Mesazhi i Javës
Faqja 1 e 1
Mesazhi i Javës
Mesazhi i Javës
Këtu do të postoj të gjitha mesazhet javore: Citimin, Muzikën dhe Foton që përfshijnë një fushë të caktuar të jetës me mendimin se ja vlejnë që të mos humbasin.
Unë mendoj se TEKSTI, FOTO dhe MUZIKA së bashku shprehin më mirë thellësinë e mendimit dhe të ndjenjave, sepse sado ato janë të pakapshme fikizisht ma anë të tyre së bashku transmetohet fuqia e energjisë së saj deri në atë pikë sa mund pothuajse të preket.
Këtu do të postoj të gjitha mesazhet javore: Citimin, Muzikën dhe Foton që përfshijnë një fushë të caktuar të jetës me mendimin se ja vlejnë që të mos humbasin.
Unë mendoj se TEKSTI, FOTO dhe MUZIKA së bashku shprehin më mirë thellësinë e mendimit dhe të ndjenjave, sepse sado ato janë të pakapshme fikizisht ma anë të tyre së bashku transmetohet fuqia e energjisë së saj deri në atë pikë sa mund pothuajse të preket.
Edituar për herë të fundit nga Explorer në 12.05.12 19:55, edituar 1 herë gjithsej
Admin- 1132
Re: Mesazhi i Javës
Për të gjithë ata që na kanë lënë
Para varrin tim mos qaj
Unë nuk jam atje
Unë jam mijëra erëra që fryjnë
Unë jam diamanti që shkëlqen në dëborë
Unë jam drita e diellit mbi grurin e pjekur
Unë jam shiu i butë i vjeshtës
Para varrin tim mos qaj
Unë nuk jam atje
Unë nuk kam vdekur
Unë jam thjesht pranë jush
Para varrin tim mos qaj
Unë nuk jam atje
Unë jam mijëra erëra që fryjnë
Unë jam diamanti që shkëlqen në dëborë
Unë jam drita e diellit mbi grurin e pjekur
Unë jam shiu i butë i vjeshtës
Para varrin tim mos qaj
Unë nuk jam atje
Unë nuk kam vdekur
Unë jam thjesht pranë jush
Admin- 1132
Hëna
"Nëse unë duhet të fle në tokë, këtë do ta bëja pa hezitim derisa mund ta shoh hënën!"
John Galliano
"Nëse unë duhet të fle në tokë, këtë do ta bëja pa hezitim derisa mund ta shoh hënën!"
John Galliano
Admin- 1132
Misteri i vuajtjes njerëzore
"Bota është në mënyrë të pashpjegueshme misterioze dhe plotë vuajtje."
Albert Schweitzer
"Bota është në mënyrë të pashpjegueshme misterioze dhe plotë vuajtje."
Albert Schweitzer
Admin- 1132
Kjo është jeta
"Kjo është jeta, një grimcë drite që përfundon në errësirë."
Louis-Ferdinand Céline
"Kjo është jeta, një grimcë drite që përfundon në errësirë."
Louis-Ferdinand Céline
Admin- 1132
Gjetja e paqes
"Për sa kohë që nuk keni gjetur paqe brenda jush, mos e kërkoni diku tjetër."
François de La Rochefoucauld
"Për sa kohë që nuk keni gjetur paqe brenda jush, mos e kërkoni diku tjetër."
François de La Rochefoucauld
Admin- 1132
Melankolia
"Melankolia është kënaqësi e të qënit i trishtuar. "
Victor Hugo
"Melankolia është kënaqësi e të qënit i trishtuar. "
Victor Hugo
Admin- 1132
E vërteta dhe Religjioni
"Një religjion që pretendon se e posedon të vërtetën në thelb është i rrezikshëm. "
André Baechler
"Një religjion që pretendon se e posedon të vërtetën në thelb është i rrezikshëm. "
André Baechler
Admin- 1132
E kaluara
"E kaluara, kjo nostalgji e kohës, ashtu sikur përmallimi për vendlindje që është nostalgji e hapësirës. "
Jules Amédée Barbey d'Aurevilly
"E kaluara, kjo nostalgji e kohës, ashtu sikur përmallimi për vendlindje që është nostalgji e hapësirës. "
Jules Amédée Barbey d'Aurevilly
Admin- 1132
Tani
"Mrekulli nuk është të ecësh mbi ujë, por të ecësh mbi tokë të gjelbër në momentin e tanishëm dhe të vlerësosh tani bukurinë dhe paqen që janë në dispozicion. "
Thich Nhat Hanh
"Mrekulli nuk është të ecësh mbi ujë, por të ecësh mbi tokë të gjelbër në momentin e tanishëm dhe të vlerësosh tani bukurinë dhe paqen që janë në dispozicion. "
Thich Nhat Hanh
Admin- 1132
Dëbora
"Dëbora. Kjo dritë që tokën e mbulon. Skajet e shkumës mbi shkëmbinj. Një fluturim i fluturave të bardha."
Roger Mondoloni
"Dëbora. Kjo dritë që tokën e mbulon. Skajet e shkumës mbi shkëmbinj. Një fluturim i fluturave të bardha."
Roger Mondoloni
Admin- 1132
Kuptimi i Jetës
"Çështja nuk është të dini se çfarë është kuptimi i kësaj jete ... Çështja është të dimë se çfarë mund të bëjmë ne nga kjo jetë?"
Louis Guilloux
"Çështja nuk është të dini se çfarë është kuptimi i kësaj jete ... Çështja është të dimë se çfarë mund të bëjmë ne nga kjo jetë?"
Louis Guilloux
Admin- 1132
Vizioni Juaj
"Vizioni juaj do të bëhet i qartë vetëm kur ju të shikoni në zemrën tuaj."
Carl Gustav Jung
"Vizioni juaj do të bëhet i qartë vetëm kur ju të shikoni në zemrën tuaj."
Carl Gustav Jung
Admin- 1132
Mënyrë e të shikuarit
"Ju mund të mendoni vetëm një gjë në të njëjtën kohë.
Pra, sigurohuni që ky mendim të jetë konstruktiv, pozitiv dhe i dashur, atëherë ju do të shihni se do të thoni gjëra konstruktive dhe do të veproni me dashuri.
Në fakt kjo mënyrë e të shikuarit tuaj do të jetë pozitiv dhe jeta juaj do të jetë e mbushur me dashuri, gëzim, lumturi, shëndet, sukses dhe harmoni ".
Eileen Caddy
"Ju mund të mendoni vetëm një gjë në të njëjtën kohë.
Pra, sigurohuni që ky mendim të jetë konstruktiv, pozitiv dhe i dashur, atëherë ju do të shihni se do të thoni gjëra konstruktive dhe do të veproni me dashuri.
Në fakt kjo mënyrë e të shikuarit tuaj do të jetë pozitiv dhe jeta juaj do të jetë e mbushur me dashuri, gëzim, lumturi, shëndet, sukses dhe harmoni ".
Eileen Caddy
Admin- 1132
Ying dhe Yang
"Nuk mund të shihet drita pa hije, nuk mund të perceptohet heshtja pa zhurmë, nuk mund të arrihet dituria pa marrëzi. "
Carl Gustav Jung
"Nuk mund të shihet drita pa hije, nuk mund të perceptohet heshtja pa zhurmë, nuk mund të arrihet dituria pa marrëzi. "
Carl Gustav Jung
Admin- 1132
Unë mendoj...pra unë krijoj
"Ajo që krijohet nga mendja është më e gjallë se materia."
Charles Baudelaire
"Ajo që krijohet nga mendja është më e gjallë se materia."
Charles Baudelaire
Admin- 1132
Frymëzim për të qenë i lumtur
"Për të qenë i lumtur, frymëzohu nga sjellja e kafshëve. "
Van Minh
"Për të qenë i lumtur, frymëzohu nga sjellja e kafshëve. "
Van Minh
Admin- 1132
Inteligjenca e jetës
“Intelekti dhe zemra janë dy cilësi të domosdoshme për ne, por ato kurrë nuk do të na japin të kuptuarit e vërtetë të jetës. Për të njohur kuptimin e vërtetë të jetës, duhet të zhvillohet një cilësi e tretë, intuita, që është në të njëjtën kohë një kuptim dhe një ndjenjë.”
Omraam Mikhael Aivanhov
“Intelekti dhe zemra janë dy cilësi të domosdoshme për ne, por ato kurrë nuk do të na japin të kuptuarit e vërtetë të jetës. Për të njohur kuptimin e vërtetë të jetës, duhet të zhvillohet një cilësi e tretë, intuita, që është në të njëjtën kohë një kuptim dhe një ndjenjë.”
Omraam Mikhael Aivanhov
Admin- 1132
Fanatizmi
"Fanatik është ai i cili është i sigurt se e posedon të vërtetën. Ai është definitivisht i mbyllur në këtë siguri: ai nuk mund të marrë pjesë më në debate; ai humb thelbësoren e personit të tij. Ai nuk është tjetër veçse një objekt i gatshëm për t'u manipuluar. "
Albert Jacquard
"Fanatik është ai i cili është i sigurt se e posedon të vërtetën. Ai është definitivisht i mbyllur në këtë siguri: ai nuk mund të marrë pjesë më në debate; ai humb thelbësoren e personit të tij. Ai nuk është tjetër veçse një objekt i gatshëm për t'u manipuluar. "
Albert Jacquard
Admin- 1132
Mjafton
"Nëse, gjatë gjithë jetës suaj, lutja e vetme që ju keni thënë ishte" Faleminderit ", kjo do të jetë e mjaftueshme."
Mjeshtri Eckhart
"Nëse, gjatë gjithë jetës suaj, lutja e vetme që ju keni thënë ishte" Faleminderit ", kjo do të jetë e mjaftueshme."
Mjeshtri Eckhart
Admin- 1132
Vazhdimësia
"Një gjë përfundon, një tjetër gjë fillon dhe është e njëjta që vazhdon, ndryshe."
Christian Bobin
"Një gjë përfundon, një tjetër gjë fillon dhe është e njëjta që vazhdon, ndryshe."
Christian Bobin
Admin- 1132
Përtej shqisave tona
"Është absolutisht e mundur që përtej asaj që shtrihen shqisat tona, të fshihen botë të tjera."
Albert Einstein
"Është absolutisht e mundur që përtej asaj që shtrihen shqisat tona, të fshihen botë të tjera."
Albert Einstein
Admin- 1132
Ju jeni një lule, një fletë
"Nëse ju keni vuajtur, është vetëm se keni harruar se ju jeni një lule, një fletë."
Thich Nhat Hanh
"Nëse ju keni vuajtur, është vetëm se keni harruar se ju jeni një lule, një fletë."
Thich Nhat Hanh
Admin- 1132
Paraja nuk hahet
"Kur pema e fundit është prerë, lumi i fundit është helmuar dhe peshku i fundit është kapur, vetëm atëherë ju do të kuptoni se paraja nuk mund të hahet"
Sitting Bull
"Kur pema e fundit është prerë, lumi i fundit është helmuar dhe peshku i fundit është kapur, vetëm atëherë ju do të kuptoni se paraja nuk mund të hahet"
Sitting Bull
Admin- 1132
Urtësia
"Urtësia nuk është në libra, ajo është në erë dhe hapësirë.
Jo në plotësi, por në zbrazëti.
Jo në shkronja por në hapësira mes shkronjave.
Heshtja, jo fjala, është vetëdija e universit."
C.Atlan
"Urtësia nuk është në libra, ajo është në erë dhe hapësirë.
Jo në plotësi, por në zbrazëti.
Jo në shkronja por në hapësira mes shkronjave.
Heshtja, jo fjala, është vetëdija e universit."
C.Atlan
Admin- 1132
Energjia
"Energjia në trupin tonë është në kontakt dhe në ndërveprim me energjinë përreth nesh, në botë dhe univers.
Ne nuk jemi fenomen i izoluar.
Porse, nuk e ndjen secili atë lidhje apo kontakt..."
A.Loven
"Energjia në trupin tonë është në kontakt dhe në ndërveprim me energjinë përreth nesh, në botë dhe univers.
Ne nuk jemi fenomen i izoluar.
Porse, nuk e ndjen secili atë lidhje apo kontakt..."
A.Loven
Admin- 1132
Sëmundja
"Sëmundja është një paralajmërim që na është dhënë për të na kujtuar thelbësoren."
Tibetiane
"Sëmundja është një paralajmërim që na është dhënë për të na kujtuar thelbësoren."
Tibetiane
Admin- 1132
"Njeri, në qoftë se ti e hedh mendjen tuaj përtej hapësirës dhe kohës, në çdo moment mund të lëvizësh në përjetësi."
Angelus Silesius
Angelus Silesius
Admin- 1132
"Një fytyrë mos është një maskë e komedisë e vendosur mbi tragjedinë e shpirtit?"
Shan Sa
Shan Sa
Admin- 1132
"Përvoja më e bukur dhe më e thellë që mund të këtë njeriu është ajo e misterit."
Albert Einstein
Albert Einstein
Admin- 1132
Me vite të tëra kam pritur për të ndryshuar jetën time. Por tani e di, se ishte ajo që priste që unë të ndryshoja!
Fabio Volo
Fabio Volo
Admin- 1132
Kur i shtrohet pyetja një të urti se çfarë është Perëndia, ai përgjigjet me heshtje, sepse vetëm heshtja mund të shpreh thelbin e hyjnisë.
Omram Michael Aïvanhov
Omram Michael Aïvanhov
Admin- 1132
Kodi Etik Amerindian
Mos flisni asnjëherë keq për të tjerët.
Energjia negative që ju hidhni ne Univers
do të shumëzohet
dhe do të kthehet te ju.
Të gjithë bëjnë gabime...
dhe të gjitha gabimet mund te falen.
Ideja e keqe shkakton sëmundjen