EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Profecitë e çuditshme që dolën të vërteta

Shko poshtë

Profecitë e çuditshme që dolën të vërteta Empty Profecitë e çuditshme që dolën të vërteta

Mesazh  Luli 11.08.14 23:31

Profecitë e çuditshme që dolën të vërteta Profecit-euml-e-ccedil-uditshme-q-euml-dol-euml-n-t-euml-v-euml-rteta_hd

Besoni ose jo, disa parashikime në histori dolën të vërteta.

Zjarri i madh në Londër

"Gjaku i të mirëve do të kërkohet nga Londra, e djegur në zjarr më ‘66”, ka shkruar Nostradamusi.

Zjarri i madh i Londrës ka ndodhur më 1666, duke shkatërruar 70 mijë shtëpi.

Revolucioni francez

"Populli i robëruar, me këngë, himne dhe kërkesa do të mbajë të robëruar princeshën dhe zotërinë: në të ardhmen ata idiotë pa kokë do të cilësohen vullnet hyjnor. Para se të vir lufta, muri i madh do të bie, e Mbreti do të ekzekutohet. Vdekja e tij vjen shpejt dhe për të nuk do të ketë pendesa. Rojet do të notojnë në gjak. Pranë lumin Sena toka do të jetë e përgjakshme”.

Revolucioni Francez i vitit 1789 me të vërtetë ishte një revoltë e përgjakshme kundër aristokracisë dhe familjes mbretërore, të cilët janë vrarë në gijotinë. Mbreti Louis XVI u ekzekutua më 1793

Adolf Hitleri

"Nga thellësitë e Evropës Perëndimore, një fëmijë i ri do të lind prej njerëzve të varfër, i cili me gjuhë do të josh masat, e fama e tij do të rritet në drejtim të Lindjes”.

Shumë e interpretojnë këtë si ardhja e Hitlerit në pushtet.

Konkuistadorët spanjollë në Meksikë

Ardhja e pushtuesve spanjollë, në krye me Kortezin që u dërgua më 1519 të pushtojë Meksikën, përputhej me Kalendarin Maja. Aty thuhej se njeriu-zot do të kthehet në tokë për të marrë qytetin Tenoçtitlan. Actekët e lashtë besonin se Kortezi ishte figurë legjendare që në objektet e tyre përshkruhej si gjysmë njeri e gjysmë gjarpër. Prandaj, ai ia doli me shumë pak ushtarë ta pushtojë Meksikën.

Vrasja e Lincolnit

Pas vrasjes së Abraham Lincoln, një shok i tij ka shkruar biografinë ku përmendet ankthi profetik që e përjetoi tri ditë para vdekjes. Sipas fjalëve të Lincolnit: "Rreth meje kishte paqe që kujtonte vdekjen. Kam dëgjuar rënkime mbytëse dhe se njerëz që qajnë. Mendova se u zgjova nga shtrati dhe shkova nën tokë. Heshtjen e ndërpriten rënkimet e njëjta, por vajtuesit ishin të padukshëm. I vendosur për të shkuar tek burimi e tingullit misterioz, hyra në Dhomën Lindore. Aty hasa një habi të dhimbshme. Para meje ishte një kreven, në të cilën një kufomë e mbështjellë me rrobat e varrimit. Rreth tij ishin ushtarët, që vepruan si gardistë. Ka pasur shumë njerëz të cilët kanë shikuar me trishtim kufomën, me fytyra të mbuluara. Të tjerë qanin. ‘Kush është i vdekur në Shtëpinë e Bardhë?’, pyeta një nga ushtarët. 'Presidenti', u përgjigj ai. 'E vrau vrasësi. Pastaj masa me britma të forta më zgjoi nga gjumi”.

Vrasja e Kennedy-t

Më 22 nëntor 1963, presidenti John Kennedy i tha gruas: “Sot po shkojmë në vendin e të çmendurve. Nëse dikush dëshiron të më vras nga një armë nga dritarja, askush nuk mund ta ndalojë, kështu që nuk duhet të shqetësohemi”. Të njëjtën ditë ai vritet.
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi