Modë e çuditshme e fotove post-mortem të shekullit XIX-të
EXPLORER UNIVERS :: MEDIATEKË ::
FOTOTEKË :: Spiritualitet
Faqja 1 e 1
Modë e çuditshme e fotove post-mortem të shekullit XIX-të
Në atë kohë kjo ishte mjaft e zakonshme për të përjetësuar kujtimin e një personi të vdekur - fëmijë ose të rritur - duke realizuar një portret para varrimit të tij.
Të kesh një foto nga të afërmit apo të dashurit e tu që nuk jetojnë më, si kujtim ishte mëse normale. Por në ditët e sotme kjo ndodh ndryshe.
Të kesh një foto si kujtimi pasi ka vdekur, një zakon të shekullit të XIX në Evropën Perëndimore që lindi pas shpikjes së aparatit të parë fotografik.
Njerëzit që i përkisnin shtresës së mesme kërkonin që të kishin një kujtim nga të afërmit që kishin ndërruar jetë dhe bënin fotografi pas vdekjes.
Përgjithësisht foto bëheshin paranë anëtarëve të tjerë të familjes, njësoj sikur të ishin gjallë ose në arkivol.
Nje foto e nje te vdekuri dhe mekanizmi qe mbante trupin drejt gjate fotografimit.
Të kesh një foto nga të afërmit apo të dashurit e tu që nuk jetojnë më, si kujtim ishte mëse normale. Por në ditët e sotme kjo ndodh ndryshe.
Të kesh një foto si kujtimi pasi ka vdekur, një zakon të shekullit të XIX në Evropën Perëndimore që lindi pas shpikjes së aparatit të parë fotografik.
Njerëzit që i përkisnin shtresës së mesme kërkonin që të kishin një kujtim nga të afërmit që kishin ndërruar jetë dhe bënin fotografi pas vdekjes.
Përgjithësisht foto bëheshin paranë anëtarëve të tjerë të familjes, njësoj sikur të ishin gjallë ose në arkivol.
Nje foto e nje te vdekuri dhe mekanizmi qe mbante trupin drejt gjate fotografimit.
Luli- "Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"
861
Luli- "Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"
861
Similar topics
» Islami i shekullit XXI
» ''Shpirti'' i shekullit-nje levizje e re
» Edgar Cayce profeti me i madh i shekullit 20
» A kishte prifti i shekullit të 16 fuqi mbinatyrore?
» Çka fshihet në dizajnin e biskotave më të shitura të shekullit, Oreo?
» ''Shpirti'' i shekullit-nje levizje e re
» Edgar Cayce profeti me i madh i shekullit 20
» A kishte prifti i shekullit të 16 fuqi mbinatyrore?
» Çka fshihet në dizajnin e biskotave më të shitura të shekullit, Oreo?
EXPLORER UNIVERS :: MEDIATEKË ::
FOTOTEKË :: Spiritualitet
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi