Çfarë do të thotë Religjion?

Shko poshtë

Çfarë do të thotë Religjion? Empty Çfarë do të thotë Religjion?

Mesazh  Admin prej 14.10.12 1:24

Çfarë do të thotë Religjion?

Çfarë do të thotë Religjion? Religa10

Nëse bëjmë një studim krahasues të feve të mëdha, ne zbulojmë se ato të gjitha janë të bazuara në të njëjta shtylla.

Fjala Religjion vjen nga "Religare" që do të thotë se qëllimi themelor i çdo parimi fetar është që të "ri-lidhje", për t'u kthyer në bashkim me Hyjninë e tij, për t'u kthyer në pikën fillestare të nisjes, në Qenjen e filozofisë eksperimentale.

Në fakt, me të vërtetë ekziston vetëm një Religjion, Unik dhe Kozmik. Ky religjion merr forma të ndryshme fetare në kohë të ndryshme dhe sipas nevojave të njerëzimit.

Luftërat fetare prandaj janë absurde, sepse, në thelb, të gjitha fetë janë vetëm modifikime të Fesë kozmike Universale.

Ajo që duam të themi është se kjo është demostruar me bollëk nepërmjet ngjashmërive të mëdha simbolike dhe teologjike të të gjitha religjioneve.

Dashuria që të gjitha institucionet mistike në mbarë botën ndjejnë për Hyjnin është paracaktuar si: Perëndi, Qenja, Zoti, Brahma, Tao, Zen, Zoti, I.A.O, INRI, Monade, etj. etj. etj.

Martirët, Shenjtorët, virgjëreshat, engjëjt dhe kerubinët janë të njëjtat perëndi, gjysmë-perëndi, Titanët, Silfidet, Ciklopët dhe profetët e mitologjisë pagane.

Triniteti i krishterë: Ati, Biri dhe Fryma e Shenjtë është përfaqësuar në të gjitha trinitetet religjioze: Osiris, Isis dhe Horus në Egjipt; Brahma, Vishnu dhe Shiva në Indi; Kether, Shokmah dhe Binah në Kabala, etj.

Të gjitha religjionet kanë qiellin e tyre (dimensione superiore ose Aeon-ët te Kabala hebraike) dhe palën e kundërt të saj, qiellet të njohura gjithashtu si "Averno" (Romakët), "Tartar" (grekët), "Patala" (Hindusët), "Mikstlan" (Azteket), "Xibalba" (Maya), etj.

Jezu Krishti është përfaqësuara te Persët nga Ormuz, Ahura-Mazda, armiku i tmerrshëm i Ahriman-it (Satanit) që ne e mbajmë brenda nesh. Te hindusët, Krishna është Krishti, dhe ungjilli i Krishnës është shumë i ngjashëm me atë të Jezusit të Nazaretit.
Te Egjiptasit, Krishti është Osirisi dhe ai që ishte i mishëruar, në fakt, ishte një Osirisfikuar.

Te Kinezët, Krishti kozmik është Fu-Hi, i cili shkroi Yi-King, Librin e ligjeve dhe emëroi ministrat dragon. Te grekët, Krishti quhet Zeus (Jupiteri romak), Ati i të gjithë zotave.

Te Aztekët është Quetzalcoatl, Krishti meksikan. Në Eddat gjermanike Krishti është Balder, i cili u vra nga Hoder, perëndia e luftës, me një shigjetë veshtulli, etj. Ne mund të përmendim Krishtin Kozmik në mijëra libra të vjetër dhe traditave arkaike që datojnë me miliona vjet para Jezusit ...

Maria, Nëna e Jezusit është e njëjta Isis, Juno, Demeter, Ceres, Maia, Tonantzin, etj., që e merr djalin e saj nga ngjizja e papërlyer.

Fu-Hi, Quetzalcoatl, Buda dhe shumë të tjerë janë rezultat i ngjizjeve të papërlyera. Këta përmenden në të vërtetë më bollëk në të gjitha kultet e vjetra.

Magdalena Maria është padyshim Salammbo e njëjtë, Matra, Ishtar, Astarte, Afërdita dhe Venusi në të gjitha religjionet. Maria Magdalena, mëkatuesja e penduar është e njëjta Gundrige, Kundri i dramës Wagneriane.

Të gjitha kultet e lashta u përpoqën të çojnë njeriun drejt së Vërtetës së Madhe Unike dhe prandaj kjo është arsyeja pse ngjashmëria e madhe mes të gjitha formave fetare, përsëritja e simboleve, ideve, etj., është aq e mahnitshme.

Kur ndëgjoni fraza të tilla si: "Unë e mbajë të vërtetën" ose " vetëm feja ime është e dobishme" tregon shumë kryelartësi dhe injorancë.

Megjithatë, duke ndjekur këtë mënyrë, ne duhet ta kemi parasysh një gjë shumë të rëndësishme: të gjitha urdhëresat, mësimet dhe udhëzimet e kulteve fetare janë të padobishme nëse ju nuk i përjetoni vet ...

Kjo është arsyeja pse, në çështjet e fesë, mistika duhet të studiohet në formën e saj më të thellë. Gnosa studion shkencën dhe religjionet.Misticizmi që posedon është shumë shkencor. Gnosa nuk pranon ekzistencën e një Perëndie të ulur mbi një fron, duke gjykuar të gjallët dhe të vdekurit. Besimi gnostik bazohet në përvojën, verifikimin, përjetimin, dhe jo mbi teori..

Në këto kohë ku ne jetojmë, religjioni ka divorcuar nga shkenca dhe shkenca nga religjioni. Luftojnë kundër njëri-tjetrit. Të gjithë besojnë se e posedojnë të vertetën, askush nuk mendon se e ka gabim ..

Megjithatë, religjioni që përçmon shkencën është një religjion i zbrazët, fanatik dhe dogmatik njëqind për qind. Shkenca që hedh poshtë religjionin është një shkencë materialiste, ateiste, tërësisht që i mungojnë vlerat dhe parimet.

Balsamin që kërkon ai që dëshiron të vërtetën nuk është në opozitë. Teza dhe antiteza duhet të hidhen në sintezë, ne duhet të hyjmë në një spiritualizëm shkencor dhe në një shkencë shpirtërore. Ne duhet të lënë mënjanë dualizmin konceptual, kjo është urgjente dhe e rëndësishme që ne të bashkohemi me një funksionalizm transendental, ne kemi nevojë për një shkencë religjioze dhe për një religjion shkencor.

avatar
Admin

1141


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi