EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.?

Shko poshtë

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Empty Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.?

Mesazh  Agamemndon prej 28.02.14 10:18

Hena nje satelit artificial !?  Ne se eshte keshtu,kushe e 'parkoi aty.?


kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Y7579jQb_400x300


Planeti ynë përfiton nga efektet e rëndësishme qe hëna prodhon mbi ne. Boshti i tokës mund të mos jetë aq i qëndrueshme sa është sot dhe dinamika e Tides me siguri do të ishte i ndryshme . Disa studiues besojnë se sateliti ynë nuk është  rezultat i një ngjarje kozmike,i rastësishëm , por rezultat i një inteligjence.Por a eshtë e mundur që hëna te jete një anije kozmike e maskuar në orbitë rreth planetit tonë ?kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Luna-satellite-artificiale


Hena - sateliti - artificial

Hëna me praninë e saj precize, bën një shërbim te pazëvendësueshëm në planetin Tokë dhe  ndaj qënieve te gjalla që banojnë atë . Pa Hënë pothuajse me siguri planeti ynë do të ishte shumë i ndryshme nga se si ne e njohmin atë .

Po të mos ishte aty , Tides(BATICAT) do të ishin mjaft te trazuara . Uji i oqeaneve do të shpërndahej në mënyre të ndryshme , duke zënë në mënyrë të barabartë rajonet ekuatoriale dhe ato polare . Kështu , disa rryma oqeanike nuk do të kishin lindur kurrë,po keshtu as nuk do ndodhte parandalimi i kontrollit termik të planetit dhe formimii i reve dhe për këtë arsye në qarkullimi atmosferik në shkallë globale .

Ashru si e shpjegoni INAF , një tjetër rolin themelor i Hënës është si stabilizator i boshtit të rrotullimit . Aktualisht vlera mesatare e prirjen e këtij aksi në lidhje me planin ekliptik është 23 gradë e gjysmë , dhe kjo vlerë luhatet pak,në një interval prej  më pak se dy gradë e gjysmë ne më shumë se rreth 41,000 vjet . Nëse ne Hëna nuk e kishte mundesine e orbitrimit rreth tokes e vehtes, ky boshllëk do të ishte shumë më i lartë ,qe mund te arrinte vlerat  afër 90 gradë . Në praktikë , kjo do të thoshte se  gjatë miliona viteve , akullnajat e poleve mund të migronin deri pranë ekuatorit !

Së fundi , një tjetër funksion i rëndësishëm i Hënës është e lidhur me kulturën e njeriut . Lëvizjet e tij ishin të bazuara në kalendarët e para . Mjafton të themi se kalendari hënor më i vjetër është konceptuar rreth 10 mijë vjet më parë . I njëjti grupim i ditëve në javë dhe muaj , përkatësisht , gjatë kohëzgjatjes së një faze të vetme të hënës midis katër të cikleve kryesore dhe kohëzgjatja e një cikli të plotë të fazave ,zgjat katër javë .

Java ka një vlerë të shenjtë në të gjithë zonën e Mesopotamisë , djep i kulturës hebreje dhe per orarin e saj, ku java  është një nga institucionet më të vjetra . Respektimi i së shtunës (dita e shtate) dhe fund java janë zbuluar vetëm pas robërise nga Jeruzalemi ku judenjtë ishin të detyruar nga pushtimi babilonas ne vitet 586 para Krishtit , por ndoshta ka ekzistuar për një përdorim të gjatë .

Sipas mendimit te studiuesve të një linje të caktuar, të gjithë këta faktorë nuk do të ishin thjesht rastësi e natyrshme , por kushtet e përcaktuara nga një intelegjencë, për të siguruar se hëna do ta bënte më të qëndrueshem planetin Tokë .Në këtë pikëpamje ,Hena 
jo vetëm nuk do të ketë origjinën natyrore , por do të ishte edhe një anije kozmike me një qëllim krejtësisht të panjohur .

Teoria Hënore e njohur se ajo eshte nje 'Anije kozmike' eshte teoria ''VASIN - Shcherbakov'' qe u propozua në vitin 1970 nga Michael VASIN dhe Alexander Shcherbakov , dy anëtarë të Akademisë Sovjetike të Shkencave, në një artikull me titull "Hëna është krijimi i një inteligjence te huaj ? " . Në artikull të dy shkencëtarët argumentojnë se sateliti jonë Hena eshte një planet i vockël i krijuar nga qenie të panjohura që kanë një teknologji shumë më të lartë se ajo  në Tokë .

Makina të mëdha jane përdorur për të shkrire shkëmbinj dhe për të krijuar dhembezime e forma të mëdha në Hënë , me rezultatin, e derdhjeve të bollshme lave në sipërfaqen e Hënës . Hëna më pas do të përbëhet nga një guaske e jashtme, i bërë nga përpunimin i skorjeve te metaleve te shkëmbinjve , dhe një tallashi te brendshem.

Anomalitë e Hënë

Pavarësisht vizitave të shumta të kryera në sajë të misioneve Apollo , Hëna mbetet një enigmë për shkencëtarët nga shumë këndvështrime . Megjithatë, siç thuhet në artikullin e tyre 'VASIN - Shcherbakov' , shumë aspekte konsiderohen te shpjegueshme në dritën e hipotezës së tyre . Origjina e Hënës është një nga problemet më komplekse të kozmogonise . Deri më tani , faktoret e krijimit te Henes ishin tre :

1 )Hëna dikur ishte pjesë e Tokës dhe nga disa lloj forcash nxirret në orbitë . Kjo teori , sipas dy studiuesve , është hedhur poshtë nga studimet më të fundit .

2 )Hëna u formua në mënyrë të pavarur nga e njëjta re e gazit dhe pluhurit kozmik qe u formua edhe  Toka , duke u bërë një satelit natyror . Por atëherë pse ka një dallim të madh në mes të gravitetit specifik të Hënës ( 3.33 gram për centimetër kub ) dhe atë të Tokës ( 5.5 g ) ? Përveç kësaj , analiza në shkëmbinj te sjellë në Tokë nga misionet Apollo tregojnë se përbërja e shkëmbinjve hënor është i ndryshëm nga ato tokësore .

3 )Hëna eshte formuar veç dhe larg nga Toka ( ndoshta jashtë sistemit diellor ) . Kjo do të thotë se sateliti jonë ka lundruar në gjithësi për një kohë të gjatë dhe ne një herë te vetme ajo të arrijë në afërsi të Tokës , në sajë të një bashkëveprim kompleks te forcave gravitacionale , u kap në një orbitë të përkryer rrethore gjeocentrike . Behet fjale vertete per nje kombin vendimtar te faktorëve të medhenj  !kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Luna-artificiale-02


Në fakt, sipas  VASIN-Shcherbakov , shkencëtarët që studiojnë origjinën e Universit,thone se sot nuk ka teori të pranueshme për të shpjeguar se si është i lindur sistemi Tokë- Hënë . Hipoteza e tyre është e thjeshtë :Hena është një satelit artificial  i vendosur në orbitë rreth Tokës nga nje inteligjenc jo tokesore e panjohur për ne .

Hipoteza e dy shkencëtarëve rusë nënkupton, se hëna duhet të jetë bosh nga brenda , me një shtrese të hollë prej metali që shpjegon pranine e kratereve të mëdha hënore , në përgjithësi të formuara nga ndikimet e meteoriteve ,me një fund të sheshtë apo edhe konveks , ndryshe nga krateret më të vegjel që kanë një thellësi proporcionale ne diametrin e tyre .

Autorët theksojnë se materiali i sipërfaqes së Hënës është i përbërë kryesisht nga kromit, titan dhe zirconium, të gjitha metale të fortë , mekanikisht rezistente dhe anti - korrozive . Në qoftë se dikush ka pasur për të zhvilluar një material për të mbrojtur një satelit gjigand artificiale nga efektet e pafavorshme të ndryshimit të temperaturës , nga rrezatimi kozmik dhe bombardimet e meteorit , patjeter qe do të kishte zgjedhur pikërisht këtë përzierje te elementeve .

Kjo shpjegon arsyen përse shkëmbinjtë hënor janë aq të jashtëzakonshme dhe rezistente ndaj ngrohjes , një faktor i cili në masë të madhe ka habitur astronautët e Apollove dhe studiuesit e NASAs . Dy studiuesit rusë në artikull thone:

"E pare nga pikëpamja inxhinierike,anija kozmike qe ne e quajmë Hënë është nje ndërtese supergjigande dhe e forte . Dhe ' kjo shpjegon shumë mirë jetëgjatësinë e saj . Është e mundur që kjo të jetë më e vjetër se planeti jonë,mbasi eshte 'vertetuar' qe disa shkëmbinj hënore janë te  vjetër se ata në Tokë . Nëse kjo është e vërtetë , atehere ne baze te moshes se mineraleve të përdorura percaktohet dhe mosha qe ndërtuar sateliti Hene . "


Sipas dy studiuesve , është e vështirë që të përcaktosh kohën kur hëna filloi të shendrit në qiell . Kjo nënkupton se Toka dikur mund të ketë qenë pa Hënë ?

Studiues të historisë dhe miteve te lashta,te cilet kane gjetur në fragmente pergamenesh të lashtësise ,te shkruara nga autorë të rëndësishme të asaj periudhe, thuhej në mënyrë të qartë se qielli ishte pa Hënë , ndoshta kjo eshte kujtesa më e hershme njerëzimit . Hippolytus-i  i Romës , një shkrimtar i krishterë i shekullit të dytë , në shkrimet e tij 'Refutatio Omnium Haeresium' shpjegon se Anaxagoras dhe Demokriti , dy filozofët e Greqisë së lashtë , thoshin se kishte qenë një kohë kur  Hena nuk kishte  ekzistuar

Aristoteli , në fragmentin 591 , shkruan se territori Arcadia-s , para se të banohej nga grekët u pushtua nga njerëzit e Pelasgians , një kulturë proto - Helenike që sipas filozofit të madh ,kane ekzistuar më parë se ne qiell te kishte një Hënë,dhe kjo ishtë arsyeja qe eshte quajtur Proseleni . Plutarku flet ne'' Le Questioni Romane'' per arcadianet si njerëz para-Henor . Së fundi ,gramatikani roman Censorinus, aludon për një kohë të kaluar kur nuk ka pasur hëna në qiell .

Lind me te drejte pyetja..-Nëse , atëherë nuk ka ekzistuar asnjë Hëne , atehere kush e solli dhe e 'parkoi' atë atje dhe pse ? Të dy studiuesit rusë,postulatit se Hëna mund të jetë një anije kozmike shumë e lashtë , një lloj Arkë e Noes e përdorur nga qytetërimet e lashta për të udhëtuar në hapësirë ​​për mijëra e miliona milje dhe që ka arritur ne planetin tonë Toke për ta kolonizuar atë :keshtu qe ne rrjedhimisht jemi pasardhësit e tyre .

Autorët parashikojnë qe brenda Hëna është e mbushur plot karburant për motorët , materialet dhe pajisjet për riparim , mjetet për mbështetjen e jetës dhe pajisjeve të vëzhgimit . VASIN dhe Shcherbakov , nuk besojne se Hëna është ende e banuar , dhe ndoshta shumë nga pajisjet e saj automatike kanë mbetur.

Por në disa raste ka ipoteza keqdashëse ,ku disa teoricienë te konspiracionit alien besojnë se Hena jo vetëm qe është akoma e banuar , por ajo ende luan një rol të rëndësishëm në planet e 'pushtuesevet' të huaj.
Agamemndon
Agamemndon

Besim do të thotë të besosh diçka që e di që s'është ashtu.

— Mark Tuein


195


Mbrapsht në krye Shko poshtë

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Empty Re: Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.?

Mesazh  AI IA prej 23.07.14 8:50

Nese mendojne qe hena ka sherbyer si anije kozmike dhe se brenda eshte bosh atehere perse nuk bejne kerkime per te zbuluar brendesine e henes? Apo eshte bere nje gje e tille dhe faktet nuk behen publike?
AI IA
AI IA

Mund te besh cdo gje, por jo gjithcka!

13


Mbrapsht në krye Shko poshtë

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Empty Re: Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.?

Mesazh  Luli prej 22.06.15 8:29

Nga ka ardhur dhe si është krijuar Hëna?

Asnjë satelit tjetër nuk është aq i madh dhe kaq i afërt me planetin tonë, sa Hëna. Si përfundoi Toka me një fqinj të tillë kaq të madh?

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Nje-hene-e-plote-e-pare-nga-Toka

Nje hene e plote e pare nga Toka

Hëna është një mister. Çdokush në Tokë mund ta shohë atë, por ne gjithmonë shohim vetëm një anë të saj. Ajo ndikon në dallgët e oqeanit, kur kafshët kryejnë marrëdhënie seksuale dhe siç duket edhe kur njerëzit flenë gjumë.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Astronauti-John-W.-Young-duke-ecur-n%C3%AB-H%C3%ABn%C3%AB-gjat%C3%AB-misionit-Apollo-16

Astronauti John W. Young duke ecur në Hënë gjatë misionit Apollo 16

Megjithatë që nga viti 1969, askush nuk e ka vizituar Hënën. Vetëm në vitin 2015, pas gjysmë shekulli, 12 persona shkuan atje.

Falë astronautëve që vizituan Hënën, ne dimë më shumë për përbërjen e Hënës tani. Por me të gjitha dijet, shkencëtarët po luftojnë me një pyetje të thjeshtë: “Nga erdhi Hëna? A ndodhi diçka apokaliptike që e solli “në jetë”?

Paraardhësit tanë nuk mundën të shkonin në Hënë, por kjo nuk i ndaloi ata të meditonin se nga erdhi Hëna. Astronauti italian, fizikanti dhe filozofi Galileo Galilei dha një kontribut të hershëm kur ai krijoi teleskopin e fuqishëm që na e tregonte Hënën me detaje nga një largësi shumë e madhe.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Sip%C3%ABrfaqja-e-H%C3%ABn%C3%ABs-%C3%ABsht%C3%AB-e-mbuluar-me-male-fusha-dhe-kratere

Sipërfaqja e Hënës është e mbuluar me male, fusha dhe kratere

Në fillim të viteve ‘60, Galileo tregoi se Hëna kishte një peisazh të ngjashëm me atë të Tokës. Ishte terren i thyer, me male dhe fusha. Ky ishte mendimi i parë se Toka dhe Hëna mund të jenë formuar së bashku.

Pak pas viteve 1800, edhe djali i Charles Darvin, George, erdhi me një ide. Ai sugjeroi se kur Toka ishte shumë e re, rrotullohej shumë shpejt, dhe si rezultat një pjesë e saj u shkëput për në hapësirë dhe formoi atë që ne quajmë Hënë. Oqeani Paqësor supozohet të jetë shenjë e kësaj ndarjeje. Kjo teori nuk u mbështet shumë, dhe pas Luftës së Dytë Botërore një ide krejt e re e zëvendësoi atë.

Kimisti Harold Urey propozoi se Hëna kishte ardhur nga një pjesë tjetër e galaksisë, dhe u tërhoq nga graviteti i Tokës.

Kjo teori e ka një lloj të drejte. Hëna është e madhe në krahasim me Tokën, por nëse është e ndërtuar diku tjetër, atëherë kjo teori ka kuptim. Teoria gjithashtu llogarit faktin që ne gjithnjë ballafaqohemi me të njëjtën anë. Megjithatë, disa shkencëtarë mbeten të pabindur. Ata nuk janë të sigurtë nëse Toka mund ta kapë Hënën pa një ndërprerje të orbitës së saj. Ata gjithashtu mendojnë se ata ndoshta mund të jenë përplasur.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? H%C3%ABna-k%C3%AB-nja-orbit%C3%AB-t%C3%AB-pazakonshme-q%C3%AB-%C3%ABsht%C3%AB-e-v%C3%ABshtir%C3%AB-p%C3%ABr-t%E2%80%99u-shpjeguar

Hëna kë nja orbitë të pazakonshme që është e vështirë për t’u shpjeguar

Ekzistonte një zgjidhje e mundshme. Nëse atëherë atmosfera e Tokës ishte e mjaftueshme, mund të ketë vepruar si një airbag gjigand, duke e ngadalësuar shpejtësinë e Hënës përpara se ajo të “arratisej” në hapësirë. Por edhe kjo u duk një teori e pamundur.

Shkencëtarët që studiojnë Hënën kishin nevojë për një teori që të ishte në përputhje me disa prej vëzhgimeve që ishin bërë. Hëna është e madhe, ajo gjithashtu po përshpejton lëvizjen e saj, që do të thotë se gradualisht do të largohet nga Toka.

Një teori e re doli në pah. Hëna dhe Toka u formuan së bashku nga një disk gjigant materieje, që rrethonte një vrimë të zezë. Kjo teori pati “një vdekje të shpejtë”. Nuk mund të shpjegohej shpejtësia me të cilën Hëna mbante nën orbitë Tokën. Gjithashtu, astronomët kishin llogaritur se Hëna kishte gjysmën e dendësisë së Tokës. Por nuk kishte shenja të ekzistencës së një vrime të zezë. Kjo bëri që teoria e Urey-t të mbeste dominante gjatë viteve 1960, në kohën kur Shtetet e Bashkuara filluan të përpiqeshin të dërgonin njerëz me mision në Hënë. Nëse Urey do të kishte të drejtë, Hëna duhet të kishte përbërje të ndryshme kimike nga ajo e Tokës. Për ta provuar këtë, astronautët e Apollo-s u ngarkuan me sjelljen e mostrave të shkëmbinjve të Hënës. Të dhënat e mora i hodhën poshtë të gjitha teoritë ekzistuese.

Viktima e parë ishte teoria atomike e George Darvinit. Shkëmbinjtë hënorë treguan se Hëna ishte shumë më e vjetër se Oqeani Paqësor, nga i cili u supozua se kishte ardhur.
Megjithatë shtresa e jashtme e kores së Tokës është 200 milion vjet e vjetër. Nuk ka mundësi të jetë burimi i shkëmbinjve të Hënës. Edhe teoria e Urey mori një goditje.

Për habinë e të gjithëve, mostrat e shkëmbit hënor zbuluan se Hëna është pothuajse kimikisht identike me Tokën. Kjo do të ishte e pamundur nëse do të ishin formuar larg njëra-tjetrës, ashtu siç kishte sugjeruar Urey.

Shkëmbinjtë tregonin se Hëna ishte formuar 29 milion vjet më vonë se çdo objekt tjetër me të njëjtën masë në sistemin diellor. Duket se ka pasur një fillim të zjarrtë. Zonat e errëta të sipërfaqes së saj sugjerojnë se ajo mund të ketë qenë e mbuluar nga një oqean më magmë të lëngshme.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Teora-e-Theias

Teora e Theias

Teoria e Any-t për origjinën e Hënës do të duhet të japë llogari për të gjitha këto. Asnjë nga teoritë ekzistuese nuk ishte e vërtetë. Një numër i madh faktesh të hollësishme rreth Hënës u mblodhën nga shkëmbinjtë hënorë, por nuk u dha një pikturë e saktë e origjinës së saj.

Në vitin 1975, tre vjet pas uljes përfundimtare të Apollos, një teori e re doli në sfond. Kur sistemi diellor u formua 4.5 miliard vite më parë, ekzistonin të gjitha llojet e shkëmbinjve. Kështu Uilliam Hartman dhe Donald Davis nga Instituti Shkencor Planetar në Arizona, sugjeroi se një nga këto shkëmbinj goditi Tokën. Sipas tyre duhet të ketë qenë një shkëmb i madh, me madhësinë e planetit Mars, ose 1/10 e Tokës. Planetit hipotetik iu vu nofka “Theia”.
Nëse Theia ekzistonte, nuk ka lënë gjurmë në Hënë.

“Çdo planet ka një histori të ndryshme të formimit të kores së saj,” tha Dalliday. “Izotopet sugjerojnë se atomet e Hënës dolën nga vetë Toka”. Këtë Dalliday e quan “kriza izotopike”, por nuk e ka “vrarë” ndikimin e hipotezës.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Download1

Shpjegimi më i thjeshtë i mundshëm është se Theia kishte të njëjtën shenjë izotopike me Tokën, mbase ngaqë është krijuar afër saj. Megjithatë, simulimet e sistemit të hershëm diellor sugjerojnë që mundësitë që të ketë ndodhur kjo janë më pak se 1%.
Në të njëjtën linjë me këtë, nuk ekzistojnë trupa të tjerë në sistemin diellor me të njëjtën përbërje izotopike si Toka dhe Hëna. Shkencëtarëve do të donin të koleksiononin mostra meteoritesh nga Venusi dhe Mërkuri për të parë nëse kanë izotope të ngjashme.

Nga ana tjetër, ndoshta ndikimi ishte aq i madh sa Theia dhe Toka u shkrinë, dhe atomet e tyre u miksuan së bashku. Kjo do të shpjegonte pse Toka dhe Hëna janë kaq të ngjashme në ditët e sotme, por nuk dihet akoma nëse një impakt i tillë katastrofik ka ndodhur.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Nj%C3%AB-most%C3%ABr-e-nj%C3%AB-shk%C3%ABmbi-h%C3%ABnor-q%C3%AB-soll%C3%ABn-n%C3%AB-Tok%C3%AB-astronaut%C3%ABt-e-Apollo-15

Një mostër e një shkëmbi hënor që sollën në Tokë astronautët e Apollo 15

Gjithashtu mendohet se trupi ndikues ka qenë prej akulli. Ndodhen shumë copa të mëdha akulli në sistemin e jashtëm diellor, dhe një nga to mund ta ketë përplasur Tokën me shpejtësi të madhe. Por edhe nëse ka ndodhur kështu, vetëm 73% e Hënës mund të rridhte nga Toka, gjë që nuk është e mjaftueshme për të shpjeguar izotopet.

Në vitin 2012, Matija Cuk dhe Sarah Stewart nga Universiteti i Harvardit sollën një ide që e shmangnin teorinë e mëparshme.
Ata sugjerojnë se Toka ka qenë duke u rrotulluar shumë shpejt kur Theia e ka goditur atë. Nëse Toka po rrotullohej me atë shpejtësi, ka pasur vrull të mjaftueshëm për të dërguar Hënë në orbitën e duhur. Kjo tregon që Theia mund të ketë qenë shumë më e vogël nga sa është menduar më parë, sa 2% e masës së Tokës. Sipas kësaj teorie, Hëna materialin e parë të përbërjes së saj e ka marrë nga Toka.

Në prill të vitit 2015, më shumë prova dolën në mbështetje të hipotezës së impaktit gjigand. Alessandra Battisti nga Instituti i Teknologjisë së Izraelit, sëbashku me kolegët e saj performuan një simulim të detajuar të objekteve që rrotullohen në sistemin e hershëm diellor.

Ata zbuluan se objektet që kishin ndikim mbi planetet ishin shumë më të ngjashme me planetët përkatëse nga sa pritej më parë. Në vend të shanseve që më parë mendohej se Theia ishte më pak se 1% e ngjashme me Tokën, ajo thotë se këto mundësi ngjashmërie mund të arrijnë në 20%. Kjo e bën ngjashmërinë e çuditshme te Tokës dhe Hënës pak më te lehtë për t’u shpjeguar.

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Toka-e-re-dhe-H%C3%ABna-kan%C3%AB-qen%C3%AB-shum%C3%AB-p%C3%ABrc%C3%ABlluese

Toka e re dhe Hëna kanë qenë shumë përcëlluese

Megjithatë, puna nuk është e përfunduar. “Gjithmonë na mungon diçka” thotë Stewart. Shumica e hulumtuesve mendojnë tani se zgjidhja do të jetë një lloj versioni i hipotezës së impaktit gjigand, por janë të nevojshme dhe shumë studime për ta shpjeguar këtë.

Problemi më i madh është të gjendet një teori që të ketë gjasa të jetë e arsyeshme dhe mos të lihen vende për dyshime. Ndoshta nuk duhet të befasohemi që një pjesë e tregimit të origjinës së saj mbështetet në “fatin e verbër”.

Nga Katie Silver, BBC
Përgatiti: Endri Farka
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

kush - Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.? Empty Re: Hena nje satelit artificial ! ? Ne se eshte keshtu,kush e 'parkoi'atje.?

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi