EXPLORER UNIVERS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

11 Shtator 2001

Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty 11 Shtator 2001

Mesazh  politologu prej 23.02.09 13:41

11 Shatori - Hipoteza dhe Teoritë

11 Shtator 2001 H-4-1015970-1252647957

DITA QË NDRYSHOI BOTËN:11 SHTATORI 2001

08:45 Një avion I rrëmbyer godet kullën veriore të Qendrës Botërore të tregtisë në Nju Jork, duke shkaktuar një grop te madhe në katin e sipërme të ndërtesës dhe shumë flakë.

09:03 Një avion i dytë pasagjerësh përplaset në kullën jugore të Qendrës Botërore tregtisë.

09:17 Administrata Federale e Aviacionit(FAA) urdhëron të gjitha aeroportët e Neë Jorkut të mbyllën mënjeher. Disa minuta më vonë mbyllen të gjitha urat dhe tunelet e qytetëve të Nju Jorkut.

09:30 Presidenti Bush flet në Florida duke I informuar qytetarët për sulme terroriste.

09:40 FAA ndalon gjithë fluturimët në aeroportët në SHBA, hera e parë në historinë amerikane që ndërpriten trafiku ajror në mbarë vendin.

09:43 Pran Uashingtonit, një avion tjetër përplaset në Pentagon, selia e ushtrisë amerikane duke shkaktuar tym dhe flakë të mëdha.

10:05 Kulla jugore e qendrës botërore shëmbet. Një masë e madhe tymi mbulon Manhatanin.

10:10 Avioni I shoqërisë "United Airlines", nr.93 përplaset në Pensilvani.

10:22 Në Uashington evakuan departamentët e shtetit dhe drejtësisë si dhe banka botërore dhe ndërtesat e kongresit.

10:24 FAA njofton se të gjitha avionet që fluturonin per SHBA u devijuan për në Kanada.

10:28 Rrezohet kulla veriore e QBT.

10:45 Evakuohen të gjitha ndërtesat qeveritare në Uashington.

11:59 Agjensioni "United Airlines" konfirmoi se avioni nr.175 nga Bostoni për Los Angjelos ishte përplasar me 56 pasagjer në bord dhe 9 anëtar të ekuipazhit. Ky zbulohet të jetë I njejti avion që goditi kullën jugore QBT.[1]

Vërtet të flasësh për 11 shtatorin është problem sepse prej asaj kohe ende nuk kemi rezultate konkrete rreth kesaj ngjarje tragjike, dhe mu për këtë ne ende merremi ndoshta me hiopteza dhe teori të ndryshme.

Kur themi ende nuk kemi rezultate konkrete, e kemi për qëllim në mënyrë zyrtare nga komisioni që është përgjegjës rreth kësaj ngjarje , ndërsa anën tjetër kemi ndoshta edhe fakte të vërteta individuale edhe grupore, se kush në të vërtet qëndron pas kësaj tragjedie.

Dhe mu për këtë ne jemi të obliguar të merremi me hipoteza dhe teori të ndryshme.

Me 11 shtator 2001, ne truallin e SHBA rrëmbehën katër aeroplan civil të udhëtarëve nga një grup terroristësh 10-15 persona, ku godasin dy qytetet e Neë Yorkut dhe Uashingtonit, pra, kullat binjake të Qendres Tregtare Botërore. Aty mbëten të vdekur diku 2792, por skeletët iu gjetën vetem 1520.

Një sulm i tillë ishte i paimagjinuar nga qytetaret amerikan sepse një gjë të tillë nuk e kanë pritur, për arsye se gjithmonë amerikanët rrezikun e prisnin nga jashte apo jo. Pra, gjithmonë Administrata amerikane është përqendruar tek rreziku nga jashte, sidomos përmes raketave antibalistike.

11 shtatori dita që ndryshoi botën. Demtoi rend amerikanët dhe mbarë botën. Për momentin SHBA filluan të ndryshojnë në 180 shkallë, pra politikën e jashtme duke u perqendruar tek suguria apo jo. Por, kjo ngjarje nuk mbetët në kujtime tona vetëm si ngjarje tragjike qe u mbyten afer 3.ooo njerëz, por, kjo datë shënon edhe lindjën e terrorit, diskriminimit, opertedit mediatik kundër islamit dhe botës muslimane. 11 shtatori ka sherbyer si faktor legjitimues për shtetët imperiale në përdorimin e dhunës dhe terrorit, si një metodë për ti shtri këmbet në Lindjën e mesme për disa multiarsye apo jo.

Vërtet vlen të shtrohen disa pyetje rreth kësaj ngjarje tragjike. 11 shtatori është ngjarje rastesi apo e kurdisur? Qfarë fshihet prapa kesaj ngjarje si justifikim? Kushë qenë ata që rrenuan QBT? Qfarë sherbeu sllogani "Lufta kundër terrorizmit"? Kush qenë objekt terrori, kërcenimi, vrasje pas kësaj ngjarje? Cili ishte roli I masmediave ? Etj.

SHBA, 11 shtatorin dhe shtete të ndryshme e shfrytëzuan si rast jo SUI GENERIS por si PRECEDENT edhe për vënde të tjera. E kam fjalën që SHBA dhe te gjitha ato shtete qe ti realizojnë synimet, agjentet e tyre. Por, këta gjetën një metodë, sllogan si"Lufta kundër terrorizmit" si të vetmen mënyrë "legjitimuese" për ti quar agjentët e tyre në vënd. Por, "LKT", në botën muslimane dhe me gjerë është kuptuar si luftë kundër islamit dhe botës muslimane. Ka argumente të shumta rreth kësaj te cekur më lart, që mbështesin fuqishëm.

Realisht kuptohet se 11 shtatori shërbeu si metodë për të vazhduar neo-kolonizimin në Lindjen e mesme, marrjen e naftes, dhe pasurive te ndryeshme apo jo. Kjo shihet ne deklaratat e Bushit, pas 11 shtatorit, deklarata te ngjyrosura me ngjyrime fetare. Ai deklaroi se kemi hyrë në një luftë kryqëzatash dhe kjo perkujton terrorizmin kryqtar nga Papa Urbani II në vitin 1097 kundër Lindjës së Mesme. Po ashtu dhe me deklarata të ndryshme si "boshti i së keqës", "kush është kundër nesh nuk është me ne", kjo te kujton Leninin në kohën e tij.

Po ripërseris pra, 11 shtatori shërbeu si faktor legjitimues për shtetët imperiale në perdorimin e dhunës dhe terrorit kundër oponentëve, dhuna e cila tashme shpesh justifikohet me hipoteza mbi luftën globale kundër terrorizmit.

Pastaj se sa rendësi i dha qeveria amerikane zbulimit të kësaj tragjedie tregon fakti qe qeveria fillimisht ndau 3 milion për zbulimin e ketij fakti dhe pas shumë protestave të familjarëve të të humbureve ky buxhet u rrit ne 15 milion dollar. Vetëm për të bërë një krahasim: për zbulimin e skandalit në mes Clintonit dhe Monika Leëinksit qevria ndau 70 milion dollar. As'eshte kjo dicka absurde? Cila mund te jet arsyeja qe qeveria u tregua e shtrenguar kur bëhët fjalë për sigurinë nacionale? Kjo pyetje na con direkt në fushë atje ku qelin lulët e 11 shtatorit dhe një pergjigjje direkte na jep invazioni (okupimi) i Irakut.

Minitstri I Mbrojtjës Rumsfeldi dhe zëvendësi i tij Ëolfoëitz në ndërkohë kanë thënë se planët konkrtete për luftën në Irak filluan direkt pas përplasjes se aeroplanëve në kullat binjake. Dhe ja propaganda amerikane se cfarë bëri për të ndërhyrë në Irak.

FBI-ja publikoi listën e 19 pëngmarresve prej cilëve ishin 15 nga Arabia Saudite. 18 muaj më vonë, para marshimit në irak rezultatët e disa anketimëve në Amerikë tregojnë që 60% te banorëve amerikanë mendojnë që pengmarrsitë ishin irakian.

Cfare ndodhi? Si gjithmonë Shteti amerikan iu desh 18 muaj qe me anë të mediave (spotëve reklamuse, spotëve shtetërore informative, emisioneve dukumentar fiktibve të financuara nga shteti, filmave të ndryshme serik dhe artistik, librave, gazetës, shkollave , kishës, e shumë mënyra të ndryshme ) arriti që të depërtojë në pavetëdijën e amerikanëve, ti kthej mendimët e tyre dhe tu krijoj bindjën qe perngmarrsit jane irakian. Dhe mu përkete tashme populli mendonte se duhet nderhyrë për ti ndeshkuar pëngmarrsit.

Këtu kemi të bëjmë me një kundërshtar gjeografik ai Arab dhe kundërshtar ideologjik ai Islam. Kemi të bëjmë me një rast ku ende kemi paqartësi pas disa vitësh komisionësh të ndryshme qeveritare. Të gjitha këto paqartësi padyshim, i shërbenin si qëllim për të ndërhyrë në Tokat Arabe apo jo, si gjithmonë me qëllime propogandistike.

Si ka mundësi që shteti më i fortë në botë me një ushteri moderne me armët me moderne dhe me të sofistifikuara me zbulimët e ndmeshem dhe sekrete që posedon ky shtet sa i përket armatimit, të mos zbuloj dhe eliminoj rrëmbyesit me thika ? Për vet faktin ende deri me tani nuk kemi fotografi të sakt rreth asaj qfarë ka ndodhur, dhe askush deri me tani nuk është denuar me fakte të sakta:nuk ka deshmi.

Një gjë po shifet se ënd po mbahen fsheht, p.sh. Amerika mbajti fshehtë bombën atomike me emrin "Manhatan Project" 1940, po ashtu mbajti fsheht ndërtimin e aeroplanit " Stealth Bomber" 1080, pse te mos e mbajë edhe këtë ngjarje sekret. Në ditën e partise së Republikaneve në fillim të janarit u tregua se në një anketim që u është bërë banorëve të qytetit në lidhje me 11 shtatorë, 49,3% e te pyeturëve janë të mëndimit që qeveria ka pasur informata për sulmet.

Kemi një fakt paralajmrimet që iu bën ministrit të drejtesisë Ashroft dhe kryetarit te komunes San Francisko Ëillie Broën para 11 shtatorit, se me 11 shtator te mos perdorë aeroplan te linjave.

Vërtet e gjithë kjo u bë nën ombrellën e "lufta kundër terrorizmit". Pas sulmëve masive 11 shtatori 2001, Bushi doli me deklaratë të ngjyrosura me ngjyrim religjioz se do luftojmë terroizmin në katër anët e botës, sepse tashme u informu se prapa kësaj gjindët organizata e quajtur AL KAIDA me udhëheqesinë e saj Osama Bin Laden.

Shumë shtete iu bashkuan ketij sllogani jo Amerikes p.sh. Rusia, Kina, Turqia etj, jo pse kanë raporte të mira por ishte interesi apo. Rusia iu bashkua sepse këtu gjeti "legalitetin" për të terrorizu qeqenet apo jo, Kina po ashtu per ti terrorizu muslimanët Turkistanin lindor(ujguret) dhe Turqia me kurdët. Pra, ketu u bë një emërues i përbashkët rreth një armiku unik, ai ishte Islami me perjashtim te turqis. [2]

Brezinski kritikoi ashpër politikën e jashtme amerikanë, me termin "LKT", ku nisi të luftohët islami dhe bota muslimanë është një gabim shumë i madh. Fjalimi i Bushit, ku qe i gatshëm ndoshta për prirje religjioze të trajoj kërcenimin me terma religjioze, duke e parë atë si një përplasje " së mirës dhe së keqës", "boshti i se keqës","luftë kryqëzatash". Ai madje përfaqësoi formulen e Leninit, "Ai qe nuk është me ne, është kundër nesh."[3]

Vërtet ketu SHBA, uzurpuan prejtën për të identifiku armikun për sulme pa konsensus ndërkombtarë. Pastaj kemi të bëjmë me një paqartsi, një definim të turbulltë: shpesh me terma teologjike apo jo.[4]

Pra, shumë shtete hyren nën ombrellën e ketij sllogani"lufta kundër terrorizmit", për ti quar agjentet e tyre përpara apo jo.

Janë të shumta hipotezat dhe teoritë rreth asaj se kush qëndron prapa këtij akti masiv terroristë 11 shtatorit, të bëjmë një "doënloading complete". Kemi të dhëna se prapa këtij akti terrorist mund te ken qenë CIA amerikane, madje ka fakte të tilla. N]ë momentin kur janë godit kullat nuk kan qenë asnjë punonjës zyrtar, sidomos jahudi. Anën tjetër kemi se mund të kenë ndihmu edhe mediat që të ndodh kjo tragjedi apo jo.

Michael C. Rupert e rendit Dick Cheney numer 1 si i dyshuar rreth 11 shtatorit. Rupert gazetar dhe anëtar i komisionit për vertetim të 11 shtatorit, në librin e tij "Crossing the rubicon". Pse i dyshimte? Cheney ishte komandant në post me 11 shtator dhe dirigjonte qdo gjë përmes shërbimit sekret.2)Shërbimi sekret përdor sistemin me te sofistifikaur të kominikimit.3)shërbimet sekrete përdorën teknologjinë për vezhgime të kontrollit civil ajror.4) etj.

Ministrja franceze për rregullimin banësor dhe hapsinor në qeverinë franceze Christine Boutine deklaron se Bushi qëndron prapa sulmeve 11 shtator, njofton Reuters. Pastaj presidenti i venezueles Qahvez, me 13 shtator thotë "vete SHBA-ja implikuar në sulmet e 11 shtatorit" me tej thotë se hipotezat se këto kulla janë rrëzuar me dinamit nuk janë absurte, ndërtesat nuk rrëzohen kur në një menyre të tillë, përveq nëse nuk bëhët fjalë për një kurdisje.

Po ashtu kryetari i Bolivise e quan Bushin terrorist, me 22 dhjetor njofton Reuters, si intervenimi i tij ushtarak në Irak janë një terrorizëm i pastër. Në bazë të një ankete të kryer gjatë korrikut nga Universiteti"Scrips Hoëard" nga Ohio, me shumë se 1\3 e amerikanëve mendojnë se zyrtarët amerikan kanë nditur sulmët , në mënyre që SHBA të kishte arsye për hyrë lufte në Afganistan dhe Irak, Uashington 13 shtator njofton Reuters.

Departamenti i shtetit ne Websiten e tij të internetit i ka përmendur se kullat binjake nuk ishin rrëzuar nga përplasja dy aeroplaneve me udhëtarë, por nga eksplozivi sekret. Rrëzimi i tyre duket i zakonshëm për ata që nuk janë profesionistë, por ekspertët e këtyre tërë këtë e shohin nga një këndveshtrim tjetër shkruan ky ëebsite. Fidel Castro akuzon SHBA se ka gënjy për atentatët e 11 shtatorit, ku ai cek se nuk ka mundësi se avioni ta bëjë një gjë të tillë, pra ajo qfarë ndodhi, njofton reuters.

Thënë troq 11 shtatori qe dita ku lindi terrori,diskriminimi, terrori psikologjik, dhe qdo gjë ishte në shërbim të luftës kundër Islamit dhe botës muslimane nën ombrellen apo slloganit"lufta kundër terrorizmit".

Dhe kjo rezultoi në hakmarrjen, ushtrimin e dhunës ndaj musliamneve në SHBA, pastaj ndërhyrja Afganistan më 2001, Irak më 2003, hapja famëkeqe e burgut Guantanamo,Abu graib që nuk njef historia njerëzore për kësi burgje, se as në kohën e Leninit, Stalinit nuk kanë ndodhur një terror i tillë apo jo, pastaj lufta ndaj Islamit dhe botës muslimane në të gjitha mënyrat e mundshme, dhe vërtet ketu shifet se kush janë në të vërtet terrorista apo jo……?

Autori :
Qazim Rama
Bachelor i shkencave politike dhe administrates publike
Nje pjese e shkeputjes nga punim diplome.
--------------------------------------------------------------------------------


[1] Bardhyl Ukcamaj:Qytetërimi kundër terrorizmit,Prishtinë,f.25.

[2] Berzinzki:Zgjedhja dominim global apo udhëheqje globale,Prishtinë,f.57.

[3] Berzinski:Zgjedhja dominim dlobal apo udhëheqje globale,Prishtinë,f.41.

[4] Ibidem.
politologu
politologu

8


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty 11 Shtatori dhe konspiracioni

Mesazh  Neo prej 04.10.10 11:28

11 Shtatori dhe teoritë e konspiracionit

11 Shtator 2001 11sh10

Ose, përse disa janë të bindur se vetë amerikanët janë shkaktarët e vërtetë të tragjedisë së 11 Shtatorit 2001.


Rreth një javë më parë, presidenti iranian, Mahmoud Ahmadinejad deklaroi në seancën e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara se shumë njerëz në botë besojnë se vetë ShBA’ja ka qenë organizatore e sulmeve të 11 Shtatorit të vitit 2001.

Për shumë njerëz në Perëndim, një deklaratë e tillë ishte qesharake, ndërkohë që pjesa më e madhe e sondazheve tregojnë se nuk është e vërtetë që në botë besohet se amerikanët ishin ata që i organizuan sulmet. Megjithatë, këtu bëhet fjalë për një besim që ekziston te një pjesë e njerëzve, madje edhe te disa prej aleatëve të SHBA’së, si Turqia, ose edhe brenda vetë Shteteve të Bashkuara.

“Kjo teori mund të jetë e vërtetë”, thotë një biznesmen 48-vjeçar turk.

“Kur dëgjova për herë të parë për sulmin e Bin Ladenit, besova në këtë variant, por më vonë mendova se ndoshta vetë Shtetet e Bashkuara krijuan gjithçka vetëm sa për t’i nënshtruar myslimanët e botës”, vazhdon turku. Menjëherë pas sulmit, shumë shtete shfaqën keqardhje të madhe për Shtetet e Bashkuara, megjithëse qysh në atë kohë filluan të qarkullonin teori të ndryshme konspirative. Sipas tyre, nuk ishte Al-Qaeda ajo që i shkaktoi tragjeditë, por SHBA’ja ose Izraeli.

Disa javë pas sulmeve, presidenti Bush kërkoi në Kombet e Bashkuara nga bota që të “mos i tolerojë teoritë konspirative”, të cilat e shmangnin akuzën nga shkaktarët e saj të vërtetë. Megjithatë, luftërat që pasuan në Irak dhe Afganistan i dhanë argumente shtesë pretendimit të konspiracionistëve në lidhje me kryerjen e sulmeve të 11 Shtatorit nga SHBA’ja, me qëllim të ndërmarrjes së një sulmi ndaj shteteve të ndryshme në Lindjen e Mesme, e kjo me qëllim të mbrojtjes së Izraelit.

Në vitin 2006, një sondazh tregoi se shumica e banorëve të shteteve arabe mendonin që sulmet nuk ishin kryer nga arabët. Dy vjet më vonë, një tjetër sondazh tregoi se 36 për qind e turqve dhe 27 për qind e palestinezëve mendonin se sulmet ishin kryer nga vetë amerikanët. Besime të tilla ka pasur edhe në SHBA. Në vitin 2006, një sondazh i kryer me 1,010 amerikanë tregoi se 36 për qind e të anketuarve kishin një lloj bindjeje se në këto sulme kishte shumë mundësi që të kenë qenë të përfshirë edhe zyrtarët amerikanë, të cilët ose morën pjesë vetë, ose nuk bënë asgjë për ta shmangur tragjedinë.

Ndërkohë, përveç presidentit Ahmadinejad, i cili e dha deklaratën bombastike rreth një javë më parë, ka edhe liderë të tjerë shtetesh që kanë shprehur dyshimet e tyre për sulmet e 11 Shtatorit, siç është lideri i Kubës, Fidel Castro, presidenti i Venezuelës, Hugo Chavez, apo ish-guvernatori i Minesota’s, Jesse Ventura. Teoritë e konspiracionit u fuqizuan edhe më tepër pas deklarimeve të SHBA’së dhe shërbimeve amerikane të zbulimit lidhur me supozimin e ekzistimit të armëve të shkatërrimit masiv, të cilat në fakt ishin shkaku kryesor i pushtimit të Irakut, megjithëse këto armë nuk u gjetën kurrë.

“Fillimisht kam pasur dyshimet e mia për teoritë e konspiracionit, por pasi kam parë atë që ndodhi në vitet që pasuan sulmet e vitit 2001, nuk kam dyshime se gjithçka ishte e orkestruar nga amerikanët, me qëllim të gjetjes së një preteksti të mirë për të sulmuar shtetet myslimane”, thotë një analist i bankave në Pakistan.

Në muajin mars, gazeta prestigjioze ‘The Washington Post’ akuzoi ashpër një deputet japonez të Partisë Demokratike në pushtet, ngase ai gjatë një interviste kishte thënë se disa prej sulmuesve të 11 Shtatorit ishin ende gjallë dhe se në këto sulme forcat në hije patën një rol shumë të rëndësishëm, me qëllim të përfitimeve personale.

Gjithashtu, një web-faqe e Departamentit të Shtetit brenda saj ka një hapësirë kushtuar teorive të konspiracionit, kjo me qëllimin që në vend se të fshihen, ato të mund të publikohen. Në web-faqe thuhet se teoritë e konspiracionit ekzistojnë si mite dhe ato janë pjellë e imagjinatës, frikës dhe fakteve të rreme, që i injorojnë faktet reale.

Nga Express
Neo
Neo

"Njëshmëria - mund të njihet vetëm duke u bashkuar me të."


1402


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  KhalidVL prej 12.10.10 13:22

Kater prej listes se 'terroristeve' qe ndodheshin ne avionet e rrembyer jane gjalle!!!!(!)

Cudi sepse ata duhet te ishin te paret qe do vdisnin nga perplasja! ...dhe jo se jane te fshehur neper shpella, sic thuhet se jeton Bin Ladeni i cili ka vdekur qe ne dhjetor te 2001, por 3 prej tyre jane pilote ndoshta jane ulur neper aeroportet e ShBA, dhe nje prej tyre jeton ne Tunizi!

Eshte habitur kur e kane pyetur per sulmet, pasi kurre nuk kishte qene ne SHBA!

Nje tjeter nga lista eshte aktori qe luan ne filmin dedikuar 11 shtatorit, ne rolin e njerit prej terroristeve(!).paska perdorur makinen e kohes ky (!!) filmi eshte xhiruar pas sulmeve supozohet.

Po,vertete ato ishin sulme burracakesh, prej njerezish te ulet, te poshter sic tha G.Bush ne deklaraten e tij!

Por meqe ai ka pjesen e tij ne kete ai eshte njeri prej atyre njerezve te poshter, burracake, te ulet bashke me te tjeret qe i organizuan dhe i kryen ato SHPERTHIME!

Gjithe bota eshte si bageti ne duar te cifuteve, punojne per ta!Cilet jane te paneneshtruarit???Muslimanet!Oh,OK, por a nuk i devijuan nje grup prej tyre te paret tane?

Po, por shumica e tyre nuk jane shiija, nuk i ndjekin sektet!Zbatojne Islamin ne menyren e profetit te tyre me aq sa munden!Nese u hapim lufte....do te jete fundi jone! epo mire..duhet te bejme qe muslimanet te mos ndihen rehat me fene e tyre!ca do bejme,ca do bejme....Ej,po ne ja ku i kemi kullat!keshtu nga e gjithe bota do shihen me nje sy tjeter!nese ne i luftojme, te gjithe do na mbeshtesin!

Por kini kujdes se mos thoni qe luftojme muslimanet se na fiket!

Terrorizmin gjithmone, lufte pa konpromis!terrorizmi eshte ngjites, nese e ka nje nga familja e kane marre dhe femijet, grate dhe pleqte, keshtu qe vrisni pa meshire!Jane kercenim per token meme!

Po te minojme kullat dhe pamja ndryshon pak aty se vajten gjithe ate kohe!!! i ngjashem me kete ka qene 11 shtatori!pershkrimi eshte pak a shume si ato skemat qe paraqesin qelizat ne monitor!(qeliza eshte me e nderlikuar se cdo lloj mekanizmi i prodhuar nga njeriu, por kjo nuk i pengon aspak qe ta paraqesin me dy-tre komponente ne nje leter)
avatar
KhalidVL

7


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  gjilanasi prej 12.10.10 14:19

Amerikanet nuk mund te jetojne pa luftera sepse ato jane venat (damaret) e parase, prandaj edhe i krijojne "terroristet" sa here qe kane nevoje.
gjilanasi
gjilanasi

361


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Luli prej 22.11.10 21:50

ajo që ka rëndësi tani është që e vërteta të dal në shesh
dhe e keqja që është duke ardhur, të shmanget
sepse e gjithë kjo ishte orkestruar për një qëllim të caktuar
dhe se qëllimi nuk është arritur nga bastardët që na udhëheqin

jetë të gjatë kësaj faqe
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty George Bush

Mesazh  DJ_enis prej 25.02.11 0:31

11 Shtator 2001 1073lkx

George Bush kur ishte president, vizitoi nje shkolle fillore.

- A ka kush pyetje?- iu drejtua ai femijeve.
Fjalen e merr Bobi.
-Une kam 3 pyetje:
1-Si eshte e mundur qe i fituat zgjedhjet edhe pse moret me pak vota se kundershtari?
2- Si mendoni, bomba atomike e hedhur ne Hiroshime a mbetet akti me terrorist ne histori?
3-Pse e sulmuat Irakun pa kurrfar shkaku?
Ne kete moment bije zilja dhe nxenesit dalin ne pushim.
Me tu kthyer nga pushimi fjalen kete here e merr Tomi.
Une kam 5 pyetje:
1-Si eshte e mundur qe i fituat zgjedhjet edhe pse moret me pak vota se kundershtari?
2- Si mendoni, bomba atomike e hedhur ne Hiroshime a mbetet akti me terrorist ne histori?
3-Pse e sulmuat Irakun pa kurrfar shkaku?
4-Pse sot zilja per te dale ne pushim ra 30 min perpara?
5- Ku eshte Bobi?
DJ_enis
DJ_enis

4


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Explozive ne shembjen e Kullave

Mesazh  Estilen prej 03.03.11 19:40


Shkencetaret konfirmojne explozivet ne shembjen e Kullave Binjake.11 Shtator 2001 310_wtc2collapse

Tani është zyrtare. Gjurmët e explozivit e-Nano ishin mbledhur nga mbeturinat e rënies WTC menjëherë pas 11 shtatorit 2001. Në Universitin e fizikës Brigham Young, profesor- Dr Steven Jones, së bashku me një ekip ndërkombëtar prej nente shkencëtarëve,bëri zbulimin e eksplozivëve.

Keto analiza te hollesishme ne laboratoret e testimit,binden shkencëtarët qe te arrinin në përfundimin se mostrat e marra menjehere pas 11 shtatorit,tregonin se këto-termite eksplozivesh Nano,qe në përgjithësi përdoren për qëllime ushtarake, u gjenden ne germadhat e Kullave Binjake.Sipas experimenteve rezulton deri ne 10 ton te pranishme gjate shembjes se Kullave.

Pas një proces shqyrtim rigoroz, rezultatet e analizave perfundimtare te tyre u botuan në Revisten Bentham Chemikal Fizikë, një nga revistat më autoritative në SHBA,e cila ka miratuar disa fitues të çmimit Nobel.

Autor i parë i studimit është Dr Niels Harrit 37 vjecar, një profesor i kimisë në Universitetin e Kopenhagenit në Danimarkë dhe një ekspert në kimin e-Nano, thotë: "zyrtarisht hedhja dhe perdorimi i exploziveve NIST(e-Nano) shkel ligjet themelore të fizikës."

Qeveria amerikane perfundimisht tashti eshte ne dijeni te rezulteteve te provave të konfirmuara per praninë e exploziveve shpërthyesë Nano-termit, e përdorur për të shkaterruar të tre WTC Towers me 11 shtator 2001.


11 Shtator 2001 310_Red-Thermite-Chips-Superthermite-Super-Nano-Thermate-Thermitic-Jones-Dust-911-World-Trade-Center-WTC-investigate911-org-Nano-Thermite
Shkencëtarët gjejne Nano termit-(vlersuar mbi 10 ton), në Qendrën Botërore të Tregtisë
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Gon! prej 13.05.11 10:48

Të lumt rrebeli, por zoti thot "mos u mundo ti, pa tjetër ti bindësh ata me prova dhe fakte, sepse ata nuk binden, por leri se merrem unë me ta.
Gon!
Gon!

294


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 13.05.11 18:24

11 Shtator 2001 50553_150586282222_5594_n
Na falni nese perkthimi nuk eshte ideal,kemi perdorur google translate!

115 genjeshtrat me pikante per sulmet e 11 shtatorit-9/11

1. Heqja e provave se të paktën gjashtë të dyshuar rrëmbyesit (duke përfshirë Waleed al Shehri-, si Komisioni pretendon se ai kishte qëlluar me thikë një mjek i fluturimit fluturim UA11 para se ajo goditi Kulla e Veriut të Qendrës Botërore të Tregtisë) janë ende gjallë (19-20).

2. Heqja e provave që lidhen me Mohamed Atta (si pasionin e tij për alkool, mishin e derrit dhe vallëzimi private erotik - vallet lap -) në kundërshtim me deklaratat e Komisionit që ai kishte bërë një fanatik fetar (20-21 ).

3. Konfuzionin e krijuar me qëllim të gjithë dëshmi se Hani Hanjour ishte shumë i paaftë për të kryer një pilot një avioni crashing në Pentagon (21-22).

4. Heqja e faktin se listat e udhëtarëve bëhet publik nuk përmbajnë asnjë emër Arabic (23).

5. Heqja e faktit se nuk ka zjarr ka shkaktuar ndonjëherë kolapsi total të një ndërtese me strukturë çeliku, qoftë para apo pas 11 shtatorit (25).

6. Heqja e faktit se zjarret e kullave nuk ishin as të shumë të mëdha ose veçanërisht intensive, apo shumë të gjatë në krahasim me zjarre të tjera në rrokaqiej (objektet) si, e cila kurrë nuk kanë rënë (25-26).

7. Heqja e faktit që, në përputhje me hipotezën që të shembë janë shkaktuar nga zjarri, Kulla e Jugut u godit më vonë në Veri dhe në kthetrat e flakët e intensitetit më të ulët, nuk duhet të ketë shembur e parë (26).

8. Heqja e faktit se WTC Building Nr 7 (nuk goditur nga ndonjë aeroplan dhe që u bë skenë e zjarreve të vogla lokale) është shembur tërësisht, një ngjarje që Agjencia Federale për trajtimin e situatave d ' emergjente (FEMA) ka pranuar se ajo nuk mund ta shpjegojë (26).

9. Heqja e faktit se shembja e Kullave Binjake (dhe ndërtimit nr 7) ka të paktën 10 veçoritë e rrënimit të kontrolluara (26-27).

10. Me pretendimin se zemra e strukturës së Kullat Binjake ishte "një bosht i uritur çeliku", një deklaratë që mohon praninë e 47 shtylla çeliku masive që janë me të vërtetë në zemrën e çdo kullë dhe se, sipas teorisë së zbritje , duke shpjeguar të shembë, duhet të ngritet në qiell në disa dhjetëra metra (27-28).

11. Heqja e deklaratës së Larry Silverstein (pronari i WTC) në kuptimin që ai vendosi, në marrëveshje me zjarrfikësit, "për prishjen" (për të "tërhequr", zhargon) Nr Ndërtimi i 7 (28).

12. Heqja e faktit se çeliku e ndërtesave WTC ishte hequr shpejt në vendngjarje dhe nisur anije të destinacionit të panjohur para se të mund të analizohet për gjurmë të eksplozivëve (30).

13. Heqja e faktit se të jesh nr 7 ndërtesë ishte evakuuar para rrënimit të saj, arsyeja zyrtare përmendi për heqjen e menjëhershme të çelikut (dhe që është se disa njerëz mund të jetë ende gjallë nën rrënojat) nuk ka kuptim në këtë rast të veçantë (30).

14. Heqja e deklaratës së kryetarit R. Giuliani, sipas të cilit ka qenë e parashikuar që do të binte WTC (30-31).

15. Heqja e faktit se Marvin Bush, vëllai i Presidentit, dhe kushëriri i tij Wirt Walker III ishin dy drejtuesit e kompanisë përgjegjëse për sigurinë e WTC (31-32).

16. Heqja e faktit se të krahut në perëndim të Pentagonit (që goditi në të vërtetë), ishte më pak të ngjarë të jetë objektiv i terroristëve të al-Kaidës, për shumë arsye (33-34).

17. Heqje e çdo diskutimi për të përcaktuar nëse dëmi Pentagoni ishte në përputhje me ndikimin e një Boeing 757 lëviz në disa qindra kilometra në orë (34).

18. Heqja e faktit se fasada e krahut perëndim u shemb vetëm 30 minuta pas ndikim, dhe gjithashtu se vrima është shumë shumë e vogël për një Boeing 757 (34).

19. Mosveprimi i ndonjë dëshmi kontradiktore në prania ose mungesa e dukshme mbetet e një Boeing 757 si brenda dhe jashtë Pentagonit (34-36).

20. Mungesë të ndonjë diskutimi për të përcaktuar nëse Pentagoni ishte që të ketë një sistem të mbrojtjes nga raketat në gjendje të shuar një avioni komercial, edhe pse Komisioni sugjeron se terroristët e al-Kaidës nuk e ka sulmuar një mbrojtje bërthamore duke e ditur se ajo ishte në këtë mënyrë (36).

21. Heqja e faktit se imazhet e kamerave të vëzhgimit të ndryshme (duke përfshirë ato të stacionit të shërbimit të kundërta në Pentagon, të cilit film u konfiskua nga FBI menjëherë pas ndikim) me siguri mund të të japë një përgjigje për çfarë me të vërtetë i goditur Pentagoni (37-38).

22. Heqja e referencës të Ministrit të Mbrojtjes D. Rumsfeld në "një raketë (e përdorur) për dëme (në Pentagon)" (39).

23. Miratimi i përgjigjet tërësisht e pakënaqshme në pyetjen se pse agjentët e Shërbimit Sekret të lejuar Presidenti Bush do të mbetet në shkollë në Sarasota, kur, sipas zyrtar, duhet të kenë supozuar se një aeroplan mund të ketë humbur të marrin në shkollë si objektiv (41-44).

24. Dështimi për t'u përgjigjur se pse e shërbimeve të inteligjencës kanë kërkuar gjithashtu mbrojtjen e gjuetisë për avioni presidencial Air Force One (43-46).

25. Deklaratat se, kur kortezh presidencial arriti në shkollë (Sarasota), askush nuk e dinte të ndihmës që avionët ishin disa shmangen (47-48).

26. Lëshim të raportit që Ministri i Drejtësisë John Ashcroft ishte i vetëdijshëm për të shmangur marrjen e linjave ajrore komerciale më 11 shtator (50).

27. Heqja e deklaratës Davidit Schippers se, bazuar në informacionin e siguruar nga agjentët e FBI në lidhje me sulmet e planifikuara në jug të Manhattan, u përpoq pa sukses për të përcjellë këtë informacion për të Ministrit të Drejtësisë John Ashcroft gjatë gjashtë javëve që i parapriu 11 shtator (51).

28. Mosveprimi i ndonjë përmend nga fakti që agjentët e FBI-u tha se ka pasur dijeni për objektivat dhe datat e sulmeve (terroriste) për një kohë të gjatë (51-52).

29. Deklarata, e cila presupozon çështjen të zgjidhur, që vëllimi pazakontë i blerjeve të opsioneve të bien me 11 shtator nuk do të thotë se blerësit e dinte para se sulmet do të kishte qenë prodhuar. (52-57)

30. Heqja e raporteve sipas të cilit kryetari i komunës (San Francisko), Willie Brown dhe disa zyrtarë të Pentagonit ishin paralajmëruar për të marrë ajër nga 11 shtator (57).

31. Lëshim të raportit që Osama bin Laden, i cili ishte tashmë në SHBA penale më të kërkuar, është trajtuar në korrik të 2001 nga një mjek amerikan, Spitali amerikan në Dubai dhe u vizitua nga agjenti i CIA-s lokale ( 59).

32. Heqja e artikujve të cilat sugjerojnë që pas 11 shtator, Osama bin Laden u la qëllimisht të shpëtuar (60).

33. Heqja e raporteve, duke përfshirë një në vizitë nga kreu i shërbimit të fshehtë saudite me Osama bin Laden në një spital në Dubai, të cilat janë në kundërshtim me versionin zyrtar sipas të cilit Osama ishte mohuar nga familja e tij dhe e tij vendit (60-61).

34. Heqja e raportit Gerald Posner në dëshminë e Ebu Zubaydah, sipas të cilit tre anëtarë të familjes mbretërore saudite (që të gjitha misterioze vdiq tetë ditë veç e veç) janë financim të al-Kaidës dhe e dinte që më parë e sulmeve të 11 shtatorit ( 61-65).

35. Mohimi nga Komisioni që të kanë gjetur dëshmi të financimit për al-Kaidën nga sauditët (65-68).

36. Mohimi nga Komisioni që të kanë gjetur dëshmi se paratë e gruas së Princit Bandar, Princesha Haifa, shkoi për të al-Kaidës agjentë (69-70).

37. Mohimi, thjesht duke injoruar dallimi midis fluturime komerciale dhe fluturime private, fluturim privat mbante sauditë nga Tampa në Lexington të datës 13 shtator ka shkelur hapësirën ajrore rregulloret në fuqi në këtë datë (71-76).

38. Mohimi se sauditët janë lejuar të dalin në territorin e Shteteve të Bashkuara menjëherë pas 11 shtatorit pa u mbuluar nga një hetim të duhur (76-82).

39. Heqja e provave se Princi Bandar marrë autorizim të veçantë nga Shtëpia e Bardhë për fluturimet Saudite (82-86).

40. Heqja e Coleen Rowley në selinë e FBI-se menaxherët e kishte parë shënim nga Phoenix Williams agjent Kenneth (89-90).

41. Heqja e faktit se agjenti i FBI Chicago Robert Wright thotë se selia FBI mbyllur hetimet e tij në një qelizë terroriste, dhe pastaj nga përpjekja për të frikësuar atë për të parandaluar atë nga publikimi i një libri mbi këtë përvojë (91).

42. Heqja e provave se FBI sabotuar përpjekjet për të Coleen Rowley dhe agjentë të tjerë (FBI) në Minneapolis për të marrë mandatin për të kërkuar Zacarias Moussaoui, drejtori i (91-94).

43. Mosveprimi nga ana e tre dhe një orë e gjysmë të dëshmisë para Komisionit nga Sibel Edmonds, një ish-përkthyes në FBI, sipas një depozitë që letër bërë publike prej tij dhe në adresë të Kryetarit (Komisioni) Kean, zbuloi serioze fsheharak nga përgjegjës për të FBI në lidhje me 11 shtator (94-101).

44. Heqja e faktit se e Përgjithshme Mahmoud Ahmed, kreu i ISSH (shërbimet e inteligjencës pakistanez), ishte në Uashington një javë përpara 11 shtatorit dhe u takua me Drejtorin e CIA-s Tenet George dhe SHBA-të lartë (103 -04).

45. Heqja e dëshmi që Ahmad, kreu i ISSH (shërbimet e inteligjencës Pakistani) kishte urdhëruar dërgimin e 100.000 $ për Mohamed Atta para 11 shtator (104-07).

46. Deklarata e Komisionit se ai nuk gjeti prova se një qeveri e vetme të huaj, duke përfshirë Pakistan, kishte financuar al-Kaidës agjentë (106).

47. Lëshim të raportit që administrata e Presidentit Bush të ushtrojë presion mbi Pakistan për të dëbuar Ahmad nga posti i tij si kreu i ISSH pas zbulimi i informacionit që ai kishte urdhëruar të holla ISI dërguar për Mohamed Atta ( 107-09).

48. Heqja e dëshmi që ISI (dhe jo vetëm al-Qaeda) ishte pas vrasjes së Ahmad Shah Masud (komandant i Aleancës Veriore në Afganistan), i cili ka ndodhur vetëm pas një takimi që zgjati një javë në mes të përgjegjës për CIA-s dhe ISI (110-112).

49. Heqja e dëshmi që ISI është i përfshirë në rrëmbimin dhe vrasjen e Daniel Pearl, një gazetar me Wall Street Journal (113).

50. Heqja e raportit Gerald Posner për efektin që Ebu Zubaydah pohoi se një oficer ushtarak pakistanez, Mushaf Ali Mir, e cila ka lidhje të ngushta me ISI dhe al-Kaida kishte dijeni paraprakisht të sulmeve të 11 shtatorit (114).

51. Heqja e parashikimit të bërë në 1999 nga Rajaa Gulum Abbas, një agjent i ISSH, se "shembja" Kullat Binjake (114).

52. Heqja e faktit që Presidenti Bush dhe anëtarë të administratës së tij shkaktuar në mënyrë të përsëritur sulmet e 11 shtator, si "mundësi" (116-17).

53. Mosveprimi i faktit që projekti për Shekullin e Ri Amerikan (PNAC, projekti për Shekullin e Ri Amerikan "), të cilit shumë anëtarë u bë figura të rëndësishme në administratën e Bushit, botoi një letër në 2000 duke thënë se një" Pearl ri Harbour "do të lehtësonte objektivi i një fondi për ndryshim të shpejtë teknologjik i ushtrisë amerikane (117-18).

54. Heqja e faktit se Donald Rumsfeld, i cili ishte kryetar i komitetit dhe S. U. Space Command e kishte rekomanduar rritjen e buxhetit të ndarë, të përdorura sulmeve të 11 shtatorit në të njëjtën mbrëmje për kërkesa të tilla (119-22).

55. Jo për të përmendur faktin që të tre burrat janë përgjegjës për detyrën e parandalimin e sulmeve të 11 shtatorit (Sekretari Rumsfeld, gjenerali Richard Myers, dhe Përgjithshëm Ralph Eberhart) ishin edhe tre nxitësit kryesorë të Komandës S. U. Hapësirë (122) .

56. Heqja e faktit se Unocal kishte deklaruar se talibanët nuk mund të japë siguri të mjaftueshme për të filluar me ndërtimin e tubacioneve të saj (naftës dhe gazit) nga pellgun e Kaspikut nëpërmjet Afganistanit dhe Pakistanit (122-25).

57. Lëshim të raportit që zyrtarët e SHBA u thënë gjatë një takimi në korrik 2001, për shkak Talibani refuzoi propozimin e tyre për të zhvilluar ndërtimin e një tubacioni, një luftë kundër tyre do të fillojnë në tetor (125 - 26).

58. Heqja e faktit se në librin e tij botuar në 1997 Zbigniew Brzezinski shkruan se për të ruajtur udhëheqjen e tyre globale, Shtetet e Bashkuara të nevojshme kontrollin e Azisë Qendrore, me rezervat e saj të madhe të naftës, dhe se një liman Pearl ri do të jenë të dobishme për marrjen e anëtarësimit të publikut amerikan për këto qëllime Imperial (127-28).

59. Heqja e faktit se anëtarët kryesorë të administratës Bush, duke përfshirë edhe Donald Rumsfeld dhe zëvendësi i tij Wolfowitz Pali, e shtyu për të mirën e një luftë të re kundër Irakut për shumë vite (129-33).

60. Heqja e shënime të bisedave me të, Donald Rumsfeld, më 11 shtator të cilat treguan se ai ishte i vendosur të përdorin sulmet si një pretekst për një luftë kundër Irakut (131-32).

61. Heqja e deklaratës në Projektin për një Shekullin e Ri Amerikan se "nevoja për një prani të fortë amerikane në Gjirin shkon përtej çështja e Sadam Huseinit" (133-34).

62. Deklarata e se protokolli e FAA (Federal Aviacionit Agjencia e) 11 shtator kërkohet një proces i gjatë për të shkuar disa hapa në zinxhirin e urdhërave, edhe pse raporti zyrtar (Komisioni), citon provat për të kundërtën (158).

63. Deklaratën se në ato ditë, vetëm dy Air Force bazat në veri - lindje të NORAD (qendra e mbrojtjes e hapësirës ajrore të Amerikës së Veriut) kishte luftëtarë në alarm dhe në mënyrë të veçantë nuk kishte arritur të luftuar avionëve në gatishmëri në McGuire ose Andrews (159-162).

64. Heqja e faktit se Andrews Air Force Base U. S. Air Force kishte një shumë të gjuetisë në alarm të përhershëm (162-64).

65. Pranimin e deklaratës të dyfishtë që koloneli Marr e NEADS (North East Mbrojtjes Ajrore Sektori) kishte për të thirrur një supervizor për të marrë leje për të dërguar luftëtarë nga (bazë) e Otis dhe se kjo kërkohet tetë minuta (165 - 66).

66. Miratimin e humbjes e sinjalit transponder bën praktikisht të pamundur për një aeroplan vendndodhjen e tij, pikë për pikë me radar S. U. Ushtria (166-67).

67. Me pretendimin se përgjimi Stewart Payne nuk e tregojnë se koha përgjigjen e fluturimit NORAD AA11 ishte jashtëzakonisht i ngadalshëm (167-69).

68. Me pretendimin se luftëtarët Otis bazuar mbetur rrënjosur në vendin e shtatë minuta pasi kanë marrë urdhër për shkak se ata nuk e dinë ku të shkojnë (174-75).

69. Pohimin se ushtria amerikane nuk ishte e informuar për rrëmbimin e 175 para fluturimit 09:03, momentin e saktë kur goditur Kulla e Jugut e WTC (181-82).

70. Mosveprimi i ndonjë shpjegim të (a) pse raporti më parë NORAD-së, sipas të cilit FAA kishte njoftuar forcat e armatosura për rrëmbimin e 175 fluturimeve në 8:43, konsiderohej tani si të rrejshme dhe (b) si këtij raporti, nëse ajo ishte e rreme, mund të publikohet dhe pastaj të lihet uncorrected për gati tre vjet (182).

71. Argumenti se FAA ka instaluar një telekonferencë nga 9:20 atë mëngjes (183).

72. Heqja e faktit se një memo nga Laura Brown e shteteve FAA se telekonferencë u krijua në rreth 08:50, dhe veçanërisht në rrëmbimin e Fluturimi 175 (183-84, 186).

73. Me pretendimin se telekonferencë NMCC, (National Komandës Ushtarake Center) nuk ka filluar para 09:29 (186-88).

74. Mosveprim, në pohimin se nuk Komisioni Fluturimi 77 u shmangen nga rruga e saj para 08:54, fakti që raportet e mëparshme kishte njoftuar 08:46 (189-90).

75. Mungesa e përmend se shpalljen e rrëzimit të një avioni në Kentaki, në lidhje me kohën Fluturimi 77 u zhduk kur radari FAA, është marrë mjaft seriozisht nga krerët e FAA dhe unitetin e terrorizmit del'anti-' FBI për t'u dërguar në Shtëpinë e Bardhë (190).

76. Me pretendimin se Fluturimi 77 u nis rreth 40 minuta në hapësirën ajrore amerikane në drejtim të Uashingtonit pa u zbuluar nga radari ushtarake (191-92).

77. Dështimi për të shpjeguar, në qoftë se raporti më parë NORAD-së për faktin se ai ishte në dijeni për të Fluturimi 77 at 9:24 ishte "i gabuar", si ky raport i gabuar mund të jetë i lindur, dhe pastaj të shohim nëse ato në krye të NORAD gënjyer ose kanë qenë hutuar për gati tre vjet (192-93).

78. Pretendojnë se avionët luftarakë Langley, i cili NORAD kishte thënë që u dërguan për të kapur Fluturimi 77, ishin të vendosur në të vërtetë në përgjigje të një raporti të gabuar të pjesë e një pajisje të kontrollit (jo të identifikuara) të FAA 9:21 se amerikan 11 ishte ende në fluturim dhe u drejtuan në drejtim të Uashingtonit (193-99).

79. Pohimin se ushtria nuk u kontaktuan nga FAA për devijimin e mundshme të Fluturimi 77 para se Pentagoni ishte goditur (204-12).

80. Me pretendimin se Jane Garvey nuk ka bashkuar forcat me video e Richard Clarke para 09:40, dmth pasi Pentagoni ishte goditur (210).

81. Pretendojnë se asnjë nga teleconferences arriti në koordinimin e FAA dhe përgjigjet e ushtarëve në rrëmbime, sepse "askush (telekonferencë) përfshirë ata që janë përgjegjës në kuadër të FAA dhe Departamenti i Mbrojtjes", edhe pse Richard Clarke thotë se video-konferencës së tij të përfshira FAA Drejtori Jane Garvey, Ministri i Mbrojtjes Rumsfeld dhe gjeneralin Riçard Majers, kreu i forcave ushtarake të përkohshme (211).

82. kërkesë e Komisionit që ai nuk e di se kush, në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes, mori pjesë në konferencën video me Richard Clarke dhe Clarke thotë se në librin e tij se ai ishte Donald Rumsfeld dhe Gjeneral Myers (211-212).

83. Miratimin e Përgjithshme Myers ishte në Kapitol Hill gjatë sulmeve, pa përmendur llogari kontradiktore Richard Clarke, sipas të cilit Myers ishte në Pentagon dhe mori pjesë në konferencën video me Clarke (213-17).

84. Mungesa e përmend të kontradiktës mes dëshmisë së Clarke mbi historinë e që në mëngjes, Rumsfeld dhe deklaratat e Rumsfeld's (217-19).

85. Heqja e dëshmisë së Ministrit të Transportit Norman Mineta, data e vetë Komisionit, që Vice President Cheney dhe të tjerët (njerëzve të pranishëm) në bodrum ishte informuar në 9:26 se një avion i afrohet të Pentagonit (220).

86. Me pretendimin se zyrtarët e Pentagonit nuk dinte asgjë të një avioni që vijnë përpara 9:32, 9:34, ose 09:36, dhe në të gjitha rastet vetëm disa minuta para ndërtesës ishte goditur (223) .

87. Pranimi i dy versione kontradiktore të objektit që goditi Pentagonin, një manovër që përfshin një spirale deri në 330 gradë (një "pikiatë shpejtësi të lartë") dhe një tjetër në të cilën nuk ka përmend këtë manovrim (222-23).

88. Me pretendimin se aeroplanët luftarakë Langley, të cilat ishin urdhëruar për të marrë jashtë shpejt për të mbrojtur Uashington kundër "fluturim fantazmë AA11" ishin askund në Washington, sepse ata ishin të dërguar gabimisht në oqean (223 - 24).

89. Mosveprimi i ndonjë dëshmi që tregon se ajo që goditi Pentagoni nuk ishte Fluturimi 77 (224-25).

90. Deklaratën se ushtarët nuk ishin të informuar nga FAA në lidhje me rrëmbimin e fluturimit 93 para rrëzimit (227-29, 232, 253).

91. Deklarata e dyfishtë që NMCC nuk e shikoni konferencën e-FAA iniciuar dhe më pas ishte në gjendje të lidheni me FAA të iniciuar nga telekonferencë NMCC (230-31).

92. Heqja e faktin se shërbimet e inteligjencës janë në gjendje për të mësuar çdo gjë që FAA e di (233).

93. Mosveprimi i ndonjë hetim në pse NMCC nisi telekonferencë e tij në qoftë se, si Laura Brown e FAA tha se, kjo nuk është e parashikuar në protokollin standard (234).

94. Mosveprimi i ndonjë hetim në arsyet pse Përgjithshëm Montague Winfield jo vetëm që u zëvendësua nga një "blu" (rishtar a), kapiteni Leidig, si drejtor i operacioneve të NMCC, por ai ende ka mbetur e rendit, kur u bë e qartë se Pentagoni ishte përballur me një krizë të paparë (235-36).

95. Me pretendimin se njoftimi FAA (gabimisht) të Shërbimit Sekret 10:10-10:15 se Fluturimi 93 ishte ende në qiell dhe u drejtuan në drejtim të Uashingtonit (237).

96. Me pretendimin se nënpresidenti Çeni i dha xhiruar autorizimin-down deri pas 10:10 (disa minuta pas fluturimit 93 kishte u rrëzua) dhe 237 se ky autorizim nuk u transmetua para 10:31 (- 41)

97. Heqja e të gjitha provat që tregojnë se Flight 93 u rrëzua nga një avion ushtarak (238-39, 252-53).

98. Me pretendimin se Richard Clarke nuk ka marrë kërkesë për autorizim për të zjarrit para se të 10:25 (240).

99. Heqja e dëshmisë së vet Clarke, i cili thotë se ka marrë kërkesën për autorizim për të zjarrit rreth 9:50 (240).

100. Me pretendimin se Cheney nuk e ka fituar CPOU nëntokësore (Qendrës Operative Emergjente presidenciale) para 09:58 (241-44).

101. Heqja e dëshmitarëve të shumta, duke përfshirë edhe atë të Norman Mineta (Ministrit të Transportit) në Komisionin, që (Vice President) Çeni ishte në CPOU para 09:20 (241-44).

102. Deklaratën që e autorizimit për të shuar një avion civil është dashur të jepet nga Presidenti (245).

103. Heqja e raporton se Kolonel Marr dha urdhër për të shuar Flight 93 dhe që e Përgjithshme Winfield njoftoi se ai dhe të tjerë (zyrtar) në NMCC kishte pritur një luftëtar për të arritur në Fluturimi 93 (252).

104. Heqja e raporteve që tregojnë se ka qenë dy avionëve luftarakë në qiell pak kilometra nga Nju Jorku dhe vetëm tre për 320 kilometra të Uashingtonit (251).

105. Heqja e faktit se ka qenë të paktën gjashtë bazat me luftëtarë në gatishmëri në rajonin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në verilindje (257-58).

106. Miratimin e kërkesës të Përgjithshëm Mejers "që NORAD ka përcaktuar misionin e saj në drejtim të mbrojtur vetëm kundër kërcënimeve drejtuar (në Shtetet e Bashkuara) nga jashtë (258-62).

107. Miratimin e kërkesës të Përgjithshëm Mejers "që NORAD nuk e kishte parashikuar mundësia që terroristët mund të përdorin aeroplanët si raketat devijuar (262-63).

108. A nuk duhet të vënë në perspektivë rëndësinë e faktit të paraqitura në këtë raport, apo cituar nga fakte të tjera që dëshmojnë se NORAD kishte parashikuar në të vërtetë ndaj kërcënimit të linjave ajrore rerouted për t'u përdorur si raketat (264-67).

109. Nuk ka hulumtuar pasojat e pyetjes se si ushtrimet ushtarake (lojë me luftë), e planifikuar që ditën e mund të ndikojë mungesa e linjave ajrore ushtarake të ndërpres rerouted (268-69).

110. Mungesa e diskutimit në rëndësinë e mundshme të operacionit Northwoods të sulmeve të 11 shtatorit (269-71).

111. Pretendojnë (i paraqitur si pse ushtarët nuk kanë informacionin me kohë mbi avion shmangen për të kapur), të cilat personeli FAA mënyrë të pashpjegueshme nuk arriti të ndjekin procedurat standarde të disa 16 herë (155-56, 157, 179, 180, 181, 190, 191, 193, 194, 200, 202-03, 227, 237, 272-75).

112. Fakti që nuk e përmend pavarësinë e shpallur nga Komisioni i Hetimeve ishte komprometuar në mënyrë të pashmangshme nga fakti se Filipi Zelikow, drejtori i saj ekzekutiv, ishte praktikisht një anëtar i administratës së Bushit (7-9, 11-12, 282-84). (GMD: një bashkëpunëtor i ngushtë i Condoleezza Rice)

113. Heqje nga fakti se Shtëpia e Bardhë u përpoq për të parandaluar krijimin e Komisionit Hetimor në zyrtare të sulmeve të 11 shtatorit terroriste, pastaj me shumë pengesa në rrugën e tij, të tilla si dhënia e një buxhet shumë të kufizuar (283-85) . (GMD: vlerësohet në rreth $ 15 milion, kur filmi "UA 93" Pali Greengrass atë në 18, dhe të "World Trade Center" nga Oliver Stone që është 4 herë më shumë se 60.000.000 $, për sa i përket pikës së parë ishte e nevojshme për të pritur 441 ditë që nga ky komision u ngrit dhe Kissinger si Presidenti Bush e propozuar vetëm ... para se të dalë në një kritikë të fortë të publikut)

114. Jo-përmend nga fakti që Presidenti i Komisionit, shumica e anëtarëve të tjerë, dhe rreth gjysma e stafit të kishte konflikte serioze të interesit (285-90, 292-95).

115. Mungesa e Komisionit, i cili mburrej se paraqitja e raportit të saj final ishte bërë "pa mospajtimit", të përmendet se kjo nuk ishte e mundur, sepse Max Cleland, anëtari më kritike në Shtëpinë e Bardhë tha se nuk do të jetë "një bashkëpunëtor në trajtimin e informacionit të pjesshme ", kishte të japë dorëheqjen për të pranuar një vend në Banka Eksport-Import, dhe se Shtëpia e Bardhë kaloi në emërimin e tij, pasi ajo ishte bërë shumë të drejtpërdrejtë në kritikat e tij (290-291).
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 07.08.11 11:47

Komandot te cilet ne syte e gjithe botes u nderuan si vrasesit e Bin Ladenit, u zhduken te gjithe, te vrare ne nje helikopter te rrezuar nga forcat e talebaneve...ne realitet, atje nuk pati asnje Bin Laden per tu vrare, sepse ai kish rreth 10 vjet qe dergjej nen dhe, e keta NAVY SEALS, duheshin zhdukur perpara se ndonje prej tyre te fillonte te fliste e te shtonte edhe me shume dyshimet e faktet e shumta te cilat tashme nuk lene me asnje pike dyshimi, qeveria amerikane e perdori vrasjen e rreme per arsye politike e ushtarake ne Pakistan.

Ata jane te gatshme te masakrojne njerezit e tyre, me qellimin e vetem qe te dalin te lare para syve te opinionit mbareboteror, jane gati te krijojne histori me fantazma, te sajojne ngjarje e vrasje te rreme, pa asnje trup, pa asnje foto, jane te gatshem te vrasin kedo qe i del para,e serish njerezit te cileve iu eshte bere lavazh truri nga media, nuk e besojne dicka te tille....do te vije nje dite qe do te besojne gjithcka, por do te jete teper vone, sepse ate dite do ta pesojne ne kurrizin e tyre....ata punojne nate e dite kunder jush, ndersa ne i mohojme ato qe ndodhin para syve tane, e degjojme ate qe thone don kishotet e koheve moderne....

rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 23.08.11 11:52

Më shumë se 1.500 arkitektë dhe inxhinierë realizojne dokumentarin i cili verteton se me 11 shtator, 3 kullat u rrezuan me eksploziv nga qeveria amerikane!

rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Jon prej 07.09.11 21:19

Është ende epoka e 9/11

Fakti që presidenti Barack Obama ka mbajtur Shtetet e Bashkuara të ngatërruara me okupimet dhe ndërhyrjet në botën myslimane nuk dëshmon që strategjia jonë është duke funksionuar. Kjo është një shenjë që tregon se ai nuk di se si të na nxjerr jashtë kësaj.Osama bin Laden është i vdekur. I vdekur është dhe Saddam Hussein, Abu Musab al-Zarqawi dhe shumë anëtarë të tjerë të Al Qaedas. Khalid Shaik Mohamed është në pritje të gjykimit të tij ushtarak.

George Bush është në shtëpi, Dick Cheney është në turne për librin e tij e madje edhe Gen. David Petraeus nuk është më gjeneral, meqë i ka tragtuar yjet ushtarake në shkëmbim të një pozite në krye të Agjencisë Qendrore të Inteligjencës.

Por në prag të 10 vjetorit të rënies së Kullave Binjake, ne ende jemi duke jetuar në epokën e 9/11.

Emrat dhe fytyrat janë të ndryshëm, Shtëpia e Bardhë ka ndërruar përbërjen dhe shteti ka ndërruar shikimin nga luftërat e largëta në krizën ekonomike në vend.

Por, politika e jashtme amerikane është ende e përcaktuar nga zgjedhjet që liderët tanë patën bërë në kohën kur u krijua “Ground Zero” dhe nga objektivat të cilat ata patën caktuar atëkohë.

Qasja e Shteteve të Bashkuara ndaj botës ishte kryesisht e ndikuar nga 9/11 dhe, asgjë që ka ndodhur që nga atëherë, nuk ka fikur atë transformim.

Natyra e këtij transformimi ishte taktike: një zhvendosje nga qasja për kërkimin e drejtësisë në qasjen anti-terrorizëm që rriti hetimet, arrestimet dhe ndjekjet penale e deri në qasjen e kohërave të luftës që rriti burgosjet, marrjen në pyetje të njerëzve dhe vrasjet.

Pjesa tjetër ishte strategjike: një vendim të cilin e kërkoi siguria kombëtare e Amerikës për të promovuar demokracinë përgjatë botës myslimane-sipas nevojës edhe me përdorim të armëve-se sa me pranimin e atij lloji të stabilitetit të cilin diktatorë të shumtë kishin premtuar ta ofrojnë.

Këto dy zhvendosje përbëjnë politikat më të kundërthënëshme të administratës Bush-nga Guantanamo Bay dhe “performaca e jashtëzakonshme” e deri të invadimi i Irakut dhe përpjekjet shtet-ndërtuese të cilat pasuan.

Disa nga këto politika datojnë nga koha e mandatit të dytë të Bushit, por transformimi i tërësishëm qëndroi.

Ai qëndroi, gjithashtu, pas ardhjes në pushtet të Barack Obamas. Ne ende gjendemi në një luftë kundër grupeve terroriste-ku përfshihen burgimet e pafundme, sulmet e aeroplanëve e mjeteve të tjera të telekomanduara dhe luftën e fshehtë e cila kishte zemëruar liberalët në kohën e presidencës së Bushit.

Në ndërkohë, mandati i parë i Obamës ka mbështetur përpjekjet për shtet-ndërtimin në Afganistan, ndryshimin e regjimit në Libi, një zonë e mundshme permanente e ndikimit ushtarak në Irak, dhe zbatimi gradual-në kohën e pranverës arabe- i agjendës retorike të Bushit mbi lirinë.

Pyetja është nëse kjo vazhdimësi është dëshmi për sukses apo nëj shembull për vazhdimin e kursit, pjesë e të cilit janë të gjitha qeveritë.

Këtu vlen të parashtrohen një varg pyetjesh të njohura të Ronald Reaganit: A jemi më mirë se sa para 10 vitesh?

Kësaj mund t’i përgjigjemi me “Po” kur bëhet fjalë për aspektin anti-terrorist, ku hija jonë ka zvogëluar kapacitetin e armiqve tanë për të na dëmtuar në mënyra të ndryshme që mund të jenë përdorur para 9/11.

Nëse theksojmë se pas 10 vitesh gjërat do të mund të dukeshin ndryshe, nuk e ndryshon faktin që strategjia jonë pas 9/11 ka qenë e ndërlidhur me rënien e vazhdueshme të pozitës së Amerikës në botë.

Në këtë kontekst, fakti që presidenti Barack Obama ka mbajtur Shtetet e Bashkuara të ngatërruara me okupimet dhe ndërhyrjet në botën myslimane nuk dëshmon që strategjia jonë është duke funksionuar.

Kjo është një shenjë që tregon se ai nuk di se si të na nxjerr jashtë kësaj.

Nga New York Times
Jon
Jon

1159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  maqomaqo3 prej 08.09.11 21:11

per 11 shtatorin cdo teori konspiracjoni bie automatikisht poshte dhe ne menyre te pakundershtueshme sepse pas pak minutash nga kjo ngjarje shume e rende ,ndoshta nga me te rendat ne histori jo per numrin e viktimave por per rendesine .islamiket ekstremiste dhe teroristat filluan te festojne ne vendet e lindjes se mesme ,kjo eshte edhe me video . alkaeda me ne krye kriminel bin laden e mori persiper kete ngjarje dhe prandaj ska konpiracjon per kete
maqomaqo3
maqomaqo3

96


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Jon prej 09.09.11 0:35

Nju Jorku, 10 vjet pas 11 shtatorit 2001

Sulmet e 11 shtatorit shkatërruan jo vetëm kullat binjake të Nju Jorkut, por ndryshuan edhe karakterin e jetës në zonën ku ndodheshin ndërtesat. Gjatë dekadës së fundit, kjo zonë është transformuar nga një distrikt financiar në një lagje që po merr karakter gjithnjë e më familjar.

Stephanie Hryckowian rrjedh nga një familje immigrantësh ukrainas që kishin në pronësi një dyqan të vogël të quajtur Beekam Deli. Biznesi i tyre i suksesshëm u shërbente punonjësve të kullave binjake për afro 25 vjet. Sulmet terroriste të 2011 e shkatërruan atë mënyrë jetese:

"Kur presidenti tha se kishin vrarë Osamën, fillova të qaj, ngaqë isha aq e gëzuar që e kapën atë njeri që na shkatërroi jetën”.

Fitimet javore nga dyqani ranë nga 25 mijë dollarë në zero:

"Para 11 shtatorit ishin shumë mirë. Pastaj çdo gjë u zhduk”.

Dyqani mbylli dyert dhe tani në vend të tij është hapur një qendër bankomatesh.

Jo larg që aty është një ndërtesë ku dikur punonin ish-klinetët e dyqanit të familjes Hryckowian. Si shumë ndërtesa të tjera në këtë pjesë të Manhatanit, bizneset që kishin zyra atje mbyllën operacionet dhe tani ndërtesa përdoret për apartamente banimi. Zona, e njohur si Manhatani i Poshtëm ka tani 56 mijë banorë, 2 herë më shumë se numri i banorëve 10 vjet më parë.

Luis Vasquez është ndër banorët e rinj.

"Sot, Distrikti Financiar ka përqendrimin më të madh të familjeve me fëmijë në qytet”.

Nuk është vështirë ta shohësh me sy këtë fakt, thjesht nga numri i madh i fëmijëve në park dhe nënave që shëtisin me karrocat e foshnjave, nëpër rrugën ku dikur ndodhej dyqani i familjes Hryckowian.

Jocelyn Zoland e pa me sytë e saj një nga avionët që goditi Qendrën Botërore të Tregtisë:

"Është kënaqësi që në hijen që lëshonin kullat luajnë tani fëmijë dhe kjo është bërë një zonë shumë e këndshme. Të shohim si do të ndryshojnë gjërat”.

Zonja Zoland thotë se ndryshimet mund të përfshijnë miliona turistë që pritet të vizitojnë çdo vit muzeun për 11 shtatorin që do të ngrihet në themelet e kullave binjake si dhe dhjetëra mijëra punonjës që do të kenë zyrat në Kullën e Lirisë, një grataçelë që po ndërtohet për të zëvendësohet kullat binjake.

Megjithatë, dyqani i familjes Hryckowian nuk kthehet më, po ashtu edhe shumë biznese të shkatërruara. Stephanie Hryckowian thotë se megjithëse falimentoi, dyqani kishte si detyrim të vazhdonte pagesën e qerasë dhe taksat deri në vitin 2004. Këto shpenzime i kushtuan familjes 500 mijë dollarë nga kursimet.

Manhatani i Poshtëm ka vendosur të rikthehet edhe një herë me një vitalitet të ri. Por Stephanie është ende pa punë dhe vazhdon të ndjejë goditjen e sulmeve të 11 shtatorit.

/voa/
Jon
Jon

1159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Jon prej 11.09.11 11:10

Teoritë konspirative të 11 shtatorit

11 Shtator 2001 11konspiracioni_1109110857_1

Me dhjetëra raporte zyrtare janë publikuar qëkur u rrëzuan Kullat Binjake, por tamam kur sheshohet çdo dilemë e ngritur, vëmendja fokusohet te një pyetje tjetër që ende nuk ka gjetur përgjigje.

Teori konspirative lidhur me 11 shtatorin ka shumë, mirëpo janë pesë sosh që kanë pushtuar vëmendjet e atyre që nuk besojnë në versionin zyrtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe në autorësinë e pranuar nga vetë rrjeti terrorist “Al-Qaeda”.

Dështimi për t’i sulmuar aeroplanët e rrëmbyer

Pyetja: Pse forca më e madhe ajrore e botës dështoi të rrëzonte njërin prej katër aeroplanëve të rrëmbyer nga terroristët në ditën e 11 shtatorit?

Teoria konspirative thotë se zëvendëspresidenti i atëhershëm amerikan, Dick Cheney, kishte urdhëruar ushtrinë të mos aktivizonte aeroplanët dhe të mos i pengonte aeroplanët e rrëmbyer.

Kontrollori i trafikut ajror, Colin Scoggins, ishte në kontakt të vazhdueshëm me ushtrinë dhe nuk kishte parë mungesë përgjigjeje. Kishte konfuzion dhe mungesë të komunikimit ndërmjet kontrollit civil ajror dhe atij ushtarak. Po ashtu është raportuar se pajisjet ushtarake ajrore ishin të vjetra dhe ishin të dizajnuar për t’u përballur me një kërcënim eventual nga oqeani në kohën e luftës së ftohtë.

Rrëzimi i Kullave Binjake

Pyetja: Pse Kullat Binjake u rrëzuan kaq shpejt, brenda kuadratit të tyre, pas një zjarri që kishte shpërthyer në disa kate që nuk kishte zgjatur as dy orë?

Ata që besojnë në konspiracione thonë se Kullat Binjake ishin rrëzuar nga shkatërrues të kontrolluar. Ata thonë sesi kishte mundësi që Kullat Binjake u rrëzuan për afro dhjetë sekonda pas një zjarri prej rreth 56 minutash në Kullën e parë dhe prej 102 minutash në Kullën e dytë. Kishte raporte se pak para shembjes së Kullave Binjake ishin dëgjuar shpërthime në disa kate dhe shumë dritare ishin thyer para se ato të rrëzoheshin.

Raporte zyrtare bëjnë të ditur se aeroplanët kishin goditur shtyllat e metalta të Kullave dhe se ishin dëmtuar sistemet e brendshme të zjarrfikëse. Rreth dhjetë mijë galona kerozinë ishin shpërndarë nëpër shumë kate të Kullave dhe në momentin e përhapjes së flakës, ishte shkaktuar një shpërthim i madh.

Raporti zyrtar po ashtu bën të ditur se temperatura prej një mijë gradësh celsius kishte shkaktuar “shpërthime”. Shkencëtarë amerikanë kanë thënë se me thyerjen e kolonave kryesore, ishin shembur të gjitha katet e goditura nga aeroplanët dhe kështu në katet e mëposhtme kishte shpërthime përpara se të niste shembja.

Qeveria amerikane ka theksuar se shpërthimet e kontrolluara shkaktojnë shembje prej poshtë – ndryshe nga rasti i kullave kur rrëzimi nisi prej lart.

Sulmi në Pentagon

Pyetja: Si është e mundshme që një pilot amator të rrëmbente një aeroplan civil dhe ta manovronte atë në ndërtesën e ushtrisë më të fuqishme të botës, 78 minuta pas raportit të parë se ishte rrëmbyer një aeroplan nga terroristë islamikë?

Teoria konspirative pretendon se aeroplani nuk ishte drejtuar nga një anëtar i “Al-Qaedas” që dëshironte ta godiste zemrën e ushtrisë amerikane. Ata thonë se ishte vetë Pentagoni ai që manovroi me aeroplanin që sulmoi ndërtesën e tij.

Raporti zyrtar në anën tjetër bën të ditur se agjentët amerikanë kishin siguruar të gjitha kutitë e zeza dhe të dhënat të cilat më vonë i ishin dërguar për ekspertizë CIA-s. Pentagoni ka publikuar disa fotografi të aeroplanit. Janë gjetur edhe mbetje të trupave, të cilët janë identifikuar në bazë të ADN-së. Edhe dëshmitarë kanë thënë se një aeroplan goditi Pentagonin.

Aeroplani i katërt


Pse sulmi i katërt u krye në Shanksville të Pennsylvanias, dhe pse aeroplani ishte aq i vogël, saqë mezi iu gjetën disa mbetje të dukshme?

Teoria konspirative pretendon se aeroplani i “United Airlines” ishte qëlluar në erë me një raketë dhe se ai kishte eksploduar në ajër.

Raporti zyrtar thotë se është gjetur incizuesi i kabinës së aeroplanit, ku shihej qartë se kishte një revoltë ndaj rrëmbyesve. Ata kanë siguruar edhe fotografitë e aeroplanit të rrëzuar.

Rrëzimi i ndërtesës së shtatë të QBT-së


Pyetja: Si ka mundësi që një rrokaqiell, i cili nuk ishte qëlluar nga ndonjë aeroplan, të rrëzohej kaq shpejt dhe në mënyrë kaq simetrike, kur dihet se asnjë rrokaqiell deri atëherë nuk ishte shembur, shkaku i zjarrit?

Adhuruesit e teorisë konspirative kanë thënë se ndërtesa numër shtatë e Qendrës Botërore Tregtare ishte shkatërruar nga eksplozivë të vendosur në objekt. Ata thonë se ishte një rast i jashtëzakonshëm shembja prej 2.25 sekondash e ndërtesës. Ata thonë se vetëm eksplozivi mund ta ketë shkaktuar këtë rrëzim të shpejtë.

Versioni zyrtar njofton se ndërtesa ishte rrëzuar nga zjarri i shpërthyer në kullën veriore. Hartuesit e versionit zyrtar, pas një pune studimore trevjeçare, kanë thënë se zjarri kishte shkatërruar sistemin e fikjes së zjarrit brenda ndërtesës dhe kanë argumentuar se nuk kishte asnjë incizim që dëshmon se kishte shpërthime përpara shembjes.
Jon
Jon

1159


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Xhemajl prej 11.09.11 11:36

Xhemajl
Xhemajl

187


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Luli prej 11.09.11 15:35

9/11 - trishtim, fitore dhe luftë pa fund

Forcat amerikane kanë vrarë Osama bin Ladenin. Sadam Huseini dhe regjimi i tij janë histori. Apeli për luftë të shenjtë kundër Perëndimit është venitur.

Ndonëse një dekadë e plotë nga dita fatale e 11 Shtatorit 2001, fitorja në të ashtuquajturën “luftë kundër terrorizmit” mbetet disi e turbullt. Zinxhiri i ngjarjeve që pasuan tragjedinë, është larg fundit të kënaqshëm.

Në nëntor të 2001-shit, Shtetet e Bashkuara, me sulme të furishme, larguan lëvizjen talibane nga pushteti në Afganistan, por ajo duket të jetë rigjallëruar përsëri. Qeveria e presidentit Hamid Karzai – e formuar me ndihmën amerikane në fillim të vitit 2002 – po ndjek bisedimet për ndarjen e pushtetit me guerilët e Mullah Omarit.

Në Irak, ndërhyrja e Shteteve të Bashkuara rrëzoi Sadam Huseinin më 2003, ndërsa lufta civile që kërcënonte përçarjen e vendit, ka nisur të zbehet. Por, qeveria e qëndrueshme dhe siguria për të gjithë qytetarët e vendit mbeten objektiva të largëta.

Në vetë Shtetet e Bashkuara, ngushëllimi për asnjë sulm masiv të terrorizmit përgjatë 10 vjetëve përzihet me hidhërimin për koston e luftës globale kundër armikut në hije.

Majkëll Mandelbaum, profesor i marrëdhënieve ndërkombëtare në Universitetin Xhons Hopkins, thotë se pasojat më serioze të 11 Shtatorit kanë të bëjnë me shpërqendrimin e vëmendjes së liderëve amerikanë nga prioritetet e brendshme urgjente.

“Një nga sfidat më të mëdha janë deficitet, me të cilat po përballet qeveria federale. Ato janë përkeqësuar nga luftërat në Afganistan dhe Irak, për të cilat vendi nuk ka paguar. Ne kemi huazuar për t’i financuar këto luftëra. Kjo është vërtet hera e parë në historinë amerikane që vendi nuk i ka rritur taksat për të paguar luftërat. Kjo është shumë keq”, thotë Mandelbaum.

Siguria kombëtare në vend të parë

Disa ekspertë thonë se vitet pas 11 Shtatorit kanë parë rënie të ndikimit global të Shteteve të Bashkuara. Të tjerët vënë në dukje se SHBA-ja vazhdon të mburret si ekonomia më e madhe në botë, edhe pas krizës financiare të 2008-ës. Epërsia e saj ushtarake mbetet e pasfidueshme.

Kjo e fundit sigurisht nuk është e çuditshme, marrë parasysh zgjerimin masiv të mekanizmit të sigurisë kombëtare që nga viti 2001. Sipas disa të dhënave, vetëm gjatë dekadës së fundit, Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka shpenzuar rreth 7 trilionë dollarë për mbrojtjen kombëtare, sigurinë e vendit dhe shërbimet e inteligjencës.

Krijimi i Departamentit të Sigurisë Kombëtare dhe i Zyrës së Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare pas sulmeve të 11 Shtatorit, dëshmuan për riorganizimin më të madh të burokracisë federale që nga Lufta e Dytë Botërore.

Sot, Shtetet e Bashkuara përbëjnë rreth 46 për qind të shpenzimeve ushtarake të të gjithë botës. Veç buxheti i inteligjencës është dyfishuar gjatë 10 vjetëve të kaluar.

Obsesioni për të parandaluar sulme të tjera terroriste ka bërë administratën e Xhorxh Bushit të ndërmarrë një sërë masash të rënda, përfshirë “metodën e ashpër të hetimit të të burgosurve” – taktikë që nga disa është përshkruar si torturë – dhe programet për vëzhgimin e brendshëm të qytetarëve amerikanë.

Debati për efikasitetin e këtyre masave vazhdon ende. Mbrojtësit e tyre - si ish-zyrtari i Departamentit të Drejtësisë, Xhon Jo - argumentojnë se ato kanë luajtur një rol vendimtar në shmangien e sulmeve të reja.

“Liritë civile do të vuanin shumë më keq, po qe se Al Kaida do të kishte sukses në goditjen e dytë. Administrata e Bushit i ka dorëzuar me sukses sigurinë kombëtare pasardhësit të saj”, ka shkruar Jo në një editorial të botuar së fundmi në “Wall Street Journal”.

Profesori i së drejtës në Universitetin Xhorxhtaun, Dejvid Koll, nuk pajtohet.

“Mendoj se ajo çfarë kemi mësuar është fakti se ligji ka provuar të jetë më fleksibil sesa ka parashikuar administrata e Bushit. Ata u detyruan të tërhiqen dhe në fakt u tërhoqën nga të gjitha ato nisma”, shprehet Koll.

Ironikisht, ai thotë se fakti që administrata e Bushit ka dhënë dritën e gjelbër për metoda të jashtëligjshme të hetimit, ka bërë që projektuesi i 11 Shtatorit, Khalid Sheik Muhamed, të mos dalë ende para gjyqit.

Sipas raporteve të mediave, hetuesit e CIA-s kanë përdorur “metoda të abuzimit me ujë” për Muhamedin.

“Kur ju përdorni taktikë të dhunshme për të nxjerrë informacionet nga një individ, çdo deklaratë që merret nga ai është e njollosur nga kjo taktikë dhe, në bazë të rregullave amerikane me të cilat qeverisin gjyqet penale, nuk mund të përdoret në asnjë mënyrë nga gjykata kriminale”, thotë Koll.

Akuza Obamës

Presidenti Obama ka dështuar në përpjekjen e tij për të mbyllur burgun famëkeq të Guantanamos, ndonëse ka ndaluar dërgimin e të burgosurve të tjerë atje.

Demokratët dhe republikanët kanë kundërshtuar bashkërisht propozimin që disa nga të burgosurit – përfshirë Khalid Sheik Muhamedin – të sillen për gjykim në Shtetet e Bashkuara.

Në anën tjetër, Obama ka intensifikuar përdorimin e operacioneve të fshehta anti-terroriste nga ana e CIA-s dhe njësiteve elitë të Pentagonit kundër terrorizmit. Ai ka zgjeruar fushatën e sulmeve me telokomandë të CIA-s, që kanë në shënjestër caqet xhihadiste në zonat fisnore të Pakistanit.

Kritikët thonë se sulmet e tilla kanë vrarë operuesit terroristë, por edhe kanë destabilizuar Pakistanin dhe fuqizuar ekstremistët islamikë. Shifrat e zyrtarëve lokalë flasin për mbi 33 mijë pakistanezë të vrarë në luftën kundër terrorizmit që nga 11 Shtatori, 2001.

Shumë amerikanë, të lodhur nga një dekadë e titujve të zymtë, i kanë ikur mbulimit të ngjarjeve në Afganistan dhe Irak. Por, apatia në rritje nuk ka penguar viktimat. Mbi 6 mijë pjesëtarë të ushtrisë amerikane kanë vdekur në të dyja luftërat.

Askush nuk mund të thotë se kur do të përfundojë lufta. Majkëll Mandelbaum, nga Universiteti Xhons Hopkins, thotë se rritja e Kinës dhe e ekonomive të tjera aziatike gjatë dekadës së fundit, paraqet sfida shumë më të mëdha për vendin e Amerikës në botë, sesa çfarëdo që të ndodhë në Lindjen e Mesme.

“Lindja e Mesme është e rëndësishme për një sërë arsyesh, por jo se është qendër e rritjes ekonomike dhe fuqi e mundshme ushtarake. Sidoqoftë, kjo është e vërteta e Azisë Lindore”, thotë Mandelbaum.

Shumë gjëra kanë ndodhur në dhjetë vjetët e fundit, por historia e epokës së pas 11 Shtatorit thuhet të jetë ende larg fundit. /rel/
Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 10:06

¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸.¤\
\ 9/11 AMERICA \
.\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸.¤*
..\
☻/
/▌
/ \ NEVER FORGET!!!
____ | __________
____ | __________
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _Building 7
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _was
__ ███\ __ ███\ __ ███\ __not
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _hit
__ ███\ __ ███\ __ ███\ __by
__ ███\ __ ███\ __ ███\ ___a
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _plane
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _wtc7.net
_ _ ___ _ _ __ _____ __ _ ┌─┐ ─┐☆
I'm a 911 Activist
And Proud of it ♥ ♫ ♥♪✿* L❤ve -|- Light ☼ & Peace ☮ *✿♪♥♫ ♥
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Estilen prej 12.09.11 10:16

rebelisistemit shkruajti:¤*¨¨*¤.¸¸ ...¸.¤\
\ 9/11 AMERICA \
.\¸.¤*¨¨*¤ .¸¸.¸.¤*
..\
☻/
/▌
/ \ NEVER FORGET!!!
____ | __________
____ | __________
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _
__ ███\ __ ███\ _Building 7
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _was
__ ███\ __ ███\ __ ███\ __not
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _hit
__ ███\ __ ███\ __ ███\ __by
__ ███\ __ ███\ __ ███\ ___a
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _plane
__ ███\ __ ███\ __ ███\ _wtc7.net
_ _ ___ _ _ __ _____ __ _ ┌─┐ ─┐☆
I'm a 911 Activist
And Proud of it ♥ ♫ ♥♪✿* L❤ve -|- Light ☼ & Peace ☮ *✿♪♥♫ ♥


Atehere na i argumento ti rebelisistemit me aq njohuri sa ke, se pse u shemb kulla e 7,ne se forcat tronditese te shembjes se gjigandeve binjake nuk ndikoi tek ajo ndertese..?A po si gjithmone konspiracionet lulezojne si kofini pas te vjelave...
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 10:18

rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 10:20

estilen shkruajti:
Atehere na i argumento ti rebelisistemit me aq njohuri sa ke, se pse u shemb kulla e 7,ne se forcat tronditese te shembjes se gjigandeve binjake nuk ndikoi tek ajo ndertese..?A po si gjithmone konspiracionet lulezojne si kofini pas te vjelave...

Urdho
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Estilen prej 12.09.11 10:21

rebelisistemit shkruajti:
Ore po leri videot dhe komento nje here te vetme me ate mendjen tende prej konspiracionisti...
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 10:25

Ti shpjegojne me mire arkitektet dhe inxhinieret!Dhe kuptohet me mire keshtu me dokumentar,se perputhet zeri me figuren :))
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Estilen prej 12.09.11 10:35

rebelisistemit shkruajti:Ti shpjegojne me mire arkitektet dhe inxhinieret!Dhe kuptohet me mire keshtu me dokumentar,se perputhet zeri me figuren :))

Sa per ze e figure ka manipulime qe te heqin trurin jo ty,por edhe experteve elektronike

O Rebel,po te lexosh tek ''Mistere por te verteta'' nje teme me shume postime,per 11 shtatorin do gjesh vetem nga une disa postime,qe midis te tjerash ne nje nga keto postime eshte nje material,ku dilet ne nje perfundim nga inxhiniere se edhe brenda kullave binjake jane gjendur nano-explozive,qe presupozohet se kullat binjake jane shembur edhe nga brenda.A jane te verteta keto perfundime,pervec hipotezave...? Askush nuk as nuk i ka rrezuar edhe askush nuk i ka mbeshtetur,por jane gjithmone ''hundemperhtet''qe gjithome notojne ne nje luge uji...
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 10:45

[quote="estilen"]
rebelisistemit shkruajti:O Rebel,po te lexosh tek ''Mistere por te verteta'' nje teme me shume postime,per 11 shtatorin do gjesh vetem nga une disa postime,qe midis te tjerash ne nje nga keto postime eshte nje material,ku dilet ne nje perfundim nga inxhiniere se edhe brenda kullave binjake jane gjendur nano-explozive,qe presupozohet se kullat binjake jane shembur edhe nga brenda.A jane te verteta keto perfundime,pervec hipotezave...? Askush nuk as nuk i ka rrezuar edhe askush nuk i ka mbeshtetur,por jane gjithmone ''hundemperhtet''qe gjithome notojne ne nje luge uji...[/b][/color]

Pse +1500 arkitekte dhe +2000 inxhiniere amerikan qe i kan mbeshtetur pak te duken ty ?!

rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Estilen prej 12.09.11 11:25

rebelisistemit shkruajti:

Pse +1500 arkitekte dhe +2000 inxhiniere amerikan qe i kan mbeshtetur pak te duken ty ?!

O rebel,te siguroi une qe nuk ti sheh njeri videot qe poston,mbi te gjitha kur jane ne gjuhe te huaj,por ketu jemi te japim opinionet tona personale mbi ate cka shohim dhe degjojme.

E sa per totalin e inxhinireve dhe arkitekteve dhe une jam dakord ne perfundimin e tyre,por deri me sot askush nuk eshte arrestuar dhe te dale para gjyqit,asnje material hetimor mbeshtetes ndaj atyre inxhinereve dhe arkitekteve,por gjithmone jemi ne kuadrin e lajmeve flash qe kane efekte politike per te interesuarit,por ma do mendje qe ti nuk ben pjese nga ata qe preferon ''shembejen'' e Amerikes..?
avatar
Estilen

713


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 12:04

Jo nuk bej pjes ne te tilla grupime,perkundrasi jam pjes e atyre qe mendojne se demokracia amerikane eshte shembur me kohe dhe i duhet nje revolucion per tu kthyer ne lavdin e saj !
Sa per te dal para gjyqit per autoret nuk eshte aq e lehte ! Si mendon ti do dali para gjyqit shteti ?!
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  rebelisistemit prej 12.09.11 18:50

Ahh se harrova argumentet nuk me shterohen kurre,sidomos per temen ne fjale !
rebelisistemit
rebelisistemit

Nësë do të bësh armiq, nuk është e nevojshme që të shpallësh vetëm luftë, mjafton ta thuash të Vërtetën. (Martin Luter King)

80


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Zattoo prej 21.05.14 22:18

Dëshmia e ish-pilotit të CIA-s:
“Kullat binjake nuk u rrëzuan nga avionët”


11 Shtator 2001 John-l10

John Lear, i biri i shpikësit të avionit “Learjet”, ka dhënë dëshminë e tij prej eksperti, sipas së cilës ka qenë fizikisht e pamundur për avionët “Boeing 767”, si Fluturimet AA11 dhe UA175 që të kenë goditur Kullat Binjake në 11 shtator, veçanërisht nëse janë pilotuar nga pilotë pa përvojë.

“Asnjë linjë ajrore Boeing 767 nuk i ka goditur Kullat Binjake”, tha ai. “Këto përplasje nuk kanë ndodhur, pasi ato janë fizikisht të pamundura, për arsyet e mëposhtme: nëse një UAL 175 do të fluturonte në drejtim të Kullës jugore, Boeing 767 i vërtetë, turiri i tij do të shtrembërohej kur të godiste kollonat prej çeliku, të cilat janë 39 inç në qendër. Bishti vertikal dhe horizontal do të ndaheshin menjëherë nga avioni, do të godisnin kolonat prej çeliku dhe do të rrëzoheshin”.

“Asnjë Boeing 767 nuk mund të ruante shpejtësinë prej 540 mph në lartësinë 300 metra mbi nivelin e detit. Pjesët e rrëzimit do të përmbanin pjesë masive të avionit Boeing 767, duke përfshirë 3 kryesore që peshojnë të paktën 9000 paund, të cilat nuk mund të jenë fshehur. Pra, nuk ka asnjë të dhënë për ndonjë nga këta përbërës masivë të strukturës, nga asnjë Boeing 767. Kjo zhdukje totale e 767-ës është e pamundur”.

Dëshmia, e cila daton në 28 janar 2014, është pjesë e një procesi ligjor të ndjekur nga Morgan Reynolds në Gjykatën e Distriktit të Nju Jorkut.

Në Mars 2007, Reynolds, një ish-ekonomist në administratën e Xhorxh W Bush dërgoi një kërkesë për korrigjim në Institutin Kombëtar të Shkencës dhe Teknologjisë, duke cituar besimin e tij se avionët komercialë (si ata Boeing) nuk u përplasën me Kullat.

Megjithëse shumë njerëz, duke përfshirë edhe lëvizjen për 11 shtatorin, të quajtur “E Vërteta” (Truth), fillimisht e mohuan teorinë e “asnjë avioni”, përfaqësues si John Lear po fitojnë mbështetje. Kjo dëshmi për betim bëhet e vërtetë me ligj, ndryshe nga çdo formë tjetër deklarate, nëse nuk kundërshtohet. Tani ajo do të përballet me kritika, ku analistë do të paraqesin të dhënat e tyre për ta kundërshtuar deklaratën pjesë pas pjese. Nëse ata nuk do ta bëjnë, ose nuk do të munden, atëherë qeveria amerikane do të vendosë që shpjegimi për Komisionin e 11 Shtatorit është i gabuar.

Kapiteni 65-vjeçar i dalë në pension dhe ish-piloti i CIA-s, i cili ka më tepër se 19 mijë orë kohë fluturimi, e vuri theksin edhe tek mungesa e përvojës së pilotëve që kanë pilotuar avionët. Sipas betimit, Lear ka pilotuar 100 lloje të ndryshme avionësh dhe mban certifikata FAA më tepër se çdo pilot tjetër. Ai ka marrë pjesë në misione sekrete për CIA-n në Azinë e Jugut, Europën Lindore, Lindjen e Mesme dhe Afrikë, në vitet 1967 dhe 1983 dhe ka kaluar 17 vjet të jetës së tij për pasagjerë të ndryshëm dhe fluturime me ngarkesa.

Komisioni i 11 shtatorit nuk ka marrë të dhëna nga pilotët kur është bërë hetimi për sulmet gjatë periudhës 2002-2004.
Zattoo
Zattoo

600


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Odin prej 03.06.14 7:00

Snowden: "CIA nuk e parandaloi 11 shtatorin"

"NBC News" nuk e ka transmetuar intervistën e plotë me ish-kontraktorin Edward Snowden, por vetëm çerekun saj. Në internet tani po qarkullojnë fragmente të papublikuara, pasi në intervistën e publikuar shihet se NBC kishte lënë pas dore deklaratat kritike për sulmet e 11 shtatorit.

Intervista katër orëshe e Snowden nga gazetari Brian Williams është kondensuar në një program 60 minutësh nga NBC. Në një pjesë të intervistës Snowden vë në pikëpyetje paaftësinë e agjencive të inteligjencës amerikane për të ndaluar sulmet e 11 shtatorit në New York, pasi aty kishte mbikqyrje maksimale. Ai vuri në dukje se vendi kishte të gjitha burimet e nevojshme të inteligjencës para sulmit, por nuk arriti të ndalojë sulmet.

Në përgjigje të një pyetjeje nga Williams në lidhje me një "armikun tradicional", Al Kaedën dhe parandalimin e sulmeve të tjera nga kjo organizatë dhe nga të tjerat, Snowden sugjeroi që Shtetet e Bashkuara kishin inteligjencën e duhur përpara 11 shtatorit, por nuk arritën të vepronin.

"Ju e dini dhe kjo është një pyetje kyçe që Komisioni 9/11 ka konsideruar. Atë që ata gjetën ishte se kemi pasur të gjithë informacionin e nevojshëm si një komunitet i inteligjencës, si një sektor i klasifikuar i mbrojtjes kombëtare për të zbuluar këtë komplot", tha Snowden. "Nw fakt ka dëshmi të thirrjeve telefonike nga Shtetet e Bashkuara dhe jashtë. CIA e dinte që këta njerëz ishin aty", shton ai.

Edward Snowden, dezertori i Inteligjencës amerikane që zbuloi përgjimet e politikanëve, por edhe qytetarëve nga shërbimet sekrete amerikane, aktualisht po qëndron në Rusi në kuadër të një azili politik atje.
Odin
Odin

513


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Luli prej 03.07.14 10:48

Njerezit e Hollywood-it qe kishin parashikuar 11-Shtatorin ne serite e tyre, The Lone Gunmen dhe Simpsons para se ajo te ndodhte :

Luli
Luli

"Duhet bredhur shumë në errësirë derisa të preket drita"

861


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Siroco prej 29.09.15 18:57

Lideri laburist: Sulmet e 11 Shtatorit u manipuluan…

11 Shtator 2001 Lideri-laburist

Lideri i ri laburist në Britani, Jeremy Corbyn, pretendonte se sulmet e 11 Shtatorit u manipuluan nga Perëndimi në mënyrë që të niste lufta në Afganistan.

Kështu thuhej në një shkrim të publikuar prej tij 12 vjet më parë.

Lideri aktual laburist kritikonte në atë kohë Tony Blair dhe George W. Bush se e kishin përdorur 11 Shtatorin për të hyrë në luftë.

Ai pretendonte se u manipulua në atë mënyrë, që Osama bin Laden të dukej përgjegjës për ngjarjen e rëndë.

Madje Corbyn dukej se mbështeste teoritë konspirative për një “Rend të Ri Botëror”.

Duke shkruar në vitin 2003 në “The Morning Star”, ai theksonte: “Historianët do të studiojnë me interes manipulimet e lajmeve gjatë 18 muajve të fundit”.

“Pas 11 Shtatorit u bënë shpejt dhe të zhurmshme akuzat se bin Laden dhe Al Kaida e kishin kryer krimin. Kjo u kthye në sulm ndaj talibanëve dhe më pas në ndryshim regjimi në Afganistan”.

“Qëllimi i makinerisë amerikane të luftës është që të mbajnë një rend botëror të dominuar nga bankat dhe kompanitë multinacionale në Europë dhe Amerikën e Veriut”.
Siroco
Siroco

Unë e dëgjoj këngën e zogut jo për zërin e tij, por per heshtjen që vjen pas.


200


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Siroco prej 02.11.15 14:24

11 Shtator 2001 Auto_dinni31446452300

Më 11 shtator 2001 avionët nuk ishin të vërtetë!

John Lear, i cili thotë se ka pasur dhe ka lidhje me burime brenda ushtrisë amerikane, pretendon ta dijë të vërtetën rreth fatkeqësisë që goditi Amerikën më 11 shtator të vitit 2001, të cilat më pas u klasifikuan si sulme terroriste.

John tregon se një burim i tij mendon që ushtria ka përdorë holograme të avionëve, pra avionë virtualë, meqë avionët nuk shkrihen në tërësi, pa iu rënë të paktën bishti, apo krahët jashtë ndërtesës, në rrugë. Ky burim ushtarak tregon se njëherë, gjatë fluturimit, kishte parë një avion shumë afër tij, por e dinte se nuk kishte gjasa që një avion të afrohej aq shumë, pa pasur pasoja.

Dhe, papritmas avioni ishte zhdukur. Kjo sipas tij tregon se avioni nuk ishte i vërtetë, por vetëm hologram. Teknika e hologramëve mundëson midis tjerash, që edhe këngëtarët e vdekur të mbajnë koncerte.

John Lear shton se, sado i zoti që mund të ketë qenë piloti, është e pamundur që ndërtesa të goditet në mënyrë aq precize me avion, gjë që është dëshmuar edhe nga eksperimentet që janë bërë më vonë.
Siroco
Siroco

Unë e dëgjoj këngën e zogut jo për zërin e tij, por per heshtjen që vjen pas.


200


Mbrapsht në krye Shko poshtë

11 Shtator 2001 Empty Re: 11 Shtator 2001

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi