EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zbulohet nje qytet me i vjeter se Troja.

Shko poshtë

Zbulohet nje qytet me i vjeter se Troja. Empty Zbulohet nje qytet me i vjeter se Troja.

Mesazh  Estilen 28.09.11 9:14

Zbulohet nje qytet me i vjeter se Troja. Image

Një grup i studiuesve të Universitetit Onsekiz (Dardanele), ka gjetur gjurmë të një qyteti te humbur, më i vjetër se Troja e famshme, nën ujërat e Dardaneleve.

Udhëhequr nga Profesor Rustem Aslan, grupi ka kryer hulumtime arkeologjike në zonën e  Erenkoyt, në plazhin e Canakkales. Ekipi ka gjetur ene qeramike që mundesoi te mendojne se jane afër një zgjidhjeje.

Studimi i qeramikave rezulton se i përkasin një qyteti 7000 vjet më parë. Me vazhdimin e kërkimeve, mbetjet e objekteve janë identifikuar nën ujërat e ngushticës se Dardaneleve.

Qyteti i humbur shtrihet në ngushticen e Detit Egje, në anën evropiane të kesaj ngushtice,ku profesori thotë se qeramikat sugjerojnë një datë rreth 5000 vjet p.e.s.

Qytetërimet që gjendeshin afër Dardaneleve dhe Bosforit ishin varrosur më pas në ujërat e detit.Gjurmët tani janë zbuluar nën ujë ne 90% te siperfaqes,me te cilat tregohet një rritje në nivelin e detit,i cili ka shkaktuar fundosjen e ketyre qyteterimeve.
Estilen

713

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi