EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Burgu - Realiteti ku jetojmë

Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Neo prej 26.08.09 0:59

Burgu ku jetojmë

"Askush nuk është më i skllavëruar sesa ai që gabimisht beson se është i lirë. “
Goethe

Burgu - Realiteti ku jetojmë Code_p10

Që një grusht njerzish të mund të dirigjojë dhe kontrollojë masat, duhet që disa struktura të jenë të vendosura.

Këto struktura janë të njëjta në manipulimin e një individi, të një familje, fisi, qyteti, vendi, kontinenti apo planeti.

Ne vend te parë duhet të vendosen standardet, definimi i së mirës dhe i së keqes, dallimin e mundur dhe e pamundur, budalla nga i mençuri, nëna dhe prostituta ...

Shumica e njerëzve i respektojnë standardet pa u trembur për shkak të frymës shoqëruese  që ka mbizotëruar për mijëra vjet.

Së dyti, duhet të bëhet jeta e pamundur për ata që shkelin standardet e imponuara.

Gjëja më e efektive për të bërë këtë është të bëhet i jashtëligjshëm, ai i cili do që të jetë ndryshe nga standardet e vendosura.

Kështu, secili që vallëzon me zërin e një violine tjetër, i cili shpreh një pikëpamje kundërshtuese, i cili jeton ndryshe nga fqinjët e tij shpejt  bëhet dele e zezë e kopesë.

Tashmë që tufa është kushtëzuar, i konsideron standardet si realitet, arroganca dhe injoranca e saj do të bëjnë atë që ka mbetur pa u bërë duke i tallur apo denuar ata që i shqetëson.

Mendimi i të tjerëve ushtron në këtë një presion që të hyjë në linjë të tufës dhe të shërbej, një paralajmërim për delet tjera të humbura.

Një fjalë e urtë japoneze thotë afërsisht si vijon: Mos u bëni gozhda që tejkaloni sepse do jeni i pari që do merrni një goditje çekiçi.

Frika nga opinioni publik formon një situatë ideale për masa për disiplinimin e tyre dhe që të ecin drejtë.

Secila nga delet do të bëhet qen mali i kopesë, sikur një i burgosur  që bën përpjekje për të ikur nga burgu por shoku i celules kërkon ta mbaj.

Para një situate të tillë ne do të  jemi të gjithë dakord që të burgosurit janë të çmendur.

Njerëzit veprojnë në atë mënyrë ndaj njëri-tjetrit, duke kërkuar nga të gjithë të sillen në përputhje me standardet që i binden verbërisht të gjithë.

Ky është një shembull i fashizmit psikologjik!

Një polic i të menduarit konformist është vendosur në çdo shtëpi.

Fryma e këtyre punonjësve të papaguar është aq mirë e kushtëzuar saqë  ata nuk e dinë funksionin e  tyre.

"Unë veproj në interes të fëmijëve të mi “,  i ndëgjon ata duke thënë.

Megjithatë, ata vetëm bëjnë vetëm atë që ata janë programuar për të besuar si të tillë, si dhe besojnë se vetëm ata kanë të drejtë ... "

Për më shumë nga David Icke "Fëmijët e matricës ”
http://www.davidicke.com
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Odin prej 30.03.10 22:21

Burgu në të cilin jetojmë e ka emrin trupi njerëzor.

U mendoj se sistemi aktual me standarde që posedon ka për qëllim që njeriun ta mbaj në myk (koma) dhe të gjithë të margjinalizuarit (jashtë këtij sistemi) ka qëllim që të i diskreditoi.

Pra, synimi kryesor i tyre është pushteti dhe lakmia, bëjnë të njëjtën gjë ashtu sikur kafshët që bëjnë për territore dhe gjueti.

Së fundi, ne nuk kemi evoluar aspak nga majmunët dhe e vetmja gjë që na dallon nga ata është era e trupit.
Odin
Odin

513


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  DjAL.SULIOTI prej 31.03.10 0:34

Padyshim qe Icke eshte i madh, ne fjalet e tij ndeshesh me ate pjese te shpirtit qe rri e fshehur brenda nesh ose me ate pjese te trurit qe therret per tu aktivizuar, dhe jeta nuk ta lejon sepse ne ditet e sotme delet jane shtuar aq shume, saqe nese del ujku per gjueti, kam frike se do gjuaj veten, sepse delet e kane mare guximin e injorances dhe kane forcen mbeshtetese te bariut te tyre, qe ne rastin konkret i bie te jete sistemi Harp apo gjera te tjera te kesaj natyre.
DjAL.SULIOTI
DjAL.SULIOTI

3


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Zattoo prej 19.04.10 11:05

Ne nuk mund të ndryshojmë drejtimin e trenit, për dëshmi kemi historinë njerëzore, asnjë revolucion, asnjë ndryshim në pushtet kurrë nuk ka mundur dhe nuk ka qenë në gjendje që të rivendosur ndonjë shkallë të drejtësisë dhe respektit, çdo herë vjen një pakicë që kontrollon dhe mbush xhepat.

Politika, lufta për pushtet, e gjithë kjo është një humbje kohe.

Zgjidhja e vetme është që të shkëputemi nga matrica, të ndryshojmë vetveten, dhe kjo kërkon zhvillimin e kapaciteteve tona, të punojmë me vetveten.

Duke filluar nga vetvetja atëherë edhe mund të lëvizim botën.
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  gjilanasi prej 04.05.10 1:54

Pas leximit të shumë librave, rreth summerëve, sekreti i madh, ari dhe yjet, përplasja e botëve dhe të tjerave kam ardhur në konkluzion që kjo është pak a shumë si një puzzle, ne shohim disa pjesë dhe përpiqemi të gjejmë kuptimin, por në fakt ne jemi shumë afërt puzzles.

Për ti parë të gjitha rradhazi ja një përmbledhje:

- Ne e dimë se në kohërat e lashta toka ka pësuar disa fatkeqësi, që një racë jashtëtokësore, ushtarë dhe shkencëtarë kanë zbritur para 400 000 vjetësh për të kolonizuar tokën.

- Që ne jemi frut i manipulimit të tyre gjenetikë (pllakat sumeriane).

- Që ishin dy grupe, njëri ka qenë me Enki krijuesin tonë, dhe të tjerët me Enlil. (Të keqin)

- Që njeriu merrej me pune bujqësore në kopshtin e Edenit për Zotërat. Që djalli ka mundësi të jetë udhëheqës i fermave me sfurkun e tij, i cili përcillte punët e bëra nga njeriu.

- Që ka pasur kryqëzim në mes të zotave dhe njerëzve (shiko Bibën)

- Se gjatë fatkeqësive të mëdha të gjithë shkonin në stacionin e hapësirës, duke i lënë njerëzit dhe gjysmë-zotat për të përballuar vet stuhinë.

- Që ne jemi një racë brenda një tjetre (Gjysmë-zotrat dhe ne !!!)

- Se kjo racë dominon racën tonë nepërmjet shoqërive tona të fshehta, duke ju dhënë qasje në pushtetin e lartë në mënyrë që ata të jenë në pozita të rëndësishme, dhe tani në saj të teknologjisë digjitale është më lehtë për të kontrolluar, njerëzit, vendet, bankat dhe institucionet.

- Duke u fshehur dhe qëndruar diskret, pra nuk është vështirë për të kuptuar nese kthehemi pas në kohë dhe i shohim gjeneratat e mbretërëve apo njerëzëve me rëndësi, për të demaskuar pasardhësit e këtyre perëndive të famshme.

Se ata nuk janë pishman për të reduktuar popullsinë botërore me anë të:

* Luftërave, duke u vrarë mes vete pa asnjë arsye dhe duke bërë pastaj paqe (mes të dyjave: miliona të vdekur)

* Krijimi i HIV / AIDS në laboratore amerikane, dhe fushatat e vaksinimit për të bërë që ajo të ecë. Nëse është e mundur në zona të varfra, të cilat nuk sjellin asgjë.

*HAARP manipulimi i klimes, (rastësi !!! vetëm në shtete te varfëra Cunami, termete...)

* Nepërmjet urisë numri i popullsisë ulet më shpejt se sa me luftëra.

* Duhet absolutisht të shënohet blegtoria! plus ne shtohemi sikur lepujt, është e vështirë për ta!

Një pyetje:
Pse ata kanë nevojë për këto sakrifica??? që nga kohërat e lashta?? energjia jetike?

Pse nganjëherë neve na paraqitet një grimcë e së vërtetës? sikur ka pasur një kartë për sjellje të mirë, (në të vërtetë ... .. por ata thonë se ... .... ata e dinë! Kujt duhet ti jepet llogaria ?

Pse na fshihet që jeta ekziston, që ne jemi vizituar që nga kohrat e lashta nga qytetërimeve të ndryshme.

Ajo që ne nuk dimë asgjë rreth Hënës, e aq më pak për Marsin duke parë që 99,99999% të informatave vijnë nga një burim i vetëm (NASA), pse na fshihet e gjithe kjo kur nuk ka asgjë sekrete ?

Pse polet e tokës asnjëherë nuk janë vizituar me avion, pse nuk ka baza ushtarake atje në qoftë se nuk ka asgjë ?

dhe në fund
Me qeverinë e tyre botërore, çfarë do të bëhet me ne?? Cilat janë planet e tyre për ne?

Ndoshta së bashku ne mund të rindërtojmë tabelën e plotë dhe të zbulojmë të vërtetën.
gjilanasi
gjilanasi

361


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Luli prej 05.05.10 13:49

Dikur njerzit nuk kishin shtet, nuk kishin qeveri, nuk kishin burrokraci, burrokrat, dhe as demokrat.

Nje dite keta njerez donin te benin nje rruge, nje ure, dhe nje vend ku te mblidheshin e bisedonin per problemet e tyre.

Per realizimin e saj secili prej tyre vuri ne dispozicion nje shume qe u caktua sipas fitimeve dhe mundesise se sejcilit. Pastaj caktuan disa prej tyre qe te perdornin keto te ardhura per realizimin e ketij projekti.

Projekti u realizua me sukses dhe ata pane se te gjithe se bashku mund te benin shum gjera te mira keshtu qe vendosen ta vazhdojne kete praktike me projekte te tjera qe i propozonin gjithmon ata.

Por c'ndodhi ?

Projekti i fundit ngeli ne mes sepse u mbaruan fondet keshtu qe ata u mblodhen dhe verifikuan nese kishin fonde per ta vazhduar ate vit apo vitin tjeter dhe meqe fonde nuk kishin e lane per vitin tjeter. Por nderkohe ju doli nje problem tjeter ai me njerzit qe merreshin me realizimin e ketyre projekteve te cilet ngelen pa pune dhe pa te ardhura, per te punuar nuk kishte me kohe as per te mbjelle e as per te korrur keshtu qe vendosen te paguanin sejcili nje takse per rrogen e tyre .

Dhe qe nga ajo dite lindi shteti i vogel, lindi burrokrati, burokracia, dhe zanati qe paguhet pa punuar ose me mire te themi qe per ta paguajne ata qe punojne ne prodhim.
Sepse vertet qe zyrtaret punojne por ajo pune nuk prodhon asgje pra nuk nxjerr te mira materiale por merr prej tyre.

Sa me shume shtoheshin projektet aq me shume shtoheshin edhe ata qe nuk punonin dhe per te jetuar ata filluan ti vinin vete taksa popullit, filluan te benin vete projektet,te krijonin policine, ushtrine etj, pra nje shtet ne kuptimin e plote te fjales dhe per ta mbajtur gjithe kete ushtri te papunesh shumfishuan taksat e atyre qe punojne duke ulur ndjeshem fitimin e tyre.

Ne kete kohe nuk ishin njerzit e punes pra taksapaguesit qe merrnin vendime per projekte por shteti, pra individi u c'vesh nga roli i tij kryesor si motor i shoqerise dhe u kthye thjesht ne nje trasmision sidomos ne sistemin komunist dhe fashist ai humbi edhe vleren e te qenit njeri qe mendon, dhe u kthye ne ate njeri qe vetem zbaton.

Keta njerez qe sot rrine me kollare e xhaketa, kane krijuar grupime qe i quajne Parti dhe i vene nga pas disa emra te bukur per te genjyer ata qe punojne popullin e thjeshte se ata jane ne ate detyre pikerisht per ta pra per te zbatuar projekte te medhaja ne te miren e te gjithve. Dhe nje here ne kater vjet ju kerkojne qe te votojne per ta.

Problemi ketu qendron se sot ne cdo komb dhe nacion ka brenda tij dy popuj nje qe punon gjithe diten dhe nje qe rri gjithe diten ne karrige.

Dhe problemi me i madh per te gjithe eshte se ata qe rrine e hane ne kurriz te atyre qe punojne jane me shume dhe shfrytzojne akoma me shum ate popull qe ka ngelur duke punuar.Rrine neper zyra e nxjerrin ligje cdo dite si te vjelin me shume popullin.
Midis ketyre dy lloj popujsh nuk do te kete kurre barazi sociale,ligjore,pushtetore etj,,, e si rrjedhim as demokraci.

Menyra e vetme eshte shkaterrimi i kesaj forme shteterore, dhe ngritja e nje shteti me te thjeshte nga ana strukturale qendrore duke i cuar te gjithe te tjeret te punojne per te prodhuar. Shkrirja e cdo lloj grupimi partiak duke mos i votuar me. Dhe ngritja e nje sistemi jo partiak per rregullimin dhe perparimin e shoqerise.

Sepse te gjitha grupimet partiake ne te gjithe boten qellimin kryesor kane egzistencen e tyre dhe jo ate te popullit sepse e dine qe populli do jete gjithmone kurse ata jo nese nuk kujdesen per vete ne rradhe te pare. Por ne popullit kjo gje nuk na intereson dhe deshirojme ti shohim te gjithe me kazem e lopate ne dore, por qe nuk arrijme ta bejme dot sepse ata kane ne dore edhe gurin edhe arren per momentin.

Kjo kontradikte eshte nje nga shkaqet kryesore te krizes boterore dhe kjo krize do thellohet me tej nese kjo kontradikte nuk shuhet. Dhe meqense ata vete nuk e kuptojne dhe kur e kuptojne nuk duan ta shuajn paqesisht mund te kete edhe trazira sociale.

Ose me mir te them qe brenda 2 vjetesh kjo kontradikte do perfshije gjithe shoqerine dhe shtetet sepse do krijohen kushte sociale shum te veshtira per popullin.

Si perfundim mund te them se populli e krijoi shtetin qe ta komandoj ai vete per interes te tij, ndersa tani shteti komandon popullin per interes te tij.

Shteti eshte dicka abstrakte por i perbere nga njerez konkrete qe i permenda me lart dhe qe kane interesa te ndryshme nga ato te popullit.

Kjo nuk vlen vetem per popullin dhe shtetin tone por per cdo popull dhe shtet.

Dardajan
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Estilen prej 05.05.10 14:15

Atehere pse na duhet nje shtet kaq i kalbur,kur ai kujdeset vetem per ''b*****''e tij dhe jo per interesat e popullit...?
Edhe shteti jone eshte po ne te njenjta pozita kalbezimi total)

Lind nevoja e permbysjeve te medha, permbysje qe kane per qellim crrenjezimin e kalbezimit dhe lenien e lire te forcave dhe energjive me sens popullor.

Kjo arrihet vetem me revolucione,dikujt kjo shprehje mund ti shkaktoi panik, poooor me shume se kurdohere tjeter, REVOLUCIONI dhe aksioni, sot eshte nje nevoje per mbijetesen e miliarda te varfereve ne te gjithe boten.

Ose elita sunduese (pakica) dalngadale do coje ne asfiksimin e ketyre njerzve ne varferi te plote.
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Neo prej 20.06.10 11:52

“Normaliteti” i kësaj bote – mundësi apo kurth?

A keni menduar ndonjehere apo ke ndalur te kuptosh definicionin reth “Normalitetit”.

Ti e di se je normal?

Nuk ke pasur nevoje ndonjehere te mendosh apo t’i besh ate pyetje vetvetes ?

Sepse ke pare se ti ben sic bejne te tjeret, edhe per kete arsye ti “e di” se je normal edhe pse kurre nuk ke menduar.

Edhe po vazhdoj po te bej pyetje…Ku e di ti se je normal?

Tani po te detyroj te mendosh pak:
- Cka te ben TY normal?

Mendo…….

A ndihesh ti normal vetem se vepron dhe jeton njejte sikur te tjeret?

Shume lehte eshte te jesh normal…edhe pa rreziqe..apo jo?

Te jesh normal per ty eshte te ben te ndihesh qe i takon atij komuniteti/bashkesie nga ti vjen/rrjedh.

Do ta zbuloj nje fshehtesi qe nuk e ke ditur deri ne kete moment:
- Te jesh normal çdo minut, ore, dite, muaj, vit, eshte TEPER MONOTON! apo jo?

Me cka e ke thyer monotonin heren e fundit?

Me lejo t’ja qëlloj se nuk eshte fare veshtire.

- Studime?
- Fejesa?
- Martesa?
- Femiju i pare, apo ne disa raste vazhdimi i studimeve….?
- Femiu i dyte……nga studimet pauze…?
- Gjate kesaj kohe ti e jeton jeten e njejte….dimrit vjen, sezona e turshive, ndersa veres e ngjyros apo meremeton shtepine….
- Gjate kesaj kohe ose keni ble nje veture te re, apo jeni shprengulur ne nje shtepi te re apo banese…apo e keni nis femijen e trete….ose nese keni qene te logjikshem..ia keni filluar studimeve apo punes…apo ndoshta edhe vendosni te leshoni vendlindjen per ta gjete lumturine ne “perendim”…

Keshtu e “mbysin” njerezit normal monotonine e tyre.

Disa prej tyre edhe i hyne rreziqeve me te medha..nese jane te martuar..pas tri viteve e mbysin montonin duke e gjete nje dashnore te re…apo dashnorë..nje “ferrari te ri”…pastaj femijet rriten…..edhe ata vazhdojne te jetojne per femijet sepse roli i tyre eshte tju tregojne dhe t’i mesojne femijet se si duhet te jene normal….

Disa prej tyre edhe e mbysin montonine duke e krijuar ndonje semundje fizike..(simtomet fizike paraqiten atehere kur monotonia ka zgjatur shume dhe trupi me nuk e perballon ate dhe na ben te vetedishem te ndryshojme diçka)…nese nuk ndryshon asgje…mbaron ne me te keqen….apo te miren..nuk i dihet…

Dhe cikli i jetes sone sillet…edhe vazhdon neper gjenerata te reja..derisa nje individ e then akullin dhe shkeputet nga ky cikel edhe mendon dhe vepron si UNË. …edhe TI ndoshta?

Une kam thy cdo ligj te “normalitetit” ne shume aspekte.

Edhe prej kendit tim une dukem me i lumtur...sepse nuk i takoj normes.

Per shumicen e njerezve normal une jam problem.

Njerezit normal me bejne te brengosem…dhe shume njerezve normal ju kam shpetuar jeten, perderisa une qendroj te jem “problem” dhe “gabim”.

Kuptimi im i jetes ka nje domethenie!

Jeta ime nuk sillet ne nje cikel te njejte sikurse e shumices se njerezve qe jane te njejte…

Identitetin tim e kam (ri)ndertuar une..nuk eshte ndertuar automatikisht sikurse i shumices se tjereve.
Fakti qe nuk jam normal me ka ndihmuar ta krijoj jeten time me vetedije dhe duke u bazuar nga nevojat e mia personale. Diçka qe me ben MUA te gezuar.

Shembujt e mi normal kane qene edhe ende jane viktima.

Jane njerez pasiv qe presin dikush tjeter ti gezoj. Femijet e tyre jane pengje te lumturise se tyre.

Shembujt normal rreth meje me kane genjyer, kritikuar, paragjykuar edhe tradhtuar. Por kane qene edhe te tradhtuar, kane vuajtur dhe jane te zhgenjyer. Literaturat qe i kam lexuar kane qene me plot njerez normal. Nuk i lexoj me!

Njerezit normal me kane bere te ditur se une nuk jam normal.

Une jam pertej normalitetit!

Ne cfare cikli gjendesh ti? Sa normal je ti? Si e ke mbytur monotonin e jetes deri me tash? Apo ndoshat as nuk e ndjen monotonine fare sepse nuk ndjen.

Nese nuk reagon ne ndonje menyre pasi e ke lexuar kete post, ti je normal.

Nese je e/i lumtur te jesh normal, vazhdoje jeten normale dhe asgje mos ndrysho.
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  ndoshta prej 08.07.10 15:57

...........................................
ndoshta
ndoshta

2


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Equinox prej 02.08.10 19:56

Ne jetojme ne nje univers "burgu" te kontrolluar, nje kurth gjigandesk metafizike ku realiteti iluzionist na ndane nga vetvetja, nga potenciali i vertet i yni.
Universi te cilin ne e perceptojme eshte nje kurth gjigandesk per vetedijen tone.
Ne evulojme ne nje realitet virtual, i "konstruktuar" me qellim per te na bere skllave.
Ky eshte nje vizion shume gnostike dhe pesimist i ekzistences, pra ne jetojme ne nje univers te materies qe eshte ne te vertete vetem nje iluzion.
Mendjet tona, te forcuara dhe me kujdes udhehiqen nga ADN-ja jone, na çon të besojme fuqishem në kete iluzion. Ne jemi nje lloji i programuar per të mbeshtetur kete iluzion.
Ky iluzion eshte ne fakt nje energji gjigante e matrices te vetedijshem per ekzistencen tone dhe qe ka nevoje per ne dhe enregjite tone per te ekzistuar.

Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Zattoo prej 17.10.10 1:40

[/flash]
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Odin prej 18.11.10 0:41

Njeriu nuk e gëzon dot kurrë lirinë e pastër gjatë jetës së tij. Ai është gjithmonë i detyruar t’i nënshtrohet rregullave dhe traditave të kërkuara nga shoqëria së cilës ai i takon, asaj shoqërie që ai (individi) nuk ka pasur kurrë rastin apo lirinë ta zgjedhë.

Notes Benedictus
Odin
Odin

513


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  yasmin prej 28.11.10 15:08

Ne te gjithe jetojme ne nje burg por disa kane dritare dhe disa te tjere jo...pastaj ditet na duken te njellojta sepse shumica e njerezve nuk i vene re ngjarjet e bukura qe ndodhin qe nga lindja deri ne perendim te diellit!!!
yasmin
yasmin

159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  yasmin prej 23.01.11 0:46

Po i lexoja per se dyti komentet personale te Neo dhe nexus, me bene shume pershtypje...dhe mua me pelqen kur me habisin te tjeret, dhe keto dy komente me habiten (pozitivisht)..
"Burgu i jetes" apo "kurthi i normalitetit", me sollen ne mendje nje poezi te vjeter turke,keshtu te pakten me kane thene qe eshte poezi turke...dhe po e postoj per ju....

E di ti je bota e rreme
Je bota qe more miqte e Zotit
Askush nuk shpeton nga dora jote
Je bota qe then kafazet e hekurta

Ma more te dashurin,me bere te qaj
Je bota qe sillesh dhe me perqeshe
Postin e Sulejmanit ti e bere vigan
Je bota qe i perule te pafajshmit

Mulliri i Kaderit sillet dhe godet
Je bota qe e ke vyshkur jeten
Jonusi per ty perhere flet
Je bota qe na e prishe kaderin (te ardhmen)
yasmin
yasmin

159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Neo prej 03.03.11 20:42

Ne jemi nje race robotesh.
Duhet te nenkuptohet se mendimet e shumices se njerezve jane te vendosura ne koken e tyre prej dikujt ose diçka tjeter.
Ne jemi shenderruar ne nje race me mendje te programuar, te cilat jane te bindura te besojne çdo gje derisa grimcat e genjeshterave dhe keqinformimit do te vazhdojne te na bombardojne nepermjet sistemit tone politik, shtypit, RTV-se, fese, shkollles.
Keto mashtrime duan te kthejne planetin toke ne nje burg zombish.
Njerezimi eshte mberthyer nga nje amnezi shpirterore e cila po na dergon drejt nje rruge te erret dhe te rrezikshme.
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  wolf27 prej 04.03.11 11:06

O njerez clironi mendjen sepse manipulimi fillon nga problemet e jetes qe ju mbajne te burgosur mendjen.
Cdo informacion qe shikoni ne rruge,tv,radio ose reklame jane vetem per te manipuluar mendjen tuaj.
Provoni ti bllokoni keto vetem per 30 min dhe do shikoni ndryshimin,do te shikoni cdo objekt sikur se keni pare ndonjehere dhe po e shikoni per here te pare.
Kjo arrihet vetem duke pastruar mendjen dhe duke bllokuar cdo lloj informacioni te jashtem.
Mendja eshte private dhe nuk ka te drejte asnje person apo INSTITUCION te beje cte doje me te. CLIROHUNI
wolf27
wolf27

4


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Berti69 prej 10.03.11 22:39

Koha eshte nje shpikje e njeriut, kjo eshte e gjitha.

Per shkak te kesaj shpikje ne nuk e kuptojme se çfare eshte perjetesia ose pafundesia te cilat jane fantazi e paster te bera nga kokat tona mjaft te kufizuar ...
Berti69
Berti69

"Si është lartë, ashtu është edhe poshtë, e si është poshtë, ashtu është edhe lart"


411


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Pseudo-realiteti

Mesazh  cosmiclove prej 30.05.11 20:58

Pseudo-realiteti

Burgu - Realiteti ku jetojmë 12

Ishte natë vere. Yjet rrezatonin nga larg dritën kozmike. Sapo isha zgjuar nxitimthi nga një ëndërr e ndërgjegjshme. Po fluturoja me vetëdije mbi një oqean të zymtë dhe hapa sytë në momentin kur kisha frikë mos rrëzohesha. E shoh shpesh këtë endërr.

Më duket sikur kjo do të më tregojë diçka por që unë s’e kuptoj dot. Ndonjëherë mendoj që nuk përkas këtu dhe më mungon shtëpia ime. Akrepat e orës shënonin tre pas mesnate.

Dola në ballkon të merrja pak ajër të freskët. Më përplasej në ajër pluhuri i kujtimeve të mia. Poshtë në këmbë të pallatit nuk po ngopesha së shikuari dy kotele të vockëla që lodronin pa rreshtur midis tyre. Kush i shtyn vallë të bëjnë këtë gjë? I dhashë pak copëza mishi që ato të shuanin urinë. Ishte një bukuri e papërshkrueshme.

Dëshira për të fjetur më ushtronte trysni mbi mendjen e cila më thoshte se duhej ta shijoja ca atë qetësi të vyer. Pyesja veten si ka mundësi të ekzistojë një komunikim i tillë kur bota është e mbushur plot me dhunë e ligësi.

Mos vallë një dorë e padukshme apo energji frymore të cilën e quajmë shpirt vë në lëvizje disa mekanizma ende të panjohura për ne. Jemi vërtet të lirë apo kontrollohemi çdo ditë në jetën tonë nga entitete të fshehta super të fuqishme. Fillova të reflektoja me vetminë time.

Tashmë ka ardhur koha të zgjohemi. Mjaft më duke jetuar në errësirën e mosnjohjes. Kush jemi ne? Nga kemi ardhur? Ku do të shkojmë? A ka ndonjë qëllim jeta? Jemi të vetmit në univers?

Këto pyetje që mundojnë këdo nuk do të mbeten gjithnjë pa përgjigje. Së shpejti gjithçka do të ndryshojë. Do të bëhemi dëshmitarë të transformimit më të madh që ka njohur historia e njerëzimit.

Përse e them këtë me kaq siguri?! Sepse unë e di që na janë mbajtur sekrete të mëdha për kaq shumë kohë. Kjo me të vetmen arsye që ne të ishim të burgosur në këtë iluzion 3-dimensional pa shpresa se gjërat do të ndryshonin një ditë. Por le të kthehemi pak mbrapa në kohë. Le të ndalemi në çastin kur u krijua njeriu i parë në tokë.

Librat e shenjtë na kanë treguar se të parët tanë ishin një çift i përsosur që me dashje zgjodhën të vdisnin. Me të drejtë ngrihet çështja nëse kanë marrë ata vendimin e duhur duke ngrënë nga pema e njohjes së të mirës dhe së keqes. A ishte vërtet djalli i kamufluar si gjarpër shkaktari i rënies së tyre në eden apo mos ndoshta diçka tjetër?

Përfytyrojmë sikur Adami dhe Eva të mos kishin bërë atë gabim por të kishin zgjedhur të ishin të nënshtruar ndaj perëndisë. A do kishim liri apo do ishim thjesht bio-robotë të skllavëruar në përjetësi.

Nuk besoj se do ishte bukur të jetoje një pafundësi me idenë se nuk ke asnjë ndryshim nga kafshët. Kur ata hëngrën frutin e ndaluar thuhet se atyre iu hapën sytë. Më pas ata panë njëri tjetrin dhe u erdhi turp se e kuptuan që ishin lakuriq.

Po mëkati i parë ishte mosbindja ndaj urdhrit të zotit, akti seksual apo diçka tjetër?Sipas kultit të kabalës mendohet se mëkati i parë ishte orgazma pasi ajo i kushtohej vetëm zotave.

Ku mbështetemi për këtë konstatim të rrallë? E ku tjetër veç biblës. Aty thuhet tekstualisht se Eva pati një fëmijë kur u njoh me Adamin dhe kur u njoh për herë të dytë me të pati një djalë tjetër. Në këtë rast njohja nuk i referohet thjesht pemës së njohurisë së të mirës dhe të keqes por edhe aktit seksual.

Përse duhej të kishte një kufizim në përsosmërinë e kopshtit ku ata qëndronin? Ndoshta gjarpri që i foli dhe tundoi Evën gruan e parë nuk ishte pasqyrim i djallit por vetë figura e zotit.

Në shumë mitologji hasim shëmbëlltyra të gjarprit si një simbol i shënjtë veçanërisht në kulturën egjiptiane ku është i pranishëm thuajse në gjithë tempujt kryesorë. Po ashtu edhe në babiloninë e lashtë ekzistonte një kult i kushtuar gjarprit kafshës më inteligjente.

Autori i mirënjohur Zekaria Sitçin flet për një rracë alienësh reptilianë shpesh të quajtur njerëzit-gjarpërinj të cilët vinin nga planeti i 12.

Mendohet se ishin pikërisht anunakët krijuesit e njerëzimit nëpërmjet klonimit të një primati dhe një alieni. Rraca e re hibride u krijua me qëllimin për të punuar në minierat e floririt në tokë, metalit të nevojshëm për të rindërtuar atmosferën e nibirusit planetit të dymbëdhjetë.

Pra ndryshe nga ç’pretendohet nëpërmjet Biblës, njeriu nuk erdhi në jetë nga balta por nga bashkimi gjenetik i një majmuni me një rracë tepër të zhvilluar alienësh.

Duket interesante si ide dhe mjaft intriguese por provat janë të pakta. I vetmi dokument që e justifikon këtë teori është një pllakë sumeriane e gdhëndur në gur e quajtur ‘enuma elish’ që përshkruan historinë e krijimit të njeriut.

Një fakt tjetër interesant që ja vlen për t’u përmendur është se në biblën e vjetër emri i zotit elohim është në shumës dhe bën fjalë pra për disa perëndi jo vetëm një. Mos kemi gjë një lidhje me anunakët në këtë mes. Kjo është për tu parë me tej.

Le të analizojmë pak tani figurën e satanait. Shumëkush do të thoshte tani se djalli s’është gjë tjetër veçse një kundërshtar i Zotit të plotfuqishëm. Por ç’është e vërteta faktet tregojnë të kundërtën. Në besëlidhjen e vjetër djalli nuk qe kundërshtar i zotit aspak por i njerëzimit në përgjithësi.

Termi djall do të thotë ai që shpif kurse satanatë apo kundërshtarët ishin ata engjëj që dërgoheshin shpesh për të ndërmarrë ndëshkime drastike ndaj atyre që nuk i bindeshin zotit. Thuhet se para se të rebelohej kundër mbretërisë së perëndisë djalli ishte një engjëll serafin.

Satanai ishte në ngarkim të detyrës për të tunduar njerëzit siç bëri ai me Krishtin, pra ishte duke kryer vullnetin e Zotit në një farë mënyre. Gabimi që bëjnë zakonisht njerëzit e thjeshtë është se bashkojnë dy figura të ndryshme në një të vetme: engjëllin Lucifer me atë Satan.

Fjala latine Lucifer do të thotë ai që sjell dritën dhe jo më kot ai ishte ndër engjëjt me rangun më të lartë ndoshta më i larti. Ai nuk pranoi t’i përkulej njeriut pasi ishte veç pluhur dhe asgjë tjetër.

Për shkak të tij ndodhi një luftë e stërmadhe midis dritës dhe errësirës dhe 1/3 e forcave qiellore u bashkuan me të ne rebelimin ndaj Perëndisë. Ishte Luciferi pra i pari që ndërmori kryengritje kundër autoritetit të Zotit dhe jo satanai i cili ishte si gjithë të tjerët por me një detyrë të veçantë.

Të kthehemi përseri te historia e krijimit. Nga sa u tha më lart kuptohet se gjarpri nuk bëri një hap të gabuar duke i dhënë dritë njeriut por përkundrazi e çliroi atë. Si përfundim na del se Zoti edhe Djalli paskan luajtur rolet e njëri-tjetrit.

Nga njëra anë kishim dikë që ndalonte njohurinë dhe nga ana tjetër dikë që donte që ajo të përhapej. Më ngjan më tepër me një lojë se kush ka të drejtë të sundojë. Kjo është kontradikta më e madhe e historisë që ndoshta është shkruajtur gabim mbase edhe qëllimisht. Kush është e vërteta? Përse jemi krijuar? Ç’mund të themi për alienët? Mbetet për t’u diskutuar.

Sipas teorisë që qarkullon kohët e fundit thuhet se njeriu u krijua për të qënë skllav në shërbim të anunakëve dhe që të gjithë ishin meshkuj të klonuar të quajtur A’damë. Ishte kjo arsyeja pse ata e ndalonin seksin.

Ndoshta gjarpri që i foli Evës ishte një jashtëtokësor i ardhur nga e ardhmja dhe përpiqej që njeriu të evolonte lirshëm. Më vonë është lidhur me figurën e gjarprit sepse përfaqësonte një alien reptilian. Apo ishte Zoti i mirëdashjes një reptilian që i ndalonte njerëzit të ishin të lirë dhe prandaj kjo gjë u mbajt e fshehur duke e kamufuluar figurën e vërtetë të Zotit pas një gjarpri. Po kjo nuk ka llogjikë!

Në bibël na ofrohet një version i gjymtuar i ngjarjeve reale. Unë personalisht besoj diçka tjetër. Për ta shpjeguar fillimisht do duhej të ndalesha pak tek misteri më i madh i të gjitha kohërave, Atlantida.

Dikur ishte një kontinent me madhësinë e Australisë që ndodhej në oqanin atlantik tepër i fuqishëm dhe i zhvilluar në të gjitha drejtimet. I vetmi burim që kemi janë dy librat e Platonit: Timae dhe Critas të shkruajtur rreth shek 7 p.k. Platoni mori informacion nga Soloni i cili kishte folur me një prift të lartë egjiptian i cili e dinte historinë e Atlantidës deri në detaje.

Shumë është spekulluar mbi vendndodhjen e vërtetë të Atlantisit sepse faktikisht kontinenti u fundos në oqean brenda një nate të vetme. Disa i lidhin zhdukjet e anijeve ose të avionëve në trekëndëshin e Bermudës me qendrën e Atlantidës, aty ku mendohej se ndodhet një piramidë e stërmadhe prej kristali e cila jo vetëm shpërndante energji në atmosferë por shërbente edhe si një portal dimensional.

Atlanteanët ishin të aftë të udhëtonin në hapësirë dhe në kohë, kishin teknologji super të zhvilluar që përfshinte antigravitetin, lazerat dhe ishin manipulues gjenetikë të zotë. Ata nuk kishin frikë nga vdekja pasi jetonin mesatarisht 1000 vjet. Por diçka e tmerrshme ndodhi në historinë e tyre. Diçka e paimagjinueshme që i kushtoi shumë shtrenjtë.

Sipas disave besohet se një hënë e dytë që ekzistone në atë kohë rreth 13 mijë vjet më parë u përplas me atlantisin duke e shpërbërë atë në pjesëza më të vogla. Në Kubë janë gjetur rrënoja nën det që mund të justifikojnë këtë hipotezë.

Në fakt nuk ka rëndësi mënyra sesi është shkatërruar atlantisi më tepër sesa faktit që ka ekzistuar dhe ka ndikim edhe sot e kësaj dite në jetën tonë pasi ne jemi ngushtësisht të lidhur me të kaluarën.

Një studiues i shquar si Edgar Kejsi flet shumë në lidhje me atlantisin duke na dhënë fakte mjaft interesante.

Para qytetërimit atlantean dhe një periudhë të njëkohësishme ka ekzistuar Lemuria, një kontinent i vjetër në oqeanin paqësor i cili u shkatërrua në luftë kundër atlantidës rreth 25 mijë vjet më parë. Disa mbetje arkeologjike të Lemurias i gjejmë në ishullin e pashkës ku ndodhen rreth 8 mijë statuja gjigande monolitike.

Mendohet se ato kanë shërbyer si transmetues energjie sipas parimit të energjisë kozmike të Teslas. Por prova më e saktë që është zbuluar është pikërisht ishulli i Yonagunit në afërsi të Kinës i cili përmban një qytet të tërë nën ujë 13 mijë vjeçar!

Lemurianët ndryshe nga atlanteanët kishin mënyrë femërore të menduari duke u bazuar kryesisht tek ana e djathtë e trurit. Kjo mund të ketë qenë një ndër arsyet që çuan në luftra mijëra vjeçare. Atlanteanët besonin se ishin Zota dhe ata kishin të drejtë të sundonin si të dëshironin.

Gjatë mbretërisë së mesme të atlantidës pati një ndarje politike dhe një pjesë shkoi në Joni dhe detin Mesdhe duke krijuar një atlantis të dytë me qendër ishullin e Santorinit. Klasa e vjetër qeverisëse u indinjua së tepërmi nga largimi i renegatëve dhe kërkonte mënyta se si ta shkatërronte një herë e mirë atë.

Por grupi i Jonisë u ndihmua nga forca jashtë tokësore plejadeane të cilat e pajisën vendin me një sistem paralajmërues në rast sulmi të mundshëm. Kur atlanteanët e afruan të vetmen hënë natyrore drejt mesdheut ata e devijuan atë drejt atlantidës duke sjellë shkatërrimin e saj të menjëhershëm.

Këtu ja vlen të përmendim një fakt tjetër interesant. Dikur midis Marsit dhe Jupiterit ka ekzistuar një planet i mbuluar thuajse komplet nga uji i quajtur Tiamat ose Maldek. Tani ajo çfarë ka mbetur nga planeti është një brez asteroidësh. Ai u shkatërrua në luftra të tmerrshme bërthamore midis saturnit dhe planetit të dymbëdhjetë X.

Nibiru ishte një planet që shërbente si rrugë kryqëzimi ndërgalaktikore. Ai kishte për qëllim kryesor të ruante paqen në univers dhe të ndërhynte me mjete ushtarake atëherë kur ishte e nevojshme.

Planeti X është një planet artificial dhe i boshatisur nga brenda në mënyrë që të udhëtojë në vende të ndryshme të galaktikës. Ai u krijua për të vendosur paqe midis qytetërimeve që ekzistonin në sistemin e Siriusit dhe Yjësinë e Orionit.

Ata të siriusit ishin kryesisht humane ndërsa të orionit ishin reptilianë që luanin rolin e së keqes. Pra Nibiru ishte një ndërthurje midsi rracave të ndryshme, një simbol i bashkimit dhe integrimit kozmik. Kurse planeti Maldek ishte një bazë luftarake plejadiane e cila vinte nga e ardhmja.

Në fakt planeti ishte shumë i paqëndrueshëm dhe kishte orbitë të lëkundur. Mendohet se Zoti i planetit Maldek ishte Luciferri i cili kishte shkatërruar civilizimet në planetet mars dhe venus.

Luciferri tentonte të imitonte lavdinë e Zotit prandaj mëkati i tij ishte krenaria. Ai nuk ishte aspak kundërshtar i Zotit por i arkengjëllit Mikael që është vetë Dielli. Ai donte të reflektonte madhështinë e tij duke qenë një planet ujor.

Madje thuhet se luciferri për pak sa nuk ja arriti duke krijuar një nove shpërthyese por u ndalua në momentin e fundit nga forcat e jupiterit dhe saturnit. Noshta vetë fjala Diell vjen nga fjala Djal ose edhe Djall siç e kemi në anglish sun dhe son.

Duhet thënë se njerëzimi është jashtëzakonisht më i vjetër nga ç’duket. Ka pasur jetë në çdo planet të sistemit diellor por ajo është shkatërruar me qëllim në luftra planetare për kolonizim. Në mars janë gjetur piramida që përputhen me konstelacionin e plejadave dhe një fytyrë 1 km e gjatë.

Gjithashtu në pjesën e fshehur të hënës astronautët kanë zbuluar struktura monolitike 200.000 vjeçare. Më ka thënë një mason i nderuar që shqiptarët janë rraca e bardhë më e vjetër në Tokë dhe e kanë prejardhjen nga Saturni. Ishin pikërisht shqiptarët që i sollën shkatërrimin atlantides por këto gjëra nuk mund t’i lexojmë kurrsesi në librat e shkollës.

Kjo është një njohuri okulte, mistike dhe rreptësisht e ndaluar. Mos vallë është kjo arsyeja përse shqiptarët janë kaq popull i përvuajtur dhe i shtypur nga të tjerët sepse ata e dinë për prejardhjen tonë të lavdishme?

Mos vallë ata e dinë për historinë tonë që ne kemi sunduar botën dikur dhe tani duan të na ndëshkojnë për këtë duke na mbajtur në gjendje gjumi që ne të mos zgjohemi dhe të ngrejmë krye?!

Por për mendimin tim nuk ka rëndësi kjo. Ajo që është vërtet me rëndësi është e ardhmja. Siç e thamë më lart planeti maldek vinte nga e ardhmja e plejadave dhe sigurisht që kishte qëllime pozitive por disi të paqarta ende.

Unë besoj se njerëz ka pasur për shumë kohë në tokë ndoshta kanë bashkëekzistuar me dinosaurët siç tregojnë disa gjetje të fundit në vizatime gurësh në meksikë. Gjithashtu alienët e kanë vizituar rregullisht në intervale të përcaktuara kohe tokën.

Ata kanë mbjellë farën e jetës duke sjellë me vetë kafshë e bimë nga planetet e tyre. Mund të jetë kjo një faktor përse kemi kaq shumëllojshmëri jete në planetin tonë. Por kush kanë qenë të parët tanë?

Mund të kenë qenë njerëz të ardhur nga sistemi yjor i plejadave ose edhe nga siriusi. Mund të kenë qenë edhe reptilianët që kërkonin të eksperimentonin me majmunët për të krijuar një rracë të re më të zhvilluar që ta shfrytëzonin si resurs. Tani m’u kujtua diçka tjetër domethënëse.

Ndërkohë që atlanteanët po krijonin rracën e parë atë negroide dhe më pas atë ariane ata janë vizituar nga plejadianë që vinin nga e ardhmja për të shpallur një mesazh. Këta ndoshta kanë qenë edhe lajmëtarët midis Perëndisë dhe njerëzimit të quajtur engjëj drite.

Ata u thanë atlanteanëve se iu nevojitej një ndryshim në kodin gjenetik të njerëzve në mënyrë që të evoluonin lirisht. Kjo ishte e nevojshme për të arritur ashendimin apo lartësimin shpirtëror dhe ata krijuan pikërisht rracën mongoloide. Më saktë ishte ajo rracë që u vendos në ishujt e japonisë.

Kështu ne nxjerrim një konkluzion që rraca më e re në botë është ajo e verdhë. Por çfarë kanë kaq të veçantë japonezët. Është pikërisht aftësia e tyre për t’u mbledhur bashkë dhe për të rënë dakort mbi vendime të ndryshme.

Gjithashtu është përulësia e tyre që i bën të jenë plot urtësi. Në qoftë se keni parasysh arkitekturën japoneze dhe formën e shtëpive me ndarje kubaturash me dyer rrëshqitëse kjo ka prejardhje plejadeane. Ndoshta të gjitha gjuhët njerëzore kanë prejardhje kozmike.

Po krijuesit e alienëve kush ishin dhe përse janë krijuar? Për këtë kam lexuar diku në një faqe interneti që e shpjegonte mjaft qarte dhe m’u duk e besueshme. Në univers ekzistojnë në parim dy lloje ndjenjash kryesore: frika dhe dashuria.

Frika ka një frekuencë më ulët dhe përfshin urrejtjen, xhelozinë, dhunën ndërsa dashuria vibron në frekuenca të larta dhe ka më tepër energji kozmike duke futur këtu ndjenja si lumturia, gëzimi, hareja.

Krijuesit e parë në univers quheshin Paa Tal dhe vinin nga një univers tjetër paralel dhe kishin përmbushur të gjitha qëllimet e tyre. Ata vendosën të krijonin për arsye se donin që universi të kishte vetëdije dhe kjo të zbulohej gradualisht përmes evolucionit kozmik.

Mënyra më e efektshme për të arritur këtë është duke krijuar lojën e integrimit të polariteteve. Pra duke eksperimentuar të gjitha mundësite e ndryshme qoftë mirë qoftë keq dhe në fund bashkimi i tyre në një të vetme për të kuptuar se të gjithë kemi origjinë të përbashkët.

Në fakt të gjithë kemi ardhur nga drita, të gjithë jemi Zota por disa nuk mund ta koncpetojnë këtë. Çelësi qëndron në rritjen e vetëdijes kozmike.

Pra të kuptuarit se e gjitha është një e tërë e vetme. Në fund të fundit e mira dhe e keqja nuk ekzistojnë por janë pjesë e lojës së krijuesve për të kuptuar dhe përjetuar natyrën tonë. Vetëm përmes vullnetit të lirë dikush mund të zbulojë se kush është në realitet. Pa pasur eksperienca të këqija nuk mund të kuptohen plotësisht ato të mirat.

Në univers gjithçka meriton të ekzistojë pasi secila luan rolin e saj qoftë pozitiv apo negativ edhe një mushkonjë e vogël gjakpirëse. Sepse çdo gjë ka shpirt dhe shpirti është një formë energjie e pavdekshme.

Fillimisht ishin 90 krijesa të cilat dolën vullnetare për të marrë pjesë në lojën e polariteteve. Ato u ndanë në dy grupe njëra përfaqësonte dritën dhe tjetra errësirën. 45 qënie të rracës felino-humanoide bënin pjesë tek grupi që do luante rolin e të mirës ndërsa 45 qënie gjysmë zog-gjysmë njeri të quajtur “kariane” do luanin rolin e së keqes.

Për një periudhë të gjatë kohe ndoshta miliona vjeçare ato bashkëjetuan në harmoni e paqe por në një moment patën mosmarrëveshje për shkak të mungesës së komunikimit. Mjaftonte kjo shkëndijë e vogël për të sjellë pasoja katastrofale që çuan në luftën e madhe galaktikore.

Felinët e evoluar mjaft tashmë zotëronin teknologji të mjaftueshme për të udhëtuar në hapësirën multidimensionale. Ata janë paraardhësit e rracës humanoide ndërsa karianët sollën në jetë rracën reptiliane edhe këta mjaft të përparuar.

Humanët e parë ishin të vendosur në një planet në konstelacionin e Lirës pranë yllit Vega kurse reptilianët banonin në yjësinë e Orionit që është gjithashtu një pikë e rëndësishme dimensionale në galaktikën tonë.

Reptilianët në filozofinë e tyre të të jetuarit mendojnë se frika sundon dhe dashuria është dobësi ndryshe nga humanoidët. Sipas elitës së reptilianëve që janë drakonianët e quajtur edhe si cia-xxx besohet se ishin ata të parët që erdhën në univers rreth 4 miliard vjet më parë dhe gjithë të tjerët i shohin si rraca inferiore. Lufta midis tyre solli si rezultat shkatërrimin e planetit të humanoidëve dhe ata u detyruan të emigronin në yjësinë e plejadave ku u vendosën në një planet të dytë.

Pas një periudhe paqeje lindën përsëri konflikte dhe plejadeanët po shikonin alternativa të reja ku mund të mbijetonin. Disa u larguan në konstelacione të largëta kurse disa të tjerë madje përdorën asteroidë duke i boshatisur nga brenda në mënyrë që ti përdornin si anije kozmike.

Një pjesë e vogël që qëndroi u shkatërrua bashkë me planetin e saj dhe ata pak që mbijetuan udhëtuan për shumë kohë derisa arritën sistemin tonë djellor dhe vendosën koloninë e parë në Venus dhe më pas edhe ne planete të tjerë.

Kështu ne jemi duke jetuar në tokën e tretë me shprese se kësaj rradhe ky eksperiment ka për të përfunduar me sukses. Si do të jetë e ardhmja për botë tonë? Majatë kanë parashikur fundin e sistemit në vitin 2012 por a është me të vërtetë i saktë kalendari i tyre. Kjo është diçka që i takon ekpertëve dhe ne thjesht mund zgjedhim të besojmë apo jo.

Ajo që dimë me vërtetësi është se mitologjitë janë të mbushura me figura pozitive dhe negative të cilat vinin në tokë “nga qiejt”. Edhe bibla flet në lidhje me këtë në një varg. Aty thuhet se bijtë e Zotit panë bijat e njerëzve dhe vendosën t’i merrnin për gra ato që dëshiruan duke lindur kështu një rracë gjigandësh të quajtur nefilimë.

Mos vallë ishin këta ndërtuesit e piramidave dhe monumentve gjigande si ai në Baalbek? Në fakt ata që vendosën të vinin në tokë ishin engjëjt vëzhgues Grigori. Më tutje thuhet se toka u mbush plot me ligësi e dhunë dhe perëndia u pendua që kishte krijuar njerëzimin. Ai vendosi të shkatërronte gjithë njerëzit bashkë me kafshët.

Përse vallë një veprim kaq të vështirë? Mos ndoshta Zoti nuk është edhe aq i gjithëpushtetshëm dhe bën herë pas here gabime. Kjo na afron më tepër me idenë se vetë Zoti apo Jehovahu siç e quajnë hebraikët mund të jetë thjesht një alien të cilit i pëlqen të shohë krijesat e tij të vuajnë.

Ndoshta jo thjesht një alien dosido por një krye drakonian me krahë siç përshkruhej në mesjetë djalli si një dragua me krahë që lëshon flakë. Për më tepër më vjen ndërmend se fjala Zot në anglisht është god që ngjan me goath që është dhia me të cilën personifikohet shpesh edhe djalli.

Pra gjërat nuk janë ashtu siç duken. E vërteta na është mbajtur e fshehur qëllimisht duke përdorur simbole të ngatërruara. Mund të jetë që vetë bibla të jetë një libër i shkruajtur nga njerëzit por me mendime aliene për të na drejtuar gabim duke na mbajtur në skllavërinë e injorancës së thellë kozmike.

Pas përmbytjes së madhe rreth 12 mijë vjet më parë që përkon edhe me shkatërrimin e atlantisit rilindën përsëri qytetërime të mëdha. Në fakt ishin 5 të tilla të ndihmuara edhe nga jashtë tokësorët. Alienët ndoqën një taktikë tepër inteligjente për të sunduar njerëzimin. Ata shfrytëzuan paditurinë për të ngjalluar frikë dhe besim njëkohësisht nëpërmjet teknologjisë dhe spiritualizmit.

Civilizimi i parë ndodhej në Egjipt dhe përfaqësohej me kultin e gjarprit, civilizimi i dytë ishte në Babiloni dhe përfaqësohej nga demi, civilizimi i tretë ndodhej në indi dhe kishte simbol fetar tigrin kurse civilizimi i katërt që ishte në Peru dhe indonezi përfaqësohej nga kulti i shqiponjës.

Civilizimi i fundit ishte ai i kinës dhe japonisë që kishte kultin e dragoit krijesës më të fuqishme në univers. Ndodhën luftra kryesisht fetare midis këtyre popujve për të parë se kush do ushtronte pushtetin spiritual. Në fund mbetën kulti i gjarprit i cili i kishte mposhtur gjithë të tjerët dhe kulti i dragoit. Doni të dini se kush doli fitues? Jua them unë. Dragoi.

Ndryshe nga ç’thotë bibla se dragoi i madh u vra nga engjëlli gabriel. Dhe si ja arriti dragoi të dilte fitimtar mbi gjarprin? Ai kreu një veprim vetvrasës duke shkatërruar edhe veten edhe gjarprin. Prandaj kemi të përhapur edhe simbolin e ouroborusit që është një gjarpër që ha bishtin e tij. Ndoshta kjo lidhet edhe me figurën vetsakrifikuese të krishtit birit të Zotit.

Në Kinë dragoi mbahet si tepër i shenjtë madje edhe në filozofinë kabala sefirothi i njimbëdhjetë që ishte planeti tiamat i shkatërruar banohej nga gjarpërinj fluturues. Mos vallë dragoi është një simbol për të paraqitur alienët drakonianë të cilët vinin nga planete të tjerë për të ndihmuar në zhvillimin e njerëzimit.

Kjo ishte diçka e ndaluar për perëndinë prandaj vendosi një kufizim në kopshtin e edenit. Kemi një lumë me ngatërresa që zor se do të mbarojnë ndonjëherë.

Po të shkojmë pak më vonë në kohë do të shohim se kemi të bëjmë me një perëndi të çuditshëm. Ai i kërkon një personi të quajtur Abraham të flijojë djalin e tij të vetëm dhe më pas ndërron mendje vetëm për ta vënë në provë duke i thënë se meqë e kishte kaluar testin prej farës së tij do të dilte një komb i madh sa yjet e qiellit.

Pastaj zoti i shfaqet Moisiut nga një shkrurre ku i thotë se duhet ta çlirojë popullin e vet nga duart e faraonit. Në të njëjtën mënyrë i shfaqet edhe Krishnës dhe Budës. Po sikur judenjtë e skllavëruar në egjipt të ishin mbetja e atlanteanëve të Jonisë.

Sikur këta të kishin emigruar në Egjipt pas shkatërrimit vullkanik të santorinit? Kam lexuar diku se shpërthimi qe aq i fuqishëm sa u ndje deri në Egjipt dhe ndoshta ishte stimuluar nga ardhja e planetit X në afërsi të tokës. Kjo për arsye se ata (banorët e Nibirusit) donin të rikrijonin një dimension ku mund t

ë jetonin në tokë duke ndryshuar orbitën e saj në mënyrë artificiale. Por ky akt u ndalua në momentin e fundit nga entitete tepër të fuqishme galaktikore dhe u vendos një pengesë në atmosferën e tokës që ata të mos ndërhynin më. Ndoshta është kjo një arsye pse nuk shohim anije kozmike të vijnë më tek ne.

Gjithsesi ndodhin 10 plagët e egjiptit dhe hapja e detit të kuq pastaj zoti i jep 10 urdhëresa Moisiut. Një ndër to ishte edhe mos adhuro perëndi tjetër veç meje dhe një tjetër mos bëj shëmbëlltyra të asnjë kafshe mbi qiell e mbi tokë.

Përveç kësaj judenjtë ishin të detyruar sipas ligjit që një ditë të javës të therrnin bagëtitë e tyre dhe gjakun tja kushtonin Zotit. E pse duhej kaq gjak që të faleshin mëkatet?! Kujtojmë pak se Kaini vrau Abelin vetëm se perëndia nuk ishte i kënaqur me dhuratat në fruta që i bëri ai.

Përsëri ngrihet dyshimi mos vallë Zoti është një alien reptilian i etur për gjak. Në një vend në bibël thuhet së Jehovai vrau 185 mijë asirianë në luftë kundër popullit hebre.Diku nga fillimi i biblës madje tregohet se Perëndia mori me vete Enokun në qiell duke e vrarë sepse ai ishte njeri i mirë. Madje jo vetëm atë por gjithë qytetin e tij.

Këtu sikur na shfaqet në mjegull hija e atlantidës ndoshta ishte një qytet të cilin e shkatërroi Zoti për ta marrë në mbretërinë e tij të dritës. Ekziton edhe libri i Enokut ku flitet gjerë e gjatë mbi marrëdhënien që kishin njerëzit me engjëjt, nefilimët etj por ky është hequr qëllimisht nga bibla duke qenë tepër i vështrë për tu kuptuar.

Kurse në librin e ezekielit flitet për një vegim misterioz ku ai sheh rrotulla të futura midis rrotullash me shumë sy. Mos ndoshta janë këto pikërisht disqe fluturuese të shfaqura në kohët e lashta. Për mendimin tim historia më flagrante është ajo e Jobit besnik.

Ai u sprovua deri në gërhamën e fundit të jetës dhe perëndia lejoi që satanai t’i merrte gjithçka me përjashtim të jetës. Jobi i shkretë pyeste veten përse i ndodhën gjithë ato fatkeqësi por ai nuk edinte se pas këtyre ngjarjeve fshihej një lojë e shëmtuar midis Zotit e Djallit.

Le të fokusohemi pak tek gjërat që kanë vërtet vlerë. Ç’na hyjnë në qese gjithë këto histori në qoftë se nuk kanë lidhje me. E them këtë pasi e kaluara nuk është aq e largët sa ç’mendojmë duke qënë se ajo mund të përsëritet sërish. Do doja të thoja një argument paksa të padëgjuar më parë.

Kam takuar para një viti një amerikan i cili më ka shpjeguar gjëra që i kalojnë kufijtë e imagjinatës. Unë i tregova atij se isha bërë një mason i gradës së tretë (nuk i thashë të vërtetën) me qëllim që të më shfaqte ndonjë sekret.

Ai më pyeti nëse e kisha zbuluar origjinën e astrologjisë dhe unë i nxorra nga xhepi pemën e jetës (kabalën) të cilën e mbaja gjithmonë me vete me mendimin se kishte fuqi kozmike. Ai u bind dhe më tha se ishte i kënaqur që kisha ndërmarrë hapat e duhura në jetën time spirituale.

Më pyeti nëse fluturoja në ëndërr dhe unë iu përgjigja me gëzim ‘rregullisht’. Ai më tha se isha zgjuar. Fillimisht nuk e kuptova domethënien e kësaj. Në fakt kisha pasur shqetësime nga disa ëndrra personale që shikoja në mënyrë rekurrente.

Ai më tha pastaj se njerëzit ndahen në dy grupe në realë dhe jo realë. Ata që janë realë janë të vetëdijshëm ndërsa shumica e atyre që s’janë realë janë në gjendje gjumi të thellë.

Më tha se ishte i lumtur që po takonte një person real si unë sepse gjithë të tjerët janë reptilianë të inkarnizuar por që nuk janë të ndërgjegjshëm për këtë. E pyeta se ç’duhet të bëj unë tani dhe më tha se duhej të fusja veten gjithmonë në situata të ndërlikuara në mënyrë që të nxirrej në pah shpirti i lirë. Por ç’lidhje ka gjithë kjo me jetët tona normale e rutinë të mërzitshme.

Unë bëra menjëherë kërkimet e mia dhe ajo që zbulova ishte se kisha aktivizuar gjendrën pishore. Ajo është një gjendër e vogël në qendër të trurit e cila është përgjegjëse për dallimin e gjëndjes së zgjuar me gjumin. Në anglisht quhet “pineal gland” sepse ka formën e pishës por me madhësinë e një kokrre orizi.

Gjithashtu kjo gjendër luan një rol të rëndësishëm pasi përcakton nivelin e dritës që reflektohet në mendje. Këtë mund ta provojmë të gjithë. Nëse shohim një dritë të fuqishme dhe më pas i mbyllim sytë menjëherë do të vërejmë se në mendjen tonë ngelet një njollë. Ku projektohet kjo njollë që merr ngjyra nga më të ndryshmet?

Pikërisht në gjendjen pineale e cila është e lidhur gjithashtu me sytë. Unë kam përjetuar në dy raste atë që quhet projeksion astral. Një herë kam parë diellin e agimit dhe kur i kam mbyllur sytë me mendjen time jam munduar ta kthej njollën e diellit në mendjen time në formën e një zemre.

Pasi hapa sytë dhe pashë në tavan m’u shfaqën një ouroborus (gjarpri që kafshon veten) dhe zemra ngjyrë rozë të shndritshme. Një herë tjetër isha duke parë filamentin e llambës dhe pastaj kur mbylla sytë njolla e drtiës jeshile m’u shndërrua në lulen e jetës.

Pastaj u transformua në një piramidë masone dhe G-ja u bë një bletë ngjyrë lejla të fuqishme e cila fluturoi nëpër dhomë. Dhe e gjitha kjo ndodhi përmes fuqisë së mendjes sime. Por këtë nuk ia këshilloj askujt nëse ai nuk është i aftë të përdorë si duhet aftësitë e tij.

Gjendrën pishore e gjejmë nëpër gravura sumeriane të lashta ku perënditë e mbajnë atë në dorë. Atë e gjejmë nëpër piktura të egjiptit madje edhe në sheshin e vatikanit kemi një pishë të stërmadhe të rrethuar nga sfinkse dhe mjelma. Indianët e quanin atë ajna chakra ose syri i tretë dhe prandaj tradita e tyre e përhapur bën që ata të vizatojnë një pikë të kuqe në ballë.

Gjithashtu edhe murgjit tibetianë apo ata kinezë e japonezë praktikojnë meditimin mbi hapjen e chakrave të njeriut. Edhe Krishti thotë që po të shihni mirë me një sy i gjithë trupi juaj do të jetë i ndriçuar.

Për mendimin tim është pikërisht syri i tretë chakra më e rëndësishme, ajo që bën ta shohim realitetin ndryshe. Në qoftë se ne jemi të zgjuar ne jemi të vetëdijshëm.

Në qoftë se ne jemi të ndërgjegjshëm ne e kuptojmë se kush jemi dhe se ku do të shkojmë. Në qoftë se ne e kuptojmë dhe arrijmë të besojmë ne kemi rrokur të vertetën dhe ajo do të na çlirojë.

Po pas vdekjes a ka jetë tjetër? Unë më mirë do të pyesja po para se të lindnim ne a kemi ekzistuar? Meqë shpirti është i pavdekshëm atëherë pse u dashka të ketë një fillim dhe një fund? Nuk besoj se realiteti është vetëm ky që shohim me sytë fizikë.

Unë mendoj se ka edhe një realitet tjetër të cilin mund ta shohim vetëm me sytë e mendjes. Hinduistët besojnë tek karma apo darma që është cikli i jetës. Kurse budistët i japin shpjegim jetës përmes reminishencës apo teorisë së rimishërimit. Karma është ligj universal që konsiston në marrëdhënien shkak pasojë të veprimeve tona.

Gjithçka që bëjmë në këtë botë do të na kthehet mbrapsht një ditë qoftë në këtë jetë apo në një jetë tjetër. Kjo tregon se çdo njeri ka pasur disa eksperienca jetësore duke ndërruar trupa të ndryshëm por brenda të njëjtit shpirt.

Mbase është kjo arsyeja pse shpesh kemi ndjenja dejavu-je apo pse shohim ëndrra sikur jemi në të shkuarën. Ndoshta universi po na tregon rrugën drejt vetes sonë më të lartë, qënies sonë të vërtetë. Kam lexuar diku se çdo gjë e gjallë fillon jetën nga materializimi i dritës kozmike në minerale të thjeshta.

Më pas duke kaluar miliarda vjet kthehet në bimë e më pas në kafshë duke përfunduar me shkallën më të lartë, një qënie njerëzore. Por cikli nuk mbyllet këtu, njeriu evolon në dimensione të ndryshme dhe kur i ka përmbushur të gjitha detyrat e tij kthehet në një planet. Edhe toka është një krijesë e gjallë.

Çdo planet pastaj kalon në fazat e tij derisa kthehet në një yll pastaj sistem konstelacionesh e deri në galaktikë. Nëse do të krahasonim gjithë universin me një krijesë të gjallë atëherë galaktikat do të ishin thjesht qeliza ndërsa planetet elektrone!

Kështu arrijmë në konkluzionin se jeta ka ardhur nga evolucioni i ndërgjegjshëm kozmik. A është Jehovai krijuesi i universit? Vështirë se mund të besohet. Ndoshta ai ka qen një alien si gjithë të tjerët që ka dashur të luajë rolin e Zotit.

Ndoshta ai ka vdekur dhe dikush tjetër e ka zëvendësuar atë. Arkitekti i madh i universit nuk mund të jetë një entitet kaq i papërgjegjshëm. Ai është vetë ekzistenca supreme, vetëdija që bashkon gjithçka.

Për mendimin tim Zoti është një koncept i papërfytyrueshëm dhe nuk mund të përkufizohet dot me fjalë. Fetë nuk japin të vërtetën aspak. Shumë herë gjatë historisë tokën e kanë vizituar alienë të përshkruar si engjëj me krahë. Bashkimi i feve nën një autoritet të vetëm do të ishte një zgjidhje e mundshme për të ardhmen e njerëzimit. Një unifikim i vlerave dhe normave fetare në një të vetme për të gjithë botën.

Historia ka treguar se religjionet kanë pasur jo pak herë ndikim negativ duke shkaktuar luftra të përgjakshme. Pak më lart treguam se fillesat e besimeve fetare kanë qenë 5 qytetërimet me ndikim jashtë tokësor.

Ndoshta vetë Krishti ka qenë një punëtor i dritës, një anëtar i federatës galaktikore dhe ka për të ardhur në tokë së shpejti. Po Muhamedi përse e mbante gjithnjë kokën mbuluar? Për të mos lejuar të tjerët t’i bënin shëmbëlltyra apo sepse ai fshihte identitetin e tij kozmik.

Kjo më kujton indianët Hopi të amerikës të cilët e kanë rreptësishtë të ndaluar të vizatojnë shëmbëlltyrat e perëndive të tyre. Madje ky besim është aq i fortë sa ata besojnë se do të ndëshkohen në çast me vdekje nëse përpiqen të shkelin urdhërin. Këto entitete mund të kenë qenë thjesht alienë reptilianë (njerëz-gjarpërinj) me kompleks të fortë inferioriteti ndaj pamjes.

Në afrikë ekzistojnë tribunë dogon të cilat pretendojnë se janë vizituar shpesh nga njerëz-peshq të cilët vinin nga Siriusi. Ata madje kishin shkopinj të cilët tregonin pozicionin e Siriusit në raport me dy yje të tjerë që bënin pjesë në të njëjtin sistem.

Vetëm kohët e fundit shkencëtarët kanë zbuluar se ylli më i shndritshëm i qiellit të natës kishte binjakun e tij xhuxh. Kushedi nëse do të zbulohet në të ardhmen edhe bashkë-shoqëruesi i tretë për të shpallur të saktë besimin e dogonëve të cilët i kanë pikturuar figurat e alieneve.

Kam dëgjuar diku se delfinët janë alienë të inkarnizuar nga Siriusi. Ndoshta prandaj janë kafshët më inteligjente dhe njerëzit kanë një lidhje të veçantë biologjike me ta.

Kemi me mijëra prova që mund të na bindin për kontaktet që kemi pasur në të shkuarën me jashtë tokësore. Në Peru janë gjetur linja të gjata me kilometra të përbëra nga silikon i djegur dhe qindra figura kafshësh si majmun, kolibër, merimangë të cilat mund të shihen vetëm nga ajri.

Ato vija quhen “Nazca Lines” dhe fare mirë mund të kenë qenë pista uljeje për anije kozmike të ardhur nga planete të tjerë. Jo rastësisht kemi figura kafshësh pranë vijave të shumta për të treguar se në këtë planet do të gjeni këto krijesa.

Dokumente të tjera arkeologjike që na demonstrojnë hapur prezencën jashtë tokësore në tokë janë edhe aeroplanët stoli të indianëve të gjetur në Meksikë. Ato të japin përshtypjen e zogjve në fillim por kur i studiuan shkencëtarët vunë re se ishin përsosurisht aerodinamike ngjashëm avionëve modernë.

Data kur ato mund të jenë krijuar varion nga viti 1000-1500 pra shumë shekuj para se të ishte shpikur aeroplani i parë. Një artifakt tepër i rrallë e domethënës është pajisja e quajtur “Antikithera” e zbuluar në detin Egje në Kretë.

Kjo vegël është aq e ndërlikuar sa mund të krahasohet me një kompjuter modern edhe pse 2500 vjet e vjetër. Antikithera device shërbente për të llogaritur vendosjen e saktë astrologjike të planetëve në varësi të datës së lindjes.

Por prova më e saktë dhe logjike që tregon se njerëzit në të kaluarën nuk kanë qenë të egër por mjaft të përparuar është Puma Punku. Ajo është një qytet 14mijë vjeçar që përmban struktura monolitike gjigande të përbëra prej graniti të fortësisë 9. Puma Punku bën që piramidat në egjipt të duken një lojë fëmijësh.

Gurët e saj janë të prera me saktësi absolute dhe kanë vrima milimetrike në bashkimet midis tyre. Si ka mundësi të ekzistojnë këto fakte të pakundërshtueshme në kohën kur nuk ka ekzistuar shkrimi?!

Çdo gjë në univers lëkundet me një frekuencë të caktuar. Gjithçka është valë dhe energji. Ajo që duhet të bëjmë tani është të ndryshojmë mënyrën e të menduarit. Mendimet kanë masë dhe zotërojnë energji duke ndikuar edhe mbi materjen.

Njeriu duhet të mendojë universalisht në mënyrë sferike dhe jo linearisht duke përkrahur një filozofi të vetme. Një person i ndriçuar duhet të ketë mendje të hapur ndaj ideve të reja dhe jo të paragjykojë gjithçka që mund t’i duket e paarsyeshme për momentin.

Fakti që alienët nuk vijnë të na takojnë bën pjesë në planin e krijimit dhe vullnetit të lirë. Vetëm kur të jetë e ndërgjegjshme minimalisht 10% e botës atëherë do të kemi kontakt global dhe kjo ka për të ndodhur shumë shpejt.

Kthimi i Zotave është parashikuar me fundin e kalendarit maja në vitin 2012.

Nuk ka asgjë për të pasur frikë. Kataklizma globale është vetëm produkt i imagjinatës së regjizorëve. Ne jemi duke hyrë në epokën e ujorit dhe gjithçka ka për të ndryshuar. Toka do të ridimensionalizohet si planet dhe është hera e parë që kjo ndodh në galaktikën tonë.

Ky quhet pikërisht ashendim (lartësim) dhe do të prekë gjithë jetën mbi tokë. Adn-ja jonë do të ndryshojë dhe do të kthehet në gjendjen fillestare me 12 fije si në kohën e atlantidës. Por nevojitet ndërgjegjësim global në mënyrë që të shmangen efektet anësore.

Në fakt e ardhmja është e papërcaktuar. Mund të ndodhë që një pjesë të vazhdojnë mënyrën e tyre të jetesës pa përfillur ligjet kozmike dhe ata mos jenë të vetëdijshëm për ndryshimin e mrekullueshëm.

Mund të ndodhë që pjesa që kanë një frekuencë dashurie spirituale të zhduken dhe të kalojnë direkt në dimensionin e ri. Mund të ndodhë edhe që qielli të mbushet me miliona anije kozmike të cilat do të shpëtojnë “të zgjedhurit” ndërkohë që toka hyn në planin e qendrës galaktikore. Por ç’është e vërteta kjo nuk ka rëndësi thelbësore.

Ne jemi duke jetuar në një periudhë të ndritshme të historisë. Për mijëra vjet kemi qënë në një gjendje amnezie të quajtur ndërgjegje e kufizuar, ku ne kishim harruar se kush ishim realisht dhe prej nga kishim ardhur.

Kjo aventurë sfiduese në dualitet ishte e nevojshme në mënyrë që ne të mësonim përmes eksperiences dhe të bëheshim krijesa të fuqishme spirituale ashtu siç edhe jemi. Qëllimi i jetës ka qenë gjithnjë zhvillimi i vetëdijes. Kjo ndodh gjatë shumë jetëve mbi planete të ndryshëm.

Jeta është një shkollë e drejtuar nga dëshira e shpirtit për të mësuar dhe përjetuar gjithçka. Gjejeni çfarë? Është koha të diplomohemi. Të gjithë kanë mbaruar provimet përfundimtare dhe tani e gjithë ajo çka ka mbetur është ceremonia e diplomimit. Kjo është një metaforë sigurisht për të shpjeguar se çfarë ka për të ndodhur me botën tonë.

Ka mbërritur koha për ne që të zgjohemi nga ky gjumë dhe të rikthehemi në gjendjen tonë origjinale, si qënie humane plotësisht të vetëdijshme. Ne jemi duke kaluar nga dimensioni i tretë në të pestin.

Kjo nuk do të ketë kuptim për ata që s’janë të ndërgjegjshëm për faktin se ne jetojmë në një univers multidimensional të mbushur me jetë. Por qeveritë e kanë mbajtur të fshehtë këtë fakt me pretendimin se njerëzimi nuk është ende gati për të dëgjuar. Ne duhet të fokusohemi te dashuria e pakushtëzuar pasi është e vetmja mënyrë që të takohemi me vëllezërit tanë kozmikë.

Sa me fat që ju keni ardhur në vendin e duhur! (A është vërtet një rastësi?) Ka aq shumë informacion në internet, të shpërndarë në të gjitha burimet e panumërta. Ku e keni nisur juve? Më lejoni të përfundoj duke thënë se, duhet të përdorni mprehtësinë tuaj kur vlerësoni ndonjë informacion.

Mos besoni çdo gjë që dikush ju tregon vetëm se është e thënë që vjen nga një "burim i lartë". Gjithmonë ndiqni intuitën tuaj, besoni veten, kjo është gjëja më e mirë që ju mund të bëni. Ju do të dini nëse diçka ka të njëjtën frekuencë me ju, ose nëse diçka nuk ju bën të ndiheni mirë.

Për fat të keq ne jetojmë në një botë që ka qenë e dominuar, duke u manipuluar dhe kontrolluar nga ata që janë në pushtet për mijëra vjet. Ju keni dëgjuar thënien se dituria është pushtet, por e vetmja fuqi që ata kanë mbi ne është duke e mbajtur njohurinë e vërtetë për veten e tyre të fshehur nga ne.

Duke bërë kështu ata kanë qenë në gjendje të kontrollonin botën duke ushqyer frikën tonë me anë të energjisë negative. Fokusi shkon, aty ku janë rrjedhat e energjisë. Federata Galaktikore dhe punëtorët e dritës në të gjithë planetin kanë punuar shumë për të na çliruar nga ky sistem burgimi. Ata kanë qenë shumë të suksesshëm dhe ne jemi në fazën përfundimtare të tranzicionit.

Realiteti ynë i ri është gati të fshijë gjithë të keqen nga globi ndërkohë që po futemi në periudhën e artë të përmendur në profecitë e shumta të të gjitha kohërave, në një botë të re të udhëhequr nga liria e vërtetë, paqja, dashuria, gëzimi, dhe bollëku për të gjithë! Na mbetet veç të presim dhe të lutemi që e ardhmja të vijë sa më shpejt.
cosmiclove
cosmiclove

35


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  cosmiclove prej 17.07.11 22:21

si ka mundesi qe nuk ka asnje koment ketu. ju lutem dua te di mendimet tuaja sepse dua te vazhdoj te shkruaj gjera te tilla. love and light
cosmiclove
cosmiclove

35


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Pershendetje

Mesazh  ILIRA prej 18.07.11 9:54

Pershendetje cosmiclove!

Une sapo e mbarova shkrimin tend, uau... po cfare duhet te them ishte nje permbledhje, shpjegim apo pergjigje te cilat ne te gjithe kerkojme. Nuk eshte se ketu mbarojne pyetjet, madje tani lindin dhe me shume pasi realiteti ku jetojme na ka bere dyshues ne cdo gje. Gjithsesi mua me duken te "pranueshme" madje duket sikur keto pergjigje kam pritur.
Nuk di nga tja nis por nderkohe qe bej gati listen e pyetjeve do te doja qe te vazhdoje shkrimet.
ILIRA
ILIRA

137


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  ILIRA prej 18.07.11 10:32

Vazhdojme me pyetjet

E para dhe me e rendesishmja... ne shkrim nuk e gjeta te sakte " cfare jemi" pra qe nga fillimi, dhe dy versione e para jemi krijuar si skllever per te punuar per te tjere dhe nese kjo do te ishte e vertete nuk besoj se ata qe na krijuan gjenetikisht nga bashkimi i nje majmuni dhe nje alieni do te mendonin qe te na pajisnin edhe me "shpirt " por nga ana tjeter si qenie shpirterore pra qe e kemi fillesen ne nje planet tjeter bie ne kundershtim me te paren.

E dyta mos ndoshta kjo teori e "jotja" ka lidhje me teorine "New age" apo me "NOW" new world order????

Do te doja te dija me shume rreth "pemes se jetes" dhe teorise se "lilith" nese do te kishe miresine te na jepje me shume informacion rreth ketyre kerkesave une personalisht do ta vleresoja shume.


ILIRA
ILIRA

137


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  cosmiclove prej 18.07.11 13:26

Te tregohem i sinqerte une jam nje ndjekes i rrymes new age (epokes se re te arte te ujorit) por mjaft prej besimeve te mia vijne si rezultat i leximeve dhe kerkimeve personale. universi mundohet te na zgjoje me cdo gje : libra, filma, njerez, kenge. cdo gje eshte e sinkronizuar kur ti perjeton zgjimin e madh praktikisht te duket sikur po jeton ne nje enderr.

Ne lidhje me origjinen tone une do te thoja qe ne jemi ZOTA te rene nga vakti. te tille kemi qene ne ekzistencen tone fillestare por ne kemi zgjedhur te perjetonim boten fizike dhe padyshim kjo ka pasur mesimet dhe pesimet e veta. ne shkrimin tim une doja te demaskoja paksa figuren biblike te zotit duke pretenduar madje se ai qe nxori hebrejte nga deti ishte nje jashtetokesor dhe kam shume prova qe e mbeshtesin kete gje. disa i kam permendur edhe aty. kurse teoria e anunakeve eshte parashtruar fillimisht nga zakaria sitchin me planetin e 12.

Ai mendonte se njerezimi u krijua si nje zgjidhje e problemit te banoreve te planetit nibiru. ata nuk donin me te punonin ne miniera keshtuqe duhet te krijonin nje race qe tju sherbente. aktualisht jam duke lexuar librin "the ancient secret of the flower of life" te drunvalo melchizedek dhe aty kam gjetur disa shpjegime qe i kerkoja prej kohesh. rraca njerezore ka ekzistuar ne toke prej qindra mijera vjetesh. banoret fillestare te saj ishin krijesa multidimensionale pra jo thjesht fizike por kryesisht eterike spirituale. me kalimin e kohes frekuenca e tokes ndryshoi dhe njerezit u detyruan te jetonin ne dimensione gjithnje e me te uleta derisa perfunduan ne nivelin ku ne jetojme sot.

Kjo ka ndodhur rreth 13mije vjet me pare me renien e atlantides. por thothi (nje perendi egjiptase e shkrimit dhe magjise) flet per nje prejardhje shume te vjeter te njeriut ne nje ishull ne oqeanin atlantik te quajtur gondvanaland afer afrikes se sotme. rrace njerezore sipas ketij libri u krijuar si bashkim i dy geneve jashtetokesore, ne rolin e atit u mor nje gen nga sirianet e dimensionit te katert dhe rolin e memes e mbajti nje gen nga anunaket. kjo u be ne perputhje me rregullat e galaktikes prandaj nuk kishte asgje te keqe. ajo qe une nuk dija ishte se njerezit e pare mbaheshin te izoluar ne ate ishull dhe nuk lejohej te leviznin. me pas kaluan shume vite qe atyre tu jepej mundesia te evoluonin lirshem. nderkohe ne toke kishe baza aliene kudo dhe humane qe ndervepronin midis tyre. kur njerezimi arriti nje nivel ta caktuar me pas filluan kontakte te gjera ne formen e marredhenieve prind femije.

Anunaket jetojne ne nje nivel tjeter koshience dhe jane diku nga 4-6m te larte prandaj neper pllakat e vjetra sumeriane jane gdhendur ashtu. madje ne egjipt ne tempullin e tebes kemi skulptura qe paraqesin humane te nivelit te 5 te koshiences (ne jetojme ne te dytin) qe jane deri ne 20 m te larte pra me gjatesi aktuale.

Kurse per lilithin nuk e mbaj mend te sakte ku e kam gjetur informacionin por kjo mund te te ndihmoje : http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/esp_sumer_annunaki15b.htm#Kabbala: Lilith as God Consort
cosmiclove
cosmiclove

35


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  ILIRA prej 18.07.11 13:51

Faleminderit per pergjigjen cosmiclove, "alegoria e shpelles" justifikon edhe pyetjet e mia pasi edhe une brenda saj gjendem. Gjithsesi shkrimet e tua jane vertet interesante.
ILIRA
ILIRA

137


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Arsenic prej 07.02.12 0:17

Pikëpamja ime rreth BURGUT në të cilen gjendet njerëzimi eshte ky:

Njerëzimi është i pushtuar dhe i robëruar nga entitete që janë të padukshme për syrin tonë.
Këto qenje kozmike janë grabitqarë, ata kanë pushtuar shumë botëra dhe kanë hyrje në disa nivele dhe sistemet të universit. Ato janë quajtur me emrin Hijet.

Ju mund të gjeni referencat rreth këtyre entiteteve te Karlos Kastaneda, Michael Harmer dhe specialistë të tjerë të shamanizmit siç janë kryesisht Shamanët, të cilët kanë përcaktuar natyrën e tyre, jetesën e tyre dhe gjendjen e tyre.

Njerëzimi pa e ditur është i detyruar ndaj këtyre entiteteve me mijëra vjet, është diçka e çuditshme sesi njerzit ende besojnë se ata janë të lirë. Ata do të jenë të tillë vetëm kur ata do të lirohen. Sikur njeriu të ishte i lirë, ai vetë dhe toka do të ishin tashmë në plane më të larta, ne të paktën do të ishim në radhët e Engjëjve.

Jetesa tokësore, sistemet politike, atributet sociale, ekonomia e pangopur dhe lakmitare, anomali të thella në botë, çdo gjë vjen prej tyre dhe duhet denoncuar ndikimin e tyre tek ne, sidomos ndaj atyre që thonë "jo kjo nuk është e vërtetë."

Ata nuk duan që të njihen nga ne, ata kalojnë vazhdimisht në mesin tonë, ata janë të shumtë, ne mund ti shohim dhe ti ndjejmëi, por për këtë na duhet një ndjeshmëri shumë e mprehtë ndaj fakteve dhe një gjendje e mbinatyrshme.

Çfarë mbetet nga njerëzimi, dua të them nga njerëzimi ynë i vërtetë është ende i vogël por i fuqishëm, kjo është ajo që na drejton në spiritualitet të vërtetë, në kërkim mistik për dhembshuri dhe angazhim. Është kjo që ende na drejton drejt qiellit, për dashuri dhe për të vërtetën sepse ne mbajmë nostalgjinë për burimet tona Qiellore dhe Hyjnore.

Nëse shërbehemi nga hijet, ne shkojmë në një etapë dhe vazhdojmë, si më parë, si gjithmonë dhe asgjë nuk do të ndryshojë.Bota nuk do të ndryshojë dhe do të shkojë në shkatërrim të pakthyeshëm. Vazhdimi është pranim.

Nëse njeriu shumë i evoluar kërkon arsyet e kësaj, Hijet i përgjigjen në interesin e tyre se kjo nuk ekziston, kjo është e rreme dhe se kjo është çmenduri, kjo është përgjigjja më oportune që ata mund të bëjnë.

Por ka një gjë për të bërë, është që të vëzhgojmë çfarë po ndodh në vetvete vazhdimisht, për pak kohë!

Nëse ne mund ta kuptojmë realitetin e këtij fakti dhe të pranojnë atë, ne jemi të gatshëm që të lirohemi. Ne mund, ne mundemi, ne duhet.

Hijet ose "flyers" ose dragonët e zinjë nuk janë reptilianet, kjo është një tjetër racë, me term të përgjithshmëm "demonët" përmbajnë një numër të madh të llojeve dhe një pjesë e tyre është e panjohur për qeniet njerëzore.

Për fat të mirë, ata që e dinë këtë na mjafton!
Arsenic
Arsenic

55


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Flavius prej 15.11.12 20:07

Realiteti yne eshte nje burg. Shpirti yne eshte çelesi i ikjes nga ky burg...
Flavius
Flavius

79


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Luli prej 20.11.12 20:53

Realiteti, një mister

NJË PËRCAKTIM PËR REALITETIN

Çfarë duam të themi saktësisht me realitet? Një përgjigje e drejtpërdrejtë është që ai nënkupton gjithcka që shfaqet para pesë shqisave tona - cdo gjë që mund ta shohim, nuhasim, prekim e kështu me radhë.

Megjithatë, një përgjigje e tillë injoron njësi problematike si elektronet, recesionin dhe numrin 5, që nuk mund t'i kapim me shqisa, por që janë shumë reale. Injoron edhe gjymtyrë fantazmë apo nuhatje iluzore. Të dyja mund të shfaqen shumë reale, por ne do të donim të thonim që nuk janë pjesë e realitetit.

Mund ta përforcojmë definicionin duke e barazuar realitetin me atë që i shfaqet një grupi njerëzish mjaftueshëm të madh, duke shmangur kështu halucinacionet subjektivë. Fatkeqësisht, ka edhe halucinacione që përjetohen nga grupe të mëdhenj, si përshembull deluzioni në masë i njohur si koro, që vërehet kryesisht në Azinë Juglindore, e që përfshin besimin se gjenitalet e dikujt po tkurren prapa në trupin e tij.

Vetëm fakti që shumë njerëz besojnë në dicka, nuk e bën atë reale.

Një tjetër shenjë e mundshme realiteti ku mund të fokusohemi është rezistenca që ai shkakton; sic e thotë shkrimtari i science fiction, Philip K.

Dick, realiteti është ai që, kur ti pushon së besuari tek ai, nuk largohet. Gjërat që ne thjeshtë i sajojmë u shkojnë pas dëshirave tona, por realiteti është kokëfortë. Vetëm pse unë besoj që përpara kam një petull, nuk do të thotë se ka me të vërtetë një aty para syve. Por sërish, ky definicion është problematik.

Edhe gjërat që nuk duam t'i konsiderojmë si reale mund të jenë kokëforta, sic e di shumë mirë dikush që është mbërthyer ndonjëherë në një makth. Dhe disa gjëra që janë reale, si tregjet e aksioneve, nuk mbulohen nga ky definicion sepse nëse të gjithë do të pushonin së besuari tek ta, ata do të pushonin së ekzistuari.

Ka dy definicione të realitetit që janë shumë më të suksesshëm. I pari lidhet me realitetin me një botë pa ne, një botë e paprekur nga dëshirat dhe qëllimet njerëzore. Sipas këtij definicioni, shumë gjëra që ne i shohim si reale - gjuhët, luftërat, kriza financiare - nuk janë aspak të tilla. Gjithësesi, është definicioni më solid deri tani për arsye se heq subjektivizmin njerëzor nga panorama. Definicioni i dytë lidhet me realitetin me gjërat më themelore prej nga varet gjithcka tjetër.

Në botën materiale, molekulat varen nga atomet që i përbëjnë, atomet nga elektronet dhe një bërthamë, e cila nga ana e saj varet nga protonet dhe neutronet, e kështu me radhë. Në këtë hierarki, cdo nivel varet nga ai poshtë tij, kështu që mund ta përcaktojmë realitetin si të përbërë nga cfarëdo njësie që qëndron në bazë të zinxhirit të varësisë, e që pra nuk varet nga asgjë tjetër...
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Siroco prej 24.09.13 13:54

Eshte sikur nje video loje...

Loja ekziston ne dvd, pra eshte e vertete por zhvillimi i saj eshte jo i vertete,
ajo nuk ekziston ne realitet, por ajo behet "e vertete" duke luajtur.

Ju keshilloj te shihni filmat: Existenz, E kaluara Virtuale dhe Matrix.Per mua se shumti qe me ka lene pershtypje eshte E Kaluara Virtuale.

Te pese shqisat tona na mundesoje qe te perceptojme nje bote te kufizuara ne keto pese shqisat tona, ekziston nje realitet me imadh....kjo eshte sikur kur luajme nje loje shahu, jemi  te kufizuar sepse respektojme rregullat e lojes.
Siroco
Siroco

Unë e dëgjoj këngën e zogut jo për zërin e tij, por per heshtjen që vjen pas.


200


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Tanki prej 24.09.13 18:15

Teme Jashtezakonisht me Vlere.
Tanki
Tanki

Njeriu në krahasim me mendimet e tij, është sikur se një gotë prej qelqi i zhytur në fundin e oqeanit.

46


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Equinox prej 15.12.13 12:30

Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty ....

Mesazh  Devi prej 17.12.13 20:36

njeriu qe vetem per vete mendon eshte si pema qe fruta sleshon...
Devi
Devi

16


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Jetmira prej 01.01.14 12:26

Jetojm neper ondrra ku realiteti na deshpron,Jetojm tu vet o Jet ku po na Qon,e Dojm dikon derisa te kuptojm qe aj sna Don ,e na vazhdojm ma pak me dasht veten e ma shum tjeterkon
Jetmira
Jetmira

409


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Jetmira prej 01.01.14 12:31

Realiteti ku jetojme nuk eshte i Vertete..!
Siper kokave tona po leviz nje mekanizem i panjohur i cili ka per qellim nje plan konkret.
Plani konsiston ne ngushtimin e hapesirave te lirise te sejcilit prej nesh per te vene ne funksjonim krijimin e nje grupi konsumatoresh dhe te semuresh..
Nje grup i vogel njerzish brenda dhe jashte vendit tone kane kontrollin e pushtetit dhe kontrollin total te masave te popullit nepermjet mjeteve te medias dhe na perdorin si kukulla sipas lojes se tyre.Çdo dite na heqin nga pak.. HAPESIRE JETESORE, nepremjet ligjeve qe shterngojne lirine personale dhe vetevendosjen e popullit sipas komunave qarqeve, krahinave etj.Te bombarduar nga lajme katastrofike brenda dhe jashte jemi duke u pregatitur per me te keqen pa patur mundesi te kundershtojme asgje realishte dhe konkretishte ashtu si bretkoca e zjere ( neqoftese provoni te fusni ne nje uje te vluar nje bretkoce ajo do te hidhet perpjete qe ti shpetoje rrezikut. Por neqoftese ju e fusni ate ne uje te ftohte dhe me pas e ngrohni ujin derisa te vloje gradualishte.., bretkoca nuk do ta vere re ngritjen e temperatures dhe do te perfundoje qe te zjeje e gialle ne ujin e perveluar).
Duke na vene dhe ne “delet” njeri kunder tjetrit jemi bere te pakuptueshem, te pa bese dhe individualiste. Kjo sjellje na provokon nje tensjon konstant dhe te vazhdueshem, na heq hapesirat jetesore, na heq qetesine, na heq Lirine.
Dhe kjo strategji ben pjese ne planet e tyre. Ky blog kerkon te jete nje vend takimi dhe veprimi per inteligjencat dhe shpirterat e lire!

Nga kerkimet qe kemi bere duke filluar nga viti 1990 deri me sot 2009 rrezulton se ne Shqiperi kane hyre me miliarda dollare dhe euro ( vlera e valutes se konvertuar perpara 2001). Po ashtu, ne Shqiperi jane shperdoruar, vjedhur dhe larguar me miliarda dollare dhe euro. Shkaterrimi i ekonomise se vendit dhe i çdepersonalizimit te metejshem te popullsise jane nje plan i studjuar ne detaje nga forcat e erreta me ne krye politikanet shqipetare qe rrotullohen me komande. Vendi eshte i shitur si toke, uje dhe ajer. Fabrikat ekzistuese u shkaterruan duke humbur nje pjese te konsiderueshme te pasurise kombetare, e drejta e prones u shkel dhe vazhdon te shkelet qellimishte, burimet naftembajtese, konçesionet energjitike jane shitur me 100% mungese trasparence. Por te gjitha keto dhe shume te tjera popullate e “re” shqipetare nje pjese i ka harruar dhe nje pjese nuk mund ti kujtoje ne saje te moshes qe ka... ose manipulimit qe i behet per te vrapuar te haje nje çape buke.
¾ e popullsise jane shperngulur nga tokat e tyre dhe kane “rene poshte” ne qytet. Kjo hemoragji ne emer te levizjes se lire per emigrim ka sjelle shkeljen e se drejtes se pronave ne qytet dhe perreth, manipulimin e votave, perkeqesimin e jetes urbane, shtimin e papunesise dhe ajo qe do te shpertheje pas pak ( ka filluar..) eshte zaptimi i tokave te "lira", pasurive te natyres se atyre familjeve fshatare apo malesore qe kane abandonuar zonat e tyre (per nevoje) dhe qe s’kane me asnje tapi dhe dokument hipotekor nga ana e uzurpatorit SHTET.
Shteti shqipetar eshte i shitur, ka qene gjithnje i shitur. Ne emer te pakteve internacjonale, flamureve te multinacjonaleve po gllaberon dhe copeton te gjithe pasurine e kombit shqipetar. Me nje fjale pasurine tende dhe timen, pasurine TONE!
Tregu shqiptar eshte i mbushur me produkte ushqimore dhe industriale te helmuara qe vijne nga jashte te skaduara apo jashte normave te cilesise dhe te higjenes, pa perjashtim nga çdo shtet. Medikamente nga India, lodra nga Kina, miell radioaktiv nga Rusia, hekur radioaktiv nga Estonia-Rusia-Bullgaria, ushqime dhe farera te modifikuara gjenetikisht te pa identifikuara akoma nga ndergjegjja e konsumatorit shqipetar.
Por mos u habisni, ky eshte vetem fillimi.
Brenda shpirtit te shqipetarit zemerimi dhe urrejtja kane zene vend, por bashke me te dhe FRIKA.
............................................................................... Njerzit ngrehin dhe ulin krahet me deshperim nderkohe qe rruget gumezhijne nga muzika me ze te larte neper lokale, benca e fuoristradat dhe njerzit qe si vargu i thyer i milingonave verviten tere diten neper rruge per te ngrene nje çape buke ( te huaj ).

Por ne mund te bejme diçka qe eshte me e madhe se e keqja qe na ka zene, mbrojtja e se drejtes per te jetuar!
Burgu - Realiteti ku jetojmë Delet+22
Shume veta dine sekretet e pushtetarevet. Vjedhin, vrasin, drogohen, perdhunojne, “gjobisin”, ndertojne vila dhe ferma brenda dhe jashte Shqiperise, shesin pambarim dhe rishesin konçesione, leje ndertimi apo shfrytezimi, arme, droge, njerez, kafshe... Dhe kalojne neper rruget e Tiranes me bencat e zinj te blinduar me lekuren e bardhe te paprekshem ashtu si vete Enveri.
Shqiptaret kane frike se mos vdesin per buke prandaj e mbushin barkun shume- thote nje antropologe angleze. Mbase ka te drejte por frika e shqiptarit shkon akoma pertej.. drejte egersise.
Egersia dhe hakmarrja mbushin faqet e kronikes se zeze çdo dite. Armet me te preferuara jane sepata, kallashi, tritoli. Krimet e renda jane per motive te ulta ( gardhi ke pronat, xhelozi, tradheti, hakmarrje) asnjehere per motive politike apo patriotike. E pra sot me shume se kurre populli eshte i armatosur dhe ne territor jane mbi 100 mije ton municione, miliona shqipetare kane celulare, viza, kompjuter internet, me 1700 eu mund te blihet nje pushke snajper ( suedeze) qe asgjeson deri ne tre km. Gjithshka eshte ketu, tani. Problemi dhe solucioni..?!
Ne asnje menyre !Populli ka lindur berbindeshat dhe i ka ushqyer nga thellesite me te erreta te ndergjegjjes se tij historike. Po tu presesh kokat perbindeshave shqipetare ata lindin koka te reja dhe keshtu pa mbarim brezash. Perbindeshi duhet shkulur nga rrenjet. Renjet jane shume te thella por po ti zbulosh ato behen shume te dobeta.

Ne jemi per nje zgjidhje “PAQESORE” vertikale dhe horizontale, kunder gjenocidit.
Imagjinoni nje grup njerzish te frikesuar te zhytur ne nje erresire te thelle buze humneres. Ç’do perpjekje individuale per te ikur nga grupi perfundon ne humnere..., ç’do perpjekje per te qendruar bashke me grupin rrezikon te bjere ne humnere.


Kush eshte aresyeja e kesaj tragjedie?!Neqoftese secili nga ne fillon e ndriçohet atehere te gjithe se bashku do te shohim me mire se kush eshte shtegu i shpetimit. Nje shteg i ngushte i veshtire dhe me shume sakrifica per nje pakice...

Tirana qytet-shteti i Shqiperise ka sot mbi nje miljon banore. Gjendja shendetesore e popullsise eshte ne perkeqesim ne progresion gjeometrik. Uji i infektuar qe vjen ne rubinetat e shtepive detyron banoret te blejne shishet me ujrat e infektuara me antibiotike te Trustit te Ujit. Ajri neper rruget e qytet-shtetit , brenda shtepive , shkollave zyrave e dyqaneve eshte i ndotur 150 here mbi normat me pasoja vdekje prurese. Ushqimet e pakontrolluara qe shiten ne trotuare apo supermerkata jane nje faktor tjeter i burimit te semundjeve. Per te mos folur per gjendjen katastrofike te sistemit shendetesor ku secili e di mire se çe pret po hyri.
U zgjatem pak si shume dhe si kemi thene te gjitha... rrealiteti ku po jetojme nuk eshte i vertete! Genjeshtra dhe hipokrizia na rrethojne çdo dite ne te gjitha format sa nuk kemi me asnje pike referimi per tu orjentuar nga realiteti absurd.
Popullsia e Tiranes dhe ajo e qyteteve te tjera po rrezikojne seriozishte dhe realishte qe te zhduken nga nje mori e pafund problemesh qe jane identifikuar si plan i qellimshem i forcave te erreta politike brenda dhe jashte vendit. Nje komb i semure sundohet me lehte&.
Politikanet tane nuk kane asnje nevoje per konsulence apo sugjerim nga specialisti shqiptar. Ata e dine mire ate qe po bejne dhe ate çka s’duan ta bejne. Asgje nuk i eshte lene rastesise. Po ne e dime ate qe duhet ta bejme ?!

I dashur lexues, te falenderojme per durimin qe pate per te ardhur deri ketu. Mos harro sa je akoma i “gjalle” ke mundesi per luftuar per nje jete me te mire dhe te denje. Dhe nese dikush do ngele pa e rrealizuar qellimin e shenjte, me siguri qe perpjekje e tije do te jete me e vyer se sa terheqja zvarre çdo dite e atyre qe mendojne se po jetojne pasi thjesht po marrin akoma fryme nga ajri qe ka mbetur...
Burgu - Realiteti ku jetojmë 11-031
PROGRAMI SHQIPETAR I SHQIPETAREVET NE SHQIPERI

PROSHQIP III
– 2009 –

… nje populli te vogel por shume te vjeter ne ballkan do ti “kopjohen” shenjat e mendjes ne majet te gishterinjve per ta pushtuar brenda vetes se tije, nga njeri vend ne tjetrin… M.M.
( pashaportat biometrike ne Shqiperi )

Patriaket
faza alfa

HYRJE
Duke u nisur nga analiza e historise se kombit shqipetar nga viti 0 rrezulton se gjate ketyre 2009 viteve kombi shqiptar ka pesuar humbje te konsiderueshme ne shpernguljen e popullsise autoktone, sulme barbare dhe te perandorive perreth, copetimin e kufijve territoriale te tije nga Fuqite e Medha, pushtimin “fizik” ne luften e I dhe te II-te boterore, me se 50 vjet diktature ne trup, mendje dhe ne shpirt, dhe rreth 19 vjet persekutim dhe shkaterrim te atyre vlerave mbetur gjate ketij kalvari te gjate…
Shqipetaret ne Shqiperi jane i vetmi komb ne bote i rrethuar nga pjese te “shkeputura” te kombit te tij: shqipetaret e Malit te Zi, Kosoves, Maqedonise dhe te Çamerise ( Greqi). Ne keto 19 vjet rreth 50% te popullsise se afte per pune ( dhe vota..) eshte shperngulur ne emigracion.
Pra, pjese e kombit shqipetar jane dhe ajo pjese e vyer e emigracionit te hershem dhe atij te ri qe sot punon,studjon dhe jep kontributin e saj anë e mbanë planetit. ( miljona shqipetarë që xhirojne në ekonomitë e ketyre vëndeve miliarda dollarë dhe euro ç’do vit ).
Përpara se të shtrojmë platformën e Programit dy fjalë lidhur me nyjen Gordiane shqipetare të pazgjidhur akoma..
Pa u identifikuar se kush është Problemi shqipëtar nuk mund të kete zgjidhje ( të situates).
Identifikimi i çështjes shqipetare ka qenë objekt studimi i personaliteteve të shquar shqipëtarë si Fishta, Koliqi, Noli, Pashko Vasa, etj, një varg i gjatë i këtyre heronjeve dhe patrioteve që sot historia e politikes anti-shqipetare të Tiranës i ka fshire nga defteri, nga librat e shkollave, studimet e akademikeve të post-komunizmit apo kalendarët e demokracise së majtë e së djathtë. Gjtihshka sipas një skenari famekeq.
Në Tirane kemi Institutin e Gjuhesise dhe te Letersise Shqipe ?!
Pak rendesi ka nese dikush e dinë se çfare misioni ka patur dhe ka akoma sot ky institucion.
Nepermjet internetit rinia shqiptare po sinjalizon dhe po kerkon te identifikoje origjinen e gjuhes sone, kultures sonë.
Pa identifikimin e origjines si komb, si kulture, si histori e si gjuhe ne nuk dime se Kush Jemi.
Dhe po nuk ditem se cilet jemi… nuk mund te kuptojme problemin dhe nuk munde te gjejme as zgjidhjen e tije.
Popullsia e shqipetarevet ne Shqiperi sot eshte nje popullsi ku rreth 80% jane moshe e re. Shqipetaret shtohen shume dhe vdesin pa arritur pleqerine.
(konsulto
http://www.instat.gov.al/graphics/doc/tabelat/Treguesit%20Sociale/Popullsia/POP%202008/pop4.xls )
Rinia shqipetare si forca kryesore jetike e kombit ne rast se ndesh rastesisht ne lagjen famekeqe te “bllokut” ne Tirane me Nexhmije Hoxhen, Ramiz Aline apo t’bijte e Enverit ( dhe ketu lista eshte e gjate dhe e pafund me ish hetues, prokurore dhe kriminele te vijes se pare te frontit te kuq) nuk i identifikon dot ne memorjen e saje. Shume e thjeshte, ata nuk kane memorie pasi asgje nuk eshte fshire pasi asnjehere nuk eshte shkruar ne te..
Po ashtu e ka te veshtire te dalloje ish-skafistet, drogmenet, segmentet e firmave piramidale, ish-kapuçat e 97-tes apo farefisin e deputeteve, ministrave e kryeministrave qe qarkullojne parate e tyre te gjakosura, veshur me kostume elegante, floke te qethura shkurt dhe syze dielli te modes se fundit, nuk i njeh.
Çmemorizmi i 80% te popullsise shqipetare te re ne moshe perkon me se miri me çidentifikimin e personalitetit te kombit tone si individ apo si popullate.
Ne listat e zeza te shqipetareve shtojme dhe listat e ketyre 19 viteve ku bejne pjse kriminele ordinere, kriminele ekonomike, kulturore dhe politike.
Afro 3% e popullates mban peng 97% te saje.
Pjesa me e madhe e krimineleve shqipetare te rinje dhe te vjeter jetojne brenda kufijve te vendit. Por nje pjese e mire e tyre rreth 90%, kane pashaporta te huaja, pashaporta diplomatike apo viza afat gjata dhe shume jane me nenshtetesi te huaj. Mjafton tu hedhesh nje sy listave te fluturimit nga aeroporti i Rinasit… apo pikave kufitare.
Çfare duam te themi me kete?
Ata e dine mire se çfare kane bere dhe se çpo bejne akoma ne kurrizin tone tashme lene ne meshire te fatit. Ata jane te organizuar mes tyre dhe rrjetit internacional te krimit dhe agjenturave te huaja. Per kete aresye bejne nje jete te dyfishte. Shume prej tyre i kane vendosur familjet me banim jashte. Pa diskutim femijet e tyre studjojne ne kolegjet me prestigjioze dhe te kushtueshme, te programuar qe te jetojne andej..
Shqiperia eshte akoma nje vend ku mund te vjelesh perfitime te medha sidomos kur je ne politike, keshtu dhe ata nuk largohen kollaj ( me ndonje perjashtim ..). Por mos te harrojme se Shqiperia eshte dhe nje vend strehimi dhe reabilitimi per shume krime ne proces nga drejtesia e brishte shqipetare. Per dosje qe mbyllen, fshihen apo zhduken. Sherbimet sekrete te huaja kane lista te gjata e te pafund te korrupsionit shqiptar te cilat i perdorin si shantazh per te patur favore ne konçensione ekonomike.
Siç e shihni po themi shume dhe njekohesishte asgje konkrete, apo jo ?!
Qellimi yne ne kete faze “Alfa” nuk eshte te tregojme rrugen por te tregojme se kemi hu-mbur rrugen dhe nuk jemi ne rruge te mbare apo te drejte. Rruga Jone eshte shuma e rruges se sejcilit prej nesh, eshte krijimi i ndergjegjshem i “mases kritike” te kombit. Pra, kur “masa kritike” e popullates te jete zgjuar nga makthi dhe enderrat, kur forca dominuese e popullsise qe eshte rinia nga mosha 18 vjeç deri ne moshen 25 vjeç te shpertheje ne REBELIM per nje jete me te mire per nje JETE TE DENJE!…athere do te fillojne te zgjohen dhe shtresat e tjera te popullsise qe sot po vegjetojne nen dhunen e frikes se mos nuk mbushin barkun me buke.
Por si do te krijohet kjo mase kritike neqoftese rinia drogohet, alkolizohet, hutohet, varferohet, poshterohet dhe genjehet nga demagogjite politike qe vetem premtojne … premtojne dhe premtojne per nje te ardhme me te mire dhe asnjehere per te TASHMEN. Kur hapen shkolla private dhe universitete pafund ne nje treg irreal.
Por politikanet tane te tashmen e kane hequr nga listat pasi ata duan vazhdimisht te genjejne deri ne fund, mundesihte dhe perjetesishte pasi nuk ngopen nga lakmia qe kane per pushtet dhe krime.
Sipas raportit të Organizatës Botërore të Shëndetit gjatë vitit 2008 në Shqipëri u regjistruan 331 vetëvrasje, një rritje prej 28% krahasuar me vitin 2007, 150 raste të tjetë fatmirësisht mbetën në tentativë. Ekspertët këmbëngulin se ekziston një subkulturë e vetëvrasjes, e përbërë nga një grup shoqëror shpesh i varfër dhe akoma më shpesh i depresuar i cili gjen si zgjidhje të problemeve dhënien fund të jetës.
E thënë më shkoqur, vetëvrasja nuk është një xhest por një gjuhë. Është një mënyrë për të komunikuar zgjidhjen e mundshme të vështirësive të jetës.
Sigurisht që shumëkush prej nesh në gjendje të mirë mendore nuk arrin t’i lexojë këto mesazhe në aktet e dhënies fund të jetës, dhe pikërisht këtu qëndron problemi. Kjo e vetëvrasjes është një gjuhë të cilën shumica prej nesh nuk e kuptojmë, madje as ata gazetarë që raportojnë kronikën e zezë nuk janë të ndërgjegjshëm për mesazhet që përcjellin kur shkruajnë lajmin.
Shqipëria është e mbushur me njerëz që jetojnë në kushte tepër të vështira ekonomike për të cilët përditshmëria është kthyer në një betejë të egër për ekzistencë. Prindër që nuk ushqejnë dot si duhet fëmijët, e fëmijë që stigmatizohen nga shokët e mandej varin veten për shkak se kanë vetëm një palë pantallona. Vendi është plotë me të sëmurë mendorë dhe depresivë të cilët nuk përfitojnë shërbimin e nevojshëm mjeksor. Janë po aq të shumtë pensionistët e vetmuar për shkak të emigracionit të fëmijëve, të cilët vuajnë shpirtërisht mungesën e të dashurve të tyre në vitet e fundit të jetës. Ka disa grupe njerëzish pra, të cilët i shtyjnë ditët me dhimbje dhe vështirësi që shumica shoqërisë e ka të vështirë t’i kuptojë e jo më t’i ndjejë.
Këto grupe, apo subkultura janë ata të cilët janë më delikatë ndaj streseve të përditshme dhe njëherësh më të ndjeshëm ndaj mesazheve leje-dhënës që media përcjell me kronikën e zezë. Janë ky grup që tek vetëvrasjet e shumta që publikohen nuk shohin thjesht lajmin por reklamimin e mënyrës për t’i dhënë fund halleve. Në këtë mënyrë, prirja e mediave tona për t’i dhënë një rol qëndror lajmeve të vetëvrasjeve dhe kronikës së zezë në përgjithësi bëhet katalizator i vetëvrasjeve të tjera, duke e kthyer këtë në një modë të frikshme. Përshkrimi i hollësive të vetëvrasjeve i kthen faqet e gazetave në një manual de-facto të mënyrës për t’i dhënë fund jetës.
Por vetevrasjes se drejteperdrejte te shqiptarit i shtohet dhe vdekja e ngadalte e tije jo natyrale por me ritme gjithnje e me te shpejta qe po vjen nga helmimi i natyres, qyteteve, rrugeve, ajrit, ujit dhe ushqimeve. Me mijra tonelata mbeturina radioaktive kane hyre ne territor qe nga koha e Enverit deri ne kete te vampireve te rinj te pseudo-demokracise. Mjafton te bejme nje bilanc te lajmeve qe vijne nga burime te ndryshme te medias dhe ato zyrtare vendase dhe te huaja ne portalin e mjedisit sot: http://www.mjedisisot.info/ per te kuptuar se kemi mberritur ne stacionin e parafundit drejt atij te MOSKTHIMIT!

Analfabetizimi i shtresave te gjera te popullsise qe nuk arrijne te interpretojne lajmet e mediave te manipuluara, te kuptojne grafiqet e statistikave, te ndjejne qe jane pjese e realitetit te hidhur shqipetar pasi Ne jemi te gjithe Ketu dhe Tani ben qe ne te mos e dime akoma qe nuk dime se kush po na e ben kete dhe perse. Kjo vjen nga mbyllja qe po pesojme, egoizmi dhe frika.

Populli shqiptar eshte i denuar te marre plage te reja dhe me te renda nese nuk arrin te zgjohet nga letargu i vjeter dhe primitivizmi i te menduarit per jeten. Kjo eshte aresyeja qe shume shqiptare brenda dhe jashte kufijve apo dhe te huaj shprehen se do te duhen breza qe vendi te “vije ne terezi”.
Eshte thjeshte çeshtje kohe. Nese duam te jetojme me mire duhet te zgjohemi. Natyrisht nuk zgjohen dot te gjithe por vetem ajo: MASA KRITIKE.
Brezat qe fillojne nga 30 – 40 – 50 dhe 60 vjeç jane breza te shuar si kandil pa vaj. Ata nuk ben asgje kur ishin mase kritike, le te thone ç’te duan. Dikush ndertoji hekurudha dhe hidroçentrale nen dhunen e diktatures, te tjeret iken ne emigracion apo u strehuan nen shpresen qe po vjen demokracia dhe te presim derisa te futemi ne europe. Justifike ka pa fund aq sa individe jemi, por ky eshte fakti.

A e keni menduar se sa miljone euro hidhen nga partite e medha ne fushata votimesh. Keto jane parate tona ne xhepat e Atyre.
Bukur, popullit le ti behet vetem nje pyetje: a jeni me mires sot se perpara 4 vjetesh?!
Neqoftese po vazhdoni dhe votoni kete qeveri nese jo atehere nderrojeni ate.
Duket sikur keshtu demokracia eshte ne rregull. Njehere kendej e njehere andej. Here kuq e here blu, here blu here kuq. A nuk eshte keshtu dhe bota perendimore ne nje fare soji?
Po kur futemi ne shtepite tona dhe shohim se s’kemi uje, s’kemi drita, s’kemi ate qe shte normale te kete çdo familje ... TE JEMI TE PASUR TE NDERSHEM DHE HUMANE goditja eshte e forte therese dhe pa zhurme.

Ne Shqiperi ka vetem:
Te pasur dhe te varfer
Te ndershem dhe maskarenje/kriminele
Te shendetshem dhe te semure
Te rinj dhe jo te rinj
Te gjalle dhe jo te gjalle
Ka vetem dy ngjyra:
BARDHE & ZI.
Nuk ka guxim
Por ka Frike
S’ka shprese
Por ka droge
S’ka demokraci
Por ka politike
S’ka drita, s’ka uje, s’ka ajer,
S’ka jete
Ne Shqiperi nuk ka REBELIM
... por s’ka as rrebele...
nuk ka me dhimbje
pasi s’ka reagim,
por ka mpirje..
mbase ne pergjim...


APOTEOZE
faza gamma

Shqiptaret po lexojne dhe po flasin nje gjuhe qe s’e marrin vesh. Gazetat dhe mediat e manipuluara nga forcat e erreta ne menyre konstante percjellin mesazhe pothuajse te padeshifrueshme. Largimi i vemendjes nga rreziku qe kercenon vatrat tona, uria, mjerimi, kriza nepermjet debatit te ashper skicofrenik dhe psikopatik i liderve tane eshte si rasti i dy qenve te terbuar rrugesh qe zihen kush ta rrembeje kocken dhe ne jemi ne rolin e spektatorit viktime qe ben sehir fatkeqsine e tije. Lideret tane ( natyrishte te votuar por jo te zgjedhur nga ne..) kercenojne njeri tjetrin se do te hapin dosjet dhe do te tregojne te verteten perpara popullit perpara drejtesise.Perralla. Ne keto 19 vite torture, poppulli nuk ka pare as edhe nje politikan te perfundoje ne burg. Nuk po zgjatemi ne kete pike.

Diagnoza
Po jetojme ne gjendjen e jo-memories.

Truri jone punon 100% por ne nuk perdorim as dhe 3-4% te tije, dikush arrin deri me 10%. Fjalori yne i perditshem tashme i volgarizuar nga shprehjet e huaja eshte reduktuar ne 200 deri me 300 fjale, ne periferi shume here me pak, ne malesi akoma dhe me pak derisa perfundon ne heshtje..
Lexojme gazeta, artikuj pa fund, lajme.. lajme... lajme, bisedojme dhe ne fund te dites apo ne mengjes memoria jone nuk arrin ti lidhe pjeset e shkeputura. Ne ekranet e tv private dhe shteterore dalin here pas here analiste qe na duket sikur po zevendesojne rrolin e opozites dhe s’marrim vesh se ç’po ndodh ne te vertete pasi nuk lidhim dot “pjeset” e shkeputura.
Trupi i njeriut eshte nje bashkesi i rreth 50 trilion qelizash. Ç’do gje qe ben trupi jone ben dhe qeliza. Qelizat marrin fryme, ushqehen, komunikojne, mendojne, reagojne me qelizat e tjera. Triliona qeliza fromojne trupin e njeriut dhe miliarda njerez bejne pjese ne organizmin e madh qe quajme TOKA.
Toka ka shume ngjashmeri me ndertimin fiziologjik te trupit tone sa ne as qe mund ta mendojme. Toka gjeneron nje fushe elektromagnetike, tamam si trupi i njeriut., frekuencen Schuman e cila rregullon formimin e ogranizmave te gjalla.
Por zbulimi me i madh eshte se Toka ka nje forme inteligjence e cila rregullon te tera organizmat e saja. Veshtiresia jone qendron ne faktin e kufizimit te gjuhes qe perdorim per te shprehur dhe kuptuar dhe ne arrogancen e cila nuk na lejon te shohim si forma te tjera inteligjence perveç ekzistences sone si rrace njerezore.
Kur degjojme shprehjen “Organizem i ndergjegjshem”, tentojme ta kufizojme kuptimin ne konceptimin e rraces njerezore, pra si cilesi e njeriut. Ne bejme nje gabim fatal kur humbim “nga syte” se ç’eshte ne te vertete nje organizem i ndergjegjshem. Perkufizimi i Organizmit eshte çfaredo gjallese e cila eshte ne gjendje ti pergjigjet stimujve, riprodhimit, rritjes dhe zhvillimit, ruajtjes se ekuilibrit te brendshem kur ndryshojne faktoret e jashtem. Universi ben nje gje te tille. Toka ben nje gje te tille, bimet dhe kafshet bejne nje gje te tille. Dhe ne, njerzit gjithashtu.
Ndergjegjja apo inteligjenca e Universit jane pergjegjese te formave dhe te qellimeve qe materia merr. Frekuencat e rezonances se Tokes jane rrezultat i formes se saje. Keto frekuenca jane rezultat i ritmeve biologjike. Frekuencat jane rrezultati i variacionit te tokes se bimesise dhe te botes shtazore. Frekuencat jane dhe valet ku popuj dhe rraca te ndryshme ne vende te ndryshme te botes kane karakteristika te ndryshme por dhe te perbashketa.
Atehere pse e kemi humbur memorien ?
Pse shqiptaret e mire qe jane 97% e popullsise nuk bashkohen?
Pse popullsia shqiptare ne cikle historike emigron “me force” pertej tokes se saj?

A ka lidhje toka ku ne jetojme me kullotat, me bagetine, me njerzit, me ujin dhe ajrin... ?
...........................................................................................................................................................

Natyrishte pergjigja eshte individuale por dhe kolektive. Do te ishte kollaj t’ja vinim fajin frekuences/ave qe ka trualli shqipetar, por eshte fakt per kedo qe e ka pare token tone nga lartesia e fluturimit me avjon, qe bimesia dhe gjelberimi ndryshon sapo kalon kufijte “artificiale” te Shqiperise.
Mos konsiderimi si nje organizem i gjalle i tokes, flores dhe faunes se bashku me NE sjell semundje, shkeputje nga jeta. Sot me shume se kurre popullata shqipetare po semuret ne mase nga semundje “te reja”, por njekohesishte po ashtu po semuret dhe sistemi yne ujor, ajri, toka, bimesia kafshet dhe shpezet po semuren dhe po zhduken. Efekti domino apo zinxhir i ketij organizmi te madh qe po semuret perdite e me shume ben qe njerzit te jetojne me instikte primitive te mbijeteses si frika, egoizmi, egersia apo gjuetia e me te dobteve nga me te fortet.
Ballkani eshte nje toke me vibracione te forta frekuencash elektromagnetike ku popullatat nuk gjejne dot nje gjendje ekuilibri ne rast se nuk arrijne ta “dominojne” kete frekuence. Dy shkenctare amerikane kane vite qe studjojne zona te ndryshme te globit dhe jane ndalur ne veçanti ne zonen e ballkanit ku dhe konfliktet kane qene te ashpra. Gjate ketyre viteve nje tjeter eksperiment famekeq i eshte shtuar fatkeqesise se popullates shqipetare ne veçanti dhe asaj rreth saj. Vendi dhe njerzit pas 90-tes po perdoren si kavje eksperimentesh masive per te provuar armet e reja jo konvencionale te forcave te erreta. Mesazhi qe po perpiqemi t’ju japim mund ta kaloje kufirin e preceptimit dhe te dijeve tuaja. Shpesh here realiteti ku jetojme behet irreal per vete faktin se të ndikuar nga frika nuk duam ta pranojme apo të shohim se si është ne të vërtetë ky realitet. Per me teper ju ftojme ti hidhni nje sy ketij burimi ne internet: http://italia.etleboro.com/?read=7135 dhe ketij tjetri per te kuptuar skemen politike ne ballkan: http://italia.etleboro.com/?read=19871 ne gjuhen italiane dhe ne gjuhen angleze ne: http://english.etleboro.com/

Por le ti kthehemi atij burimi te fuqishem dhe vital qe kemi brenda vetes sone: INTUITA.
Kudo qe jemi dhe sido qe jemi persa i perket arsimit, kultures apo eksperiencave te jetes te gjithe ndjejme se ka diçka qe nuk shkon. Diçka e madhe qe fillon e mbaron ane e mbane botes. Diçka e madhe po ndodh, siper kokave tona dhe thelle brenda nesh , brenda tokes... Dhe ne jemi te perfshire, perndryshe si mund te shpjegohet qe politikanet shqipetare po dominojne popullin si nje rrace vampiresh apo rreptilesh pa qene te lidhur me rreptilet e tjere..?!
Si munde ta linin superfuqite e asaj kohe Enver Hoxhen te ishte jashte listave te tyre?!
Si mund ti lene ata sot jashte listave rreptilet e tyre te vegjel ne Shqiperi, te cilet “vaksinohen” çdo vit ne “klinikat e huaja” dhe rifirmosin kontratat e bashkepunimit ?!
Po rreptilet i pjell dhe i ushqen populli. Ne mendjen dhe ne zemren e ç’do shqiptari e keqja ka zene vend dhe s’ka me meshire per jeten. Kur nje njeri nuk don jeten, kur nje popull nuk don mirqenien e tije, eshte i destinuar drejt fatalitetit, drejt gremines.


3Gremina-T
sotdjeneser

Shkaterrimi sistematik i ekonomise shqipetare, dhenia e konçensioneve strategjike, helmatisja e flores dhe faunes, dhenia e bazave ushtarake sekrete dhe publike shteteve te huaja pa demostruar efikasitetin e tyre ne favor te popullsise, kombit shqipetar per te sotmen dhe per te ardhmen, mos identifikimi i listave te zeza te krimit politik-ekonomik, eshte problemi i sotem shqipetar.

Mos shkrimi i historise se vertete te kombit, mos identifikimi i kultures dhe gjuhes se tije si pjese perberese dhe e domosdoshme e identitetit tone , eshte problemi i yne i shkuar.

Izolimi nga komunikimi masiv dhe cilesor me pjesen e inteligjences se perparuar boterore, shqipetare dhe te huaj. Izolimi nga te rejat e shkences por dhe te kultures dhe te levizjeve sociale progresiste qe po shperthejne ane e mbane botes. Bllokimi i “nyjeve informatike” qe vijne nga entet e unionit euripian por dhe atij boteror lidhur me zhvillimin e metejshem te krizes financiare-ekonomike qe pritet te thellohet me pasojat e nje krize urie dhe levizje masive emigracioni te pakontrolluar, me ndryshimet drastike dhe efektet katastrofike te klimes ne mbare globin ku studimet flasin dhe per zonen e ballkanit ( Shqiperine ) rreth viteve 2011... jane Problemi yne i se nesermes se afert.

I grupuam ne tre pjese keta faktore porse ne fakt njesia e kohes eshte gjithnje po ajo: e Tashmja.
Ne materialet qe vijojne ju do te gjeni burime informacioni direkt nga ente te akredituara amerikane dhe euripiane por ajo qe ka me shume rendesi eshte interpretimi personal apo social qe ne do tu japim si nje guide per zgjidhjen konkrete te dimensionit qe na takon: sot dhe ketu, se bashku mire!


Fundi&Fillimi
faza omegaJetmira
Jetmira

409


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Hagel prej 19.03.14 13:04

Cila është natyra e realitetit? 

Përgjigja e vlefshme e vetme është se ka disa nivele të realitetit: 


- Realiteti i krijuar nga mendja jonë brenda nesh. Është një përfaqësim i botës i zhvilluar nga mendja jonë që i nevojiten ndërmjetës të ndryshëm që kanë koduara perceptimin. Janë organet shqisore që transformojnë perceptimet tona në impulse nervore, dhe nervat që i bartin informacion në tru. 

- Niveli i dytë i realitetit përbëhet nga molekulat kimike (të bëra nga atomet) dhe fotonet të pranishme nga jashtë. Janë ato që stimulojnë organet tona të shqisave. 

- Një nivel i tretë i realitetit është ai që fshihet pas atomeve dhe fotoneve dhe duket të jetë i përbërë me informacione. 

Bota fizike që ne e perceptojmë duke qenë një iluzion, funksioni i INICIMIT konsiston dhe na mundëson në heqjen e perdes që të kemi qasje në Realen.
Hagel
Hagel

61


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Berti69 prej 23.04.14 12:20

Hokus-Pokus shkruajti:Njeriu nuk e gëzon dot kurrë lirinë e pastër gjatë jetës së tij. Ai është gjithmonë i detyruar t’i nënshtrohet rregullave dhe traditave të kërkuara nga shoqëria së cilës ai i takon, asaj shoqërie që ai (individi) nuk ka pasur kurrë rastin apo lirinë ta zgjedhë.

Notes Benedictus

Lira eshte e qarte se nuk ekziston si e tille, ashtu si e keqja dhe e mira.
Te gjitha keto konceptet nuk ekzistojne jashte perceptimit tone. Por per shkak se kemi nevoje per te jetuar eshte e natyrshme qe diskutojme rreth ketyre koncepteve.
Berti69
Berti69

"Si është lartë, ashtu është edhe poshtë, e si është poshtë, ashtu është edhe lart"


411


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Flavius prej 27.06.14 22:52

"Jeta juaj e tanishme është një skllavëri, një burg i rëndë. Kuptojeni situatën tuaj dhe lirohuni nga ajo!
Unë po ju them : dilni nga burgu juaj!
Kjo është me të vërtetë trishtuese për të parë kaq shumë hutime, kaq shumë vuajtje, kaq shumë paaftësi për të kuptuar se ku gjendet lumturia e  juaj e vërtetë."

Peter Deunov
Flavius
Flavius

79


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Equinox prej 09.07.14 0:32

Sipas Laura Knight-Jadczyk:

Bota jonë është nuk gjë tjetër veçse një iluzion, si në filmin "Matrix".
Raca njerëzore është e manipuluar fizikisht dhe shpirtërisht nga një racë tjetër që jeton në "dimenzionin e katërt."
"Lezarët" janë në gjendje të na manipulojnë dhe të na kontrollojnë ashtu siç bëjmë ne me bagëtinë.
Ata kanë "nevojë" për ne dhe na përdorin si ushqim psikik, shpirtëror dhe fizik.
Ata na kanë "kultivuar" brenda ekzistencës sonë.
Ata kanë fabrikuar sistemin tonë fetar dhe politik...
Equinox
Equinox

207


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Siroco prej 08.01.16 20:50

Iluzionet e Mëdha që na Mbajnë të Skllavëruar në Matricë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Matrix10

Nëse dëshironi me të vërtetë të jetoni të lirë, si fillin duhet të kuptoni gjërat që ju pengojnë për ta bërë një gjë të tillë. Jeta nuk është, ashtu siç duhet të ishte për shumëkënd. Të lindësh në epokën e sotme është shumë më ndryshe se të kishe lindur, për shembull, 5000 vjet më parë.

Atëherë, do kishe lindur buzë një lumi, do ishe rritur duke mësuar se si të bëje mjetet e gjuetisë dhe të gjuaje. Tani, që kemi lindur në këtë epokë, kemi një kartë qeveritare identiteti, jemi tejmbushur me programe kulturore, jemi futur në një sistem të kontrolluar publik apo të ndikuar jopublik, na shpërlahen trutë 24/24 ndërsa përballemi me pritshmëritë shoqërore.

Matrica është një kombinim filozofishë, ideshë, institucionesh, strukturash sociale, dhe programesh që na i mbajnë sytë mbyllur, për të mos parë jetën tonë, ashtu siç është vërtetë. Disa njerëz, investohen aq shumë në matricë, saqë mendojë se janë me të vërtetë, ata që janë.

Ja 5 iluzionet e mëdha që e mbajnë njerëzimin të skllavëruar në matricë. Nëse dëshironi të jeni të lirë, si fillim duhet të mësoni si të liroheni nga këto. Pasi të keni lexuar këtë artikull, do të shihni qartë, që jetojmë në një matricë të madhe, të dizenjuar për të na mbajtur në gjumë.Iluzioni i lirisë së zgjedhjes

Qeveria e sotme apo opozita e djeshme mund t'ju thotë që jeni të lirë, por çfarë ndodh kur përpiqeni të rrisni një lloj bime në bahçen tuaj për qëllime medicinale apo rekreative? Si mund të jetojmë të lirë në një shoqëri, ku, bimët e rritura nga vetë natyra, i quan ilegale?

Telefoni juaj mund të monitorohet në çdo kohë. Kërkimi juaj në internet monitorohet në çdo çast. Emailet tuaja mund të shihen çdo herë nga "inteligjenca".

Në disa raste, nuk ju lejohet as të filmoni në vendet publike. Nuk jeni të lirë. Jeni të lirë vetë për një qëllim sjelljeje që duhet të ndiqni, që iu është imponuar nga 1% e njerëzve të planetit.
Sistemi politik

Mendoni me të vërtetë se vota është e rëndësishme? Votat kanë rëndësi nëse jetoni në demokraci, por sipas një studimit ë fundit të universitetit Princeton, SHBAt-të (që janë kulmi i demokracisë) janë një demokraci e detyruar. Kjo do të thotë që ligjet dhe politikat e saj bëhen sipas interesave të koorporatave dhe elitës ekonomike, në vend që të bëhen sipas dëshirave të mirëqenies së njerëzve.Sistemi edukativ

Shkolla ju mëson të memorizoni, përsërisni, dhe të zbrazni. Ju mëson aftësitë e duhura që ta shpenzoni jetën duke punuar për ëndërrën e dikujt. Arti, është e vetmja gjë qe rikthen besimin, sepse inkurajon të menduarit kritik, organizimin e mendimit dhe kreativitetin.

Sistemi është i dizenjuar në këtë mënyrë. Shkon në shkollë, mos kalo caqet, momorizo dhe përsërit, merr nota të mira, merr një diplomë, dhe më pas behesh një punonjës i dikujt për gjithë jetën.

Çfarë bëjnë Bill Gates, Michael Dell, Tiger Woods, Richard Branson, Simon Cowell, dhe shumë të tjerë? Sigurisht që në këtë listë nuk mund të futen "milionerët" e tranzicionit shqiptarë. Pra, të gjithë milionerët e sipërpërmendur janë personazhe të suksesshme (disa miljarderë e të tjerë milionerë), dhe asnjëri prej tyre nuk ka një diplomë universiteti. Në fakt, rreth gjysma e tyre e la në mes shkollën e lartë.

Shkolla nuk ju mëson se si të gjeni pasionin tuaj, të zhvilloni taltentet apo identitetin. Madje nuk ju mëson as edhe si të paguani taksat, të blini një shtëpi, të rrisni një familje. Thjeshtë ju përgatit për të punuar për dikë, derisa të vdisni.Ndjekja e lumturisë

Ky është një qëllim i vdekur, sepse shpërlahemi trushë nga reklamat, marketingu dhe propaganda, për të menduar se lumturia vjen në formën e posedimeve materiale. Dhe pastaj shpenzojmë tërë jetën tonë duke u përpjekur për të fituar "garën e minjve", pa u munduar për të reflektuar asnjë moment, se çfarë do të thotë me të vërtetë "lumturi".

Marrëdhënje të përzemërta. Shpirtërimi. Natyra. Meditimi. Refleksioni. Marrëdhënja me Zotin. Zbulimi i vetvetes dhe zhvillimi personal. Vetërealizimi. Të jetuarit në momentin e tanishëm. Kontrolli i emocioneve dhe i mendimeve. Këto janë gjërat që përbëjnë lumturinë. Por ne na mësohet se lumturia është të gjeturit e një pune, një partneri apo blerja e një shtëpie. Nëse kjo është çështja, atëherë përse rreth gjysma e martesave përfundojnë me ndarje? Pse depresioni, ankthi dhe sëmundjet mendore janë në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave?Ideologjitë, fetë dhe kultura

Ti nuk je një shqiptarë. Nuk je mysliman. Nuk je biznesmen, humanist, amerikan, gjerman, kristjan, i klasës së mesme. Të gjitha këto gjëra janë tituj jo natyrorë që na janë mësuar për të jetuar në mënyrë sipërfaqësore, në kundërshtim me gjendjen natyrore të kulluar të momentit.

Për shembull, mund të pyesni dikë, "Kush jeni ju? Ai mund t'ju përgjigjet "Jam një biznesmen i djathtë, dhe kam një diplomë për ekonomik të marrë në një universitet privat." Këta bien në konfuzion me identitetin pa formë të shpirtit të tyre, duke e ngatërruar me etiketimet shoqërore, duke i ardhur përshtat matricës.

Besimi. Trashëgimia. Qëndrimet politike. Feja. Titujt e punës. Ushqimi dhe dietat. Kultura. Të gjitha këto gjëra janë të mësuara. Na janë mësuar nga shoqëria, dhe ka të ngjarë që t'i mbajmë gjithmonë me vete si pjesë e identitetit tonë. Është e natyrshme të identifikohemi përmes disa titujve, por konsideroni këtë: Nëse goditeni në kokë me një gurë dhe më pas vuani nga amnezia, nuk do të mbani mend asgjë nga identiteti juaj shoqërorë. Akoma do ekzistoni, por tani do ekzistoni në këtë çast, me gjithë qenien e kulluar tuajën. Do të jesh "TI", më shumë se kurrë në jetën tënde. Kur shpirti jonë nuk mban mbi supe peshën e lëndëve kulturore, fillojmë ta shohim botën dhe veten tonë me një palë sy krejtësisht të pastër.

Shpirtit tonë nuk i bëhet vonë për këta tituj apo etiketime, emra, pikëpamje kulturore. As Zotit apo Universit. Një ndër gjërat më të rëndësishme që lidhet me të jetuarit në matricë, është konfuzioni i madh i identitetit të vetes tonë, dhe një ndjenjë distancimi nga vetja jonë e vërtetë.

Kush jam unë? Ndihemi sikur diçka na mungon, pasi në vend që të ushqejmë shpirtin tonë, na është mësuar të përdorim një etiketim për t'i dhënë vetes një lloj kuptimi. Matrica, jo vetëm që po ndërhyn fuqishëm në mënyrën tonë të jetesës, por po fillon të futet tek sensi ynë i individualitetit. E vetmja mënyrë për t'u liruar nga ndikimi i matricës që ka mbi identitetin tonë, është meditimi. Sa më të urtë të bëhemi, aq më shumë do shohim.

/spiritscience/
Siroco
Siroco

Unë e dëgjoj këngën e zogut jo për zërin e tij, por per heshtjen që vjen pas.


200


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Burgu - Realiteti ku jetojmë Empty Re: Burgu - Realiteti ku jetojmë

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi