjidhje që të mbetet.
Dedikuar të gjithë atyre që jeta apo fati i vë në lojë, veçanërisht miqve të mi, me shumë shumë dashuri Unë!!
Do doja që të mos më rrihte më zemra dhe të mund t'ia jepja rrahjet e mia dikujt të cilit zemra i është ndalur...
Do doja t'i jepja monedhat e mia, dikujt që i nevojiten për të mbijetuar...
Do doja t'ia jepja një ditë të jetës sime dikujt që vdes pa thënë lamtumirë, kështu do të mundej...
Do doja t'ia jepja zërin tim, një memeci, në mënyrë që të paktën një herë të mund të bërtiste me zë të lartë...
Do doja t'ia jepja veshët e mi,dikujt që është i shurdhër, kështu të paktën për një herë do të ndjenjte qoftë vetë një tingull...
Do doja t'i jepja miqësinë time dikujt që nuk ka miq, që të mund të ndjente madhështin e një shpirti...
Do doja t'i jepja dashurinë time dikujt që më dashuron,sepse vetë ai e di vlerën e gjërave dhe jo vetëm të çmimeve...
Do doja t'i jepja gjithçka , atij që nuk ka asgjë...
Do doja t'i bëja të gjitha këto dhe të bëhesha Unë , Uni që kam dashur të isha gjithmonë në jetë!!!
Ps. Kërkoni brenda vetes tuaj, ju asnjëherë nuk keni për ta ditur se sa të fortë jeni, derisa të kuptoni që të jesh i/e fortë është e vetmja zgjidhje që të mbetet.
Dedikuar të gjithë atyre që jeta apo fati i vë në lojë, veçanërisht miqve të mi, me shumë shumë dashuri Unë!!
Gjinkalla- 111
KAM MËSUAR,
Kam mësuar se çfarëdo që ndodhë, apo sa keq të duket sot, jeta vazhdon, dhe vjen një e nesërme më e mirë.
Kam mësuar se “të bësh jetë” nuk është njësoj si të “jetosh”.
Kam mësuar se jeta nganjëherë të jep mundësi të dytë.
Kam mësuar se kur vendos diçka me zemër të hapur, zakonisht marr vendimin e duhur.
Kam mësuar se edhe kur kam dhimbje, nuk është e nevojshme që unë të bëhem dhimbje për dikë.
Kam mësuar se cdo ditë duhet të zgjatësh dorën, të prekësh dikë.Njërëzve u pëlqen një përqafim i ngrohtë, apo një rrahje miqësore në shpatulla.
Kam mësuar se ende kam shumë për të mësuar.
Kam mësuar se njerëzit harrojnë çfarë ke thënë, njerëzit harrojnë çfarë ke bërë, por nuk harrojnë kurrë se si i ke bërë të ndihen.
Kam mësuar se çfarëdo që ndodhë, apo sa keq të duket sot, jeta vazhdon, dhe vjen një e nesërme më e mirë.
Kam mësuar se “të bësh jetë” nuk është njësoj si të “jetosh”.
Kam mësuar se jeta nganjëherë të jep mundësi të dytë.
Kam mësuar se kur vendos diçka me zemër të hapur, zakonisht marr vendimin e duhur.
Kam mësuar se edhe kur kam dhimbje, nuk është e nevojshme që unë të bëhem dhimbje për dikë.
Kam mësuar se cdo ditë duhet të zgjatësh dorën, të prekësh dikë.Njërëzve u pëlqen një përqafim i ngrohtë, apo një rrahje miqësore në shpatulla.
Kam mësuar se ende kam shumë për të mësuar.
Kam mësuar se njerëzit harrojnë çfarë ke thënë, njerëzit harrojnë çfarë ke bërë, por nuk harrojnë kurrë se si i ke bërë të ndihen.
Gjinkalla- 111
Njerëzit çmohen nga lartësia e shpirtit, nga gjerësia e mendjes
dhe bukuria e pamjes.
dhe bukuria e pamjes.
Gjinkalla- 111
Vala pyet detin : A më do ti mua?
Dhe deti përgjigjet : Dashuria ime është kaq e fortë që, sa herë ti largohesh drejt tokës unë të tërheq për të të kthyer sërish në krahët e mi .
Pa ty jeta ime do të ishte e pakuptimtë .
Do të jem një det bosh , pa emocion .
Ti je thelbi i jetës sime ...
Vala ështe e kënaqur .
Vala dhe deti janë ende atje në lojën e pafundme të ndjenjave .
Dhe bëjnë gjoja sikur do të jetë hera e fundit që vala niset drejt tokës për të mos u kthyer kurrë ,por më pas , nevoja e detit për ta rimarrë është më e
fortë ...
Dhe deti përgjigjet : Dashuria ime është kaq e fortë që, sa herë ti largohesh drejt tokës unë të tërheq për të të kthyer sërish në krahët e mi .
Pa ty jeta ime do të ishte e pakuptimtë .
Do të jem një det bosh , pa emocion .
Ti je thelbi i jetës sime ...
Vala ështe e kënaqur .
Vala dhe deti janë ende atje në lojën e pafundme të ndjenjave .
Dhe bëjnë gjoja sikur do të jetë hera e fundit që vala niset drejt tokës për të mos u kthyer kurrë ,por më pas , nevoja e detit për ta rimarrë është më e
fortë ...
Gjinkalla- 111
Kur të të dashurojnë mos u bëj diktator...Kur dashurohesh mos u bëj skllav..!!
Gjinkalla- 111
Gjithmonë kujto që : fjalët e hidhura janë si një gozhdë që ngulet në mur, edhe kur e heq nga muri, shenja mbetet...
Gjinkalla- 111
Duhet të mësohemi , të qeshim çdo mëngjes .
Të ngrihemi nga krevati , duke menduar që kjo ditë mund të jetë një ditë perfekte .
Nuk ka rëndësi se bie shi...
Nuk ka rëndësi , nëse nuk ndjen dëshirë..
Nuk kanë rëndësi pse - të dhe sepse - të...
E rëndësishme është të provosh të buzëqeshësh , edhe atëherë kur të duket e kotë ...
Nuk i dihet kurrë , dikush mund të dashurohet me buzëqeshjen tënde !
Të ngrihemi nga krevati , duke menduar që kjo ditë mund të jetë një ditë perfekte .
Nuk ka rëndësi se bie shi...
Nuk ka rëndësi , nëse nuk ndjen dëshirë..
Nuk kanë rëndësi pse - të dhe sepse - të...
E rëndësishme është të provosh të buzëqeshësh , edhe atëherë kur të duket e kotë ...
Nuk i dihet kurrë , dikush mund të dashurohet me buzëqeshjen tënde !
Gjinkalla- 111
Nëse e do një person për shkak të bukurisë së tij, nuk është dashuri por dëshirë...
Nëse e do një person për shkak të inteligjencës së tij,
nuk është dashuri por admirim....
Nëse e do një person për shkak të pasurisë së tij, nuk është dashuri por interes....
Nëse e do nje person dhe nuk e di pse, KJO QUHET DASHURI..!!
Nëse e do një person për shkak të inteligjencës së tij,
nuk është dashuri por admirim....
Nëse e do një person për shkak të pasurisë së tij, nuk është dashuri por interes....
Nëse e do nje person dhe nuk e di pse, KJO QUHET DASHURI..!!
Gjinkalla- 111
Arti i luftës është art i zhdukjes së njerëzve...ndërsa politika dhe feja janë art i mashtrimit të tyre...!!
Gjinkalla- 111
Faqja 3 e 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Thënie nga Seneka
» Reflektime filozofike per veten tone...!
» Thënie inspiruese
» Thënie nga Ramakrishna
» Thenie mbi "Faljen"
» Reflektime filozofike per veten tone...!
» Thënie inspiruese
» Thënie nga Ramakrishna
» Thenie mbi "Faljen"
Faqja 3 e 4
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi