Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  M986 prej 04.09.12 8:29

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike 1_2012227_23254

Turqi: Ministri i Kulturës dhe Turizmit të Turqisë, Ertogroul Gkounai, konfirmoi dhe zyrtarisht zbulimin e një bible mbi 1500-vjeçare.

Kjo bibël është shkruar në gjuhën e Isait (krishtit), pra në gjuhën aramaike.

Libri/bibla ka kopertin lëkure, ai ra në duart e policisë pas një sulmi të kësaj të fundit e cila ishte vënë në gjurmët dhe po ndiqte një rrjet kontrabandistësh të cilët kooperonin në jug të vendit.
Bibla 1500-vjeçare ndodhet në gjendje shumë te mirë.

Specialistët konsiderojnë se kjo bibël përbën një perlë të vërtet shumë të çmuar, ku vlera e saj fillestare në valutë çmohet të paktën 17 milionë euro, ndërsa përsa i përket vlerës shpirtërore të saj ajo konsiderohet me vlera kolosale. Bibla ndodhet në gjendje të mirë për shkak se është ruajtur me kujdes si dhe falë përbërjes së saj nga një përpunim i veçantë lëkure.

Por siç edhe dihej, tashmë kanë filluar konceptimet dhe okazionet e para rreth kësaj bible që për shumë historian dhe teolog, përbën vërtet një perlë të ‘pastër’ mbi të vërtetën e historisë së fesë dhe origjinën e saj.

Të shumtë janë ata të cilët thonë se kjo Bibël, mund të jetë një kopje e “Ungjilli i Shën Varnava”.
Madje mediat turke iu referuan asaj me kryeartikuj dhe me titullin: “Ungjilli i Shën Varnava ngjallë interesin e Vatikanit”.

Nëse kjo vërtetohet, atëherë ndodhemi përballë një zbulimi tronditës, pasi “Ungjilli i Shën Varnava”, që konsiderohet se është shkruar nga nxënësi i Krishtit, i cili përkatësisht i përket ciklit të ngushtë të 70 apostujve, përshkruan jetën e Jezu Krishtit dhe thuhet (nga fetë përkatëse bashkëkohore) se dorëshkrimet e tij gjenden vetëm në dy kopje dhe në dy gjuhë të ndryshme në Italisht dhe Spanjisht, të cilat datojnë të më vonshme në shekullin e 16-të.

Mbetet të theksohet se një pjesë e konsiderueshme e historianëve akademik të fesë katolike dhe asaj myslimane, e konsiderojnë këtë bibël si një pseudografi, pasi pohimet/tregimet e saj bien në kundërshtim me referimet/tregimet që përshkruajnë Etërit kishtar të Dhiatës së Re.
Me e rendesishmja ne kete kopje te bibles eshte fakti se ne te ka lajm prej Isait per profetesine e Muhamedit alejhi selam ku nder te tjera thuhet: Isai u pyet nga dikush se cili do te jete pasardhesi i tij (profeti pas tij)? Ai u pergjigj: Muhamed eshte emri i tij i bekuar, ai eshte nga pasardhesit e Ismailit babait te arabeve.
M986
M986

"The hawk and the dove must become one in wisdom"

39


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Fakiri prej 04.09.12 10:25

M986 shkruajti: Me e rendesishmja ne kete kopje te bibles eshte fakti se ne te ka lajm prej Isait per profetesine e Muhamedit alejhi selam ku nder te tjera thuhet: Isai u pyet nga dikush se cili do te jete pasardhesi i tij (profeti pas tij)? Ai u pergjigj: Muhamed eshte emri i tij i bekuar, ai eshte nga pasardhesit e Ismailit babait te arabeve.

Unë nuk e kam lexuar këtë Bibël personalisht dhe nuk mund të themë se është dhënë një përgjigje e tillë nga ana e Hz.Isaut a.s.(Jezusit)Por duke qenë besimtarë i thjeshtë dhe duke besuar në të gjithë profetët dhe duke e ditur lutjen e Hz.Ibrahimit a.s.(Abrahamit) dhe pranimin e kësaj lutjeje nga ana e Zoti të Madhërishëm që profetët të jeni nga pasardhësit e tij,e konstatoj se ky nuk mund të jetë përgjigjja e dhenë nga Hz.Isa a.s.Dhe një duhet ta kuptojmë besimtarët e fejës Islame se profeti Muhammed s.a.v.s. nuk ka qenë arab,pra, nuk kishte origjinë arabe por është pasardhës direkt i Hz.Ibrahimit a.s. (Abrahamit) që do të thotë ishte Beni Israel....
Fakiri
Fakiri

535


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  M986 prej 04.09.12 20:07

fakiri shkruajti:
M986 shkruajti: Me e rendesishmja ne kete kopje te bibles eshte fakti se ne te ka lajm prej Isait per profetesine e Muhamedit alejhi selam ku nder te tjera thuhet: Isai u pyet nga dikush se cili do te jete pasardhesi i tij (profeti pas tij)? Ai u pergjigj: Muhamed eshte emri i tij i bekuar, ai eshte nga pasardhesit e Ismailit babait te arabeve.

Unë nuk e kam lexuar këtë Bibël personalisht dhe nuk mund të themë se është dhënë një përgjigje e tillë nga ana e Hz.Isaut a.s.(Jezusit)Por duke qenë besimtarë i thjeshtë dhe duke besuar në të gjithë profetët dhe duke e ditur lutjen e Hz.Ibrahimit a.s.(Abrahamit) dhe pranimin e kësaj lutjeje nga ana e Zoti të Madhërishëm që profetët të jeni nga pasardhësit e tij,e konstatoj se ky nuk mund të jetë përgjigjja e dhenë nga Hz.Isa a.s.Dhe një duhet ta kuptojmë besimtarët e fejës Islame se profeti Muhammed s.a.v.s. nuk ka qenë arab,pra, nuk kishte origjinë arabe por është pasardhës direkt i Hz.Ibrahimit a.s. (Abrahamit) që do të thotë ishte Beni Israel....

Të them të drejtën për herë të parë dëgjoj se Profeti Muhamed qenka Benu Israil (nga Bijtë e Izraelit). Me sa di unë, ishin pikërisht Rabinët e Jethrimit (Medines) ata që më së shumti kundërshtonin profetsinë (pejgamberllëkun) e Muhamedit s.a.v.s. ngase ata prisnin që ai të jetë nga radhët e tyre, ndërsa nuk doli ashtu siç prisnin ata, por nga radha e arabëve. Nëse ai ka qenë Benu Israil, përse atëherë rabinët e kundërshtonin aq shumë atë?
M986
M986

"The hawk and the dove must become one in wisdom"

39


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Fakiri prej 04.09.12 20:25

Rabinët nuk e kundërshtuan vetëm profetin Muhammed sav por edhe të gjithë profetët para tij.Madej edhe 600 vjet më parë e kundërshtuan edhe Jezusi (Isan a.s) por ky nuk është dëshmi që profetet nuk janë pasardhës së Abrahamit (Ibrahimit a.s) i nderuar M986
Fakiri
Fakiri

535


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  gjinkallushe prej 04.09.12 20:38

Fakiri pse izraelet jane shume te keqij edhe si zhduk zoti?
gjinkallushe
gjinkallushe

Jam teper xheloze

17


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Fakiri prej 04.09.12 20:42

gjinkallushe shkruajti:Fakiri pse izraelet jane shume te keqij edhe si zhduk zoti?

"gjinkallushe" mos i ngatëroni këta Kahzarë sionist me Beni Izraelin......
Fakiri
Fakiri

535


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  gjinkallushe prej 04.09.12 20:45

Po une se dij te bej dallimin ndermjet tyre,don te thush se sjan te gjithe te njejte a?
gjinkallushe
gjinkallushe

Jam teper xheloze

17


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Fakiri prej 04.09.12 21:03

Këta që quhen sot Bijtë e Izrailit nuk janë asnjë prej tyre gjenetikisht nga Bijtë e Izraelit janë popull krejtësisht tjetër që për qëllimi politike e pranuan fejën e Izraelitëve duke përfituar dhe manipuluar me te.Në Kur'ani Bijtë e Izraelit janë të lavdëruar dhe po të mos ishte profeti Muhammed sav nga ky lozë nuk do ishte pranuar profecia e tij sepse të gjithë profetët pas Abrahamit (Ibrahimit a.s.) janë të kësaj vije gjentike....Por edhe diç më quditin mua besmitarët musliman që duan doemos ta arabizojnë profetin sikur se e kanë arabizuar fejën Islame duke berë fejë saudike.Kam një pyetje në qoftëse profeti i Muhammed nuk është arab nuk do ta besonit ju apo do të zbehet profecia e tij,dhe e të qenit arab qenka diçka superior si racë?!!!!!!
Fakiri
Fakiri

535


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  M986 prej 05.09.12 0:11

fakiri shkruajti:Këta që quhen sot Bijtë e Izrailit nuk janë asnjë prej tyre gjenetikisht nga Bijtë e Izraelit janë popull krejtësisht tjetër që për qëllimi politike e pranuan fejën e Izraelitëve duke përfituar dhe manipuluar me te.Në Kur'ani Bijtë e Izraelit janë të lavdëruar dhe po të mos ishte profeti Muhammed sav nga ky lozë nuk do ishte pranuar profecia e tij sepse të gjithë profetët pas Abrahamit (Ibrahimit a.s.) janë të kësaj vije gjentike....Por edhe diç më quditin mua besmitarët musliman që duan doemos ta arabizojnë profetin sikur se e kanë arabizuar fejën Islame duke berë fejë saudike.Kam një pyetje në qoftëse profeti i Muhammed nuk është arab nuk do ta besonit ju apo do të zbehet profecia e tij,dhe e të qenit arab qenka diçka superior si racë?!!!!!!

Jo i nderuar, nëse merret parasysh imazhi arab, madje ai saudit, ato sot kryekëput janë shtete sioniste, dhe Profeti nuk besohet sot nga të gjithë muslimanët pse ka qenë arab, por pse ka predikuar Fjalën e All-llahut, sigurisht që Zoti do ta ngrejë fjalën e Tij, të transmetuar nga goja e një profeti, pa marrë parasysh se a është arab apo çfarëdo kombi tjetër.

E për sa i përket asaj se Benu Israilët nuk janë këta çifutët e sotëm atë e dijmë shumë mirë për më shumë ja një artikull të mrekullueshëm ku sqarohen këto mistere nga Versetet e Kuranit dhe Hadithet e Profetit:
http://www.explorerunivers.com/t4973-identifikimi-i-gogut-dhe-magogut?highlight=Identifikimi
M986
M986

"The hawk and the dove must become one in wisdom"

39


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Fakiri prej 05.09.12 21:20

M986 është mëse e vërtetë që nuk është arab,por është e vërtetë që gjenetika e tij aspak nuk na pengon,dhe më vjen shumë mirë që e paskeni kuptuar imazhin e arabë sidomos të këtyre saudike që dembabadem kanë qënë armiqët numër 1 të profetit Muhammed sav....

me respekt fakiri
Fakiri
Fakiri

535


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  nojre prej 06.09.12 15:19

profeti Muhamed mund te mos kete qene Arab, por Izraelit .... etj por ajo qe mendoj une eshte se veshja, rrobat , menyrat e cdo veshje dhe format, per mua jane arabe.
kjo eshte dhe arsyeja e eshte krijuar kjo ide, sa per rrace inferiore, as qe e mendoj fare se jemi Shqiptare, Arbereshe, Ilire, Pellazge. inferior besoj se ndihet nje arab qe ska historine tone.
nojre
nojre

4


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike Empty Re: Zbulohet një bibël 1500-vjeçare në gjuhën aramaike

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi