EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë

Shko poshtë

meditimi - Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë Empty Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë

Mesazh  Kybalioni 06.04.14 23:32

meditimi - Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë 2j518uc

Praktika e Meditimit Transcedental është ndoshta teknika më e hulumtuar e meditimit . Efektet e saj dhe përfitimet janë nënshtruar studimit rigoroz për mbi 40 vjet tashme .

Kjo trupe e kërkimit shkencor është kryer nga më shumë se 200 institucione akademike ( universitetet, institutet , shoqatat akademike etj) në 35 vende .

Kjo ka rezultuar në më shumë se 300 botime dhe artikuj të verifikuara në mënyrë të pavarur, të botuar në revista akademike si Revista Amerikane e Fiziologjisë , Scientific American , Lancet , Gazeta e Këshillimit Psikologjik , Gazeta Nderkombetare e Neuroshkences , Gazeta Britanike e Psychologjise Arsimore , Revista per Zgjidhjen e Konflikteve , etj.

Psikiatër i njohur Botërore Dr Norman E. Rosenthal përshkruan sasinë dhe cilësinë e kërkimit shkencor e bërë në fushën e Meditimit Transcedental .

Përpilimi i hulumtimit të kohëve të fundit shkencore.
Në artikullin " 10 përfitimet më të mëdha të TM " ne prezantojme një pasqyrë të rezultateve të kërkimit në një gjuhe të thjeshtë , dhe te përditshme .
Ne vazhdimisht do abdetojme këtë bazë të dhënash shkencore për të shtuar rezultatet e fundit të hulumtimit .
Artikuj novatore akademike mbi Meditimin Transcedentaldhe efektet e TM:

1-Stresi-Post-Traumatik - reduktime të rëndësishme në simptomat e stresit post-traumatik në refugjatë kongolez brenda 10 ditëve të praktikës Transcendetral Meditim (2014 )

2-Nje ulje e rendesishme e stresit ,si dhe lehtesim i simptomave te Depresionit .

3-Efektet e teknikës Meditimit Transcedental ulin ne menyre drastike Tiparin e Ankthit : Një meta- analizë e kontrolluar ne kushte laboratorike ( 2013)

4-Rrit normat e diplomimit per të studiuar efektin e programit TM mbi diplomimin , pranimin ne kolegje dhe ul braktisjen për studentët që ndjekin një shkollë publike te lartë ( 2013)

5-uljen e presionit të gjakut, shkrim akademik Përtej medikamenteve dhe dietë : qasjet alternative për uljen e presionit të gjakut . Një deklaratë shkencore nga Shoqata Amerikane e Zemrës ( 2013)

6-Ul vdekshmërine nga sëmundjet kardiovaskulare me 50 perqind dhe redukton stresin deri në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare (2012)

7-Studimet shkencore kërkimore dhe rezultatet mbi përfitimet e Meditimit Transcedental:

Veteranet e Operacionit Liria e Qëndrueshme dhe operacionit Liria e Irakut me Efekte te crregullimit te stresit dhe Stresit-Post-Traumatik me praktiken e rregullt te Transcendetal Meditim eshte pare nje ulje dramatike ne keto efekte negative dhe rahabilitimin ne jeten sociale si me pare, Një studim Pilot (2011)

8- . Efikasitet më i lartë të punës
Hulumtimi është kryer si në kompanite e vogla dhe në kompanitë e mëdha . Të gjithë anetaret e bordit , ndërmjetësuesit e dhe praktikat e rregullta te MT përmirësojnë në mënyrë të konsiderueshme ( 3 muaj në praktikë ) të masave të tilla të rëndësishme si :
efektivitetit punonjës ,
aftësitë e lidershipit ,
kënaqësinë e punës,
marrëdhëniet profesionale,
qetesine fiziologjike dhe stabiliteti gjatë kryerjen se detyrës mendore ( matur nga nivelet përçueshmëri lëkurës ) ,
Gjendja e shëndetit të përgjithshëm e permiresuar .

9-Përfitimet Meditim Transcedental - ulje e stresit si dhe lehtësim stresi
Tejkalimi i stresit është një nga përfitimet kryesore të praktikës se rregullt teMeditimit Transcedental - për arsye se stresi është shkaku, rrënja e pothuajse të gjitha sëmundjeve te tjera të mendjes e trupit dhe mosfunksionimit normal te tij .
Hulumtimi i kryer me nxënësit , me njerëzit që vuajnë nga çrregullime të stresit post- traumatik , apo me punonjësit konfirmon jashtë çdo dyshimi se TM ofron relaksim të thellë dhe të pushoni trupin dhe mendjen . Efektet e saj kryesore në drejtim të lehtësimin e stresit janë :
balancimin e aktivizimin e sistemit nervor ,
balancimin nivelet hormonal ,
rritur koherencën e trurit .
Si rezultat , trupi ynë dhe mendja reagojne më mire në situata të vështira .

10-Përfitimet Meditimit Transcedental - Rrit performancen shkollore akademike . Performancë më e mirë e shkollës.
Studime të shumta me studentë në të gjitha nivelet e rrugën e tyre arsimor ( të shkollës fillore , shkollën e mesme , kolegj , universitet etj ) demonstrojë se praktika Meditimit Transcedental rrit performancën e përgjithshme intelektuale dhe njohëse:
ka ndikim pozitiv në rezultatet e testimit akademike ,
redukton sjellje negative në shkollë ( mungesa, shkeljeve ) ,
redukton stresin ne shkollë të lidhura me ankthi dhe depresioni .

11-Përfitimet Meditimit Transcedental - Ulet presioni i gjakut .
Studime të shumta konfirmojnë se MT ul presionin e gjakut . Gjykimet e kontrolluara tregojnë se ajo ben qe `të ulet presionin e gjakut në:
njerëzit me hipertension ,
njerëzit me sëmundje të zemrës ,
vjetër dhe të rinj ,
nën stres dhe në pushim .
Për shembull , një studim ontrolled e individëve mbi 55 vjeç me tensionin e lartë tregoi se njerëzit që ushtrojnë TM jetojne më gjatë . Shkalla e vdekshmërisë së tyre në lidhje me presionin e rritur të gjakut ulet me 30% .

12-Pas shqyrtimit të hollësishëm të hulum 2006-2001 , një deklaratë e shkencore nga Shoqata American Heart rekomandon që MT mund të konsiderohet në praktikën klinike për parandalimin dhe trajtimin e hipertensionit .
Përfitimet meditim i jashtëzakonshëm - . Rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës
Si uljen e presionit të gjakut është shpesh një nga objektivat kryesore në zemër të sëmundjes parandalimin / trajtim , atëherë praktikë TM është me dobi të madhe këtu . Hulumtimet shkencore kanë treguar se T M ndihmon njerëzit me sëmundje të ndryshme kardiovaskulare si:
atherosclerosis ,
sindromi metabolik ,
dëmtime kongjestive të zemrës ,
ischemia e miokardit ,
i ventrikulit të majtë hypertrophy .

13-Një Studim 5 -vjeçar i koheve te fundit ( botuar në 2013 ) nga AHA tregon se pacientët duke bërë praktikë e rregullt TM ishin 48 për qind më pak të ngjarë të vuajnë një krizë zemre, goditje ose të vdes se sa burrat dhe gratë me kushte të ngjashme fizike qe nuk e praktikojne TM.

14-Përfitimet Meditimit Transcedental - Ndalohet pirja e duhanit nepermjet praktikes se TM.
TM nuk përfshin asnjë kërkesë për të lënë duhanin . Megjithatë , studimet shkencore tregojnë se pirja e duhanit ndalohet dhe vjen natyrshëm me këtë praktikë . Efekti mbi duhanpirësit duket të jetë kumulative - ulja mëe madhe e stresit arrihet përmes meditimit , aq më i madh është liria nga nikotina .

15-Përfitimet MT - Trajtimi i alkoolizmit .
Transcendetral Meditim ndihmon për të luftuar varësine nga alkooli . Meta - analizë e studimeve shkencore në trajtime të ndryshme tregojnë se efekti i TM në uljen e konsumit të alkoolit është 1,5 deri në 8 herë më e madhe se ajo e programeve të tjera (duke përfshirë programet e relaksimit , programeve të rezistojnë presionit të shoqërisë , makinës - nën - the- ndikimin ndërhyrjet , programe të tjera parandaluese të kombinuara ) . Çmimet e abstinencës për praktikuesit TM mund të jetë deri në 70% ( 18 muaj në meditim ) .
Përveç ndalohet pirja e duhanit të pijshëm , studimi tregon se TM gjithashtu mbështet mireqenien emocionale dhe shërohen alkolikët . Rezultatet pozitive vijnë edhe nga studimet qe përfshijne alkolikët kronike me pak mbështetje sociale apo financiare .

16-Përfitimet MT -( ADHD ) trajtimi i Hyperaktivitetit.
3 muaj të rezultateve ne praktikën e rregullt te T M sjellin
përmirësime në masat e funksionit të trurit e lidhur me simptoma e hyperactivity ,
përmirësimet në pesë simptoma -ADHD :
( 1 ) aftësia për të përqëndruar në mesimet e shkolles ,
( 2 ) aftësitë organizative ,
( 3 ) Aftësia për të punuar në mënyrë të pavarur ,
( 4 ) lumturia ,
( 5 ) cilësia e gjumit .

17-Përfitimet jMeditimit Transcedental- Marredheniet e shendetshme sociale dhe familjare.
Korrelacioni mes praktikë e rregullt TM dhe , marrëdhënie të shëndetshme harmonike është vënë re si në shtëpi dhe në mjediset e punës . Për shembull , një studim i përdorur për të krahasuar gratë që kane praktikuar meditimin transcedental me kontrolle qe përputhen në masën e kënaqësisë martesore . Subjektet në grup TM raportuan kënaqësi në mënyrë të konsiderueshme më të madhe martesore se kontrollet e tjera .

18-Përfitimet e TM - Rrit aftësitë e inteligjencës.
Praktika e MT ka treguar qe përmirëson rezultatet e testimit në fushat e mëposhtme :
Aftësia për sukses në situata të reja ,
shpejtësia e përpunimit të informacionit ,
Aftësia për të arritur dhe mbajtur sukses në punë , dashuri , marrëdhënie shoqërore ,
një grup i tipareve përfshirë funksionimit njohëse , personalitetit dhe sjelljes sociale ,
Përdorimi i balancuar i aftesive njohëse , afektive dhe të vullnetshëm permbledh ( tipare si të kuptuarit , analiza, kuriozitet , jokonvencionales , sintezë , dhe llogaritjen e rrezikut) .

Rreferenca:
              tmhome.com
(Shenim)
Kohet e fundit eshte themeluar "Shoqata e Meditimit Transcedental te Shqiperise",ku marrin pjese mesues te huaj ,te certifikuar nga Organizata Boterore e Maharish Mahesh Jogit.Per gjithe te interesuarit kjo eshte adresa per te kontaktuar me qellim rregjistrimin:

transcedentalmeditim@gmail.com
Kybalioni
Kybalioni

Gjithçka ka nje fillim dhe nje fund.Ne mes ndodhet arsyeja e se teres.
Pluhuri i harreses duhet te shkundet dhe jeta e re te filloje aty ku e kemi lene.

18


Mbrapsht në krye Shko poshtë

meditimi - Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë Empty Re: Meditimi Transcedental - kurs me mesues te huaj ketu ne Tiranë

Mesazh  Vizitor 08.06.15 0:16

Akoma ka njerez qe meditojne per perfitime sociale, shoqerore, shendetesore etj?
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi